LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
ailatan wrote:Hm a kto kazal Ci brac luteine bo to bardzo dziwne ?? no jak bierzesz ja to nic z tego nie wyjdzie.. a szkoda.. bo organizm powinien zaskoczyc po lapo a nawet jak nie to wydaje mi sie ze powinno sie to zmonitorowac Mi lekarz w szpitalu i moja lekarka powiedzieli ze broncie Panie Boze teraz nic nie brac i dac szanse naturze..Edyta
-
Mam już dosyć dziewczyny czytania różnych forum. Teraz zaczęłam się jeszcze zastanawiać nad badaniem nasienia mojego M. Lekarz stwierdził że wyniki są ok ( mimo że morfologia wyszła 3%) ale dziewczyny na forum twierdzą że to źle. Zacie się na wynikach M ?
Wyniki
Wyniki:
1) Ocena makroskopowa
abstynencja: 4 dni
wygląd : prawidłowy
kolor: prawidłowy
zapach: prawidłowy
objętość 2,7 ml
ph 8,4
czas upłynnienia 15 min
lepkość +
2) Ocena mikroskopowa
a) koncentracja i alutynacja
liczba w ml ejakulatu - 68mln
liczba w ejakulacie 0 184mln
aglutynacja -
b)ruchliwość plemników
ogólny %ruchliwych - 71%
ruch postępowy - 64%
ruch niepostępowy - 7%
brak ruchu 29%
c) żywotność plemników
plemniki żywe 92%
plemniki martwe 8%
d) morfologia plemników
formy prawidłowe 3%
formy nieprawidłowe 97%
nieprawidłowe główki 90%
nieprawidłowe szyjki 4%
nieprawidłowe witki 2%
przywieszki cytoplazmatyczne 1%
e) ilość aktywnych leukocytów
ilość komórek 0,14 mln/ml
f) komórki okrągłe
komórki okrągłe 2do8
komórki nabłonkowe 0do1
erytrozyty 0
3) Test mar na obecnośc przeciwciał przeciwplemnikowych
a) klasa IgG
plemniki ruchliwe z granulką 1%
wynik testu negatywny
b) klasa IgA
plemniki ruchliwe z granulką 2%
wynik testu negatywny
UWAGI: teratozoospermiaEdyta
-
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:Mam już dosyć dziewczyny czytania różnych forum. Teraz zaczęłam się jeszcze zastanawiać nad badaniem nasienia mojego M. Lekarz stwierdził że wyniki są ok ( mimo że morfologia wyszła 3%) ale dziewczyny na forum twierdzą że to źle. Zacie się na wynikach M ?
Wyniki
Wyniki:
1) Ocena makroskopowa
objętość 2,7 ml
ph 8,4
czas upłynnienia 15 min
lepkość +
2) Ocena mikroskopowa
aglutynacja -
b)ruchliwość plemników
ogólny %ruchliwych - 71%
ruch postępowy - 64%
ruch niepostępowy - 7%
brak ruchu 29%
c) żywotność plemników
plemniki żywe 92%
plemniki martwe 8%
d) morfologia plemników
formy prawidłowe 3%
formy nieprawidłowe 97%
nieprawidłowe główki 90%
nieprawidłowe szyjki 4%
nieprawidłowe witki 2%
f) komórki okrągłe
komórki okrągłe 2do8
komórki nabłonkowe 0do1
erytrozyty 0
a) klasa IgG
wynik testu negatywny
b) klasa IgA
wynik testu negatywny
UWAGI: teratozoospermia -
tak niby ta teratozoospermia wlaśnie oznacza zbyt małą ilośc plemników o prawidłowym kształcie. W nasym przypadku morfologia czyli właśnie ilość dobrych plemników to 3% a powinno być najmniej 4% . Jednak lekarz twierdzi że ze względu na ilość ogólną plemników ( u mojego M, 68 i 184 mln gdzie minimum to odpowiednio 15 i 39 mln) nie ma się co przejmować.
Co osoba to inna teoria. Najlepiej to chyba nie czytać innych wpisów:P no chyba że są dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 13:58
Edyta
-
plimka_bum wrote:Mam już dosyć dziewczyny czytania różnych forum. Teraz zaczęłam się jeszcze zastanawiać nad badaniem nasienia mojego M. Lekarz stwierdził że wyniki są ok ( mimo że morfologia wyszła 3%) ale dziewczyny na forum twierdzą że to źle. Zacie się na wynikach M ?
Wyniki
Wyniki:
1) Ocena makroskopowa
objętość 2,7 ml
ph 8,4
czas upłynnienia 15 min
lepkość +
2) Ocena mikroskopowa
aglutynacja -
b)ruchliwość plemników
ogólny %ruchliwych - 71%
ruch postępowy - 64%
ruch niepostępowy - 7%
brak ruchu 29%
c) żywotność plemników
plemniki żywe 92%
plemniki martwe 8%
d) morfologia plemników
formy prawidłowe 3%
formy nieprawidłowe 97%
nieprawidłowe główki 90%
nieprawidłowe szyjki 4%
nieprawidłowe witki 2%
f) komórki okrągłe
komórki okrągłe 2do8
komórki nabłonkowe 0do1
erytrozyty 0
a) klasa IgG
wynik testu negatywny
b) klasa IgA
wynik testu negatywny
UWAGI: teratozoospermia
Może podkarmić męża Salfazinem lub Androvitem, to będzie jeszcze ładniej. U nas liczba plemniorów skoczyła po tym na ponad 400 mlnWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 14:14
-
I powiem tak. Liczba form prawidłowych wiąże się również z liczbą dni abstynencji. U mojego męża najlepsza liczba prawidłowych była po 3 dniach. Po 5 to u niego było gorzej, jak widać już się duszą. Generalnie mój sporą ilością ml strzela i androlog jedyne co podpowiedział to dał wskazówkę, żeby nie zwlekać za duzo i regularnie co min 2 dni dawać ujście plemnikom Mój bardzo uradowany ta wieścią wrócił
Tak więc, w innym badaniu, w innym labie, z inną liczbą dni abstynencji, to ten wynik może wyjść jeszcze innyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 14:19
-
Lucy wrote:Jesteśmy z mężem po 2 wizytach u androloga. Mój mąż ma bardzo dobre nasienie, ale posłałam go bo sie trafiła darmowa wizyta w klinice, to czemu nie. Zrobili mu tak powtórkę badania na free i lekarz androlog bardzo dokładnie opisał mu każdy parametr. I powiem Ci tyle: to dobre nasienie. Nie czytaj na innych forach tlyko zaufaj lekarzowi. Bo dobrze mówi Ładna koncentracja i ogólna ilość, ładny ruch postępowy, to wszystko starczy do naturalnego zajścia
Może podkarmić męża Salfazinem lub Androvitem, to będzie jeszcze ładniej. U nas liczba plemniorów skoczyła po tym na ponad 400 mln
Obecnie będziemy mieć jakieś 3 tygodnie abstynencji ze względu na to że przeszłam tydzień temu laparotomię ale później wrócimy do regularnego dawania ujścia plemnikomEdyta
-
Mnie jutro czeka laparoskopia...poszłam się dzisiaj umówić. Liczyłam że termin za 2-3 miesiące a tu doktor zapytał się który będę mieć dc i powiedział że jak zrobię odpowiednie badania to mam być jutro o 8 rano na oddziale tak więc czekam z niecierpliwością również mam diagnostyczną...
-
nick nieaktualny
-
mrth666 wrote:Mnie jutro czeka laparoskopia...poszłam się dzisiaj umówić. Liczyłam że termin za 2-3 miesiące a tu doktor zapytał się który będę mieć dc i powiedział że jak zrobię odpowiednie badania to mam być jutro o 8 rano na oddziale tak więc czekam z niecierpliwością również mam diagnostyczną...
-
no właśnie wróciłam od lekarza. Tak lekarz potwierdził że wszystko ok , brak złogów w macicy, elektrokauterryzacja jajników udana ( po 4 dziury w każdym), jajowody oba drożne. Teraz czekam na @ i później włączam clostilbegyt , metformax. Między 12 a 14 dniem monitoring, jeżeli będzie pęcherzyk to wtedy pregnyl. Zobaczymy z tego wyjdzie
Lekarz zadowolony że już po aczkolwiek żałuje że nie udało się zrobić laparoskopiiEdyta