LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
madlenka wrote:To teraz mogłaby sie odezwać jakas dziewczyna która bedzie miała laparo pozniej niż ja bo nie chce zostać tu sama i byc ostatnia
madlenka, Meginka lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:Na pewno nie zostaniesz tu sama :* cały czas tu będę zaglądać i trzymać kciuki i inne dziewczyny myślę , że też
pola89 lubi tę wiadomość
-
Przy drugiej laparo nikomu nie mowilam ze jestem w szpitalu, dowiedzieli sie po fakcie i bylo o wiele lepiej
-
M_Belly wrote:Dziewczyny,
Nie ma się czego bać, ja akurat nie miałam cewnika i nie wymiotowałam, w ogóle bezproblemowo poszło
I jakoś tak bezstresowo
Trzymam kciuki za Was, to kolejny krok i musimy walczyć -
Kochane, od jakiegos czasu sledze ten watek, zastanawiam sie nad Laparo. Po HSG okazalo sie ze lewy jajowod mam czesciowo drozny, gin narazie stwierdzil ze z lsparo mozemy poczekac ale na dwoje baba wrozyla, do tej pory czesciej mam ovu z tego czesciowo droznego jajowodu i nic w przypadku drugiego droznego jak mialam oovu to zaskoczylo 2 razy jednak okazalo sie ze to c. Biochemiczna. Chyba zaczne idkladac na laparoLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Odkladac? Nie mieszkasz w Polsce czy nie masz ubezpieczenia?
Bedac na Twoim miejscu, nie zdecydowalabym sie na starania z "częściowo droznym jajowodem". -
Raczej chodzilo mi o prywatny zabieg, pewnie bylby szybciej niz nfz, chciaz tutaj nie mam pewnosci bo nie sprawdzalam.ile mniej wiecej czeka sie na zabieg nfz??Lipiec 2015- Początek starań
1/2/3 IUI
Ja dwukrotnie umawialam sie pod koniec cyklu a operacje (bo to operacja a nie zabieg ) mialam ok 10dc.
-
Kasiak621 wrote:Raczej chodzilo mi o prywatny zabieg, pewnie bylby szybciej niz nfz, chciaz tutaj nie mam pewnosci bo nie sprawdzalam.ile mniej wiecej czeka sie na zabieg nfz??
-
Meginka dzieki za odpowiedz, tez sprubujr tak ale skierowanie lekarz prywatny moze mi wystawic na nfz??Lipiec 2015- Początek starań
1/2/3 IUI
hej dziewczyny, powiedzcie proszę jak długo byłyście na zwolnieniu po wyjściu ze szpitala po laparoskopii, czy jest ono niezbędne, w tym miesiącu zaczynam pracę i pech chce że w połowie mam termin laparo, dobrze nie zacznę pracować a już za mnie zastępstwa trzeba będzie brać no raczej przyjaciół sobie tym nie zaskarbię, praca można powiedzieć fizyczno-umysłowa bo z dziećmi w przedszkolu także w ciągłym ruchu i hałasie, co radzicie?
-
Kasiak621 wrote:Meginka dzieki za odpowiedz, tez sprubujr tak ale skierowanie lekarz prywatny moze mi wystawic na nfz??
-
azibomba wrote:hej dziewczyny, powiedzcie proszę jak długo byłyście na zwolnieniu po wyjściu ze szpitala po laparoskopii, czy jest ono niezbędne, w tym miesiącu zaczynam pracę i pech chce że w połowie mam termin laparo, dobrze nie zacznę pracować a już za mnie zastępstwa trzeba będzie brać no raczej przyjaciół sobie tym nie zaskarbię, praca można powiedzieć fizyczno-umysłowa bo z dziećmi w przedszkolu także w ciągłym ruchu i hałasie, co radzicie?
-
azibomba wrote:hej dziewczyny, powiedzcie proszę jak długo byłyście na zwolnieniu po wyjściu ze szpitala po laparoskopii, czy jest ono niezbędne, w tym miesiącu zaczynam pracę i pech chce że w połowie mam termin laparo, dobrze nie zacznę pracować a już za mnie zastępstwa trzeba będzie brać no raczej przyjaciół sobie tym nie zaskarbię, praca można powiedzieć fizyczno-umysłowa bo z dziećmi w przedszkolu także w ciągłym ruchu i hałasie, co radzicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 18:53
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualnyazibomba wrote:hej dziewczyny, powiedzcie proszę jak długo byłyście na zwolnieniu po wyjściu ze szpitala po laparoskopii, czy jest ono niezbędne, w tym miesiącu zaczynam pracę i pech chce że w połowie mam termin laparo, dobrze nie zacznę pracować a już za mnie zastępstwa trzeba będzie brać no raczej przyjaciół sobie tym nie zaskarbię, praca można powiedzieć fizyczno-umysłowa bo z dziećmi w przedszkolu także w ciągłym ruchu i hałasie, co radzicie?