LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mietata wrote:z taką mała zmianą 2 cm to chyba nei ma co grzebać, skoro lekarz skierował do IVF idź do kliniki na wizytę, pokaz wszystkie wyniki i tam ci powiedzą co i jak.
-
mietata wrote:ale pamiętaj że czytasz dość skomplikowane historie, każdy model z innej parafii, z innymi objawami, schorzeniami, słuchaj lekarza, a forum traktuj informacyjnie Zmian poniże 3 cm raczej się nie operuje. Do operacji kwalifikują się te powyżej 3 cm.
Idź najpierw do kliniki IVF skoro lekarz wysyła i lekarz cię poprowadzi -
nick nieaktualny
-
Ooooo widzę że wszystkim już lepiej po laparoskopii, przynajmniej fizycznie... Dobrze, dobrze kombinujemy i zachodzimy w ciążę
Pragnąca dziecka długo się już staracie? Myślę że, możesz prosić o skierowanie na laparoskopię diagnostyczną. Skąd jesteś może któraś z nas poleci Ci lekarza.12.16-laparoskopia usunięcie wodniaka i lewego jajowodu. Prawy niedrożny -
Marcjana jestem z Lodzi. Staramy sie 2 lata. Najpierw clo/femara + pregnyl /ovitrelle na 6 cykli tylko w 2 pekl pecherzyk. Mam 2 procedury za soba -4 trasfery w tym 1 ciaza( poronienie 6tc). Ten cykl jest drugim w ktorym widac to zmiane. Ja mam jeszcze nieprawidlowy kariotyp( nie wielka mozaika ale jest), ktory utrudnia zajscie w ciaze o ile nikt nie potrafi mi powiedziec.
-
nick nieaktualnyjoasia1982 wrote:Olcia u mnie te "szalenstwa" jajnikow okazaly sie byc owulacja. Wczoraj ja mialam. Takze Olcia moze u Ciebie to tez ovu. U mnie dzis 26dc i 11 dni po laparo. Takze okres dostane na Swieta
Joasia może u Ciebie też jakaś niespodzianka będzie taki prezent pod choinkęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 19:40
-
nick nieaktualnyPragnącaDziecka wrote:Dzieki, bylam najpierw u bardzo dobrego ultrasonografisty - on odradzal laparo zlecil ivf, potem bylam w klinice - moj lekarz mowi ivf tez odradza laparo. Ale jak czytam Wasze historiw to nie wiem czy nie lepiej zrobic najpierw "tam" porzadku.
-
Pragnąca dziecka co to są te zmiany na wysokości wiązadeł krzyżowych 2 cm? Jak zostało to wykryte czy to jest związane z ginekologią? Przepraszam że tak dopytuję. Widzę że ciężko masz dowiedzieć się coś więcej, ale tyle przeszłaś a tu dalej zagadki..12.16-laparoskopia usunięcie wodniaka i lewego jajowodu. Prawy niedrożny
-
Marcjana wrote:Pragnąca dziecka co to są te zmiany na wysokości wiązadeł krzyżowych 2 cm? Jak zostało to wykryte czy to jest związane z ginekologią? Przepraszam że tak dopytuję. Widzę że ciężko masz dowiedzieć się coś więcej, ale tyle przeszłaś a tu dalej zagadki..
W tym cyklu lekarz od ivf robil mi tez usg i badal ginekologicznie. Na usg zmiana widoczn ama ok.2cm i podczas badania ginekologicznego wyczul ze cos tam jest malutkiego.
Olcia,zycze Ci aby @ nie przyszlaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 20:30
Olciaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPragnącaDziecka wrote:Ja pytalam ogolnie o laparo. Albo podejde do ivf a ewentualny transfer zrobie pozniej.
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Trzymam kciuki aby szybko Wam sie udalo. -
nick nieaktualny