X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo nie za wysokie to cisnienie to by cie w szpitalu zostawili. Powiedz ze mialas 170/95 :) wystarczy zebys nie byla zakwalifikowana do zabiegu :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiedziałam, że wysokie ciśnienie jest przeciwwskazaniem :) dziękuję ogromnie za pomoc :) :*

jeśli chodzi o ivf to jestem po poniedziałkowej punkcji jajników i w sob, jeśli wszystko dobrze pójdzie i zarodki będą silne, mam mieć transfer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:14

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

W sprawach laparoskopii jestem zupełną świeżynką, trochę przeglądnęłam już Wasz wątek, ale chyba wolałabym doinformować się u Was :)

Niedawno miałam robione HSG, po którym okazało się, ze mam niedrożny prawy jajowód, a dokładnie: "HSG: jama macicy prawidłowego kształtu i wielkości. Lewy jajowód widoczny na całej długości, drożny. Prawy jajowód widoczny do części bańkowej, niedrożny". Czy takie rozpoznanie kwalifikuje do laparoskopii? W szpitalu nic mi nie powiedzieli, dali wypis i do widzenia :(. Wizytę u ginekologa mam dopiero 29 czerwca i chciałabym choć wstępnie wiedzieć na co się szykować... Będę Wam wdzięczna :)

Pozdrawiam

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    nie wiedziałam, że wysokie ciśnienie jest przeciwwskazaniem :) dziękuję ogromnie za pomoc :) :*

jeśli chodzi o ivf to jestem po poniedziałkowej punkcji jajników i w sob, jeśli wszystko dobrze pójdzie i zarodki będą silne, mam mieć transfer.
    Dlatego, żeby wykręcić się z weekendowego wypadu rodzinno-firmowo-integracyjnego musiałam wymyślić tą weekendową laparoskopie :)
    No i bardzo dobrze ;) To powodzenia :))

shooa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili87 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

W sprawach laparoskopii jestem zupełną świeżynką, trochę przeglądnęłam już Wasz wątek, ale chyba wolałabym doinformować się u Was :)

Niedawno miałam robione HSG, po którym okazało się, ze mam niedrożny prawy jajowód, a dokładnie: "HSG: jama macicy prawidłowego kształtu i wielkości. Lewy jajowód widoczny na całej długości, drożny. Prawy jajowód widoczny do części bańkowej, niedrożny". Czy takie rozpoznanie kwalifikuje do laparoskopii? W szpitalu nic mi nie powiedzieli, dali wypis i do widzenia :(. Wizytę u ginekologa mam dopiero 29 czerwca i chciałabym choć wstępnie wiedzieć na co się szykować... Będę Wam wdzięczna :)

Pozdrawiam
    Ja nie miałam wcześniej HSG ani nic takiego i laparoskopie miałam zrobioną :)) myślę, że powinnaś skonsultowac to z lekarzem jesli chcesz miec laparoskopie to mu o tym powiedz :))))

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Jestem w trakcie in vitro. Nie chcę wchodzić w szczegóły, ale musiałam "skłamać", że mam zaplanowaną na koniec tygodnia laparoskopię, żeby móc zgodnei z harmonogramem poddać się procedurze pomimo innych zobowiązań rodzinnych, zawodowych itd. I teraz muszę wymyślić dlaczego jednak po zgłoszeniu się do szpitala zabieg nie został przeprowadzony i szukam najbardziej wiarygodnego argumentu. Dlatego proszę o pomoc :)
    Shooa ja Ci moge podać powód z życią (mojego wzięty) moja ginka pomyliła mnie z inna pacjentką i umówiła zamiast na operacje to na hsg (a Ty już przecież miałaś to Ci nie zrobili drugi raz) :) i dlatego odwołali :)

shooa lubi tę wiadomość

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wam dzień mija?? :)) Mnie strasznie brzuch boli. Coraz to bardziej tak dziwnie.. Może wieczorem albo jutro rano dostane @:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez boli dzis brzuch, chyba dzis przecholowałam ;/ i tez starsznie zmeczona, przeprowadzka i takie tam inne pierdy mnie wymeczyly..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    mnie tez boli dzis brzuch, chyba dzis przecholowałam ;/ i tez starsznie zmeczona, przeprowadzka i takie tam inne pierdy mnie wymeczyly..
    Mieszkacie już na swoim czy jeszcze nie?

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a może jednak coś tam rośnie w tym brzuchu :/ jak masz dziwne objawy, inne niż zawsze. Może to też sprawka duphastonu
    Natalia przeprowadziliście się już?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie, bo trzeba odmalowac jeszcze niby mieszkanie 4 letnie ale zawsze jakies plamy sa i moj Michal siedzi teraz po robocie i maluje a ja na wynajetym jeszcze siedze..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubię remonty, oj lubię :) gładzić, malować, szpachlować :):)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    ja lubię remonty, oj lubię :) gładzić, malować, szpachlować :):)
    Nie napewno nie :) napewno sprawka duphastonu ;))
    Jej Edyta widze ze bardzo podobne jestesmy do siebie ja tez uwielbiam takir rzeczy;p mam to po moim tatunciu ;p on mnie zawsze wszystkiego uczyl zawsze powtarza ze w zyciu trzeba sobie umiec radzic ze wszystkim ;p

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie też tak mam. Praca praca i jeszcze raz praca :D zero lenistwa :D. Sama skręcam szafy i demoluję stare :P:P jestem typową chłopaczarą wszystko lubię robić sama. Mam też z tego dużą satysfakcję jak później sobie patrzę na to co zrobiłam :):)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyś pisała o mnie :p heh ale nie powiem bo z meże też to wszystko uwielbiam robic nie tylko sama ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta będziesz brała leki??:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem , wciąż się zastanawiam czy brac czy nie , ja mam clo od 5 dc więc jeszcze chwilkę czasu mam do namysłu. A ty dostałaś już @ ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czemu jedni biorą od 5 dc a inni od 2 ja mam np. od 2dc:)
    A nie dostałam jeszcze ;)) próbujemy z M wywołać ale się nie da. Tylko prawy jajnik mnie cuągle kłuje mocno i boli podbrzusze jak na @ :) moze 32 dc dostane tak jak wczesniej ;))

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem w sumie na początku też miałam brać od 2 dc ale potem mi zmienił

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ile ja zaś będę czekać na ten @ :// wkurza mnie to, że przed laparo miałam na lekach co 28 dni i nawet co do godziny a teraz 32 albo więcej :((

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ