X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nic nie współgra z tym ze jak zajdę w ciążę nie będę mogla się zająć babcia bo babcia jest na chodzie i mieszka obok dluga historia. Do pacy mnie nie przyjmą nigdzie bo juz chodziłam pytalam ponad rok i jakbym miałam znaleźć prace to bym znalazła a po drugie nie mam żadnego porządnego wyksztalcenia jedynie mogę pracować w sklepie ogrodniczym . Niestety ale w szkole miałam"tepa leb" i teraz tego żałuję. Jedynie mój mąż jest najlepszym informatykiem ibzlota rączką co by nie wziął to wszystko zrobi. No poprostu zle się dobraliśmy :(

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    To nic nie współgra z tym ze jak zajdę w ciążę nie będę mogla się zająć babcia bo babcia jest na chodzie i mieszka obok dluga historia. Do pacy mnie nie przyjmą nigdzie bo juz chodziłam pytalam ponad rok i jakbym miałam znaleźć prace to bym znalazła a po drugie nie mam żadnego porządnego wyksztalcenia jedynie mogę pracować w sklepie ogrodniczym . Niestety ale w szkole miałam"tepa leb" i teraz tego żałuję. Jedynie mój mąż jest najlepszym informatykiem ibzlota rączką co by nie wziął to wszystko zrobi. No poprostu zle się dobraliśmy :(
    Wiesz co nie rozumiem. Mam wrażenie ze Ci się po prostu nie chce i tak Ci jest wygodnie. Ale to nie rozwiązanie. nie chce Ci się pracować, sport Cię męczy, nie masz koleżanek i pasji. A co zrobisz jak w tej sytuacji mąż który jest w lepszej sytuacji znajdzie sobie inną taka która ma pracę pasję znajomych.. co wtedy?

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie wydaje mi się, nie mówię że po wysłaniu 1 cv znajdziesz pracę bo pewnie trzeba wysłać ich 1000 ale w końcu na pewno się coś znajdzie. Im dalej w las tym gorzej. Młodsza nie będziesz. Patrząc z mojej perspektywy, na co dzień zajmuję się też rekrutacją osób, wolę przyjąć np chłopaka który jest po byle jakiej szkole ( nawet podstawowej) ale cokolwiek robił, pracował w magazynie, sprzątał, obojętne. Niż osobę która przynosi mi cv w którym ostatnią pozycją jest ukończenie szkoły i 10 czy 15 lat przerwy, nic nierobienia.
    To jest twoje życie i ty podejmujesz decyzje ale ... czasami lepiej posłuchać rady starszej koleżanki.
    Tak jak napisała Natalia, jeżeli zajdziesz w ciążę i (czysto hipotetycznie) lekarz każe ci leżeć połowę ciąży w szpitalu, co wtedy ?
    Jeżeli w takiej sytuacji babcia sobie poradzi to chyba poradzi też sobie jakbyś poszła do pracy,
    Niestety w naszym kraju jest tak że osoby ( bez względu na to czy z słusznych czy mnie slusznych powodów) korzystają z zasiłków czy to pielęgnacyjnych czy innych są postrzegane za osoby którym po prostu nie chce się pracować. Niestety, taka mentalność naszego społeczeństwa.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może dobrym pomysłem byłoby zgłoszenie się do firmy rekrutującej Randstad, Work Service ? dużo tego

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wam mówić wszystko bo macie wyksztalcenie i mieszkacie nie w Małopolsce Kielce Katowice itd gdzie mi tam do tych miast. Nawet moja kuzynka w tym samym wieku z wykształceniem nie może znaleźć pracy dlatego u nas się trzymają takich właśnie zasiłków.

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z miejscowości w której mieszkam nie mam możliwości wyjazdu a co wtedy z naszym małżeństwem z męża praca tu mamy dom bo jestem jedynaczką rodziców nie ma bo się rozeszli....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja mieszkam w mieście gdzie bezrobocie wynosi 40% i nigdy nie szukałam pracy tutaj, odkąd skończyłam liceum pracowałam 50 km dalej.
    Teraz jest tyle szkół policealnych darmowych że można się nauczyć obojętne czego kosmetologii, handlu czy czegokolwiek. Możliwości są. Może zacznij właśnie od takiego kroku, zapisz się do jakiejś szkoły policealnej, tam zajęcia są popołudniu albo w weekendy.
    Tam też poznasz ludzi i trochę poszerzysz swoje kwalifikacje.

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko dom trzeba za coś utrzymać , prawda ?

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja generalnie nie podjęłabym decyzji o dziecku jeżeli nie miałabym pracy bo wiem że pomocy finansowej z żadnej strony nie otrzymam.
    Ale ja to ja, ja wolę mieć zawsze jakieś zaplecze finansowe w razie "w".

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzeba iść na studia a jak nauka nie idzie to fachu się nauczyć.. wszystko co dobre szybko się kończy.. babcia umrze to co zrobisz? Chatę sprzedać i w świat ruszyć tam gdzie praca bo chyba nie przykleilas się do niczego? Trzeba być samowystarczalnym.. babcia zemrze chłop Cię puści i co?

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie ja robię się nerwowa jak mam rozmawiać o takich rzeczach więc lepiej już nie będę pisać bo napiszę za dużo.
    Tylko wkurza mnie to że później jak ktoś nie pracuje dostaje od Państwa pomoc a ludzie którzy uczciwie zarabiają nie dostają nic.

_analiza, Foto_Anna lubią tę wiadomość

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż nie zostawi pracy tu bo ma bardzo dobrą kierowniczą. A sprawa z domem nie jest jasna sprzedać nie mogę. Moja sytuacja jest naprawdę ciężka. Studia nie wchodzą w grę bo nie mam matury.

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak uczciwie ale państwo cygani na każdym kroku wiec trzeba troche od nich ściągnąć jak jest tylko możliwość.

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd wy w ogóle jesteście jesli mogę wiedzieć? I gdzie poznaliście mężów?

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z poznania. Męża poznałam przypadkowo przez gadu gadu heh

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E to Poznan większy niż moja wioska ja się poznałam wioska przy wiosce Do Krakowa i do zakopanego mam 2godziny autem ponad

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym chciała mieć tak blisko w góry.. kocham je bardzo :)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zamierzamy się wybrać we wrześniu na termy bukowina super tam jest. Zapraszamy :) dlugo jedziecie z Poznania do zakopanego?

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    No właśnie zamierzamy się wybrać we wrześniu na termy bukowina super tam jest. Zapraszamy :) dlugo jedziecie z Poznania do zakopanego?
    8-9 h trzeba liczyć.. ale ja termy w poznaniu tez mam, jednak to mnie nie interesuje.. ja rysy, orla perc, Kasprowy.. i inne.. kocham :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia w szkołach policealnych nie trzeba mieć matury

Edyta
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ