Nie udane trasfery
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jakie badania robiłyście po nieudanym transferze? Myśle o histeroskopii. Czy któraś z Was robiła?styczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
30.03 IUI - nieudane
Nieprawidłowy kariotyp u męża - translokacja chromosomu 15 i 21.
AMH 1,86
6.01.22 - start stymulacji Gonal-F 225💪🏻
24.01.22 - mamy 6 blastek!
2.03.22 - wyniki badań genetycznych: 3 zarodki całkowicie zdrowe💪🏻
kwiecień - transfer blastocysty♥️ - ciąża biochemiczna
Histeroskopia - jama macicy ok, wycinki ok.
sierpień - transfer nieudany, została 1 ❄️ -
EmKa wrote:Immunologia, histeroskopia, kariotypy, mutacje..
Kariotypy mamy. U męża jest translokacja dlatego robiliśmy badania zarodków. Myślę właśnie o immunologicznych badaniach, ale to chyba kolejne duże koszty, a był u mnie Biochem. Właśnie się zastanawiam czy histeroskopia coś wniesie po biochemicznej? Czy lepiej robić scratching z cd 138?styczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
30.03 IUI - nieudane
AMH 1,86
fidorka144 wrote:Dziewczyny jakie badania robiłyście po nieudanym transferze? Myśle o histeroskopii. Czy któraś z Was robiła?
-
U mnie właśnie tarczyca i cukry ok. Robiłam krzywe, to nie było do czego się przyczepić. EmKa myślisz ze lepszy ten scratching czy histero? Obu to trochę się boje tyle dłubać 😅 Miałam acard, robiłam test na mthfr i u mnie jest ok.
Witaminy D nie badałam. Myślicie, że to ma wpływ?styczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
30.03 IUI - nieudane
AMH 1,86
Moniatka wrote:Witamina D jest dobra chyba na wszystko 😉 Napewno Ci nie zaszkodzi 😉
Brać to ja biorę, tylko poziomu ostatnio nie oznaczałamstyczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
30.03 IUI - nieudane
AMH 1,86
EmKa wrote:Ale to można podczas jednego zabiegu zrobić, obejrzą Ci macicę i od razu zrobią lekki scratching i biopsję pobiorą i niech obowiązkowo zbadają Ci CD138
Właśnie szukam gdzie mogę to zrobić, bo chciałabym się jakoś lepiej przygotować do kolejnego transferu. A ty na jakim jesteś etapie?styczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
30.03 IUI - nieudane
AMH 1,86
Mam prośbę podpiszcie petycje w sprawie przywrócenia refundacji ivf w Polsce. Mnie już się udało dzięki in vitro mam drugą córeczkę, chciałabym, żeby więcej osób mogło spełnić swoje marzenie, dla większości refundacja byłaby ogromnym krokiem przybliżającym do spełnienia tego marzenia. Podaję link:
https://www.petycjeonline.com/petycja_w_sprawie_przywrocenia_refundacji_przez_narodowy_fundusz_zdrowia_ogolnopolskiego_programu_leczenia_niepodnoci_metod_zapodnienia_pozaustrojowego_in_vitrofidorka144 lubi tę wiadomość
31lat
2011 córka ciąża naturalna po 3 latach
25.07 iui
26.08 iui -
freedom wrote:Dziś 11 dpt beta 0,2. Wizyta w środę, od wczoraj plamienie. Brać dalej leki czy odstawić?💃 32 lat
🕺 29 lat
Starania od 2 lat, niepłodność nieokreślona
Oviklinika
02.2022 - protokół krótki- 4🥚, 3 padły w 3 dobie, transfer w 5 dobie zarodka kompaktującego Beta 0 ❌
05.2022 - protokół długi - 5 🥚 - 2 padły w 2 dobie, 2 padły w 5 dobie
10.05 transfer zarodka 3dniowego 8A
20.05 beta 100.48
21.05 beta 159.12 prog 23,20
23.05 beta 446.80 prog 54,70
25.05 beta 901.48
27.05 beta 2099.99
13.06 CRL 1.04 ❤️
16.09 chłopiec!
36t Jest z nami synek♡
Nie mamy żadnych ❄️ -
fidorka144 wrote:Właśnie szukam gdzie mogę to zrobić, bo chciałabym się jakoś lepiej przygotować do kolejnego transferu. A ty na jakim jesteś etapie?
-
Ja jutro mam wizytę przed criotrasferem już byłam w miarę wyluzowana a tu mąż trafił do szpitala I wszystko wskazuje że ze 2 tygodnie zostanie...chcę mi się wyć do nieba...człowiek się marwi niewiem co robić zobaczę pogadam z lekarzem jeszcze co robić...masakra...
-
Borówkowa wrote:Mam prośbę podpiszcie petycje w sprawie przywrócenia refundacji ivf w Polsce. Mnie już się udało dzięki in vitro mam drugą córeczkę, chciałabym, żeby więcej osób mogło spełnić swoje marzenie, dla większości refundacja byłaby ogromnym krokiem przybliżającym do spełnienia tego marzenia. Podaję link:
https://www.petycjeonline.com/petycja_w_sprawie_przywrocenia_refundacji_przez_narodowy_fundusz_zdrowia_ogolnopolskiego_programu_leczenia_niepodnoci_metod_zapodnienia_pozaustrojowego_in_vitro
Bardzo chętnie podpisze jeśli refundacja będzie również dla kobiet po 40 roku, dlaczego te kobiety są pomijane, ja tego nie rozumie na być sprawiedliwe albo wszystkie albo żadne ! -
Majusiach wrote:Bardzo chętnie podpisze jeśli refundacja będzie również dla kobiet po 40 roku, dlaczego te kobiety są pomijane, ja tego nie rozumie na być sprawiedliwe albo wszystkie albo żadne !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 10:22
-
Pala wrote:Nie rozumie dlaczego in vitro nie jest refundowane czy my nie zasługujemy. A tak kredyt naz ratuje
EmKa lubi tę wiadomość
-
Wiedzą tylko najbliźsi, chociaż bardzo długo ukrywałam to w tajemnicy. Trudno to ukryć, najtrudniej w pracy, jak non stop się gdzieś jeździ i dzwoni. Szefowej powiedziałam wprost i 2 koleżankom z biura, resztę staram się zachować w tajemnicy i wymyślam jakieś historie 😉