LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
ołowiana wrona wrote:hej dziewczyny! W końcu trafiłam na ten wątek-jakoś nie udało mi się wcześniej :p Jestem po HSG, wyszło "tak se" bo nie jest jednoznaczne i mam skierowanie na dalszą diagnostykę laparo. Jak myślicie,czy przy takiej "diagnostyce" wrazie W udrożnia mi jajowody? badanie będę miała w szpitalu na NFZ. Piszecie, że robiłyście to prywatnie, możecie mi napisać ile ta przyjemność kosztuje?! - już samo udrożnienie, a nie "diagnostyka". No i gdzie robiłyście - wielkopolska/poznań??!!
Hej jeżeli chodzi o laparoskopię, to polecam dr Gratkowskiego - Gorzów Wielkopolski, ja robiłam u niego. Nie powiem Ci jaki efekt, bo robiłam dopiero tydzien temu, ale jak dla mnie super lekarz i specjalista od laparo. Jechałam do niego z drugiego konca Polski. Nie martw sie, bo często przy HSG mięśnie mimowolnie sie zaciskają i wychodzą dziwne rzeczy, a laparo pokazuje, ze drożne. Jajowody udrazniaja radiolodzy w Lublinie. Musiałabym poszukać linka. Podczas zwyklej laparo, ciężko udrożnić, mozna przepłukać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 16:47
-
Godaweri ja usg nie mialam przy wypisie. Chyba bym tez nie chciala bo brzuch mnie boli. Ale co dziwne na poprzednich usg gin widzial pco I celem laparo bylo usuniecie cyst jednak na wypisie ze szpitala pisze ze jajniki ok I nic z nimi nie robili??? Nie rozumiem tego??? Lekarz mowi ze nic nie widzieli???W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
godaweri wrote:Dziewczyny powiedzcie mi, czy po laparoskopii, jeżeli była w I fazie cyklu, normalnie jest możliwa owulacja? I czy miałyście robione USG, po laparoskopii, podczas wypisu ze szpitala?
Ja miałam w 11dc laparoskopię. I miałam usg robione przy wypisie (nic nie bolało )ale szczerze mówiąc nie zapytałam sie czy mam wogole jakiś pęcherzyk dominujący, bo byłam jeszcze słaba i mało kontaktowałam po znieczuleniu. Ale na moje oko miałam owulacje 16dc albo sobie wmawialam poprostu. -
Agi83 wrote:Godaweri ja usg nie mialam przy wypisie. Chyba bym tez nie chciala bo brzuch mnie boli. Ale co dziwne na poprzednich usg gin widzial pco I celem laparo bylo usuniecie cyst jednak na wypisie ze szpitala pisze ze jajniki ok I nic z nimi nie robili??? Nie rozumiem tego??? Lekarz mowi ze nic nie widzieli???
Ja też nie miałam USG przy wypisie, tylko że ja lekko krwawiłam, może też dlatego? Myślałam, że to jakaś anomalia, ale widzę że chyba nie...Ja miałam laparo w 9dc, dziś 16 dc i jajniki czuję, jak na owulkę, ale testy owu nie wychodzą. Ciekawi mnie, czy w ogóle będzie owulka w tym cyklu, bo się boję, że mi się coś poprzestawia....
Agi83 jak masz PCO to powinni Ci te jajniki ponakłuwać, to się fachowo nazywa chyba elektrokauteryzacja. To co Ci właściwie robili w końcu, skoro jajników nie ruszyli? -
Agi83 wrote:Fsh 5 a lh 6
Hm..te wyniki wyglądają dobrze, nie jak PCO, ale lekarzem nie jestem. Nic się nie martw, tylko zaczekaj na efekty laparo, spokojnie, powoli. Pytaj swojego lekarza, co on o tym myśli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 17:25
-
godaweri wrote:Ja też nie miałam USG przy wypisie, tylko że ja lekko krwawiłam, może też dlatego? Myślałam, że to jakaś anomalia, ale widzę że chyba nie...Ja miałam laparo w 9dc, dziś 16 dc i jajniki czuję, jak na owulkę, ale testy owu nie wychodzą. Ciekawi mnie, czy w ogóle będzie owulka w tym cyklu, bo się boję, że mi się coś poprzestawia....
Agi83 jak masz PCO to powinni Ci te jajniki ponakłuwać, to się fachowo nazywa chyba elektrokauteryzacja. To co Ci właściwie robili w końcu, skoro jajników nie ruszyli?
Tez miałam krwawienie przez4 dni i tez cZulam jajniku dlatego wydaje mi sie ze była owulka zobaczymy czy "coś " z tego wyjdzie
Ale tez wydaje mi sie ze raczej wszystko sie poprzestawia, za11 dni powinnam dostać @ zobaczymy czy przyjdzie tak jak zawsze. -
mar wrote:dziewczyny jesli chodzi o okresy i owulacje to narkoza totalnie może pomieszać w hormonach i wszystko poprzesuwać, na np. okres dostalam wtedy kiedy powinnam miec owulacje
ps. wlasnie sobie ściągnęłam szwy... auć.
Sama ściągałaś? Mnie bolał w pępku okropnie.