LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W kwestii laparo, polecam ICZMP i prof Szyłło, choc jest tam duzo dobrych operatorow
-
nick nieaktualnyPragnącaDziecka wrote:Czesc dziewczyny, przepraszam ze wtracam sie w rozmowe ale mam pytanie, czy orientujecie sie moze do ktorego lekarza moge sie udac aby zrobil mi dobrze laparo w okolicach Lodzi?
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, ja parę dni temu miałam robioną laparoskopię. O dziecko staram się rok, ale u mnie pierwszym objawem był brak owulacji, poza tym wszystkie moje badania wychodziły dobrze, nasienia męża też było ok. Przez ponad pół roku brałam CLO ale nie pomogło. Usg wychodziło prawidłowo, nie było widać nic niepokojącego. Mój lekarz stwierdził, że to może być endometrioza i skierował mnie laparo. I faktycznie okazało się, że mam endometriozę między 1 a 2 stopniem i niedrożny jeden jajowód.
Co do samej operacji, to wiadomo, że to nic przyjemnego ale do przeżycia. -
nick nieaktualny
-
Olciaaa wrote:Cześć dziewczyny, ja parę dni temu miałam robioną laparoskopię. O dziecko staram się rok, ale u mnie pierwszym objawem był brak owulacji, poza tym wszystkie moje badania wychodziły dobrze, nasienia męża też było ok. Przez ponad pół roku brałam CLO ale nie pomogło. Usg wychodziło prawidłowo, nie było widać nic niepokojącego. Mój lekarz stwierdził, że to może być endometrioza i skierował mnie laparo. I faktycznie okazało się, że mam endometriozę między 1 a 2 stopniem i niedrożny jeden jajowód.
Co do samej operacji, to wiadomo, że to nic przyjemnego ale do przeżycia.
Olcia a możesz napisać co dalej w Twoim przypadku? Jakie dalsze kroki? Co zalecił lekarz? Co możecie jeszcze zrobić?
Jestem w podobnej sytuacji, tylko że laparo mam w poniedziałek, ale po HSG jajowody praktycznie niedrożne
-
nick nieaktualny
-
A probowalas zasiegnac opini lekarza z kliniki leczenia nieplodnosci?
mana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja stać Cię finansowo i czasowo na diagnostykę i leczenie to mogę Ci polecić prof. Kaplińskiego z Warszawy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To niestety prof. bieże tyle za jedną wizytę...
Kurczę, to faktycznie już dość długo, a nic poważnego nie znaleźli.
Nam się udało po 3latach, co prawda po ivf, ale moje jajowody już się do niczego nie nadawały.
Życzę, żebyś znalazła takiego lekarza, który pomoże -
nick nieaktualnyDziewczyny jestem swiezo po laparoskopii, usuneli mi duzo endometriozy. Powiedzcie prosze jak dlugo mialyscie opuchniety brzuch i jak dlugo bolaly zebra/obojczyku/klatka po gazie? Co pomaga oprocz chodzenia i ibuprofenu? Ja testuje jeszcze espumisan.
-
Mnie to dobre półtora tygodnia bolało . Tabletki przeciwbólowe mi nie pomagały jedyne co to przykładałam gorące okłady na ramiona to łagodziło ból (sa takie woreczki z ryzem ktore sie podgrzewa w mikrofali i trzymają ciepło dosyc długo, albo zwykły termofor) albo leżenie poziomo. Jak zaczelam więcej chodzi po swiezym powietrzu to było juz znacznie lepiej.
Brzuch opuchnięty bedzie dosyc długo. -
Espumisan i koper włoskiHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio