X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama laparoskopia to pikuś, nie straszymy :) A blizny nie duże.

gosiunia lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 18 lipca mam termin zaraz po malpie@

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :D
    Wracam do oczekujących na laparo, mam nowy termin :D

olka30 lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam anginę a 18 mam miec laparoskopie odbędzie się ? Przez 5 dni mam brać antybiotyk jeszcze 3dni mi zostalo

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Dziewczyny mam anginę a 18 mam miec laparoskopie odbędzie się ? Przez 5 dni mam brać antybiotyk jeszcze 3dni mi zostalo
    Moim zdaniem jeżeli nie będziesz miała temperatury to zabieg się odbędzie. Ale warto zapytać lekarza. Ja w grudniu miałam mieć zabieg w znieczuleniu ogólnym i musiałam przełożyć bo miałam temperaturę :/

k0kdanlij48n3q4y.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do kobietek które miały laparoskopię w celu usunięcia torbieli.. czy lekarz wykonujący operację jedynie ograniczył się do usunięcia torbieli czy od razu sprawdzał drożność jajowodów it? Tak pytam ponieważ słyszałam, że w wielu przypadkach trzeba prosić lekarza żeby też 'przy okazji" zajrzał do jajowodów i często robią to z dobrej woli bo nie jest to standardowa procedura przy usuwaniu torbieli. Mojej kumpeli ostatnio usunęli torbiele ale do jajowodów nawet nie zajrzeli, a przy endometriozie jest duże ryzyko, że mogą być "zawalone"

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    mam pytanie do kobietek które miały laparoskopię w celu usunięcia torbieli.. czy lekarz wykonujący operację jedynie ograniczył się do usunięcia torbieli czy od razu sprawdzał drożność jajowodów it? Tak pytam ponieważ słyszałam, że w wielu przypadkach trzeba prosić lekarza żeby też 'przy okazji" zajrzał do jajowodów i często robią to z dobrej woli bo nie jest to standardowa procedura przy usuwaniu torbieli. Mojej kumpeli ostatnio usunęli torbiele ale do jajowodów nawet nie zajrzeli, a przy endometriozie jest duże ryzyko, że mogą być "zawalone"
    Raczej z tego co sie orientuje niestety nie sprawdzaja rutynowo tylko robia swoje i po sprawie....Mysle , ze powinno sie na to naciskac w zwiazku ze staraniami o dziecko..Wszystko jest sprawdzane podczas laparo zwiadowczej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 11:04

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w lutym usuwaną torbiel endometrialną i prócz samego usuwania miałam ponownie sprawdzaną drożność i nakłuwany drugi jajnik (ten nieoperowany). Nie wiem czy to standard czy nie. Mnie operował mój lekarz i po prostu to zrobił. Z resztą zapowiedział mi to przed samą operacją. Blizny mam 3 (w samym pępku i 2 po bokach). Po bokach nie mają nawet 1cm, są teraz ciut ciemniejsze niż reszta skóry na brzuchu. Warto spytać lekarza czy jest taka możliwość.

Sam zabieg miałam w znieczuleniu ogólnym, więc nie pamiętam nic. Przed pamiętam głupiego jasia, salę operacyjną i mojego Pana doktora, który mnie uspokajał, że za godzinę się widzimy. Później obudziłam się na oiomie prewencyjnie podpięta do tych wszystkich urządzeń, które na filmach się ogląda. Do wieczora mnie z tego poodpinali.

Przed znieczuleniem ogólnym warto powiedzieć anestezjologowi, który przeprowadza wywiad i u którego podpisuje się zgodę na znieczulenie, że ma się skłonność do wymiotów, bo po takim znieczuleniu organizm często w ten sposób reaguje. Chyba, że ktoś zna swój organizm i wie, że nie będzie mu sprawiał takich niespodzianek :) Ja dostałam dożylnie chyba tuż przed narkozą i później jeszcze raz jakiś czas po wybudzeniu. rewolucje żołądkowe mnie ominęły całkiem :)

mar lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w tym tyg idę na laparoskopie

• mar Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia;) daj znać jak było i lykaj dużo witaminy C dla szybszej regeneracji

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jak to w końcu jest tzn do którego dnia cyklu można robić laparo ???

Hiacynta99 powodzenia trzymam kciuki za Ciebie !!!

k0kdanlij48n3q4y.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej za nim dojdzie do owulacji, bo wtedy jest pewność że nie jesteś w ciąży, ale różnie lekarze praktykują, może być po owulacji, ale wtedy dla pewności trzeba by zrobić badanie beta hgc albo zrezygnować ze współżycia w okresie płodnym

Anuszka lubi tę wiadomość

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Sama laparoskopia to pikuś, nie straszymy :) A blizny nie duże.
    jakie fajne słowa na początek ,pierwsze które przeczytałam a pod koniec sierpnia własnie laparo mnie czeka ;) pozdrawiam :)

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Dziewczyny w tym tyg idę na laparoskopie
    powodzenia :) napisz jak było mnie tez to za miesiąc czeka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 11:23

hiacynta99 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kiedy u mnie owul może być mam pcos dzis się relaksuje na słońcu. A jutro juz szpital w piatek będę 14 dc tak ze różnie. Lekarze operują zastanawia mnie L4 ile po laparo. Dają ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 11:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    A powiedzcie mi jak to w końcu jest tzn do którego dnia cyklu można robić laparo ???

Hiacynta99 powodzenia trzymam kciuki za Ciebie !!!

Dziękuję bo laparo to juz moje drugie podejście

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiunia wrote:
    powodzenia :) napisz jak było mnie tez to za miesiąc czeka...
    dzieki fajnie ze mnie wspieracie.

gosiunia lubi tę wiadomość

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Ja nie wiem kiedy u mnie owul może być mam pcos dzis się relaksuje na słońcu. A jutro juz szpital w piatek będę 14 dc tak ze różnie. Lekarze operują zastanawia mnie L4 ile po laparo. Dają ??

ja miałam 3 tygodnie L4 po laparoskopi

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szwy miałyście. Rozpuszczalne ? Kurczę boje się

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta99 drugie podejście tzn druga laparo czy drugi raz wybierasz się do szpitala ? Ja robię drugie podejście ... w maju wygonili mnie ze szpitala do domu :/ mam nadzieję że tym razem się uda bo to czekanie manie wykończy.

hiacynta99 lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ