LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Część dziewczyny! Mnie również wkrótce czeka laparoskopia z histeroskopią. O dziecko staramy się już prawie 2 lata. Hormony wydają się być w normie chociaż lekarz który ma przeprowadzać zabieg zwrócił uwagę na nieco podwyższony testosteron i dał do zrozumienia że mogę mieć problem z Pcos. Do tej pory wszystkie objawy wskazywały na to że owulację mam ( testy, ból jajnika,progesteron, śluz) i dlatego nie robiłam pełnego monitoringu. Być może coś w tym jest szczególnie że w 11dc byłam pewna owulacji A w 15 dc ten lekarz stwierdził że pęcherzyk ma 15,7 mm. Dotarło do mnie że może w tym tkwi szkopuł. Wracając do zabiegu czy mialyscie robiony wymaz przed z kanału szyjki? Zadzwonili do mnie z kliniki i jakieś dziadostwo się przyplątało. Niestety będę musiała to przeleczyć a tym samym termin laparoskopii się oddala. Jak to u Was wyglądało? Czy wymaz musi wyjść jałowy? Ale się podpisałam. Dzięki za odpowiedź03.2015 - początek starań
13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
Czekamy na efekty -
nick nieaktualnymonia10291 wrote:Część dziewczyny! Mnie również wkrótce czeka laparoskopia z histeroskopią. O dziecko staramy się już prawie 2 lata. Hormony wydają się być w normie chociaż lekarz który ma przeprowadzać zabieg zwrócił uwagę na nieco podwyższony testosteron i dał do zrozumienia że mogę mieć problem z Pcos. Do tej pory wszystkie objawy wskazywały na to że owulację mam ( testy, ból jajnika,progesteron, śluz) i dlatego nie robiłam pełnego monitoringu. Być może coś w tym jest szczególnie że w 11dc byłam pewna owulacji A w 15 dc ten lekarz stwierdził że pęcherzyk ma 15,7 mm. Dotarło do mnie że może w tym tkwi szkopuł. Wracając do zabiegu czy mialyscie robiony wymaz przed z kanału szyjki? Zadzwonili do mnie z kliniki i jakieś dziadostwo się przyplątało. Niestety będę musiała to przeleczyć a tym samym termin laparoskopii się oddala. Jak to u Was wyglądało? Czy wymaz musi wyjść jałowy? Ale się podpisałam. Dzięki za odpowiedź
Tam gdzie ja miałam robioną laparo, to nic nie wymagali. Wzięłam grupę krwi tylko, bo wiem że o to pytają. A morfologię zrobili mi na miejscu. Co szpital to inne wymogi. Powodzenia życzę będzie dobrze .
-
Hybrydę lepiej ściągnij,
intubują i podają leki dożylnieHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
nick nieaktualnyPragnącaDziecka wrote:Dziewczyny czy lekarza do laparo daja znieczulenie dozylne czy inkubuja? Moge miec hybrydy czy lepiej je sciagnac?
-
Soleil dziękuję za odpowiedź. A reszta dziewczyn? Miałyście robiony wymaz przed zabiegiem? Mój lekarz twierdzi że musi tam być czysto żeby nie zawlec tego wyżej bo to może być przyczyną dalszych problemów. Tylko że już raz leczyłam się na e.coli z marnym skutkiem i nie chcę z tego powodu odkładać laparoskopii w nieskończoność03.2015 - początek starań
13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
Czekamy na efekty -
Przy samej laparo wymaz nie jest potrzebny, jak robia z histero albo sprawdzaja droznosc, to daja antybiotyk zapobiegawczo lub wymagaja wymazu.
U mnie potrzebny byl wymaz choc nikt o tym nie wspomnial...
Lakier u stop mialam, a u dloni przezroczysta hybryde.
Cewnik wyjeli mi nastepnego dnia po operacji. -
PragnącaDziecka wrote:Dziewczyny czy lekarza do laparo daja znieczulenie dozylne czy inkubuja? Moge miec hybrydy czy lepiej je sciagnac?
Ściągnij, płytka paznokcia musi być widoczna, żeby lekarze mogli zauważyć ewentualne sinienie. -
Skaranie_Boskie wrote:Ściągnij, płytka paznokcia musi być widoczna, żeby lekarze mogli zauważyć ewentualne sinienie.
-
nick nieaktualnyWlasnie sobie przypomniałam ze podawali mi antybiotyk, Wiec pewnie dlatego nie kazali robić wymazu. Mnie tez intubowali. Hybrydę ściągnęłam co by nie ściągać w stresie jakby kazali.
Dziewczyny nie ma się czego bać. Jak trochę panikowałam ale jak już byłam w szpitalu to nawet salowe i pielęgniarki mi mówiły ze dawno nie miały tak wesołej i pozytywnie nastawionej pacjentki . Dla mnie liczył się tylko wynik, a resztę da się przeżyć . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAleksandrakili wrote:Hej U nas wszystko dobrze Antoś ładnie rośnie już zabiera się powoli do chodzenia wcina bardzo dużo ogolnie to jest bardzo pogodnym dzieckiem
A co u Ciebie ? Jak Krzyś ? Jak Ty sie czujesz ?
Edyta, Sylka, Wombi, Domi co u Was słychać ?
Wszystkim dziewczyną życzę Wesołych Świąt i aby Wasze pragnienia o posiadaniu dzidziusia się spełniły w nowym nadchodzącym roku mamy -
Witam dziewczyny, jakiś czas temu pisałam tu na forum z Wami, byłam przed laparoskopią. Dr podejrzewał, że po cesarskim cięciu mogły powstać zrosty i dlatego ponownie wysłał mnie na laparoskopię. Laparoskopię z histeroskopią miałam w październiku, zrostów nie było, były obydwa zapchane jajowody. dr, który przeprowadzał zabieg twierdził, że nie było żadnych szans na ciążę. w drugim cyklu po zabiegu udało się, jestem w ciąży.
Także wszystkie dziewczyny, które zastanawiają się nad laparo zachęcam bardzo, jak najszybciej zapisywać się i nie odwlekaćAlisa, Mysza1986, Bella93, Olciaaa, wombi, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny robilam badania przed laparo i aptt wyszlo mi 24.3 przy normie 25.9-36.6 . Przy wyniku mam napisane ze badnie powtorzono 2 razy i wskazana kontrola. Myslicie ze z taka krzepliwoscia zrobia mi laparo?
W 07.2016 jak mialam histero to aptt bylo w normie( dolna granica ale norma). Nie mam mutacji V Leiden, protrombiny, antytrombina ok, p/c antykardiolipidowe tez ok.
Edit: badanie robilam w trakvie @.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 17:38
-
Irma1983 wrote:Witam dziewczyny, jakiś czas temu pisałam tu na forum z Wami, byłam przed laparoskopią. Dr podejrzewał, że po cesarskim cięciu mogły powstać zrosty i dlatego ponownie wysłał mnie na laparoskopię. Laparoskopię z histeroskopią miałam w październiku, zrostów nie było, były obydwa zapchane jajowody. dr, który przeprowadzał zabieg twierdził, że nie było żadnych szans na ciążę. w drugim cyklu po zabiegu udało się, jestem w ciąży.
Także wszystkie dziewczyny, które zastanawiają się nad laparo zachęcam bardzo, jak najszybciej zapisywać się i nie odwlekać12.16-laparoskopia usunięcie wodniaka i lewego jajowodu. Prawy niedrożny