X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak od dzisiaj będę grzeczniejsza, faktycznie musi się wszystko zagoić :). Oby tylko serduszkowanie nie szkodziło ;)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny widzę, że od rana to się u Was dzieje dużo:D a ja dopiero po nocce wstałam..:D taki leń, ze mnie.. Plimka absolutnie już nie korzystaj z wanny i tak jak mówiły dziewczyny niczym nie mocz nie smaruj kremami ani innymi specyfikami prócz oceniseptu :)) mi się po laparoskopii rana na pępku rozeszła :) ale po paru dniach się zasklepiła :)
    Słuchajcie ta laparoskopia to faktycznie dziwne rzeczy robi;) Wy nie macie okresu a ja miałam a i nie wiadomo czy znów nie dostanę :P bo moje piersi się szykują do okresu. Zrobiły się ciężkie obrzmiałe i takie pełne. Zawsze tak na okres miałam.. Dziwne rzeczy ta laparoskopia robi heh :) Albo to jakiś spóźniony objaw okresu albo się kolejny znów zbliża :D

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    PO laparoskopi strsznie źle goi sie ten pępek takie jakby twarde grudki sie wokół niego porobiły przemywam juz 3 tygdonie tym oceniseptem i nic:( aż strach iśc sciagać te szwy ból pewnie nie samowity będzie
    ja byłam 10 dni po zabiegu , bałam się jak cholera, a okazało się że nic nie boli. Mi też się trochę strupków porobiło i pod nimi były szwy ale nawet to nie bolało przy ściąganiu. Mi można wierzyć, próg mojego bólu jest bardzo niski wiec faktycznie nie mogło to boleć :)

Edyta
  • Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaszkodzi, na bank :D tylko pomoże :D

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

Lepiej żałować w życiu czegoś co się zrobiło niż czegoś co można było zrobić...
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strach się bać jakie będą kolejne nastepstwa laparoskopii. Wszystkim wam życzę aby jednym z tych następstw była fasolka nawet jeżeli ma być otoczona dziwnymi objawami i zdarzeniami :):).

Edyta
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawzajem dziewczynki :)

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po laparoskopii też się "zbabrał" pępek :/ zrobił się taki czerwony i wypukły no i w górnej jego części zrobiła się dziurka której cały czas się coś sączy...byłam z tym w szpitalu gdzie mi to robili to dali mi skierowanie do chirurga. Jutro mam wizytę mam nadzieje że nie będą mi szyć na nowo...a szwy mam rozpuszczalne...

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Strach się bać jakie będą kolejne nastepstwa laparoskopii. Wszystkim wam życzę aby jednym z tych następstw była fasolka nawet jeżeli ma być otoczona dziwnymi objawami i zdarzeniami :):).

Ja np miałam ból pęcherza tylko tak w środku przez jakiś tydzień lub dłużej podczas oddawania moczy, ale nie ujścia, tylko wewnątrz. Lekarz mówi, że to nie możliwe, że po laparo, ale ja uważam, że i owszem - możliwe :)

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

Lepiej żałować w życiu czegoś co się zrobiło niż czegoś co można było zrobić...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już widze, że wszystko jest możliwe:) ja też Wam wszystkim życze tej wymarzonej fasolki :))

Gwiasdeczkaa lubi tę wiadomość

• anucha Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiasdeczkaa wrote:
    Ja np miałam ból pęcherza tylko tak w środku przez jakiś tydzień lub dłużej podczas oddawania moczy, ale nie ujścia, tylko wewnątrz. Lekarz mówi, że to nie możliwe, że po laparo, ale ja uważam, że i owszem - możliwe :)
    To pewnie przez cewnik...też tak miałam kilka dni po zabiegu, podczas odawania moczu ból w środku, ale samo przeszło:)

No dziewczynki też wam tu wszystkim życzę, żeby laparo przyniosła fasolinki. W końcu nie po darmo przecierpiałyśmy to wszystko!

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:
    Mi po laparoskopii też się "zbabrał" pępek :/ zrobił się taki czerwony i wypukły no i w górnej jego części zrobiła się dziurka której cały czas się coś sączy...byłam z tym w szpitalu gdzie mi to robili to dali mi skierowanie do chirurga. Jutro mam wizytę mam nadzieje że nie będą mi szyć na nowo...a szwy mam rozpuszczalne...

a mi pan doktor pięknie naciął i pozszywał ze nie ma prawie śladu

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiunia wrote:
    a mi pan doktor pięknie naciął i pozszywał ze nie ma prawie śladu
    no właśnie ja też tak miałam do dzisiaj , rana pięknie się goi aż tu nagle na samym rancie się pojawiło lekkie otwarcie. Generalnie myślę że to moja wina, nie szycia no ale trzeba coś z tym zrobić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 18:31

Edyta
  • india Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle ran nie miałam szytych, tylko zaklejane plasterkiem. Dziś odkleiłam z pępka, na razie kiepsko to wygląda, a jutro odkleję pozostałe, więc mam nadzieję, że tam będzie lepiej.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pępkowa blizna ma może z 1,5 cm, po 6 miesiącach nadal jest leciutko czerwonawa/zaróżowiona, ale tamtych dwóch nie widać nawet! Pięknie miałam zeszyte wszystko, ciasno troche, na ściągnięciu bolało jak cholera, bo nie mogła nawet nożyczek włożyć. Nie wiem jak można 3 tyg szwy trzymać, tak jak któraś z Was wyżej napisała ! to jest jakaś masakra ! ja miałam po tygodniu i pięknie zrośnięte wszystko, nawet niczym nie przemywałam,bo po co?

No i jak widać, u mnie 6 miesięcy po laparo i dalej nic.

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf wyciągnięte wszystkie na szczęście nic nie bolało za tydzień monitoring :)

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    respodeca ja widzę że ty masz taką samą diagnozę jak ja tzn. pco po laparotomii okazało się że brak złogów w macicy, oba jajowody drożne, kauteryzacja obu jajników. Teraz też zaczęłam brac metformax. Czekam wciąż na @ po laparoskopii żeby zacząć kurację z clo :)

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Uf wyciągnięte wszystkie na szczęście nic nie bolało za tydzień monitoring :)
    mówiłam że nie będzie boleć :)

Edyta
  • pudelekpl Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta spadła na 3,2 :) takze nie wyszło

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi przykro pudelek naprawdę nie umiem innych słów wyrazić dlatego bardzo mocno Cie ściskam Kochanie :* :*

• pudelekpl Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki. no tak wyszlo. dziwie się że podrosła i nagle bum az tyle spadła. no ale trudno :) ide do dr i pytam co dalej.

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ