X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wieści :)

sylka0102 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i niestety czekamy na następny cykl .... :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    no i niestety czekamy na następny cykl .... :-(
    hmm a brlas cos w tym cyklu? bylas na monitoringu? wiesz czy byla woulacja czy nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podchodzę do tego bez stresu. Ten miesiąc był zupełnie na luzie bez wizyt, bez leków (pomijając kwas foliowy). Teraz jak tylko dostanę miesiączkę to umawiam się na monitoring i do dzieła :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    podchodzę do tego bez stresu. Ten miesiąc był zupełnie na luzie bez wizyt, bez leków (pomijając kwas foliowy). Teraz jak tylko dostanę miesiączkę to umawiam się na monitoring i do dzieła :-)
    dacie rade :) masz racje spokoj najwaznijeszy :) wstawilam aktualne zdjecie :)

sylka0102 lubi tę wiadomość

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Natalia rośniesz ładnie Ci z brzuszkiem ;)

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi trzymam kciuki:) Powiedz mi kochana czy Ty miałaś skierowanie od Profesora na laparoskopię diagnostyczną? Robili Ci wtedy przy okazji też HSG? Pytam bo ja mam skierowanie na laparo ale wśród tych badań co mam zrobić nie ma posiewu i tak się zastanawiam czy mi sprawdzą też jajowody.

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia śliczny brzunio:)

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Domi trzymam kciuki:) Powiedz mi kochana czy Ty miałaś skierowanie od Profesora na laparoskopię diagnostyczną? Robili Ci wtedy przy okazji też HSG? Pytam bo ja mam skierowanie na laparo ale wśród tych badań co mam zrobić nie ma posiewu i tak się zastanawiam czy mi sprawdzą też jajowody.
    ja nie mialam chociaz chcieli robic, ale mialam ostatnie dni okresu i stwierdzili ze wtedy nie mozna robic.. a posiewu i tak nie mialam.. osttanio sie dowiedzialam ze jestem nosicielka ureoplasma i probowana mnieleczyc w ciazy ale nic.. bakteria nadal siedzi;/ i sie wkurzam bo lekarka kaze byc spokojna a ja raczej nie potrafie.. podobo mam miec tylko zaswiadczenie ze mam ta bakterie podczas porodu zeby wiedzieli jakie leki podac dziecku.. super co? po prostu szlag juz nie trafia..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra ja skierowanie miałam od samego Profesora, a na skierowaniu było tylko napisane: laparaskopowa kauteryzacja jajników. I to wszystko :-)

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a może wybierz się do innego lekarza na konsultacje, przecież można zrobić antybiogram i wtedy będzie wiedzieć czym to leczyć. Domi ale sprawdzali Ci drożność? Robiłaś posiew?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Natalia a może wybierz się do innego lekarza na konsultacje, przecież można zrobić antybiogram i wtedy będzie wiedzieć czym to leczyć. Domi ale sprawdzali Ci drożność? Robiłaś posiew?
    hehe no zrobili antybigram i leczona bylam wg niego.. lyklam 48 tabetek erytromecyny- jedynego dopuszczalnego antybiotyku na to w ciazy.. i co ? i nic.. bakterie nawet nie ruszylo.. takze to ze jest antybiogram nie znaczy ze sie da wyleczyc niestety..

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a czy ta bakteria może zaszkodzić na tym etapie ciąży?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Natalia a czy ta bakteria może zaszkodzić na tym etapie ciąży?
    no na tym etapie to hmm ciezko powiedziec.. w necie mozna znalezc informacje ze moze wywolac przedwczesny porod, ale moja lekarka uwaza ze moj organizm radzi sobie z ta bakteria.. i tyle.. najgorzej podczas porodu bo dziecko moze sie nia zarazic i bedzie musiala dostac antybiotyki jak sie zarazi..
    bede konsultowac jeszcze z innym lekarzem, zobaczymy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra nie musiałam robić posiewu jedynie co to stopień czystości, ale to też mi zrobili na izbie przed przyjęciem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta testowalas 2 raz czy okres przyszedl?

Ola jak tam czas szybko czy wolno leci?

ja dzis poszlam do sklpeu po male zakupy i taki mnie skurcz zlapal ze musialam usiasc... ogolnie czuje sie coraz ciezsza i gorzej mi sie chodzi..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim
    testowałam drugi raz ale nic z tego, czekam na okres powinnam dostać w niedzielę lub poniedziałek. Ostatnio bardzo źle się czuję , głównie rano i wieczorem, chyba po tym metformaxsie i duphastonie no ale kazał lekarz brać :( Dzisiaj rano to mi niedobrze było strasznie. Niech już ta małpa przyjdzie i rozpocznie się nowy cykl.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Hej wszystkim
    testowałam drugi raz ale nic z tego, czekam na okres powinnam dostać w niedzielę lub poniedziałek. Ostatnio bardzo źle się czuję , głównie rano i wieczorem, chyba po tym metformaxsie i duphastonie no ale kazał lekarz brać :( Dzisiaj rano to mi niedobrze było strasznie. Niech już ta małpa przyjdzie i rozpocznie się nowy cykl.
    ech przykro mi, ale w koncu musi sie udac :)

ja znowu mam luteine i tez po niej sie slabo czuje.. ciagle chce mi sie spac... i mam zly nastroj..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas wolno leci bo ciągle w domu jestem:)
    Dziś jest tragedia cały czas wymiotuje, a wlasciwie to juz nie mam czym tylko powietrzem.. Strasznie zle sie dzisiaj czuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta przykro mi. Ale moze jest jeszcze jakas nadzieja :)

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ