LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
bobas2015 wrote:A nie zaproponował jeszcze raz laoariskopii? A to że od 2 do 9 to on aż do Ameryki musiał jechać... ja tez tak stosowałam przed laparoskopia. Jednak na clo zaczęłam reagować dopiero po niej. Wg mnie powinien wyciszyć jajniki tabletkami antykoncepcji i po przerwie jeszcze raz clo.. albo laporiskopia in vitro to ostateczność..
nie bardzo jestem za tym bo to i koszty naraz i w ogóle jeżeli by mi naprawdę dawala male nadzieję na normalna ciaze to bym się grubo zastanowila nad in vitro ale nic nie powiedział że nie jak ja jade na tym samym leku niewiem czemu niechce dac czegoś innego pewnie przez to bo krótko do niego chodze bo nie cale pół roku teraz będzie 4cykl u niego no nie wiem zobaczymy jak to będzie Nowy rok może będzie lepszy od Starego
miejmy nadzieję
-
1dzien przyjecie
2dzien laparo
3dzien wyjscie -
nick nieaktualny
-
sylka0102 wrote:No jaki śliczny brzusio moja koleżanka też jest w ciąży właśnie się dowiedziałam 3,5 miesiąca i juz pomału widać że w ciąży. A dla Krzysia wszystkiego najlepszego bo widzę ze 3dni temu skończył roczek
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zadnych badań ńie robiłam.
Zwolnienie zalezy pewnie od tago jak inwazyjnie sama operacja przebiegała. Ja mysle ze dwa tygodnie zwolnienia to jest minimum.
Mi kazali odstawić wszystkie leki, nawet witaminy i kwas foliowy na tydzien przed laparo. Chyba ze masz cos co bierzesz regularnie ze względu na zdrowie to musisz zapytac swojego lekarza. -
mana wrote:A dlugo bylyscie na zwolnieniu? U mnie w pracy zwolnienie jest prawie nie możliwe dlatego juz zaczynam panikowac. Robilyscie hakies badania przed laparo? Bralyscie jakies leki?
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nick nieaktualny
-
hipisiątko wrote:cześć pozwolę wtrącić swoje trzy grosze
ja miałam dwie laparoskopie, usuwanie torbieli i ognisk endometriozy, pierwszym razem spędziłam na oddziale 9 dni bo zapalenie otrzewnej miałam, okres pierwszy po zabiegu miałam mega obfity tak jakby wszystko się oczyszczało.......potem @ jak w zegarku co do dnia, nawet godzinę mogłam przewidzieć, dwa mce temu miałam drugi zabieg, spędziłam 4 dni na oddziale, szwy miałam zdjęte w 7 dobie......i tutaj zaczynają się poważne problemy z @, mam je co 20 dni, są raczej normalne ale krótkie max 4 dni, a ten cykl to już porażka bo od 14 dc plamię na różowo i jakoś dużo wodnistej wydzieliny mam.....byłam u lekarza, powiedział, że nic mi nie jest i jest to naturalna sprawa bo przechodzę jajeczkowanie......nigdy tak nie miałam, dodał, że do pół roku po laparo mogę mieć nieregularne cykle ..
Kurdę... a ja chciałam 1-2 cykle po laparo podejśc do IVF a tu piszesz że do pół roku moga się cykle normować po laparo- szok ;/ Jeśli jest tu ktoś kto miał IVF po laparo dajcie znać kiedyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 21:06
-
Mysza1986 wrote:Kurdę... a ja chciałam 1-2 cykle po laparo podejśc do IVF a tu piszesz że do pół roku moga się cykle normować po laparo- szok ;/ Jeśli jest tu ktoś kto miał IVF po laparo dajcie znać kiedy
-
Hej wiecie co zastanawiałam się tak juz ponad tydzień nad ta moja niepłodnościa i zastanawiam się czy przyczyną mojej niepłodności może byc przebyte zapalenie opon mózgowych w dzieciństwie?co myślicie czytałam coś o tym i niby coś tam pisze ale lekarz nigdy o to nie pytał