X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo nie za wysokie to cisnienie to by cie w szpitalu zostawili. Powiedz ze mialas 170/95 :) wystarczy zebys nie byla zakwalifikowana do zabiegu :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiedziałam, że wysokie ciśnienie jest przeciwwskazaniem :) dziękuję ogromnie za pomoc :) :*

jeśli chodzi o ivf to jestem po poniedziałkowej punkcji jajników i w sob, jeśli wszystko dobrze pójdzie i zarodki będą silne, mam mieć transfer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:14

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

W sprawach laparoskopii jestem zupełną świeżynką, trochę przeglądnęłam już Wasz wątek, ale chyba wolałabym doinformować się u Was :)

Niedawno miałam robione HSG, po którym okazało się, ze mam niedrożny prawy jajowód, a dokładnie: "HSG: jama macicy prawidłowego kształtu i wielkości. Lewy jajowód widoczny na całej długości, drożny. Prawy jajowód widoczny do części bańkowej, niedrożny". Czy takie rozpoznanie kwalifikuje do laparoskopii? W szpitalu nic mi nie powiedzieli, dali wypis i do widzenia :(. Wizytę u ginekologa mam dopiero 29 czerwca i chciałabym choć wstępnie wiedzieć na co się szykować... Będę Wam wdzięczna :)

Pozdrawiam

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    nie wiedziałam, że wysokie ciśnienie jest przeciwwskazaniem :) dziękuję ogromnie za pomoc :) :*

jeśli chodzi o ivf to jestem po poniedziałkowej punkcji jajników i w sob, jeśli wszystko dobrze pójdzie i zarodki będą silne, mam mieć transfer.
    Dlatego, żeby wykręcić się z weekendowego wypadu rodzinno-firmowo-integracyjnego musiałam wymyślić tą weekendową laparoskopie :)
    No i bardzo dobrze ;) To powodzenia :))

shooa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili87 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

W sprawach laparoskopii jestem zupełną świeżynką, trochę przeglądnęłam już Wasz wątek, ale chyba wolałabym doinformować się u Was :)

Niedawno miałam robione HSG, po którym okazało się, ze mam niedrożny prawy jajowód, a dokładnie: "HSG: jama macicy prawidłowego kształtu i wielkości. Lewy jajowód widoczny na całej długości, drożny. Prawy jajowód widoczny do części bańkowej, niedrożny". Czy takie rozpoznanie kwalifikuje do laparoskopii? W szpitalu nic mi nie powiedzieli, dali wypis i do widzenia :(. Wizytę u ginekologa mam dopiero 29 czerwca i chciałabym choć wstępnie wiedzieć na co się szykować... Będę Wam wdzięczna :)

Pozdrawiam
    Ja nie miałam wcześniej HSG ani nic takiego i laparoskopie miałam zrobioną :)) myślę, że powinnaś skonsultowac to z lekarzem jesli chcesz miec laparoskopie to mu o tym powiedz :))))

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Jestem w trakcie in vitro. Nie chcę wchodzić w szczegóły, ale musiałam "skłamać", że mam zaplanowaną na koniec tygodnia laparoskopię, żeby móc zgodnei z harmonogramem poddać się procedurze pomimo innych zobowiązań rodzinnych, zawodowych itd. I teraz muszę wymyślić dlaczego jednak po zgłoszeniu się do szpitala zabieg nie został przeprowadzony i szukam najbardziej wiarygodnego argumentu. Dlatego proszę o pomoc :)
    Shooa ja Ci moge podać powód z życią (mojego wzięty) moja ginka pomyliła mnie z inna pacjentką i umówiła zamiast na operacje to na hsg (a Ty już przecież miałaś to Ci nie zrobili drugi raz) :) i dlatego odwołali :)

shooa lubi tę wiadomość

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wam dzień mija?? :)) Mnie strasznie brzuch boli. Coraz to bardziej tak dziwnie.. Może wieczorem albo jutro rano dostane @:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez boli dzis brzuch, chyba dzis przecholowałam ;/ i tez starsznie zmeczona, przeprowadzka i takie tam inne pierdy mnie wymeczyly..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    mnie tez boli dzis brzuch, chyba dzis przecholowałam ;/ i tez starsznie zmeczona, przeprowadzka i takie tam inne pierdy mnie wymeczyly..
    Mieszkacie już na swoim czy jeszcze nie?

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a może jednak coś tam rośnie w tym brzuchu :/ jak masz dziwne objawy, inne niż zawsze. Może to też sprawka duphastonu
    Natalia przeprowadziliście się już?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie, bo trzeba odmalowac jeszcze niby mieszkanie 4 letnie ale zawsze jakies plamy sa i moj Michal siedzi teraz po robocie i maluje a ja na wynajetym jeszcze siedze..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubię remonty, oj lubię :) gładzić, malować, szpachlować :):)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    ja lubię remonty, oj lubię :) gładzić, malować, szpachlować :):)
    Nie napewno nie :) napewno sprawka duphastonu ;))
    Jej Edyta widze ze bardzo podobne jestesmy do siebie ja tez uwielbiam takir rzeczy;p mam to po moim tatunciu ;p on mnie zawsze wszystkiego uczyl zawsze powtarza ze w zyciu trzeba sobie umiec radzic ze wszystkim ;p

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie też tak mam. Praca praca i jeszcze raz praca :D zero lenistwa :D. Sama skręcam szafy i demoluję stare :P:P jestem typową chłopaczarą wszystko lubię robić sama. Mam też z tego dużą satysfakcję jak później sobie patrzę na to co zrobiłam :):)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyś pisała o mnie :p heh ale nie powiem bo z meże też to wszystko uwielbiam robic nie tylko sama ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta będziesz brała leki??:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem , wciąż się zastanawiam czy brac czy nie , ja mam clo od 5 dc więc jeszcze chwilkę czasu mam do namysłu. A ty dostałaś już @ ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czemu jedni biorą od 5 dc a inni od 2 ja mam np. od 2dc:)
    A nie dostałam jeszcze ;)) próbujemy z M wywołać ale się nie da. Tylko prawy jajnik mnie cuągle kłuje mocno i boli podbrzusze jak na @ :) moze 32 dc dostane tak jak wczesniej ;))

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem w sumie na początku też miałam brać od 2 dc ale potem mi zmienił

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ile ja zaś będę czekać na ten @ :// wkurza mnie to, że przed laparo miałam na lekach co 28 dni i nawet co do godziny a teraz 32 albo więcej :((

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ