X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Hej dziewczyny. Jak zdrowie i samopoczucie ? Natalia i Ola jaki wybraliście fotelik do samochodu ? Zaczęłam się zastanawiać ale ti nie takie proste a to dosyć ważny element.
    Ja maxi cosi city albo cabrio fix ale co śmieszne mój mąż się uparł na beone ferrari :p ale nie wiem czy jest taki dobry jak maci cosi i chyba jednaknobstoje przy swoim a nie dla bajeru :p

U mnie dziś lipa.. Jakiegoś doła załapałam w południe :( Już bym kwiecień chciała.. Dobija mnie szykowanie tej wyprawki już i jeszcze się na szkole skupić muszę tzn. na pisaniu pracy mgr.. :/ Nie chce mi się kompletnie.
    A jak u ciebie samopoczuje? :)

Wombi jeszcze troszkę i zobaczysz pozytywną bete :)

Aneta napewno będzie wszystko dobrze i już w przyszlym cyklu będziesz w dwupaku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja maxi cosi city albo cabrio fix ale co śmieszne mój mąż się uparł na beone ferrari :p ale nie wiem czy jest taki dobry jak maci cosi i chyba jednaknobstoje przy swoim a nie dla bajeru :p

U mnie dziś lipa.. Jakiegoś doła załapałam w południe :( Już bym kwiecień chciała.. Dobija mnie szykowanie tej wyprawki już i jeszcze się na szkole skupić muszę tzn. na pisaniu pracy mgr.. :/ Nie chce mi się kompletnie.
    A jak u ciebie samopoczuje? :)

Wombi jeszcze troszkę i zobaczysz pozytywną bete :)

Aneta napewno będzie wszystko dobrze i już w przyszlym cyklu będziesz w dwupaku :)
    Pisz pisz bo mi się nie chciało i zostawiłam obronę na po narodzinach i tetaz nie mam jak skończyć tej pracy.. i żałuję że sue nie zmobilixowalam. Ja mam cabrio fix.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Pisz pisz bo mi się nie chciało i zostawiłam obronę na po narodzinach i tetaz nie mam jak skończyć tej pracy.. i żałuję że sue nie zmobilixowalam. Ja mam cabrio fix.
    Ciężko naprawdę.. ale jestem pocieszona że ankiete chociaż zrobiłam heh :p
    Muszę się zmobilizowac po sesji :p potrzebuje kopniaka w tyłek :p

Fajne są te foteliki maxi cosi :) i jeszcze złej opini nie slyszalam o nich :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie bardzo dużo osób sobie chwali maxi cosi. Też chyba taki kupimy

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ciężki ten fotelik ; (

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno citi jest fajny i lekki

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty Natalia używasz fotelika w domu też nie? no to fakt, może to być minuś, że cieżki:) my mamy kołyskę to nie będę w domu używać fotelika :) chociaż mam od siostry jeszcze jakiś ale nie wiem jaka to firma nawet :p

Natalia mogłabyś mi wytłumaczyć jak to jest z liczeniem ruchów?? Nie wiem jak mam to robić

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ty Natalia używasz fotelika w domu też nie? no to fakt, może to być minuś, że cieżki:) my mamy kołyskę to nie będę w domu używać fotelika :) chociaż mam od siostry jeszcze jakiś ale nie wiem jaka to firma nawet :p

Natalia mogłabyś mi wytłumaczyć jak to jest z liczeniem ruchów?? Nie wiem jak mam to robić
    Hm tez mam kolyske i huśtawkę. Jednak mały lubi tylko fotelik. Dzuecko rąk trochę w niego wpada. Z resztą malucha nie zrozumiesz ;) fotelik stoi w kuchni hehe
    Z leczeniem ruchów. Więc najlepiej dobrze zjeść położyć się na lewy bok i liczyć ruchy ale każdy ruch nawet delikatny. Jak doliczysz do 10 możesz wstać znaczy ze jest ok. Ja czasem 10 doliczylam się w 3 min czasem w 40. W ciągu godziny powinno być min 10. I tak z dwa razy dziennie lub gdy wydaje Ci się ze dłużej go nie czujesz..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo fajnie dziękuję w końcu mi ktoś to normalnie wytłumaczył :)

• Olessia88 Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie samopoczucia po laparoskopii. W czwartek miałam zabieg. Udrożnili mi dwa jajowody, wycieli polipa szyjkowego, na koniec standardowo wyłyżeczkowali macice. Powiedzcie czy Wam też towarzyszył taki ból brzucha, czuje się jakby mi ktoś ściskał macice z całych sił... Po operacji czułam się naprawdę ok. Ból ramion i ciągnięcie było naprawdę znośne, jednak dziś nad ranem obudziłam się z bólu...

Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
    Antoine de Saint-Exupéry
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie zwariować .... muszę czekać aż do piątku ... zarodki rosną, ale ile to nie wiem .....

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olesia może skonsultuj to z lekarzem :) Mi żadne bóle nie wracały :)

Aneta to jeszcze 2 dni :) Trzymam kciuki :) najważniejsze, że rosną :)

Co tam dziewczyny?? Ja wczoraj byłam holtera założyć :)) dziś już ściągnięty i za tydzień w czwartek wizyta u kardiologa i u ginekologa :) Ciekawe czy tam coś wyjdzie :)

• wombi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, najgorsze w tym wszystkim jest czekanie :/
    ja jeszcze tydzień...

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi sama wiesz najlepiej jak to jest :-) ja teraz do piątku potem 3 tygodnie do transferu (jeżeli szczęśliwie coś się odmrozi) a po niej jeszcze 2 do testu... masakra :-) cała wieczność ;-)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam po wyniki prolaktyny i mam 23.95 norma jest 26.90 to chyba dobry wynik?

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • wombi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wynik kiepski, powinnaś mieć ok 10

Aneta to czekanie jest dobijające, koleżanka czekała 2 tyg do testu, wyszedł pozytywny a teraz kolejne 2 tyg do usg...

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na normach ma sie mieścić mniej więcej między 5 i coś do 26.5

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Sylka wynik kiepski, powinnaś mieć ok 10

Aneta to czekanie jest dobijające, koleżanka czekała 2 tyg do testu, wyszedł pozytywny a teraz kolejne 2 tyg do usg...
    Kochana moja koleżanka jest po transferze juz ponad 3 tygodnie temu ... po 2 tygodniach test wyszedł pozytywny, hcg ponad 1500 no i czekanie kolejny tydzien na usg....2dni przed plamienie....4h pozniej krwawienie .... i co...dostała zastrzyki na podtrzymanie i trzeba czekać tydzien na kolejne usg by sprawdzic czy pecherzyk nadal jest .... to dopiero jest dobijajace eh.... az boje sie myslec co jeszcze przed nami

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta jak samopoczucie? i jak maluszek w środku?? :) kiedy masz wizytę? :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh no właśnie miałam pisać. U mnie jakoś pod górkę cały czas w tej ciąży. Czekam na wtorkową wizytę. Była ma usg tarczycy wyszło że mam przewlekłe zapalenie, mam iśc 8 lutego do endorkrynologa. W poniedziałek będę robiła badania tarczycowe, morfologię , mocz itp itd. Z cukrzycą jak cukry ok to znowu rano mi się pokazują ketony w moczu, idę w przyszłym tygodniu do diabetolog zobaczę co powie. Dodatkowo miałam zrobioną biocenozę pochwy i wyszło chyba nie za dobrze bo takie wyniki:
    nabłonki - liczne w preparacie
    Leukocyty - dość liczne w preparacie
    Rzęsistek pochwowy - nie znaleziono
    Dwoinki Neissera - nie znaleziono
    Grzyby - nie znaleziono
    Pał kw. mlekowego - bardzo liczne w polu widzenia
    Posiew tlenowy z dróg moczowo płciowych
    Wynik badania : bakteryjna flora fizjologiczna pochwy
    Liczność : +++ wzrost obfity
    Grzybów nie wyhodowano

Fizycznie czuje się dobrze nic mi nie dolega, gorzej psychicznie cały czas mam jakieś zmartwienia :/

maluszka czuję nieregularnie ale czuję. Zwłaszcza jak się położę, nie są to jeszcze kopniaki ale takie pływanie w brzuchu.

A u Ciebie jak samopoczucie ?
    Ja bym chciała już koniec kwietnia żeby bobas się urodził zdrowy i żey te wszystkie choroby odeszły .

Edyta
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ