X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Hej ja jestem po monitoringu mam pęcherzyki takie jakby dwa na 12mm ale endo slabe bo 4mm. Mój m dostał urlop od środy takze jak co to będziemy działać doktorka powiedziała ze to ostanie leczenie i powiedziała ze teraz jak się nie uda to leczenie gontropidami czy jakies tak to się zwie w piatek ma mi dać namiary na gościa co sie tym zajmuje ale dojechać będę musiała 50km chyba narazie zrezygnujemy z tego bo nie mamy kasy na tyle jak to leczenie do 3tys co najmniej:( szok
    Hm 3 tysiace? wiem ze sa tez tansze gonadotropiny :) moja lekarka mowila ze zaczelybysmy od tych za 500zł :) ale podobno skutenczosc lepsza niz clo i to znacznie :) wiem ze 3 tysiace to duzo kasy, ale dziecko to o wiele wiekszy wydatek.. tylko ze tak jak mowie 3 tysiaki to gruba przesada.. moze i sa gonatropiny za tyle ale napewno nie trzeba od takich drogich zaczynac..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta czy Ty będziesz jeszcze testować albo testowałaś?? :))

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja testowałam w piątek i już nie będę testowała , nie ma sensu.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i chyba w przyszłym cyklu nie będę brała clo , chciałabym trochę odpocząć od leków

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nastepnym cyklu ostatni raz biore clo i reszte lekow a jak sie nie uda to powiem mojej gin ze albo ma zmienic leczenie albo cos sensownego wymyslic ;)) bo juz tez mnie to mwczy. tak mnie czasem jajnik zakluje ze az mnie zegnie w pol... w ogole przez te leko slaba jestem... ;/

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ty Ola dostałaś w końcu @ ? testowałaś jeszcze raz ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuu dziewczyny nagle sie zrobil 17 tydzien ciazy- jak ten czas leci.. jeszcze raz tyle i bede szykowala sie do porodu :D kibicuje Wam ciagle by jednak sie udalo :) nie poddawajcie sie :) ile juz miesiecy jestescie na clo po laparoskopii? moze czas zmienic leki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    a ty Ola dostałaś w końcu @ ? testowałaś jeszcze raz ?
    Nie dostałam jeszcze a brzuch znów boli i sutki teraz zaczęły boleć przy dotyku. A nie testowałam bo bezsensu;p

Natalia po laparo ja mam 5 cykl. Teraz bedzie 6 i moja gin powiedziala ze jak sie nie uda to odkladamy clo i kombinujemy dalej :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja zaczęłam już nowy cykl dzisiaj @ przybyła, ale nawet się cieszę że to już. Ja teraz będę miała 5 cykl po laparo i przedostatni z obecnym lekarzem. Jak w ciągu 2 cykli się nie uda to już ustawiamy się po in vitro

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagalopowałam się też bede miała 5 cykl a nie 6 :)) Też już chce zacząc.. To szybko jakoś teraz zaczęłaś 30dc??:)) Bedziesz brala clo??:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie wczoraj rozmawialiśmy i chyba odpuszczę clo w tym miesiącu. Mam jeszcze 5 dni na decyzję ale chyba odpuszczę .....

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to mój 30 dc :D

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a rosna Ci Edyta pecherzyki bez clo? bo jak nie rosna to lepiej wez clo albo przestaw sie na inne leki bo szkoda zeby Ci sie jakies torbiele zaczely robic i szkoda tez tej laparoskopii.. ja bym zmienila na inne leki, mi lekarka mowila, ze jak 3 cykle z clo nie wychodza to czas na inne leki, bo i tak nie wyjdzie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, zaglądam z innego wątku do Was z pytaniem - czy którejś z Was się zdarzyło albo słyszałyście o kimś, kto zgłosił się do szpitala na laparo i mu ją odwołali i jeśli tak to z jakiego powodu może się to stać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta moze wez jeszcze to clo albo zadzwon do lekarza :))
    U mnie sie @ zbiera i zbiera i zebrac sie nie moze, juz czuje ze jest na skraju a dalej dupa :p pewnie zas mi sie spozni;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Cześć Dziewczyny, zaglądam z innego wątku do Was z pytaniem - czy którejś z Was się zdarzyło albo słyszałyście o kimś, kto zgłosił się do szpitala na laparo i mu ją odwołali i jeśli tak to z jakiego powodu może się to stać?
    Z powodu infekcji górnych dróg oddechowych albo zle wyniki badan albo za wysokie cisnienie ;) A Ty bedziesz miala laparoskopie? Wiesz jest sporo przyczyn ktore odwoluja laparoskopie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz, że mialas kaszel ostry duszacy z infekcji jakiejs gornych drog oddwchowych. a nie musisz miec dokumentacji jakiejs??;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że dokumentacji nikt nie będzie chciał oglądać, to w końcu poufne informacje, ale chodzi mi, żeby w rozmowach podawać "wiarygodny" powód odmowy wykonania. Z tą infekcją górnych dród oddechowych może być ciężko:( bo będę się widzieć następnego dnia po niedoszłym "laparo" z czekającym na infromację jak poszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem akurat w pracy bo pracuje w szpitalu i spytałam doktorki i powiedziała, że taki najważniejszym powodem są zaburzenia krzepniecia krwi ale to musialabys miec krew pobrana i nie wiem czy chcieli by te badania twoje.. a jak nie to powiedz ze mialas zawysokie cisnienie 200/130. :) mam nadzieje ze Ci to przejdzie a kiedy masz miec ta wizyte??;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 12:53

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ