LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
Na pewno nie zostaniesz tu sama :* cały czas tu będę zaglądać i trzymać kciukimadlenka wrote:To teraz mogłaby sie odezwać jakas dziewczyna która bedzie miała laparo pozniej niż ja bo nie chce zostać tu sama i byc ostatnia

i inne dziewczyny myślę , że też
madlenka, Meginka lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne
)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
No oczywiście że takpola89 wrote:Na pewno nie zostaniesz tu sama :* cały czas tu będę zaglądać i trzymać kciuki
i inne dziewczyny myślę , że też 
przecież będziemy się niedługo wszystkie chwalić dwiema kreskami
pola89 lubi tę wiadomość
-
Przy drugiej laparo nikomu nie mowilam ze jestem w szpitalu, dowiedzieli sie po fakcie i bylo o wiele lepiej
-
A ja idę jutro. Tylko nie wiem czy zrobią mi od razu czy w środę. Strasznie dziś się bojęM_Belly wrote:Dziewczyny,
Nie ma się czego bać, ja akurat nie miałam cewnika i nie wymiotowałam, w ogóle bezproblemowo poszło
I jakoś tak bezstresowo
Trzymam kciuki za Was, to kolejny krok i musimy walczyć
-
Kochane, od jakiegos czasu sledze ten watek, zastanawiam sie nad Laparo. Po HSG okazalo sie ze lewy jajowod mam czesciowo drozny, gin narazie stwierdzil ze z lsparo mozemy poczekac ale na dwoje baba wrozyla, do tej pory czesciej mam ovu z tego czesciowo droznego jajowodu i nic w przypadku drugiego droznego jak mialam oovu to zaskoczylo 2 razy jednak okazalo sie ze to c. Biochemiczna. Chyba zaczne idkladac na laparoLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:( brak zarodków
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
3 IVF 2❄️❄️
8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
(Accofil,Acard, Prograf, Neoparin, Prolutex, Utragestan, Papaveryna, Atosiban) I duzooo pozytywnej emocji🤣
5dpt beta 10,4 progesteron 16....
7dpt beta 45 progesteron 27
9dpt beta 122.2 progesteron 66
11 dpt beta 288.8 progesteron 71.4
14 dpt beta 1086.7 progesteron 30
21 dpt beta 20268.9 progesteron 90.9
31.12 mamy ❤️
Cudzie trwaj ❤️ -
Odkladac? Nie mieszkasz w Polsce czy nie masz ubezpieczenia?
Bedac na Twoim miejscu, nie zdecydowalabym sie na starania z "częściowo droznym jajowodem". -
Raczej chodzilo mi o prywatny zabieg, pewnie bylby szybciej niz nfz, chciaz tutaj nie mam pewnosci bo nie sprawdzalam.ile mniej wiecej czeka sie na zabieg nfz??Lipiec 2015- Początek starań
1/2/3 IUI
3 IVF 2❄️❄️
(Accofil,Acard, Prograf, Neoparin, Prolutex, Utragestan, Papaveryna, Atosiban) I duzooo pozytywnej emocji🤣
31.12 mamy ❤️
Cudzie trwaj ❤️ -
Ja dwukrotnie umawialam sie pod koniec cyklu a operacje (bo to operacja a nie zabieg
) mialam ok 10dc.
-
Terminy nie są wcale takie odległe. La czekałam 3 tygodnie ale tylko dlatego żeby poczekać na @. Gdyby nie to, to doktorek powiedział że może w ciągu tygodnia mnie zapisać. Ale zapisywałam się u samego ordynatoraKasiak621 wrote:Raczej chodzilo mi o prywatny zabieg, pewnie bylby szybciej niz nfz, chciaz tutaj nie mam pewnosci bo nie sprawdzalam.ile mniej wiecej czeka sie na zabieg nfz??
-
Meginka dzieki za odpowiedz, tez sprubujr tak ale skierowanie lekarz prywatny moze mi wystawic na nfz??Lipiec 2015- Początek starań
1/2/3 IUI
3 IVF 2❄️❄️
31.12 mamy ❤️
Cudzie trwaj ❤️ -
hej dziewczyny, powiedzcie proszę jak długo byłyście na zwolnieniu po wyjściu ze szpitala po laparoskopii, czy jest ono niezbędne, w tym miesiącu zaczynam pracę i pech chce że w połowie mam termin laparo, dobrze nie zacznę pracować a już za mnie zastępstwa trzeba będzie brać no raczej przyjaciół sobie tym nie zaskarbię, praca można powiedzieć fizyczno-umysłowa bo z dziećmi w przedszkolu także w ciągłym ruchu i hałasie, co radzicie?
-
Tak tak mi właśnie wystawił prywatny lekarz. Ja już dawno zrezygnowałam z gina na NFZ bo przy niepłodości to się czeka nie wiadomo ile na jakieś skierowanie na badania i to z wielką łaską. Każą czekać i obserwować a nas szlag trafia bo my chcemy zajść w ciążę a nie obserwować. Zegar tyka.Kasiak621 wrote:Meginka dzieki za odpowiedz, tez sprubujr tak ale skierowanie lekarz prywatny moze mi wystawic na nfz??
a mój doktorek jest konkretny i niedrogi. Za wizytę 50 zł
-
Hmm ciężko powiedzieć bo zależy jak się będziesz czuła. Ja np miałam laparo w piątek a dziś bym już mogła iść do pracy bo czuję się dobrze. Ale nie pracujęazibomba wrote:hej dziewczyny, powiedzcie proszę jak długo byłyście na zwolnieniu po wyjściu ze szpitala po laparoskopii, czy jest ono niezbędne, w tym miesiącu zaczynam pracę i pech chce że w połowie mam termin laparo, dobrze nie zacznę pracować a już za mnie zastępstwa trzeba będzie brać no raczej przyjaciół sobie tym nie zaskarbię, praca można powiedzieć fizyczno-umysłowa bo z dziećmi w przedszkolu także w ciągłym ruchu i hałasie, co radzicie?
-
Ja się wypowiem, bo miałam laparo w piątek i dzisiaj już byłam w pracyazibomba wrote:hej dziewczyny, powiedzcie proszę jak długo byłyście na zwolnieniu po wyjściu ze szpitala po laparoskopii, czy jest ono niezbędne, w tym miesiącu zaczynam pracę i pech chce że w połowie mam termin laparo, dobrze nie zacznę pracować a już za mnie zastępstwa trzeba będzie brać no raczej przyjaciół sobie tym nie zaskarbię, praca można powiedzieć fizyczno-umysłowa bo z dziećmi w przedszkolu także w ciągłym ruchu i hałasie, co radzicie?
trochę bolało, ale dałam radę
jednak jako laborantka mam chyba spokojniejszą pracę niż Ty z dziećmi... Pozatym każdy inaczej się później czuje, więc to nie reguła... Musisz sobie dać tygodniowy zapas na l4, w razie czego przedłużysz
w pracy muszą zrozumieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 18:53
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne
)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualnyJa byłam w szpitalu 4 dni, potem dostałam miesiąc zwolnienia. Pierwsze dwa tyg czułam się marnie, potem już było dużo lepiej. Ja mam pracę siedzącą, a właśnie największy dyskomfort czułam siedziąc. Ale każda z nas inaczej to przeżywa, np moja przyjaciółka, która ma endo 3 stopnia żle się czuła przez 3 tyg. Życzę Ci żeby u Ciebie było jak najszybciej i bezboleśnieazibomba wrote:hej dziewczyny, powiedzcie proszę jak długo byłyście na zwolnieniu po wyjściu ze szpitala po laparoskopii, czy jest ono niezbędne, w tym miesiącu zaczynam pracę i pech chce że w połowie mam termin laparo, dobrze nie zacznę pracować a już za mnie zastępstwa trzeba będzie brać no raczej przyjaciół sobie tym nie zaskarbię, praca można powiedzieć fizyczno-umysłowa bo z dziećmi w przedszkolu także w ciągłym ruchu i hałasie, co radzicie?
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH