X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • Lili Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po laparo. Miało być mało zmian, a niestety było bardzo dużo. Lekarz powiedział, ze będę wolniej dochodziła do siebie, bo dużo mi tam nagrzebał. w dniu wyjścia ze szpitala zaczęły mnie boleć jajniki (takie bolesne kłucia). Mam też gęste, podbarwione krwią upławy i bolesne węzły chłonne w pachwinach, nieznacznie powiększone. Myślicie, że to efekt rekonwalescencji jeszcze, czy mam się martwić?

• po-kryjomu Debiutantka

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, myślę, że powinnaś zapytać lekarza. Nie słyszałam o takich powikłaniach.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to efekt rekonwalescencji.. Skoro sporo pogrzebali to ciężko się dziwić że boli. Mi pocięli lewy jajnik i czuję go do dziś, a już 2 tyg. po.. Prawy czułam może trzy dni i mi przeszło.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • eliza Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem kilka dni po laparoskopii i stwierdzono mi niepłodność pierwotną nie wiem co to znaczy, że nie mam już szans na dziecko??? Wcześniej lekarz stwierdził mi PCO i przez pięć miesięcy miałam stymulowaną owulację ale bez żadnych efektów. Później zostałam skierowana na laparoskopię z kauteryzacją jajników ale mi tej kauteryzacji nie zrobili bo okazało się na laparo ze jajniki są ok i nie ma takiej potrzeby. jajowody też mam drożne. Z jednej strony ciesze się ze wszystko dobrze wyszło mi na laparo ale nie wiem już gdzie leży przyczyna tego że nie mogę zajść w ciąże sama ani z pomocą leków. Wizytę u lekarza mam na początku lipca. Powoli tracę nadzieję ze kiedykolwiek się uda:(

nadzieja
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza nieplodnosc pierwotna wpisuje sie zawsze u tych kobiet co jeszcze nie rodzily a nieplodnosc to nie bezplodnosc nie myl pojec...To okreslenie oznacza trudnosci z zajsciem w ciaze a nie brak szans na dziecko..Ja w laparo mialam wpisane nieplodnosc wtorna...Z racji tego ze mam juz jedno dziecko...To tylko kod tzw choroby..Cos musza wpisywac...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Kapturnice Eliza, nie dajmy się zwariować, w końcu leczysz się z powodu niemożności zajścia w ciążę? Mi też przy każdym badaniu zawsze wpisują niepłodność pierwotna, w końcu z tym właśnie walczę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powracam do Forum :) troche pozwiedzałam inne :P i zakupów narobiłam hehe np Donga, zioła G.Sroki nr 3 i od nowego cyklu działam i przy okazji w przyszłym tygodniu ide na wizyte i ustalamy termin kolejnej laparoskopii

• Lili Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzis idę do szpitala, jutro Laparoskopia. Mam 34 lata i 2.5 letnia córkę. Od roku problemy z zajściem w ciążę. Trzymajcie kciuki.

:-) :-)

hiacynta99, olka30 lubią tę wiadomość

• Lili Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy :) Powodzenia !!!

AnBe, Wika! lubią tę wiadomość

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnBe wrote:
    Cześć dziewczyny, dzis idę do szpitala, jutro Laparoskopia. Mam 34 lata i 2.5 letnia córkę. Od roku problemy z zajściem w ciążę. Trzymajcie kciuki.

:-) :-)
    zobaczysz będzie dobrze :) trzymaj się dzielnie

AnBe lubi tę wiadomość

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 21:49

• godaweri Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoś robił laparoskopię u dr G. z Gorzowa Wielkopolskiego?

• olka30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, melduję że w pierwszym cyklu po laparo piękny pęcherzyk 23,5 mm na prawym jajniku (bez stymulacji) :D Dziś byłam w szpitalu, nie mogłam się nadziwić, bo od poniedziałku pęcherzyk urósł 8,5 mm.. Wstrzyknęłam Ovitrelle, bzykanko, luteinka i zobaczymy.. W końcu ruszył prawy jajnik, cud:)

zizia_a, kapturnica, hiacynta99, Firlejka lubią tę wiadomość

• MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super wieści ! :) Oby ten pęcherzyk zaowocował :)

olka30 lubi tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, jestem po laparo + hsg. Jajowody drożne, macica w porządku, jajniki w porządku... Lekarz powiedział mi że czasami tak jest że są drobne zrosty które przepycha kontrast który jest wpuszczany pod dość dużym ciśnieniem...
    Lekko jeszcze plamię no ale to dopiero 3 dzień po.. Czuję się dobrze :)

Pozostaje czekać na rozwój wydarzeń.. :) u mnie wszystkie opcje wyczerpane, jedyne co jeszcze zostalo co może zbadam to wrogość śluzu..

Ciesze sie ze już jestem po :)

kapturnica, olka30, Firlejka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajnie słyszeć taką wiadomość :) dodałaś mi skrzydeł taką wiadomością:).
    Moze i ja przestane się opierać bo pewnie pójdę początkiem lipca, choć mam nadzieje że z ziołami i dongiem uda mi się uniknąć tego paskudnego zestawu :////

Pozdrawiam i życzę zielonego finału :)
    olka30 wrote:
    Hejka, melduję że w pierwszym cyklu po laparo piękny pęcherzyk 23,5 mm na prawym jajniku (bez stymulacji) :D Dziś byłam w szpitalu, nie mogłam się nadziwić, bo od poniedziałku pęcherzyk urósł 8,5 mm.. Wstrzyknęłam Ovitrelle, bzykanko, luteinka i zobaczymy.. W końcu ruszył prawy jajnik, cud:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak długo krwawiłyście po laparoskopii?

• olka30 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie krwawiłam, dobrze mi tam wszystko poprzypalali :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Ja w ogóle nie krwawiłam, dobrze mi tam wszystko poprzypalali :)

Tylko ze ja miałam jeszcze hsg ...

respondeca lubi tę wiadomość

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ