X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Domi byłaś u profesora po laparo już? Ja się czujesz? Może jakiego górala przywieziesz z tych tater:)
    Jeszcze nie byłam, pomyślałam sobie że poczekam na okres i wtedy się umówię od razu na monitoring, a teraz jeszcze się relaksujemy :-)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwolnienie po laparo jest na 2 tygodnie, w moim przypadku było dłuższe bo u mnie skończyło się na laparotomii.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zwolnienia miałam tydzień po kauteryzacji

• wombi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :)
    muszę mniej więcej powiedzieć ile mnie w pracy nie będzie

START 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
    HSG, laparo, histero, IUI :(
    01.2016 I ICSI 🙁 7A1
    05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
    11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
    06.2020 III IMSI 0
    06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
    25dpt ❤️ 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK 👧
    22+2 połówkowe Ok 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET 🙁 5bb
    16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
    03.2025 V IVF - 2aa ❄️
    29.05.2025 FET 2aa ostatni
    6dpt ⏸
    7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
    12+5 usg prenatalne OK
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jak tam wizyta u lekarza?

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlak mnie dziś chyba trafi myślałam że zrobią mi laparo w tym cyklu a tu lekarz 6 tygodni za zwolnieniu, wszystko mi się przesuwa na za 2 miesiące conajmniejna dodatek wszyscy w ciąży 2 siostry i bratowa wszystkie ot tak... ryczeć mi się dziś chce:(

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Szlak mnie dziś chyba trafi myślałam że zrobią mi laparo w tym cyklu a tu lekarz 6 tygodni za zwolnieniu, wszystko mi się przesuwa na za 2 miesiące conajmniejna dodatek wszyscy w ciąży 2 siostry i bratowa wszystkie ot tak... ryczeć mi się dziś chce:(
    Hej. Nie masz co płakać tylko starać się dalej bez operacji.. a nie może ktoś inny tego zrobić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Ola jak tam wizyta u lekarza?
    Po wizycie super. Gin powiedziala ze wszystko jest idealnie jak narazie :) ktuszynka ma 4.7mm i widziałam serduszko hihi ;)

_analiza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Po wizycie super. Gin powiedziala ze wszystko jest idealnie jak narazie :) ktuszynka ma 4.7mm i widziałam serduszko hihi ;)
    Super. Bardzo się ciesze. Wrzucaj zdjęcie Groszka:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnuqs0gepbwp_t.jpg

Mało widać hihi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    mnuqs0gepbwp_t.jpg

Mało widać hihi :)
    Śliczny groszek ::-) mówiłaś lekarce o wizycie na IP? Założyła kartę ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiedziała o wszystkim :) Nie zakładała karty bo zmieniam lekarza tak obie zdecydowałyśmy ponieważ do niej mam dość daleko. A ma dobrego kolegę lekarza blisko mojego miejsca zamieszkania i to bardzo dobry lekarz :) Miałam dostać L4 na 3 tyg. i do niego się już umówić ale niestety była jakaś połżna w zastępstwie , która jest mało obeznana i wypisała mi L4 na 2 tyg. więc za 2 tyg. muszę się do tego nowego lekarza umówić :)
    Plamień i krwawień nie było, powiedziała, że wszystko idealnie wygląda:) I że mam jeszcze odpoczywać ale tak na spokojnie wszystko :) do pracy już raczej nie wrócę. Tzn. Będę musiała w listopadzie tzn na urlop żeby mi wczasy pod gruszą nie przepadły bo to zawsze jakiś pieniądz a odkładamy na nowe auto ;)
    Kurcze jak to serduszko zobaczyła to było takie cudowne uczucie, że nie da się go opisać :) Naprawdę cudowne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super. Kazała porobić badania na następną wizytę? Tsh i ft4 ? Warto. A ja się robie kuleczka juz mi coraz ciężej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ale zrobie na własną rękę :) resztę badań już robiłam i wszystkie prawidłowe :) tylko ten nieszczęsny konflikt ;) ale przynajmniej prenatalne przez to będę miała na NFZ:)
    Dzis do mojego męża mówiłam, że już bym chciała, žeby chociaż pół roku minęło już :p
    u mnie lekko się podbrzusze zaokrągliło ale tyci tyci :) raczej większe mam wzdęcia :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Nie ale zrobie na własną rękę :) resztę badań już robiłam i wszystkie prawidłowe :) tylko ten nieszczęsny konflikt ;) ale przynajmniej prenatalne przez to będę miała na NFZ:)
    Dzis do mojego męża mówiłam, że już bym chciała, žeby chociaż pół roku minęło już :p
    u mnie lekko się podbrzusze zaokrągliło ale tyci tyci :) raczej większe mam wzdęcia :p
    Będzie Ci się powiększał brzuszek ale to od macicy narazie.. prawdziwa eksplozja jest po 16 tygodniu :) zrób sobie te badania bo to ważne w 1 trymestrze. Nawet jeśli wcześniej tarczyca była ok w ciąży szaleje często..

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niewiem ale moje starania chyba legną e gruzach mam okropnego n
    M zaluje ze za niego wyszłam :'(może zasługiwałam na lepszego rypie mnie o wszystko buzi ni nie da nie przytuli nic wymawia mi caly czas pieniądze no wszystko wiecie jak ja się czuję jak śmieć beczeć mi się tylko chce i tyle moje ja juz nie mam siły żyć :( jak ja wam wszystkim zazdroszczę ze macie kochających mezy a ja co mam bezczelnego typka.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Dziewczyny niewiem ale moje starania chyba legną e gruzach mam okropnego n
    M zaluje ze za niego wyszłam :'(może zasługiwałam na lepszego rypie mnie o wszystko buzi ni nie da nie przytuli nic wymawia mi caly czas pieniądze no wszystko wiecie jak ja się czuję jak śmieć beczeć mi się tylko chce i tyle moje ja juz nie mam siły żyć :( jak ja wam wszystkim zazdroszczę ze macie kochających mezy a ja co mam bezczelnego typka.
    Bardzo mi przykro z tego powodu. Nie ma idealnych mężów.. ale nie może być też tak ze facet Cię poniża.. musisz się zastanowić czy w takiej sytuacji dziecko to najlepsze rozwiązanie.. może warto odczekać trochę się wycofać z relacji i zobaczyć co zrobi.. zadbać o siebie.. kupić fajna kiecke, makijaż i wyjść z koleżankami gdzieś.. czasami krok w tył to kilka kroków naprzód.. ile masz lat jak mogę wiedzieć?

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24 juz z nerwów zaczęłam palic. No niestety od jakiegoś czasu mnie poniża:( może dlatego nie mogę zajść w ciążę bo się zablokowałam przez niego. Z nim nawet nie da się rozmawia. Wiesz co nawet nie mam koleżanek :( niewiem co się dzieje dawniej to było ich dużo a teraz wszystkie się gdzieś rozjechaly albo maja mężów i dzieci szkoda nawet gadać jestem zerem mąż dal mi do zrozumienia to....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    24 juz z nerwów zaczęłam palic. No niestety od jakiegoś czasu mnie poniża:( może dlatego nie mogę zajść w ciążę bo się zablokowałam przez niego. Z nim nawet nie da się rozmawia. Wiesz co nawet nie mam koleżanek :( niewiem co się dzieje dawniej to było ich dużo a teraz wszystkie się gdzieś rozjechaly albo maja mężów i dzieci szkoda nawet gadać jestem zerem mąż dal mi do zrozumienia to....
    Ee przecież wiesz ze nie jesteś.. Młoda jesteś całe życie przed Tobą.. musisz odnaleźć szczęście w sobie :) koleżanki można nabyć, masz jakieś zainteresowania? Co lubisz robić? Zrób to;) albo odkryj co lubisz, rozwijaj się.. a jeżeli facet Cię rani to powiedz mu to. Wycofać się jeśli nic się nie zmieni. ja mam 28 lat. Dopiero teraz dojzalam do małżeństwa i dziecka.. wcześniej dużo podrozowalam i zwiedzalam świat.. oddałam się też pracy z dziećmi oraz sport królował w moim życiu.. z obecnym mężem jestem 6 lat ale też miewalismy gorsze chwilę .. dziecko zmienia wszystko.. Świat cały się zmienia.. masz inne priorytety...o wiele mniej możesz.. wykorzystaj czas kiedy nie jesteś w ciąży.. ciesz się życiem.. przeanalizuj je.. pamiętaj możesz wszystko..

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię podróżować ale oczywiście z mężem to nie jest możliwe żałuje ze nie pojechałam z mama nad morze. Opuszczałam się na tego drania... Niewiem sama co lubię robić jestem strasznie nie zdecydowana:( wysiłek dla mnie to jest udręka nie umiem się zmobilizować...

j36rxzdvdx1kpbz0.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ