X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Hej ja jestem po monitoringu mam pęcherzyki takie jakby dwa na 12mm ale endo slabe bo 4mm. Mój m dostał urlop od środy takze jak co to będziemy działać doktorka powiedziała ze to ostanie leczenie i powiedziała ze teraz jak się nie uda to leczenie gontropidami czy jakies tak to się zwie w piatek ma mi dać namiary na gościa co sie tym zajmuje ale dojechać będę musiała 50km chyba narazie zrezygnujemy z tego bo nie mamy kasy na tyle jak to leczenie do 3tys co najmniej:( szok
    Hm 3 tysiace? wiem ze sa tez tansze gonadotropiny :) moja lekarka mowila ze zaczelybysmy od tych za 500zł :) ale podobno skutenczosc lepsza niz clo i to znacznie :) wiem ze 3 tysiace to duzo kasy, ale dziecko to o wiele wiekszy wydatek.. tylko ze tak jak mowie 3 tysiaki to gruba przesada.. moze i sa gonatropiny za tyle ale napewno nie trzeba od takich drogich zaczynac..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta czy Ty będziesz jeszcze testować albo testowałaś?? :))

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja testowałam w piątek i już nie będę testowała , nie ma sensu.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i chyba w przyszłym cyklu nie będę brała clo , chciałabym trochę odpocząć od leków

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nastepnym cyklu ostatni raz biore clo i reszte lekow a jak sie nie uda to powiem mojej gin ze albo ma zmienic leczenie albo cos sensownego wymyslic ;)) bo juz tez mnie to mwczy. tak mnie czasem jajnik zakluje ze az mnie zegnie w pol... w ogole przez te leko slaba jestem... ;/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ty Ola dostałaś w końcu @ ? testowałaś jeszcze raz ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuu dziewczyny nagle sie zrobil 17 tydzien ciazy- jak ten czas leci.. jeszcze raz tyle i bede szykowala sie do porodu :D kibicuje Wam ciagle by jednak sie udalo :) nie poddawajcie sie :) ile juz miesiecy jestescie na clo po laparoskopii? moze czas zmienic leki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    a ty Ola dostałaś w końcu @ ? testowałaś jeszcze raz ?
    Nie dostałam jeszcze a brzuch znów boli i sutki teraz zaczęły boleć przy dotyku. A nie testowałam bo bezsensu;p

Natalia po laparo ja mam 5 cykl. Teraz bedzie 6 i moja gin powiedziala ze jak sie nie uda to odkladamy clo i kombinujemy dalej :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja zaczęłam już nowy cykl dzisiaj @ przybyła, ale nawet się cieszę że to już. Ja teraz będę miała 5 cykl po laparo i przedostatni z obecnym lekarzem. Jak w ciągu 2 cykli się nie uda to już ustawiamy się po in vitro

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagalopowałam się też bede miała 5 cykl a nie 6 :)) Też już chce zacząc.. To szybko jakoś teraz zaczęłaś 30dc??:)) Bedziesz brala clo??:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie wczoraj rozmawialiśmy i chyba odpuszczę clo w tym miesiącu. Mam jeszcze 5 dni na decyzję ale chyba odpuszczę .....

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to mój 30 dc :D

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a rosna Ci Edyta pecherzyki bez clo? bo jak nie rosna to lepiej wez clo albo przestaw sie na inne leki bo szkoda zeby Ci sie jakies torbiele zaczely robic i szkoda tez tej laparoskopii.. ja bym zmienila na inne leki, mi lekarka mowila, ze jak 3 cykle z clo nie wychodza to czas na inne leki, bo i tak nie wyjdzie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, zaglądam z innego wątku do Was z pytaniem - czy którejś z Was się zdarzyło albo słyszałyście o kimś, kto zgłosił się do szpitala na laparo i mu ją odwołali i jeśli tak to z jakiego powodu może się to stać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta moze wez jeszcze to clo albo zadzwon do lekarza :))
    U mnie sie @ zbiera i zbiera i zebrac sie nie moze, juz czuje ze jest na skraju a dalej dupa :p pewnie zas mi sie spozni;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Cześć Dziewczyny, zaglądam z innego wątku do Was z pytaniem - czy którejś z Was się zdarzyło albo słyszałyście o kimś, kto zgłosił się do szpitala na laparo i mu ją odwołali i jeśli tak to z jakiego powodu może się to stać?
    Z powodu infekcji górnych dróg oddechowych albo zle wyniki badan albo za wysokie cisnienie ;) A Ty bedziesz miala laparoskopie? Wiesz jest sporo przyczyn ktore odwoluja laparoskopie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz, że mialas kaszel ostry duszacy z infekcji jakiejs gornych drog oddwchowych. a nie musisz miec dokumentacji jakiejs??;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że dokumentacji nikt nie będzie chciał oglądać, to w końcu poufne informacje, ale chodzi mi, żeby w rozmowach podawać "wiarygodny" powód odmowy wykonania. Z tą infekcją górnych dród oddechowych może być ciężko:( bo będę się widzieć następnego dnia po niedoszłym "laparo" z czekającym na infromację jak poszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem akurat w pracy bo pracuje w szpitalu i spytałam doktorki i powiedziała, że taki najważniejszym powodem są zaburzenia krzepniecia krwi ale to musialabys miec krew pobrana i nie wiem czy chcieli by te badania twoje.. a jak nie to powiedz ze mialas zawysokie cisnienie 200/130. :) mam nadzieje ze Ci to przejdzie a kiedy masz miec ta wizyte??;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 12:53

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ