X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Domi byłaś u profesora po laparo już? Ja się czujesz? Może jakiego górala przywieziesz z tych tater:)
    Jeszcze nie byłam, pomyślałam sobie że poczekam na okres i wtedy się umówię od razu na monitoring, a teraz jeszcze się relaksujemy :-)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwolnienie po laparo jest na 2 tygodnie, w moim przypadku było dłuższe bo u mnie skończyło się na laparotomii.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zwolnienia miałam tydzień po kauteryzacji

• wombi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :)
    muszę mniej więcej powiedzieć ile mnie w pracy nie będzie

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jak tam wizyta u lekarza?

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlak mnie dziś chyba trafi myślałam że zrobią mi laparo w tym cyklu a tu lekarz 6 tygodni za zwolnieniu, wszystko mi się przesuwa na za 2 miesiące conajmniejna dodatek wszyscy w ciąży 2 siostry i bratowa wszystkie ot tak... ryczeć mi się dziś chce:(

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Szlak mnie dziś chyba trafi myślałam że zrobią mi laparo w tym cyklu a tu lekarz 6 tygodni za zwolnieniu, wszystko mi się przesuwa na za 2 miesiące conajmniejna dodatek wszyscy w ciąży 2 siostry i bratowa wszystkie ot tak... ryczeć mi się dziś chce:(
    Hej. Nie masz co płakać tylko starać się dalej bez operacji.. a nie może ktoś inny tego zrobić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Ola jak tam wizyta u lekarza?
    Po wizycie super. Gin powiedziala ze wszystko jest idealnie jak narazie :) ktuszynka ma 4.7mm i widziałam serduszko hihi ;)

_analiza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Po wizycie super. Gin powiedziala ze wszystko jest idealnie jak narazie :) ktuszynka ma 4.7mm i widziałam serduszko hihi ;)
    Super. Bardzo się ciesze. Wrzucaj zdjęcie Groszka:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnuqs0gepbwp_t.jpg

Mało widać hihi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    mnuqs0gepbwp_t.jpg

Mało widać hihi :)
    Śliczny groszek ::-) mówiłaś lekarce o wizycie na IP? Założyła kartę ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiedziała o wszystkim :) Nie zakładała karty bo zmieniam lekarza tak obie zdecydowałyśmy ponieważ do niej mam dość daleko. A ma dobrego kolegę lekarza blisko mojego miejsca zamieszkania i to bardzo dobry lekarz :) Miałam dostać L4 na 3 tyg. i do niego się już umówić ale niestety była jakaś połżna w zastępstwie , która jest mało obeznana i wypisała mi L4 na 2 tyg. więc za 2 tyg. muszę się do tego nowego lekarza umówić :)
    Plamień i krwawień nie było, powiedziała, że wszystko idealnie wygląda:) I że mam jeszcze odpoczywać ale tak na spokojnie wszystko :) do pracy już raczej nie wrócę. Tzn. Będę musiała w listopadzie tzn na urlop żeby mi wczasy pod gruszą nie przepadły bo to zawsze jakiś pieniądz a odkładamy na nowe auto ;)
    Kurcze jak to serduszko zobaczyła to było takie cudowne uczucie, że nie da się go opisać :) Naprawdę cudowne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super. Kazała porobić badania na następną wizytę? Tsh i ft4 ? Warto. A ja się robie kuleczka juz mi coraz ciężej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ale zrobie na własną rękę :) resztę badań już robiłam i wszystkie prawidłowe :) tylko ten nieszczęsny konflikt ;) ale przynajmniej prenatalne przez to będę miała na NFZ:)
    Dzis do mojego męża mówiłam, że już bym chciała, žeby chociaż pół roku minęło już :p
    u mnie lekko się podbrzusze zaokrągliło ale tyci tyci :) raczej większe mam wzdęcia :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Nie ale zrobie na własną rękę :) resztę badań już robiłam i wszystkie prawidłowe :) tylko ten nieszczęsny konflikt ;) ale przynajmniej prenatalne przez to będę miała na NFZ:)
    Dzis do mojego męża mówiłam, że już bym chciała, žeby chociaż pół roku minęło już :p
    u mnie lekko się podbrzusze zaokrągliło ale tyci tyci :) raczej większe mam wzdęcia :p
    Będzie Ci się powiększał brzuszek ale to od macicy narazie.. prawdziwa eksplozja jest po 16 tygodniu :) zrób sobie te badania bo to ważne w 1 trymestrze. Nawet jeśli wcześniej tarczyca była ok w ciąży szaleje często..

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niewiem ale moje starania chyba legną e gruzach mam okropnego n
    M zaluje ze za niego wyszłam :'(może zasługiwałam na lepszego rypie mnie o wszystko buzi ni nie da nie przytuli nic wymawia mi caly czas pieniądze no wszystko wiecie jak ja się czuję jak śmieć beczeć mi się tylko chce i tyle moje ja juz nie mam siły żyć :( jak ja wam wszystkim zazdroszczę ze macie kochających mezy a ja co mam bezczelnego typka.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Dziewczyny niewiem ale moje starania chyba legną e gruzach mam okropnego n
    M zaluje ze za niego wyszłam :'(może zasługiwałam na lepszego rypie mnie o wszystko buzi ni nie da nie przytuli nic wymawia mi caly czas pieniądze no wszystko wiecie jak ja się czuję jak śmieć beczeć mi się tylko chce i tyle moje ja juz nie mam siły żyć :( jak ja wam wszystkim zazdroszczę ze macie kochających mezy a ja co mam bezczelnego typka.
    Bardzo mi przykro z tego powodu. Nie ma idealnych mężów.. ale nie może być też tak ze facet Cię poniża.. musisz się zastanowić czy w takiej sytuacji dziecko to najlepsze rozwiązanie.. może warto odczekać trochę się wycofać z relacji i zobaczyć co zrobi.. zadbać o siebie.. kupić fajna kiecke, makijaż i wyjść z koleżankami gdzieś.. czasami krok w tył to kilka kroków naprzód.. ile masz lat jak mogę wiedzieć?

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24 juz z nerwów zaczęłam palic. No niestety od jakiegoś czasu mnie poniża:( może dlatego nie mogę zajść w ciążę bo się zablokowałam przez niego. Z nim nawet nie da się rozmawia. Wiesz co nawet nie mam koleżanek :( niewiem co się dzieje dawniej to było ich dużo a teraz wszystkie się gdzieś rozjechaly albo maja mężów i dzieci szkoda nawet gadać jestem zerem mąż dal mi do zrozumienia to....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    24 juz z nerwów zaczęłam palic. No niestety od jakiegoś czasu mnie poniża:( może dlatego nie mogę zajść w ciążę bo się zablokowałam przez niego. Z nim nawet nie da się rozmawia. Wiesz co nawet nie mam koleżanek :( niewiem co się dzieje dawniej to było ich dużo a teraz wszystkie się gdzieś rozjechaly albo maja mężów i dzieci szkoda nawet gadać jestem zerem mąż dal mi do zrozumienia to....
    Ee przecież wiesz ze nie jesteś.. Młoda jesteś całe życie przed Tobą.. musisz odnaleźć szczęście w sobie :) koleżanki można nabyć, masz jakieś zainteresowania? Co lubisz robić? Zrób to;) albo odkryj co lubisz, rozwijaj się.. a jeżeli facet Cię rani to powiedz mu to. Wycofać się jeśli nic się nie zmieni. ja mam 28 lat. Dopiero teraz dojzalam do małżeństwa i dziecka.. wcześniej dużo podrozowalam i zwiedzalam świat.. oddałam się też pracy z dziećmi oraz sport królował w moim życiu.. z obecnym mężem jestem 6 lat ale też miewalismy gorsze chwilę .. dziecko zmienia wszystko.. Świat cały się zmienia.. masz inne priorytety...o wiele mniej możesz.. wykorzystaj czas kiedy nie jesteś w ciąży.. ciesz się życiem.. przeanalizuj je.. pamiętaj możesz wszystko..

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię podróżować ale oczywiście z mężem to nie jest możliwe żałuje ze nie pojechałam z mama nad morze. Opuszczałam się na tego drania... Niewiem sama co lubię robić jestem strasznie nie zdecydowana:( wysiłek dla mnie to jest udręka nie umiem się zmobilizować...

j36rxzdvdx1kpbz0.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ