LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Witam Was po długiej przerwie. Właśnie wróciłam z histerolaparoskopii i...chyba dalej nie znam przyczyny moich kłopotów. Na wypisie jest tylko info, że niepłodność wtórna, jajniki obustronnie drożne, usunięto zrosty prawego jajnika z otrzewną. Czy to mogło być przyczyną niepłodności? Id na wizytę dopiero za tydzień. W szpitalu nic mi więcej nie powiedzieliX 2010 - syn
IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI
VII 2017 - II IUI
XI 2017 - 31 dc beta 1240
-
Hej, my staramy sie z mezem o drugie dziecko od 3 lat i 2 miesiące. Slyszalam diagnozy jak pani schudnie to pani zajdzie, po najdziwniejsze typu, a moze nie wiem jak sie to robi. Laparoskopie mialam 23maja byl to 20 dc. Miesiączke dostalam w koncu po 28 dniach, a nie po 50. Dzien przed zabiegiem przy usg bylo widac cialko zolte na laparoskopi okazaly sie niedrozne jajowody, ktore udalo sie udroznic. Jutro mam kontrole u gina. Mam nadzieje ze wkoncu sie uda w tym cyklu zaskoczyc
-
GorzataMał wrote:Maryna91 przepraszam, że pytam, jakie masz BMI? Ja mam ok. 26 i nie wiem, czy to już źle, czy jeszcze ok.
-
Nie wiem, czy to faktycznie chodzi o wagę czy po prostu o zaburzenia hormonalne, które u grubszych osób często się przytrafiają. Ja właśnie jestem po laparo. Ciekawa jestem czy to coś da
X 2010 - syn
VII 2017 - II IUI
-
GorzataMał pol roku mam na naturalne starabia bez wspomagaczy, bo wszystko jest okey. Pozniej tylko in vitro. Ja mam zdiagnozowana bezplodnosc wtorna. Wrogosc sluzu wszystko w najlepszym porzadku. Z tym lekarzem podejmuje walke od stycznia bo 3 lata chodzilam do innego, az mi powiedzial chce byc Pani w ciazy zrobic indyminacje. 10 miesniakow macica do usunięcia. Mam 26 lat i jakos nie.usmiechalo mi sie usunac wszystko. Poszlam jeszcze do innego lekarza może on ma jakies rozwiazanie, co sie okazalo jeden miesniak mniejszym niz 1 cm. Teraz wcale go nie ma. Zanikl ponoc czesto to sie dzieje. I ten po obejrzeniu wynikow kazal zrobic nasienie meza jeszcze raz(kierowca zawodowy UE) ja owulacje mam wskazuje na to i progesteron i usg. Stwierdzil ze cos w srodku jest nie halo. No i bylo niedrozne jajowody. Jutro ide na kontrole zobaczymy czy jest pecherzyk
-
Pytam, bo u mnie sytuacja jest bardzo podobna, tzn. wszystko niby jest w najlepszym porządku, a ciąży brak. Na lapro zostały usunięte zrosty z jajnika. Poza tym nic więcej.X 2010 - syn
VII 2017 - II IUI
-
Bardzo bym chciała, ale nie wiem, czy te zrosty, i to na jednym jajniku mogły blokować wszystko. Jakoś mi się nie chce w to wierzyćX 2010 - syn
VII 2017 - II IUI
-
Moja znajoma miala hsg wszystko w normie, na laparoskopi wszystko w normie, w cyklu w ktorym miała laparo zaszla w ciaze. Lekarz tlumaczyl ze moze byly male zrosty ktore pod cisnieniem sie "przepchaly". Mi moj gin tylko powiedzial ze pod niskim cisnieniem nie chcial przejsc kontrast dopiero po mocniejszym cisnieniu. Wiec ja wierze, ze to jest to
-
Kogo operował Doniec ? Na szaserów ?Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków , brak mrozaków