LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze najbardziej mnie martwi to rozdęcie brzucha i przelewanie w nim...Lekarz powiedział, ze to lekka odma i ze minie. Nawet nie czuje bólu za bardzo, jestem druga dobę po, tylko bulgotania...Moze dlatego, ze przed operacja i po łącznie nie jadłam i nie piłam 3 noce i 2 dni i jelita sie uruchamiają. Plus jeszcze ten gaz....
-
No waśnie u mnie ma być taka laparoskopia zwiadowcza z badaniem drożności jajowodów. ..może nawet jeśli jest ta endometrioza..ale skoro nie ma objawów..to może jest malutka.. Może wytną wszystko i będzie ok.. Troszkę się boję...nie ukrywam.. Ale marzenia i nadzieja na dziecko jest silniejsza
-
MONAAA85 jak już będą w środku, to na pewno usuną, jak coś znajdą. Adrenalina no właśnie nie wszyscy lekarze proponują taką opcję, a nie wiem, czy w jakimś szpitalu w Polsce zakładają to na NFZ. Sa i żele i płyny antyzrostowe, mi akurat lekarz zaproponował hyalobarrier gel. Musiałam za niego zapłacić 650zl, no bo to nie jest refundowane.
-
Ja po 5 dniach przestałam krwawić i do roboty
Chociaż po wszystkim poleciała jakaś mała żyłka krwi ale maleńka może jakiś delikatny skrzep nie wiem. Ale wszystko ok raczej.
Bałam sie o szwy trochę i o brzuch bo tez jeszcze mięśnie pobolewaja ale na boku było całkiem niezłe -
Ja po 6 dniach, jak ustało krwawienie, ale szwy troszkę dokuczały. Po śluz podbarwił się troszkę krwią. Potem zrobiliśmy sobie przerwę bo mąż też miał zabieg, po następnych kilku dniach było już bez problemu. A teraz czekam na koniec miesiączki i do roboty
-
Hej ja jestem 4 dobę po, już nie plamię krwią. Lekko beżowo podbarwiony śluz i zacieram ręce na jutro albo pojutrze Mąż już się nie może doczekać, zobaczymy. Czuję się w miarę dobrze. Chociaż lekarz mi powiedział, żeby odczekać ok. 2óch tygodni, no chyba że się będę super czuć, to jak najszybciej
-
Tez często sikacie po laparoskopii ? Ja od 2dni i to strasznie. W dzień nie odczuwam, a wieczorem sikam po kilka kropel co 10 minut, bo czuje jakbym miała cały pęcherz wypchany. Chyba muszę połykać urosal. Nic mnie nie boli nic nie piecze,ale te sikanie jest męczące.
Lucy2323, Neytiri lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny! W końcu trafiłam na ten wątek-jakoś nie udało mi się wcześniej :p Jestem po HSG, wyszło "tak se" bo nie jest jednoznaczne i mam skierowanie na dalszą diagnostykę laparo. Jak myślicie,czy przy takiej "diagnostyce" wrazie W udrożnia mi jajowody? badanie będę miała w szpitalu na NFZ. Piszecie, że robiłyście to prywatnie, możecie mi napisać ile ta przyjemność kosztuje?! - już samo udrożnienie, a nie "diagnostyka". No i gdzie robiłyście - wielkopolska/poznań??!!