LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
bobas2015 wrote:A nie zaproponował jeszcze raz laoariskopii? A to że od 2 do 9 to on aż do Ameryki musiał jechać... ja tez tak stosowałam przed laparoskopia. Jednak na clo zaczęłam reagować dopiero po niej. Wg mnie powinien wyciszyć jajniki tabletkami antykoncepcji i po przerwie jeszcze raz clo.. albo laporiskopia in vitro to ostateczność..
-
1dzien przyjecie
2dzien laparo
3dzien wyjscie -
nick nieaktualny
-
sylka0102 wrote:No jaki śliczny brzusio moja koleżanka też jest w ciąży właśnie się dowiedziałam 3,5 miesiąca i juz pomału widać że w ciąży. A dla Krzysia wszystkiego najlepszego bo widzę ze 3dni temu skończył roczek
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zadnych badań ńie robiłam.
Zwolnienie zalezy pewnie od tago jak inwazyjnie sama operacja przebiegała. Ja mysle ze dwa tygodnie zwolnienia to jest minimum.
Mi kazali odstawić wszystkie leki, nawet witaminy i kwas foliowy na tydzien przed laparo. Chyba ze masz cos co bierzesz regularnie ze względu na zdrowie to musisz zapytac swojego lekarza. -
mana wrote:A dlugo bylyscie na zwolnieniu? U mnie w pracy zwolnienie jest prawie nie możliwe dlatego juz zaczynam panikowac. Robilyscie hakies badania przed laparo? Bralyscie jakies leki?
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nick nieaktualny
-
hipisiątko wrote:cześć pozwolę wtrącić swoje trzy grosze
ja miałam dwie laparoskopie, usuwanie torbieli i ognisk endometriozy, pierwszym razem spędziłam na oddziale 9 dni bo zapalenie otrzewnej miałam, okres pierwszy po zabiegu miałam mega obfity tak jakby wszystko się oczyszczało.......potem @ jak w zegarku co do dnia, nawet godzinę mogłam przewidzieć, dwa mce temu miałam drugi zabieg, spędziłam 4 dni na oddziale, szwy miałam zdjęte w 7 dobie......i tutaj zaczynają się poważne problemy z @, mam je co 20 dni, są raczej normalne ale krótkie max 4 dni, a ten cykl to już porażka bo od 14 dc plamię na różowo i jakoś dużo wodnistej wydzieliny mam.....byłam u lekarza, powiedział, że nic mi nie jest i jest to naturalna sprawa bo przechodzę jajeczkowanie......nigdy tak nie miałam, dodał, że do pół roku po laparo mogę mieć nieregularne cykle ..
Kurdę... a ja chciałam 1-2 cykle po laparo podejśc do IVF a tu piszesz że do pół roku moga się cykle normować po laparo- szok ;/ Jeśli jest tu ktoś kto miał IVF po laparo dajcie znać kiedyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 21:06
-
Mysza1986 wrote:Kurdę... a ja chciałam 1-2 cykle po laparo podejśc do IVF a tu piszesz że do pół roku moga się cykle normować po laparo- szok ;/ Jeśli jest tu ktoś kto miał IVF po laparo dajcie znać kiedy
-
Hej wiecie co zastanawiałam się tak juz ponad tydzień nad ta moja niepłodnościa i zastanawiam się czy przyczyną mojej niepłodności może byc przebyte zapalenie opon mózgowych w dzieciństwie?co myślicie czytałam coś o tym i niby coś tam pisze ale lekarz nigdy o to nie pytał