LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:To niestety prof. bieże tyle za jedną wizytę...
Kurczę, to faktycznie już dość długo, a nic poważnego nie znaleźli.
Nam się udało po 3latach, co prawda po ivf, ale moje jajowody już się do niczego nie nadawały.
Życzę, żebyś znalazła takiego lekarza, który pomoże
Bella a Ty gdzie robiłaś IVF jesli mogę zapytać? (jakiś konkretny lekarz) -
Cześć dziewczyny przeczytałam juz chyba pół wątku, bo za pare dni czeka mnie laparoskopia z histeroskopia (podejrzenie polipa) i hsg, w związku z czym chciałam sie Was poradzić, bo widzę ze macie duża wiedzę przede wszystkim mimo, ze do zabiegu zostało tylko kilka dni ciagle sie zastanawiam czy laparo ma w moim przypadku uzasadnienie, szczególnie ze mam niskie amh (1,33) i obawiam sie, ze jeszcze spadnie. Poza tym ziarno niepewności zasiała we mnie profesor do ktorej poszłam sie skonsultować mówiąc, ze może lepiej zrobić histero z hsg, bo laparo to jednak zawsze operacja...
Chcialam jeszcze zapytac czy któraś z Was miała laparo w Angeliusie w Katowicach?
Czy którejś z Was tez anestezjolog kazał odstawić także wszystkie witaminy przed zabiegiem? Bo mój na ten temat nic nie wspomniał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 09:10
-
Grlui wrote:Cześć dziewczyny przeczytałam juz chyba pół wątku, bo za pare dni czeka mnie laparoskopia z histeroskopia (podejrzenie polipa) i hsg, w związku z czym chciałam sie Was poradzić, bo widzę ze macie duża wiedzę przede wszystkim mimo, ze do zabiegu zostało tylko kilka dni ciagle sie zastanawiam czy laparo ma w moim przypadku uzasadnienie, szczególnie ze mam niskie amh (1,33) i obawiam sie, ze jeszcze spadnie. Poza tym ziarno niepewności zasiała we mnie profesor do ktorej poszłam sie skonsultować mówiąc, ze może lepiej zrobić histero z hsg, bo laparo to jednak zawsze operacja...
Chcialam jeszcze zapytac czy któraś z Was miała laparo w Angeliusie w Katowicach?
Czy którejś z Was tez anestezjolog kazał odstawić także wszystkie witaminy przed zabiegiem? Bo mój na ten temat nic nie wspomniał?
Ja też mam za kilka dni laparo i też dyskutowałam czy faktycznie jest niezbędne, powiedział mi jednak, że nie jest w stanie zobaczyć poprzez usg tego co poprzez laparoskopię. W dodatku jesli zdiagnozuje jakieś niepokojące zmiany endometrialne to je od razu usunie co podniesie szanse na ciążę. Niektórzy lekarze nie robią też IVF bez wczesniejszej laparo, ja dała się przekonać. -
Mysza1986 wrote:Bella a Ty gdzie robiłaś IVF jesli mogę zapytać? (jakiś konkretny lekarz)
-
nick nieaktualnyDzieki wielkie. Herbatke z kopru pije, juz dzis jest troche lepiej. 30 min leze i 30 min chodze, jak tylko zaczyna bolec to chodze i wtwsy jest lepiej. No i espumisan w kroplach tez bardzo pomaga. To tak dla dziewczyn, ktore moze niedlugo beda cierpiec...
-
joasia1982 wrote:Dziewczyny jestem swiezo po laparoskopii, usuneli mi duzo endometriozy. Powiedzcie prosze jak dlugo mialyscie opuchniety brzuch i jak dlugo bolaly zebra/obojczyku/klatka po gazie? Co pomaga oprocz chodzenia i ibuprofenu? Ja testuje jeszcze espumisan.
-
nick nieaktualnyJa w 4 dniu chodziłam i brałam pyralgine na bol po gazie .w 7 dniu już jeździłam samochodem a robili laparo histero i usunęli ogniska endo 1 st .4 ogniska małe. Najlepiej pozostawiać wszystko .napewno na 48 h trzeba przerwać metfornine.na kopernika obkleili z 5 razy kartka przy rejestracji
-
Dziękuje Wam bardzo za odpowiedzi mam jeszcze takie techniczne pytanie, czy do zabiegu trzeba byc wydepilowanych na zero?
-
nick nieaktualny
-
O kurczę to jestem zaskoczona. Mi nic nie kazali depilować zeby nie podrażnić skory. Było wyraznie napisane ze chirurg sam sie tym zajmie jesli bedzie miejsce zarośnięte. Wiec ogoliłam tak jak zwykle to robie, zreszta to nacięcie dolne jest u mnie znacznie wyżej od zakończenia wlosow łonowych, jakies 3- 5 cm nad.
-
Mam pytanie do dziewczyn juz po laparoskopii, ile po zabiegu można ściągnąć szwy? Dzisiaj mija 4 doba w moim przypadku, normalnie chodzę ranka w pempku zaczyna swedziec (chyba się goi).12.16-laparoskopia usunięcie wodniaka i lewego jajowodu. Prawy niedrożny
-
Marcjana wrote:Mam pytanie do dziewczyn juz po laparoskopii, ile po zabiegu można ściągnąć szwy? Dzisiaj mija 4 doba w moim przypadku, normalnie chodzę ranka w pempku zaczyna swedziec (chyba się goi).Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ciekawe jak to u mnie będzie cykle zazwyczaj mam 25- 26 dni, laparo i hsg miałam w 13 d.c. Zobaczymy, ale krwawienie miłam jedynie dobe po zabiegu. Wróć to nawet nie było krwawienie tylko lekkie plamienie.12.16-laparoskopia usunięcie wodniaka i lewego jajowodu. Prawy niedrożny