X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Hej dziewczyny. Jak zdrowie i samopoczucie ? Natalia i Ola jaki wybraliście fotelik do samochodu ? Zaczęłam się zastanawiać ale ti nie takie proste a to dosyć ważny element.
    Ja maxi cosi city albo cabrio fix ale co śmieszne mój mąż się uparł na beone ferrari :p ale nie wiem czy jest taki dobry jak maci cosi i chyba jednaknobstoje przy swoim a nie dla bajeru :p

U mnie dziś lipa.. Jakiegoś doła załapałam w południe :( Już bym kwiecień chciała.. Dobija mnie szykowanie tej wyprawki już i jeszcze się na szkole skupić muszę tzn. na pisaniu pracy mgr.. :/ Nie chce mi się kompletnie.
    A jak u ciebie samopoczuje? :)

Wombi jeszcze troszkę i zobaczysz pozytywną bete :)

Aneta napewno będzie wszystko dobrze i już w przyszlym cyklu będziesz w dwupaku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja maxi cosi city albo cabrio fix ale co śmieszne mój mąż się uparł na beone ferrari :p ale nie wiem czy jest taki dobry jak maci cosi i chyba jednaknobstoje przy swoim a nie dla bajeru :p

U mnie dziś lipa.. Jakiegoś doła załapałam w południe :( Już bym kwiecień chciała.. Dobija mnie szykowanie tej wyprawki już i jeszcze się na szkole skupić muszę tzn. na pisaniu pracy mgr.. :/ Nie chce mi się kompletnie.
    A jak u ciebie samopoczuje? :)

Wombi jeszcze troszkę i zobaczysz pozytywną bete :)

Aneta napewno będzie wszystko dobrze i już w przyszlym cyklu będziesz w dwupaku :)
    Pisz pisz bo mi się nie chciało i zostawiłam obronę na po narodzinach i tetaz nie mam jak skończyć tej pracy.. i żałuję że sue nie zmobilixowalam. Ja mam cabrio fix.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Pisz pisz bo mi się nie chciało i zostawiłam obronę na po narodzinach i tetaz nie mam jak skończyć tej pracy.. i żałuję że sue nie zmobilixowalam. Ja mam cabrio fix.
    Ciężko naprawdę.. ale jestem pocieszona że ankiete chociaż zrobiłam heh :p
    Muszę się zmobilizowac po sesji :p potrzebuje kopniaka w tyłek :p

Fajne są te foteliki maxi cosi :) i jeszcze złej opini nie slyszalam o nich :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie bardzo dużo osób sobie chwali maxi cosi. Też chyba taki kupimy

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ciężki ten fotelik ; (

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno citi jest fajny i lekki

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty Natalia używasz fotelika w domu też nie? no to fakt, może to być minuś, że cieżki:) my mamy kołyskę to nie będę w domu używać fotelika :) chociaż mam od siostry jeszcze jakiś ale nie wiem jaka to firma nawet :p

Natalia mogłabyś mi wytłumaczyć jak to jest z liczeniem ruchów?? Nie wiem jak mam to robić

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ty Natalia używasz fotelika w domu też nie? no to fakt, może to być minuś, że cieżki:) my mamy kołyskę to nie będę w domu używać fotelika :) chociaż mam od siostry jeszcze jakiś ale nie wiem jaka to firma nawet :p

Natalia mogłabyś mi wytłumaczyć jak to jest z liczeniem ruchów?? Nie wiem jak mam to robić
    Hm tez mam kolyske i huśtawkę. Jednak mały lubi tylko fotelik. Dzuecko rąk trochę w niego wpada. Z resztą malucha nie zrozumiesz ;) fotelik stoi w kuchni hehe
    Z leczeniem ruchów. Więc najlepiej dobrze zjeść położyć się na lewy bok i liczyć ruchy ale każdy ruch nawet delikatny. Jak doliczysz do 10 możesz wstać znaczy ze jest ok. Ja czasem 10 doliczylam się w 3 min czasem w 40. W ciągu godziny powinno być min 10. I tak z dwa razy dziennie lub gdy wydaje Ci się ze dłużej go nie czujesz..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo fajnie dziękuję w końcu mi ktoś to normalnie wytłumaczył :)

• Olessia88 Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie samopoczucia po laparoskopii. W czwartek miałam zabieg. Udrożnili mi dwa jajowody, wycieli polipa szyjkowego, na koniec standardowo wyłyżeczkowali macice. Powiedzcie czy Wam też towarzyszył taki ból brzucha, czuje się jakby mi ktoś ściskał macice z całych sił... Po operacji czułam się naprawdę ok. Ból ramion i ciągnięcie było naprawdę znośne, jednak dziś nad ranem obudziłam się z bólu...

Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
    Antoine de Saint-Exupéry
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie zwariować .... muszę czekać aż do piątku ... zarodki rosną, ale ile to nie wiem .....

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olesia może skonsultuj to z lekarzem :) Mi żadne bóle nie wracały :)

Aneta to jeszcze 2 dni :) Trzymam kciuki :) najważniejsze, że rosną :)

Co tam dziewczyny?? Ja wczoraj byłam holtera założyć :)) dziś już ściągnięty i za tydzień w czwartek wizyta u kardiologa i u ginekologa :) Ciekawe czy tam coś wyjdzie :)

• wombi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, najgorsze w tym wszystkim jest czekanie :/
    ja jeszcze tydzień...

Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
    START 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :(
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11,12.2019 i 02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona
    29.05.2025 FET 2.11 ostatni
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi sama wiesz najlepiej jak to jest :-) ja teraz do piątku potem 3 tygodnie do transferu (jeżeli szczęśliwie coś się odmrozi) a po niej jeszcze 2 do testu... masakra :-) cała wieczność ;-)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam po wyniki prolaktyny i mam 23.95 norma jest 26.90 to chyba dobry wynik?

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • wombi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wynik kiepski, powinnaś mieć ok 10

Aneta to czekanie jest dobijające, koleżanka czekała 2 tyg do testu, wyszedł pozytywny a teraz kolejne 2 tyg do usg...

Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
    START 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :(
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11,12.2019 i 02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona
    29.05.2025 FET 2.11 ostatni
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na normach ma sie mieścić mniej więcej między 5 i coś do 26.5

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Sylka wynik kiepski, powinnaś mieć ok 10

Aneta to czekanie jest dobijające, koleżanka czekała 2 tyg do testu, wyszedł pozytywny a teraz kolejne 2 tyg do usg...
    Kochana moja koleżanka jest po transferze juz ponad 3 tygodnie temu ... po 2 tygodniach test wyszedł pozytywny, hcg ponad 1500 no i czekanie kolejny tydzien na usg....2dni przed plamienie....4h pozniej krwawienie .... i co...dostała zastrzyki na podtrzymanie i trzeba czekać tydzien na kolejne usg by sprawdzic czy pecherzyk nadal jest .... to dopiero jest dobijajace eh.... az boje sie myslec co jeszcze przed nami

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta jak samopoczucie? i jak maluszek w środku?? :) kiedy masz wizytę? :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh no właśnie miałam pisać. U mnie jakoś pod górkę cały czas w tej ciąży. Czekam na wtorkową wizytę. Była ma usg tarczycy wyszło że mam przewlekłe zapalenie, mam iśc 8 lutego do endorkrynologa. W poniedziałek będę robiła badania tarczycowe, morfologię , mocz itp itd. Z cukrzycą jak cukry ok to znowu rano mi się pokazują ketony w moczu, idę w przyszłym tygodniu do diabetolog zobaczę co powie. Dodatkowo miałam zrobioną biocenozę pochwy i wyszło chyba nie za dobrze bo takie wyniki:
    nabłonki - liczne w preparacie
    Leukocyty - dość liczne w preparacie
    Rzęsistek pochwowy - nie znaleziono
    Dwoinki Neissera - nie znaleziono
    Grzyby - nie znaleziono
    Pał kw. mlekowego - bardzo liczne w polu widzenia
    Posiew tlenowy z dróg moczowo płciowych
    Wynik badania : bakteryjna flora fizjologiczna pochwy
    Liczność : +++ wzrost obfity
    Grzybów nie wyhodowano

Fizycznie czuje się dobrze nic mi nie dolega, gorzej psychicznie cały czas mam jakieś zmartwienia :/

maluszka czuję nieregularnie ale czuję. Zwłaszcza jak się położę, nie są to jeszcze kopniaki ale takie pływanie w brzuchu.

A u Ciebie jak samopoczucie ?
    Ja bym chciała już koniec kwietnia żeby bobas się urodził zdrowy i żey te wszystkie choroby odeszły .

Edyta
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ