X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia u mnie te "szalenstwa" jajnikow okazaly sie byc owulacja. Wczoraj ja mialam. Takze Olcia moze u Ciebie to tez ovu. U mnie dzis 26dc i 11 dni po laparo. Takze okres dostane na Swieta :(

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy lekarz kazal Wam robic laparo przed staraniami. U mnie zleca jak najszybsze ivf, a mam zmiane na wysokosci wiezadel krzyzowych ok.2cm. I zastanawiam sie co robic. Bylam u drugiego lekarza i tez mowi aby sie wstrzymac z laparo.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najpierw laparo, potem stymulacja, a potem ewentualnie in vitro.

• mietata Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 14:28

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    z taką mała zmianą 2 cm to chyba nei ma co grzebać, skoro lekarz skierował do IVF idź do kliniki na wizytę, pokaz wszystkie wyniki i tam ci powiedzą co i jak.
    Dzieki, bylam najpierw u bardzo dobrego ultrasonografisty - on odradzal laparo zlecil ivf, potem bylam w klinice - moj lekarz mowi ivf tez odradza laparo. Ale jak czytam Wasze historiw to nie wiem czy nie lepiej zrobic najpierw "tam" porzadku.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    ale pamiętaj że czytasz dość skomplikowane historie, każdy model z innej parafii, z innymi objawami, schorzeniami, słuchaj lekarza, a forum traktuj informacyjnie :) Zmian poniże 3 cm raczej się nie operuje. Do operacji kwalifikują się te powyżej 3 cm.
    Idź najpierw do kliniki IVF skoro lekarz wysyła i lekarz cię poprowadzi :)
    Dziekuje :)

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam cyste mniejsza niz 3cm, ktora sklonila lekarza do operacji. Na szczescie, bo okazalo sie, ze "niespodzianek" bylo wiecej...

• Marcjana Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo widzę że wszystkim już lepiej po laparoskopii, przynajmniej fizycznie... Dobrze, dobrze kombinujemy i zachodzimy w ciążę :-)

Pragnąca dziecka długo się już staracie? Myślę że, możesz prosić o skierowanie na laparoskopię diagnostyczną. Skąd jesteś może któraś z nas poleci Ci lekarza.

12.16-laparoskopia usunięcie wodniaka i lewego jajowodu. Prawy niedrożny
  • mietata Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjana jestem z Lodzi. Staramy sie 2 lata. Najpierw clo/femara + pregnyl /ovitrelle na 6 cykli tylko w 2 pekl pecherzyk. Mam 2 procedury za soba -4 trasfery w tym 1 ciaza( poronienie 6tc). Ten cykl jest drugim w ktorym widac to zmiane. Ja mam jeszcze nieprawidlowy kariotyp( nie wielka mozaika ale jest), ktory utrudnia zajscie w ciaze o ile nikt nie potrafi mi powiedziec.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Olcia u mnie te "szalenstwa" jajnikow okazaly sie byc owulacja. Wczoraj ja mialam. Takze Olcia moze u Ciebie to tez ovu. U mnie dzis 26dc i 11 dni po laparo. Takze okres dostane na Swieta :(
    To może u mnie też nastąpiła owulacja później, nie mam pojęcia. Dziś 27 dc, więc myślę, że tak do końca tygodnia powinien pojawić się okres... A może się nie pojawi... mam nadzieje :-P
    Joasia może u Ciebie też jakaś niespodzianka będzie ;-) taki prezent pod choinkę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 19:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Dzieki, bylam najpierw u bardzo dobrego ultrasonografisty - on odradzal laparo zlecil ivf, potem bylam w klinice - moj lekarz mowi ivf tez odradza laparo. Ale jak czytam Wasze historiw to nie wiem czy nie lepiej zrobic najpierw "tam" porzadku.
    Kochana ja przed laparo byłam u 2 lekarzy i obydwoje stwierdzili, że trzeba zrobić jednak laparoskopię. Skoro u Ciebie też mają wspólne zdanie co do leczenia, to może warto im zaufać. W moim przypadku też jest brane pod uwagę in vitro ale najpierw mam być stymulowana CLO. W każdym razie jakby wg nich in vitro było jedyną szansą to nie marnowałabym czasu, zwłaszcza w tym naszym chorym kraju, w którym może niedługo nie wolno nam będzie tego zrobić legalnie :-( Ale jak masz wątpliwości to idź jeszcze do jakiegoś specjalisty.

• Marcjana Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca dziecka co to są te zmiany na wysokości wiązadeł krzyżowych 2 cm? Jak zostało to wykryte czy to jest związane z ginekologią? Przepraszam że tak dopytuję. Widzę że ciężko masz dowiedzieć się coś więcej, ale tyle przeszłaś a tu dalej zagadki..

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjana wrote:
    Pragnąca dziecka co to są te zmiany na wysokości wiązadeł krzyżowych 2 cm? Jak zostało to wykryte czy to jest związane z ginekologią? Przepraszam że tak dopytuję. Widzę że ciężko masz dowiedzieć się coś więcej, ale tyle przeszłaś a tu dalej zagadki..
    Na wyniku usg mam napisane na wysokosci wiezadel krzyzowych, widoczna jest zmiana o wymiarach 23x13mm mogaca odpowiadac ognisku endometriozy. Cala reszta ok, jajniki, macica. Histeroskopie mialam tez wszystko ok.
    W tym cyklu lekarz od ivf robil mi tez usg i badal ginekologicznie. Na usg zmiana widoczn ama ok.2cm i podczas badania ginekologicznego wyczul ze cos tam jest malutkiego.

Olcia,zycze Ci aby @ nie przyszla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 20:30

Olciaaa lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Marcjana Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie chcą ci dać skierowania na laparoskopię pod kątem tej zmiany tomoże warto poprosić o laparoskopię diagnostyczną?

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytalam ogolnie o laparo. Albo podejde do ivf a ewentualny transfer zrobie pozniej.
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Trzymam kciuki aby szybko Wam sie udalo.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Ja pytalam ogolnie o laparo. Albo podejde do ivf a ewentualny transfer zrobie pozniej.
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Trzymam kciuki aby szybko Wam sie udalo.
    A u kogo się leczysz? Pytam bo ja też jestem z Łodzi. Ja teraz chodzę do dr Baś (może o niej słyszałaś?).

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja chodze do gamety RB-ach

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie pozytywne opinie o Gamecie słyszałam. Ale nie zaszkodzi poradzić się jeszcze kogoś, zwłaszcza, że in vitro łączy się z ogromnym stresem i sporym wydatkiem. Ale trzymam mocno za Ciebie kciuki :-)

PragnącaDziecka lubi tę wiadomość

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ