X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko szkoda mi trochę kaski :p ale najwyżej sie potem jako zwykly kocyk przyda ;) i bedzie na dluzej :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia czy ty w ciąży chorowalas na tarczyca ? Bralas euthyrox? Na jakim poziomie mialas tsh ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Natalia czy ty w ciąży chorowalas na tarczyca ? Bralas euthyrox? Na jakim poziomie mialas tsh ?
    Ja chorowała juz przed tzn miałam niby w normie kolo 3 ale moja lekarka mówiła ze ma być 1 i brałam euthyrox 25. W ciąży Tsh rosło ciągle i miałam podwyższona dawkę. Przed porodem brałam juz 88. Ft4 i ft3 przed i w trakcie było w normie. Ale pewnie dzięki euthyroxowi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo i w ciąży Tsh było max 1.5.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Tylko szkoda mi trochę kaski :p ale najwyżej sie potem jako zwykly kocyk przyda ;) i bedzie na dluzej :)
    Ja dostałam otulacz w prezencie. Niestety moje dzuecko nie nawidzi być krepowane. Jeżeli mogę doradzić to zakupu tak drogiego dokonała bym po narodzinach. Można ma początku otulac zwykłym kocykiem. Ja nakupilam kocyk ów w lumpeksie ,) naprawdę idzie kupę kasy ma pieluchy o tetaz mleko ze lepiej oszczedzajcie sobie. Powiem Wam co dla mnie jest niezbędne. Przewijak na łóżeczko twardy. Duże waciki. Oilatum. Sudocrem. Chusta do noszenia. Pieluchy tetrowe. Rogal do karmienia był fajny. Rożki twarde. Organizer do łóżeczka. I aktualnie Szumis. A i Inhalator no i tetaz mata edukacyjna. Ostatnio zamówiłam Inhalator, mate i szum misia i wydałam kolo 600 zł..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj poszłam zrobić komplet badań. Ciekawe co tam znowu wyjdzie

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Ja dostałam otulacz w prezencie. Niestety moje dzuecko nie nawidzi być krepowane. Jeżeli mogę doradzić to zakupu tak drogiego dokonała bym po narodzinach. Można ma początku otulac zwykłym kocykiem. Ja nakupilam kocyk ów w lumpeksie ,) naprawdę idzie kupę kasy ma pieluchy o tetaz mleko ze lepiej oszczedzajcie sobie. Powiem Wam co dla mnie jest niezbędne. Przewijak na łóżeczko twardy. Duże waciki. Oilatum. Sudocrem. Chusta do noszenia. Pieluchy tetrowe. Rogal do karmienia był fajny. Rożki twarde. Organizer do łóżeczka. I aktualnie Szumis. A i Inhalator no i tetaz mata edukacyjna. Ostatnio zamówiłam Inhalator, mate i szum misia i wydałam kolo 600 zł..
    No ka rozumiem i dlatego się jeszcze zastanawiam :) Tyle, że to co napisałaś to ja to wszystko mam po siostrze i szwagierce. Jedynie czego nie mam to pieluch tetrowychbi kosmetyków ale to przed porodem kupię :) tzn. nawet nie bedzie tego dużo bo aż olej kokosowy i mydełko z allerco :) Szumisia też ew. po porodzie kupie :)
    Dlatego chciałabym coś w końcu sama od siebie kupić hehe bo i łóżeczko mam wsumie to dla dziecka wszystko tylko takie pierdoly zostały no i dla mnie jeszcze :)
    ale 120 zl na otulacz to duzo ;) moze faktycznie poczekam do porodu :) mam jeden kocyk taki wiekszy cienki wiec moze wyprobuje go jako"otulacz" i jak sie spodoba to kupie :p
    Najważniejsze co musze odwiedzić to apteke gemini :p a tam pewnie wydam majątek :)
    Laktatora z medeli nie bede kupywac poki co bo mi szwagierka da z baby ono ktory użyła tylko 2 razy bo mleka nie miała. Więc go wyprobuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ty masz nianie z detektorem oddechu razem? :) z jakiej firmy ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Natalia ty masz nianie z detektorem oddechu razem? :) z jakiej firmy ? :)
    Mam ale nie podłączyłam. Krzysiu nigdy nie zasnął bardzo głęboko i nie widzę potrzeby. Poza tym naczytałam się ze to jednak przewodzi prąd i nie jest obojętne dla dziecka i stoi wszystko w szafie ,)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na USG ciekawe czy coś będzie

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam Sylwia kciuki. Daj znać co ci powie lekarka.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi kiedy testujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 19:35

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kiedy jakieś bety ?

Edyta
  • wombi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikam w środę ;) jak coś wyjdzie to idę na betę, jak nie to czekam zgodnie z planem do piatku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 20:05

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już po narazie nie mam wielkich pęcherzyków największy ma około 9mm w piątek idę jeszcze bo ostatnio miałam strasznie późno w 20 dc. I teraz juz leczenie tymi gantropidami taka decyzje podjęliśmy zobaczymy.

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a jeżeli wchodzę w grę gonandtropiny to może warto od razu pomyśleć o inseminacji żeby maksymalnie zwiększyć szansę ?

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm moja doktorka mi nic więcej nie może zrobić. Teraz da mi namiary na lekarza co się tym zajmuje ale jakie terminy do niego to niewiem jutro może zadzwonię sie zapytać.

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to porozmawiajcie z nim . Bo przecież tobie rosły pęcherzyki po cło więc może lepiej połączyć te gonandtropiny z jakąś inną metodą. Nie wiem też jak ty się zapatrujesz na inseminacje bo to taka odległa kuzynkan invitro ale warto poznać różne możliwości.

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niewiem odezwę się w piątek do was zobaczymy co będzie w piątek na USG dzis mam 14dzc przed ostatnio miałam pęcherzyk w 20dzc.

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic juz wiem mniej więcej termin mam dopiero na 11 kwietnia takze ma czasu troszkę aby sobie odpocząć od lekarzy i kasy przeskładać na leczenie.

j36rxzdvdx1kpbz0.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ