X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Metformina

Oceń ten wątek:
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a Filip tak drze gębę w spacerówce ze ja juz nie mam siły. Nie drze sie tylko jak ustawie pod katem 45 stopni ale na takie jeżdżenie nie moge sobie z nim teraz pozwolić. Echh jak żyć. Usnął w końcu.

Kas ale super z mieszkaniem :). Zazdroszczę gór :). A nie myśleliście o domku? Ile u was kosztuje metr mieszkania?

Filip dzisiaj na krótkie spodenki i krótkie body ale mogłam mu nie zakładać spodenek, za gorąco. Kurcze nie widziałam w smyku tych kapelusików. Musze zobaczyć na necie co tam maja.

Kas az tak różowo nie jest z tym karmieniem bo on nie zjada tego w zasadzie. Cos pociumka, odgryzie kawałek i wypluje. Dzisiaj znowu wciągnął miąższ z ogórka zielonego, trochę go pożuł. Ale za śliskie to jest do trzymania w rekach, będę mu chyba cześciowo w skórce podawała. Z Doidy napije sie tylko jak mu trzymam. No ale pije a to najważniejsze. Ile wasze dzieci wypijają soczków lub wody? Moj tylko trochę tej wody i zaraz główkę odwraca, ja wiem, moze ze 20 ml.

Musze sie znowu pożalić. Mam czasem dość macierzyństwa. Po prostu mnie to meczy. Teraz jeszcze doszły te problemy. Jestem sama w domu cały dzień, moj od jednego piwa do drugiego, tu kolacja służbowa, tu cos tam, a ja z młodym tylko jak w zegarku - karmienie piersia - ćwiczenie - posiłek inny- spacer - znowu kp- ćwiczenie i tak w kółko. A jak młody tak jeszcze sie drze czy nie chce robić tych ćwiczeń to mam ochotę go wyrzucić przez okno. Ja Cie Agnella podziwiam, juz ci kiedyś ro mówiłam, cały czas bez męża praktycznie, ja bym sie chyba pochlastala. Pozalilam sie facetowi dzisiaj ze nawet jak on wraca do domu to ja zaraz biegnę swoje sprawy załatwiać i tak to wyglada. Czasem nie mam juz ochoty i sił na nic :(

zem3i09kl173cczw.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 10:02

• Agnella Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 10:01

• kas50 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella fajna fotka :-) Julka slodko płacze ;-) kolor ładny,ale chyba jednak pozostane przy tym ktory mam,zrobię kilka jasniejszych refleksow żeby trochę ożywić całość :-)

Ja kurcze też czasami mam dość,ale jednak maz dużo pomaga,zakupy robi sam,te Wieksze od poczatku,córkę czesto zabiera czy spedza z nią czas wieczorami kiedy ja usypiam Roberta,no nie mogę narzekac,ale czasem mialabym ochotę się zamienic,pójść do pracy,na zakupy,spedzic dzień bez dzieci :-) ale póki kp to raczej niepredko;-)

To Robert sporo pije,codziennie ok.150ml Bobofruta i ok.120ml herbatki,wodą,dalej pluje. Do tego raz dziennie kaszka z owocami i zupka,choć ostatnio też ma mniejszy apetyt,nudzi mu sie siedzenie w bujaczku,uwielbia pic na kolanach i wogole najchętniej już by siedzial,rwie się strasznie eh kaszki zjada teraz tylko ok.100ml,tyle samo zupki. Czasem pod wieczór daję mu coś pomemlac,typu chleb,batat,marchew,chrupek,ciekawi go to.
    Jak Julka ma apetyt i chec do jedzenia to chyba moglabys wprowadzic jej na kolacje dodatkowa porcję kaszki. Ja poczekam do 10ms,wtedy moze podam kaszke mleczną,bo póki kp to mm nie chcialabym jeszcze dawac.

Robert śpi,jak wstanie to idziemy ogladac mieszkanie. Kasia u nas cena za metr wynosi ok.3,5-4tys.,niedużo w porownaniu do wiekszych miast. To M5 ma 75m2,chcą 275tys. Nasze ma 62m2,warte ok.210tys.akurat mamy oszczednosci to bysmy doplacili bez kredytu,a dom to niestety juz kredyt musielibysmy brac,a ja do domu troche za leniwa jestem ;-)Tamte M ma super lokalizacje i widok na same góry,jestem bardzo napalona hihi :-)
    Dac znac potem co wyszlo :-)

Kasia w sumie fajnie ze tyle nowosci dajesz Filipowi,ma wybór :-) ja chcę zaczac też sama gotowac,skoncze tylko zapas sloiczkow i, cos upichce :-)

U nas dzis lekkie ochlodzenie i zachmurzone niebo,nie wiem czy z tą dzialka nam wyjdzie,czy się nie rozpada.

Kapelusiki są na stronie Smyka za 25zl,do jutra trwa darmowa dostawa :-) wg mnie są super.

Agnella,tak my nad morze jedziemy 30lipca :-) oby tylko pogoda dopisala,bo glosza deszczowe lato:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Agnella Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 18:13

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nocka dziewczyny? U nas standardowo pobudki co 2 godziny. Teraz spacerujemy ale mimo ze słońce swieci to jest chłodny wiatr. Widziałam prognozę pogody na nasz wyjazd nad morze i zapowiada sie pięknie :).

Agnella jak ja Cie rozumiem. Wyobraź sobie ze moj chłop wczoraj posprzątał mieszkanie bo ja nie miałam kiedy a tak ro zazwyczaj ja sprzątałam. I od razu stwierdził ze tak nie moze być ze doprowadzamy mieszkanie (w zasadzie ja doprowadzam bo ktoś by inny) do takiego syfu. No i ze w tygodniu powinnam trzymać większy porządek. Zapytałam go czego ode mnie oczekuje. Mam dziecko nakarmić i poćwiczyć i wyjsć na spacer to kiedy mam sprzątać? Rozmowa sie urwała. Raz od święta musiał posprzątać i juz wielki problem. Agnella a wy nie mieliście tego pieca wymieniać na gazowy? Rozmawiałaś z mężem o pomocy? Ja to czasem noe wytrzymuje i sie żale, przez jakis czas jest lepiej a potem znowu klops. Jak żyć z facetami? Nie powiem często mi pomaga ale to jest doraźne. Potem znowu wraca do starego.

Agbella ja myślałam ze podaje sie 600 jednostek wit D? Filip dostaje 400 a co drugi dzień 800. Pediatra powiedziała ze ok. Ale musze doczytać czy ro w końcu 600 czy 800.

Kas jak mieszkanko? Napewno sie spodobało :). Ono jest w stanie surowym czy z rynku wtórnego? Widok napewno super. U byłego chłopaka mieliśmy mieszkania na 9 pietrze, widok na Wrocław, bardzo ładnie. Teraz mamy widok na drzewka i na ulice mnie sie nie podoba ale nic nie poradzę, wzięłam faceta z takim mieszkaniem w pakiecie :).

Filip je z nami posiłki, jak przygotowuje np warzywa czy mięso to jemu porcje niesolona. Ale powoli chce jakies przyprawy wprowadzać. Tera będę gotowała rosół to dam mu mięso do pociumkania. Wiecie ze więcej żelaza dziecko przyswaja z mięsa ktore ssie niz gryzie? Śniadania tez normalnie je, dzisiaj jajecznica i ogórek znowu ale oczywiście jajecznicę rozmemłal wszędzie bo nie umie tym trafić do buzi, za małe i miękkie kawałki. Trochę mu pomogłam zeby cokolwiek posmakował. Stwierdziłam ze i tak daje mu za mały wybór. Musze koniecznie kupić te talerze na przylepce ale stacjonarnie w smyku nie mieli. Bo tak to musze trzymać talerz albo dawać ze stołu bezpośrednio a to męczące. I nieoceniona jest folia malarska na podloge :).

Dziewczyny maxie poduszkę motylek do wózka? Wozicie dzieci w spacerówce na płasko? Nam fizjo powiedziała ze na płasko ale on tak ryczy, ze nie ma siły by nie podnieść. Dzisiaj spróbuje go na brzuchu dać moze nie bedzie ryczał

zem3i09kl173cczw.png
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagyf9.jpg

Nasze śniadanko :)

kas50 lubi tę wiadomość

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujemy mieszkanie :-) pol nocy niespalam i obgryzlam wszystkie paznokcie z nerwów hihi dziś byliśmy drugi raz oglądać i zdecydowalismy kupić :-) tam jedynie trzeba przedpokoj zrobić,panele polozyc i sciany odswiezyc to wiadomo. Widok super,balkon wykafelkowany,kuchnia na wymiar zostaje,szafa Komandor w przedpokoju też,lazienka i wc osobne,też ladne kafelki. Uklad mieszkania super,no jestem mega szczesliwa :-) teraz musimy zalatwic wszystkie formalnosci do umowy przedwstepnej i wystawic nasze M na sprzedaz :-)

Kasia ja spaceruje jeszcze z Robertem w gondoli :-) do spacerowki kupię wkladke i, tą poduszkę anti shock.

Robert mam wrażenie że od kilku dni mniej je,tzn.na pewno,kaszki ok.100ml,a jadl 130ml,obiadku tyle samo je co wcześniej. Nie wiem czy kaszka mu się juz znudzila. Najbardziej fascynuje go picie z niekapka,może mu te zeby w koncu idą,sama nie wiem.

Kurcze ten weekend taki zagoniony,dobrze że mamy czas na szukanie kupca i wyprowadzke,bo mieszkanie będzie dostepne gdzies w styczniu/lutym :-) więc pewnie przeprowadzimy się za niecaly rok. Opcja super,Robert trochę podrosnie,mam nadzieję że wszystko wypali.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Agnella Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zdjęcie wkleilam ze nic nie widać :). Cala rączka w jajku była a resztki z włosow i z maty mu zbierałam :). Agnella ja rozbiłam jedno jajko na patelni bez żadnego tłuszczu. Troszke doczyścic trzeba było patelnie wiadomo. Wiecie co, przygotowując potrawy bez soli odkryłam że wcale nie są mdle - każde warzywo czy nawet mięsko ma swoj smak. Jutro zrobie rosół, też tylko wrzucę sproszkowaną vegetę, jest u mnie w sklepie wersja eko, bez wzmacniaczy smaku, kupiłam wołowinkę by dac mu inne mięsko do sprobowania. I stwierdziłam że będe warzywka w piekarniku podpiekała bo gotując na parze nie chce mi sie myć tego ustrojstwa a i one są śliskie i Filipowi ciężko złapać. Jak nie umie złapac to sie wkurza. A z piekarnika nie będa mokre i śliskie.

Kas fantastycznie z mieszkaniem :). Super że się zdecydowaliście, od razu humor inny, oj nie usniesz tej nocy też :). Ja wiem jak to jest, jak się przperowadzalismy do naszego M, to wtedy w ciąży byłam i jeszcze nie wiedzialam o tym, całe nocy nie spałam i analizowałam co w nim zrobimy, jakie kafle, jakie panele itp. A mieszkanie będzie dostępne od stycznia / lutego, myślisz że właściciele sie nie rozmyslą? Czekamy aż wyślesz zdjęcia widoczku na gory :).

Agnella jak urodzinki? Ja na poczatku nie byłam chętna by gdziekolwiek z Filipem sie sama wybierac, a teraz nawet lubie. Ostatnio nawet pakowałam wózek do szpitala do tej alergolog, z nosidła do wozka, bo juz za ciężki by go tak nosić a w wózku wygodnie. Potem do serwisu pojechałam z nim, musielismy auto sprawdzic bo sie coś przyczepili na przeglądzie, to na miejscu mechanik sprawdzil, Filipek patrzył ze mną przez szybę, a i chłopaki żartowali do niego i zagadywali. Fajny ale męczacy dzień, jednak z dzieckiem sie przemieszczac przyjemnie ale męcząco. A Ty i tak Julke dużo zabierasz do zoo czy parku, fajne to i przyjemne tak dzień z maluszkiem spędzić mimo że samemu. Tylko w domu nudno, ja w domu to masakra tak mi sie nudzi, jeszcze te ćwiczenia. No ale cos przynosza efekt, ruszyło sie u niego.

Kas ja czytałam że u dzieci mega często, niemal zawsze przychodzi ten moment "niejedzenia" czy wybrzydzania i potrawy które dotad jadly, nagle stają sie bee. Nawet było napisane, ze dzieci moga nawet przestac jeść na kilka tygodni i jest to normalne. A potem nadrabiają.

zem3i09kl173cczw.png
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makaron tez dobry :)

2566wlf.jpg

zem3i09kl173cczw.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Filip je :-) mojemu chleb smakuje :-) dużo pije herbatki,soczku,cycka mniej przez dzień. Dziś dalam nowa kaszke Holle kukurydziana z tapioka to zjadł chetnie,widocznie tamta mu się już znudziła.

Mam malo czasu,ciagle gdzieś dzwonię hihi zalatwiamy z tym mieszkaniem,chcemy w przyszlym tygodniu podpisac umowę i dac zadatek.
    Kasia,wlasciciele się budują,raczej się nie rozmysla,wtedy muszą nam oddac dwukrotnosc zadatku,gdyby jednak się rozmyslili. Umowę przyrzeczona podpiszemy prawdopodobnie,w,lutym i w,marcu się już definitywnie wyprowadza. Mamy wiec prawie rok na znalezienie kupca na nasze M.

Dziś cieplo,parno,grzmi...zaraz pojdziemy na spacer :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Agnella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 18:15

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nocka dziewczyny? U nas pobudka za pobudką. Wczoraj byłam w pracy na kawie z małym i spotkalam jedna koleżanke i ona mi mówi że u niej było to samo na ząbki i żebym podala młodemu na noc apap lub ibum to sie przekonam czy to jest to. Kupiłam calgel, czekam na dostawę, oprócz tego znajoma ma mi oddać kropelki viburcol. Bo dłuzej tak z młodym nie pociagnę. Może cos w tym jest, bo dziąsla na dole ma spuchniete, o dziwo własnie na dole nie na górze. Dzisiaj tak żuł kocyk że az mi go szkoda było. I pojekiwał :(. Agnella jak u Julki ząbki? Kas jak u was?

Kas super z mieszkaniem. Pamietam jaka to ekscytacja była jak my sie już wprowadzaliśmy, super czas. Oj ile się kartonów nadźwigałam a już w ciąży byłam. Do lutego jeszcze troche, a Robert już duży chłopak bedzie :). Córka sie cieszy? Fajnie, naprawdę.

Filip cos chyba zaczyna zjadać bo wczoraj w pieluszce kawałek pomidora znalazłam. Wczoraj na obiad były warzywka i mięsko z rosołu, upodobal sobie wołowine i nic innego nie chcial. Jeśli dzieci instynktownie wybierają to co potrzebuja to pewnie by sie zgadzało, w ko ncu zapasy żelaza kończą sie jako pierwsze po 6 miesiącu. Widziaam też że połyka kawałek kurczaka, troszke marchewki, ale jednak ta wolowina była strzałem w 10. Dzisiaj na śniadanko może znowu jajko ugotuję i dam ogorka na te ząbki. Ostatnio byla owsianka z bananem ale więcej póki co nie powtorze tego - zbyt klejące. Mały brał do ręki i nie umiał tego włożyc do ust i sie kurzał. Nabierałam mu więc na łyżeczke i dawałam łyzeczke, bezblednie celowal rączką do buzi i ciumkał. Z dodiy pije wode, sam przechyla ale jeszcze za mocno i wylewa.

Tak, na tydZien jedziemy i juz się nie moge doczekac, pogoda ma być piekna :). Gorzej tylko z pakowaniem. Mieliśmy już dawno auto zmienić ale mój chłop co chwile zmienia zdanie jaki model. Agnella Ty swojego definitywnie nie naprawiasz? Filipowi kupiliśmy dmuchany stateczek, napelnimy woda z Bałtyku i może się popluskać :). Agnella super że fotelik za Tobą już, maxi cosi super wybór. Tez chcieliśmy taki na początku ale padło na ten be safe bo w komplecie. Fotelik dziewczyny to jest dla dzieci siedziących juz stabilnie?

Filip zrobil mega postep w dwa dni, śmiga juz na rękach i pelza tak szybko że nie wiem co to będzie jak zacznie raczkować. Zabawki szybko go nudza, chowam je więc i wyciagam nowe, na drugi dzien znowu stare itd. Znowu zaczął nowe dźwieki wydawać. Najbadziej się cieszy jak może poeksperymentowac z jedzeniem. Jak nie chce ćwiczyć, to wystarczy dac mu cos do jedzeia i od razu humor ma lepszy.

U nas dzisiaj pizgawica straszna, nie wiem co ze spacerem. Wieje, jest zimno i nieprsyjemnie, u was pewnie tez? Ale od jutra znowu poprawa a przyszły tydzien to juz upały. Jutro widzimy sie we trójke z koleżankami ze szkoły rodzenia, fajnie, nie moge sie doczekać :).

oj musze uciekac mały sie obudził.

zem3i09kl173cczw.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 18:16

• kas50 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce fajne,Robert rzadko się budzi. Za to przez dzień marudny strasznie,wszystko go nudzi,zabawki bee,on by już chyba chodzil najlepiej. Pelza po calym pokoju,nawet za pokój wyjdzie,turla się,ostatnio by w biurko przywalil,na chwilę samego nie mozna zostawic,kombinator straszny.

Z mieszkaniem w nast.tyg.bedziemy podpisywac umowę przedwstepna,w lutym przyrzeczona,w marcu zdadzą nam mieszkanie,no i myślę że gdzieś za rok w maju już się przeprowadzimy :-)
    Agnella teraz mamy 3pokoje: salon,sypialnia,pokój córki,kuchnia,lazienka,wc. No i brakuje pokoju dla Roberta,więc idealnie się sklada :-)

Robert mam wrażenie odrzuca pierś. Woli pić z niekapka,jeść lyzeczka,cycek jest dobry do uspokojenia w nocy. Zobaczymy jak będzie dalej. Dziś ugotowalam mu zupkę domową z indykiem,ciekawe czy zje. U nas ogorkiem pluje ;-)

Kasia super że wczasy tuż tuż :-)
    Mu jeszcze musimy trochę poczekać. Oby pogoda dopisała :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukces kulinarny! :-) zjadl całą miseczkę domowej zupki :-) mam jeszcze porcję na jutro,w sobotę ugotuje mu z buraczkiem.
    Za to kaszka mleczną Nestle pluje.,dalam mu na próbę na kolację i nie smakuje. Eh lepszy chleb ;-) no może ma,rację,ale chcialam jakiś posilek mleczny wprowadzic. MoŻe jutro spróbuje z tą jajecznica. Na listopadowkach dziewczyny piszą o plackach z. Kaszy mannej z, bananem, też smakowicie się zapowiada.

Agnella,Julka jada kolacje?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Agnella Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Agnella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ