LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
pola89 wrote:To identycznie jak ja
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Listopadowe hsg pokazalo droznosc jajowodow,killa dni temu mialam robiona laparoskopie i na wypisie rozpoznanie niedroznosc lewego jajowodu,chromotubacja lewostronna negatywna czyli nie udalo sie udroznic i co dalej?pozostanie juz niedrozny nic sie nie da zrobic?
-
W lublinie maja selektywne hsg i podobno zajmuja sie takimi przypadkami. Pytanie tylko czy koniecznie chcesz miec ten jajowod drozny, bez wzgledu na to czy bedzie funkcjonowal czy nie...
hipisiątko lubi tę wiadomość
-
azibomba wrote:Acha to mozna go udroznic ale byc moze nie bedzie funkcjonowal?no to super,mąż ma słabo ruchliwe plemniki rok suplementacji i z 8% na 20% ruch ab,ale za to ilosc zmalala to inseminacja ma sens?
Na inseminacjach sie nie znam, nigdy nie podchodzilismy. Z jednym droznym jajowodem tez sie da zajsc -
Drogie Staraczki,
mam zaplanowaną laparoskopię na 1 marca.
Odliczam dni, nie moge się doczekać. Będzie ogień!
Jestem pewna, że każdej z nas to pomoże (inaczej nie potrafię myśleć, już się nastawiłam i Was też tak nastawiam )
Naczytałam się wczoraj pół nocy i posty sprzed nawet 9 lat na innych forach/portalach dziewcząt, które miały laparoskopię, suwaczki pod ich postami pokazują, że urodziły i mają już dzieci i to nie jedno
Będzie dobrze! Trzymam za Was kciuki
pola89 lubi tę wiadomość
-
Meginka wrote:Ok. skoro nalegasz moim marzeniem jest żeby w tym roku urodzić dzidzię więc zostało mi 2 cykle. Synka mam z grudnia więc byłoby idealnie 4 lata
Meginko, ja też celuję na ten rok, by spędzić tegorocznego Sylwestra na porodówce Byłoby cudownieFlowwer, pola89 lubią tę wiadomość
-
Foto_Anna wrote:Drogie Staraczki,
mam zaplanowaną laparoskopię na 1 marca.
Odliczam dni, nie moge się doczekać. Będzie ogień!
Jestem pewna, że każdej z nas to pomoże (inaczej nie potrafię myśleć, już się nastawiłam i Was też tak nastawiam )
Naczytałam się wczoraj pół nocy i posty sprzed nawet 9 lat na innych forach/portalach dziewcząt, które miały laparoskopię, suwaczki pod ich postami pokazują, że urodziły i mają już dzieci i to nie jedno
Będzie dobrze! Trzymam za Was kciuki
I marzę o tym by choć w tym roku zobaczyć dwie kreseczki u mnie to już długo trwaFoto_Anna lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Foto_Anna wrote:Meginko, ja też celuję na ten rok, by spędzić tegorocznego Sylwestra na porodówce Byłoby cudownie
Flowwer, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
Meginka wrote:Ja spędziłam tak 3 lata temu Boże Narodzenie ale i tak te święta były super bo już miałam wreszcie swoje maleństwo (które teraz już rozrabia i gada milion słów na minutę ) po 3 miesiącach leżenia na patologii już się nie mogłam doczekać kiedy wreszcie urodzę na sylwestra mnie puścili do domu. Ale wtedy balowałam w jednej ręce dziecko w drugiej pilot impreza do rana
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Bella93 wrote:Moze byc tak ze bedzie wszystko ok, a moze tak byc ze nie i nie da sie tego sprawdzic.
Na inseminacjach sie nie znam, nigdy nie podchodzilismy. Z jednym droznym jajowodem tez sie da zajsc
-
Madlenka...no chyba ze tak. U mnie naturalne i stymulowane owulacje zawsze byly z lewego, dopiero przy stymulacji do ivf prawy ruszyl.
Nie mialo znaczenia czy beda funkcjonowac...dla mnie mialo, bo nie chcialabym przezywac ciazy pozamacicznej np. -
Pewnie ze nadzieje daje, udroznienie podczas hsg czy laparoskopii tez nadzieje daje. Tylko niestety ta nadzieja nie da gwarancji czy po 2/3 miesiacach jajowody dalej beda drozne i sprawne. Mi na droznych jajowodach w ogole nie zalezy skoro najprawdopodobniej nie pelnia swojej roli.
Edit. A probowac zawsze mozna...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 20:13
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Oczywiscie ze ivf nie daje gwaracji (jednak jak problem jest od str jajowodow to sa duze szanse) i tez istnieje ryzyko ciazy ektopowej, ale jednak o wiele nizsze. Nie mialam zamiaru nikogo straszyc, raczej oczywiste jest, ze skoro jajowody byly niedrozne to nie wiadomo w jakim stanie sa rzeski i mechaniczne przepchniecie nie da odpowiedzi na to pytanie.
Nie krytykuje Twojej decyzji, odpowiedzialam na pytanie kobiety, ktora ma drozny jeden jajowod a wiec ma szanse na ciaze bez zadnych zabiegow/operacji. -
A co tu taka cisza nastała??? U mnie dziś już ostatni dzień @ i do dzieła dziewczynki muszę się wam pochwalić zaczęłam ćwiczyć i jestem na diecie od tygodnia. dzis było mierzenie i ważenie i ubyło mi 2 kg i po 1cm w obwodach. A jest z czego chudnąć może jak zrzuce parę kilo to się uda zajść
-
Meginka wrote:A co tu taka cisza nastała??? U mnie dziś już ostatni dzień @ i do dzieła dziewczynki muszę się wam pochwalić zaczęłam ćwiczyć i jestem na diecie od tygodnia. dzis było mierzenie i ważenie i ubyło mi 2 kg i po 1cm w obwodach. A jest z czego chudnąć może jak zrzuce parę kilo to się uda zajść
My też od wczoraj zaczęliśmyMeginka lubi tę wiadomość
-
A ja jestem w czarnej du.... nie wiem czy się cieszyć czy martwić.
Mam już wyniki i usunięto małego polipa i " na załamku przednik kilka drobnych ognisk endometriozy (I st)" to wszystko co znaleźli jajowody drożne,strzepki sprawdzone.
Czyli muszę dalej być stymulowana pod kątem ovu innej opcji nie ma. Szczerze nie wiem co o tym myśleć.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:A ja jestem w czarnej du.... nie wiem czy się cieszyć czy martwić.
Mam już wyniki i usunięto małego polipa i " na załamku przednik kilka drobnych ognisk endometriozy (I st)" to wszystko co znaleźli jajowody drożne,strzepki sprawdzone.
Czyli muszę dalej być stymulowana pod kątem ovu innej opcji nie ma. Szczerze nie wiem co o tym myśleć.1.5 roku starań
Styczeń 2017 - sono hsg - podejrzenie obustronnej niedrożności jajowodów
Lipiec 2017- planowana laparoskopia + histeroskopia
10.03.17 - dwie kreski
15.03.17 - pęcherzyk 5 mm
11.04.17 - [*] 10 tc -
Flowwer to wiem co czujesz. U mnie nie znaleźli nic. Totalnie nic. Przepłukali i przedmuchali jajowody. i tyle. Miałam nadzieję, że znajdą przyczynę mojej niepłodności i ją usuną a tu dupa.