LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mietata wrote:z taką mała zmianą 2 cm to chyba nei ma co grzebać, skoro lekarz skierował do IVF idź do kliniki na wizytę, pokaz wszystkie wyniki i tam ci powiedzą co i jak.
-
mietata wrote:ale pamiętaj że czytasz dość skomplikowane historie, każdy model z innej parafii, z innymi objawami, schorzeniami, słuchaj lekarza, a forum traktuj informacyjnie
Zmian poniże 3 cm raczej się nie operuje. Do operacji kwalifikują się te powyżej 3 cm.
Idź najpierw do kliniki IVF skoro lekarz wysyła i lekarz cię poprowadzi -
nick nieaktualny
-
Ooooo widzę że wszystkim już lepiej po laparoskopii, przynajmniej fizycznie... Dobrze, dobrze kombinujemy i zachodzimy w ciążę
Pragnąca dziecka długo się już staracie? Myślę że, możesz prosić o skierowanie na laparoskopię diagnostyczną. Skąd jesteś może któraś z nas poleci Ci lekarza.12.16-laparoskopia usunięcie wodniaka i lewego jajowodu. Prawy niedrożny -
Marcjana jestem z Lodzi. Staramy sie 2 lata. Najpierw clo/femara + pregnyl /ovitrelle na 6 cykli tylko w 2 pekl pecherzyk. Mam 2 procedury za soba -4 trasfery w tym 1 ciaza( poronienie 6tc). Ten cykl jest drugim w ktorym widac to zmiane. Ja mam jeszcze nieprawidlowy kariotyp( nie wielka mozaika ale jest), ktory utrudnia zajscie w ciaze o ile nikt nie potrafi mi powiedziec.
-
nick nieaktualnyjoasia1982 wrote:Olcia u mnie te "szalenstwa" jajnikow okazaly sie byc owulacja. Wczoraj ja mialam. Takze Olcia moze u Ciebie to tez ovu. U mnie dzis 26dc i 11 dni po laparo. Takze okres dostane na Swieta
Joasia może u Ciebie też jakaś niespodzianka będzietaki prezent pod choinkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 19:40
-
nick nieaktualnyPragnącaDziecka wrote:Dzieki, bylam najpierw u bardzo dobrego ultrasonografisty - on odradzal laparo zlecil ivf, potem bylam w klinice - moj lekarz mowi ivf tez odradza laparo. Ale jak czytam Wasze historiw to nie wiem czy nie lepiej zrobic najpierw "tam" porzadku.
Ale jak masz wątpliwości to idź jeszcze do jakiegoś specjalisty.
-
Pragnąca dziecka co to są te zmiany na wysokości wiązadeł krzyżowych 2 cm? Jak zostało to wykryte czy to jest związane z ginekologią? Przepraszam że tak dopytuję. Widzę że ciężko masz dowiedzieć się coś więcej, ale tyle przeszłaś a tu dalej zagadki..12.16-laparoskopia usunięcie wodniaka i lewego jajowodu. Prawy niedrożny
-
Marcjana wrote:Pragnąca dziecka co to są te zmiany na wysokości wiązadeł krzyżowych 2 cm? Jak zostało to wykryte czy to jest związane z ginekologią? Przepraszam że tak dopytuję. Widzę że ciężko masz dowiedzieć się coś więcej, ale tyle przeszłaś a tu dalej zagadki..
W tym cyklu lekarz od ivf robil mi tez usg i badal ginekologicznie. Na usg zmiana widoczn ama ok.2cm i podczas badania ginekologicznego wyczul ze cos tam jest malutkiego.
Olcia,zycze Ci aby @ nie przyszlaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 20:30
Olciaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPragnącaDziecka wrote:Ja pytalam ogolnie o laparo. Albo podejde do ivf a ewentualny transfer zrobie pozniej.
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Trzymam kciuki aby szybko Wam sie udalo. -
nick nieaktualny