LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
To nic nie współgra z tym ze jak zajdę w ciążę nie będę mogla się zająć babcia bo babcia jest na chodzie i mieszka obok dluga historia. Do pacy mnie nie przyjmą nigdzie bo juz chodziłam pytalam ponad rok i jakbym miałam znaleźć prace to bym znalazła a po drugie nie mam żadnego porządnego wyksztalcenia jedynie mogę pracować w sklepie ogrodniczym . Niestety ale w szkole miałam"tepa leb" i teraz tego żałuję. Jedynie mój mąż jest najlepszym informatykiem ibzlota rączką co by nie wziął to wszystko zrobi. No poprostu zle się dobraliśmy
-
nick nieaktualnysylka0102 wrote:To nic nie współgra z tym ze jak zajdę w ciążę nie będę mogla się zająć babcia bo babcia jest na chodzie i mieszka obok dluga historia. Do pacy mnie nie przyjmą nigdzie bo juz chodziłam pytalam ponad rok i jakbym miałam znaleźć prace to bym znalazła a po drugie nie mam żadnego porządnego wyksztalcenia jedynie mogę pracować w sklepie ogrodniczym . Niestety ale w szkole miałam"tepa leb" i teraz tego żałuję. Jedynie mój mąż jest najlepszym informatykiem ibzlota rączką co by nie wziął to wszystko zrobi. No poprostu zle się dobraliśmy
-
Sylwia nie wydaje mi się, nie mówię że po wysłaniu 1 cv znajdziesz pracę bo pewnie trzeba wysłać ich 1000 ale w końcu na pewno się coś znajdzie. Im dalej w las tym gorzej. Młodsza nie będziesz. Patrząc z mojej perspektywy, na co dzień zajmuję się też rekrutacją osób, wolę przyjąć np chłopaka który jest po byle jakiej szkole ( nawet podstawowej) ale cokolwiek robił, pracował w magazynie, sprzątał, obojętne. Niż osobę która przynosi mi cv w którym ostatnią pozycją jest ukończenie szkoły i 10 czy 15 lat przerwy, nic nierobienia.
To jest twoje życie i ty podejmujesz decyzje ale ... czasami lepiej posłuchać rady starszej koleżanki.
Tak jak napisała Natalia, jeżeli zajdziesz w ciążę i (czysto hipotetycznie) lekarz każe ci leżeć połowę ciąży w szpitalu, co wtedy ?
Jeżeli w takiej sytuacji babcia sobie poradzi to chyba poradzi też sobie jakbyś poszła do pracy,
Niestety w naszym kraju jest tak że osoby ( bez względu na to czy z słusznych czy mnie slusznych powodów) korzystają z zasiłków czy to pielęgnacyjnych czy innych są postrzegane za osoby którym po prostu nie chce się pracować. Niestety, taka mentalność naszego społeczeństwa.Edyta
-
Dobrze wam mówić wszystko bo macie wyksztalcenie i mieszkacie nie w Małopolsce Kielce Katowice itd gdzie mi tam do tych miast. Nawet moja kuzynka w tym samym wieku z wykształceniem nie może znaleźć pracy dlatego u nas się trzymają takich właśnie zasiłków.
-
Sylwia ja mieszkam w mieście gdzie bezrobocie wynosi 40% i nigdy nie szukałam pracy tutaj, odkąd skończyłam liceum pracowałam 50 km dalej.
Teraz jest tyle szkół policealnych darmowych że można się nauczyć obojętne czego kosmetologii, handlu czy czegokolwiek. Możliwości są. Może zacznij właśnie od takiego kroku, zapisz się do jakiejś szkoły policealnej, tam zajęcia są popołudniu albo w weekendy.
Tam też poznasz ludzi i trochę poszerzysz swoje kwalifikacje.Edyta
-
nick nieaktualnyTo trzeba iść na studia a jak nauka nie idzie to fachu się nauczyć.. wszystko co dobre szybko się kończy.. babcia umrze to co zrobisz? Chatę sprzedać i w świat ruszyć tam gdzie praca bo chyba nie przykleilas się do niczego? Trzeba być samowystarczalnym.. babcia zemrze chłop Cię puści i co?
-
Generalnie ja robię się nerwowa jak mam rozmawiać o takich rzeczach więc lepiej już nie będę pisać bo napiszę za dużo.
Tylko wkurza mnie to że później jak ktoś nie pracuje dostaje od Państwa pomoc a ludzie którzy uczciwie zarabiają nie dostają nic._analiza, Foto_Anna lubią tę wiadomość
Edyta
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylka0102 wrote:No właśnie zamierzamy się wybrać we wrześniu na termy bukowina super tam jest. Zapraszamy dlugo jedziecie z Poznania do zakopanego?