X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Cześć dziewczyny :-)

Ja podczytuje cały czas ;-)

Wracam właśnie z Polski byłam na monitoringu owulacji ;-) - paranoja żeby na monitoring latać do Polski ;-) owulacja była wczoraj więc transfer zaplanowany jest na piątek proszę o kciuki bo ostatnio odwołali transfer - 4 "maluchy" nie dały rady podczas rozmrażania .......
    To ja już bardzo, bardzo mocno zaciskam &&& !!

alda lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja ja nie miałam Gonal F . Moja pierwsza dawka- miałam Bemfole 250 (3 komórki ) , druga stymulacja 300 (8 komórek), trzecia stymulacja 450 (8 komórek ) . Moje AMH 0,8 jak zaczynałam teraz wole nie myśleć ........

Jeżeli zdecydujesz się na większą dawkę to masz możliwość prywatnie zrobić kontrole wcześniej ?

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka wrote:
    Mar2śka, Hannanna jak się czujecie?
    Mnie dzisiaj coś podbrzusze męczy i straszne nudności mam, już kilka razy prawie zwymiotowałam :/

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:

Wracam właśnie z Polski byłam na monitoringu owulacji ;-) - paranoja żeby na monitoring latać do Polski ;-) owulacja była wczoraj więc transfer zaplanowany jest na piątek proszę o kciuki bo ostatnio odwołali transfer - 4 "maluchy" nie dały rady podczas rozmrażania .......
    Trzymam mocno kciuki za Twoje maluchy:):)

alda lubi tę wiadomość

Alutka
  • K. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka wrote:
    Mnie wywiała piękna pogoda z domu i od internetu w weekend :) Po synarelli jest mi mdło około godziny po zapsikaniu, żadnych innych objawów nie mam. Trochę sie martwię czy mi sie @ nie przesunie i z okresem będę u lekarza.

Teraz w przerwie w pracy wczytuje sie na nowo we wszystkie możliwe scenariusze. Zaraz będę mieć taka wiedzę jak lekarze Hahaha ;) ;) ;)

Tez sie martwilam ze mi sie @ przesunie ale przyszla na cale szczescie, mi wydaje sie iz mam wieksza wiedze medyczna niz moj lekarz ktory sam przyznal ze on w sumie nie wie za duzo o ivf i ze jak cos to mam sobie dzownic do oslo...

Czarodziejka lubi tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Cześć dziewczyny. Dostałam nowy plan działania . Jesli sie zdecydujemy to 26 tygodnia planowane zbieranie jajeczek ( czyli koniec Czerwca dopiero!. Chyba krótki protokół zastrzyki Fostimon. Tabletki progynowa i od zastrzyku Ovitrele zastrzyki Orgalutran w udo ! Hmm juz się boje .

Alutka może warto spróbować inny protokół , inne leki .......

e5skzzc.png

[**]

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Zoja ja nie miałam Gonal F . Moja pierwsza dawka- miałam Bemfole 250 (3 komórki ) , druga stymulacja 300 (8 komórek), trzecia stymulacja 450 (8 komórek ) . Moje AMH 0,8 jak zaczynałam teraz wole nie myśleć ........

Jeżeli zdecydujesz się na większą dawkę to masz możliwość prywatnie zrobić kontrole wcześniej ?

Alda trzymam i mocno zaciskam kciuki.
    Nie myślałam żeby zrobić wcześniej. Nie jest to głupi pomysł, tylko gdzie tu się udać?

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Alutka może warto spróbować inny protokół , inne leki .......
    Może warto :) jesli nie spróbuje to sie nie dowiem . Tylko nie wiem czy jestem gotowa psychicznie w razie czego na kolejna porażkę. Tak jak pomyśle skoro jesteśmy zdrowi a mimo 3 lat starań sie nie udało i 3 prób ivf to dlaczego teraz miałoby byc inaczej . Takie dziwne to wszystkie jest ! Chyba moje ciało traktuje DNA męża jako intruza ;) nie wiem mam jeszcze troszke czasu. Z jednej strony chce sie poddać ale z innej strony chce walczyć !

Alutka
  • alda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Nie myślałam żeby zrobić wcześniej. Nie jest to głupi pomysł, tylko gdzie tu się udać?

Mar2śka masz jakieś namiary na prywatnego ginekologa w waszej okolicy ;-) ?

e5skzzc.png

[**]

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:

A wiesz dlaczego nie przetrwaly? Dostalas jakies wytłumaczenie?

• alda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    chce walczyć !

Tego się "trzymaj" :-) :-) :-)

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Dostalas jakies wytłumaczenie?

Takie jak Ty ........

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Mar2śka masz jakieś namiary na prywatnego ginekologa w waszej okolicy ;-) ?
    Pewnie! Mam 2 kliniki sprawdzone. Byłam w Madlagynekologene Berg og Lunde. Podobno dr Berg jest najlepszy w Stavanger i okolicy, ma największe doświadczenie. Ja osobiście wolę dr Tone Lunde, miła kobieta. To jest na Madlamarkveien 2 ,tel 51 59 15 58. Byłam tez w sandnes dr Rune Mork Braut Nygaardstunet jaerv. 15 ,tel: 51 66 6050 tez było ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 17:24

alda, Zoja36 lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    Tez sie martwilam ze mi sie @ przesunie ale przyszla na cale szczescie, mi wydaje sie iz mam wieksza wiedze medyczna niz moj lekarz ktory sam przyznal ze on w sumie nie wie za duzo o ivf i ze jak cos to mam sobie dzownic do oslo...

Kiedy masz termin na usg?

• alda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja masz namiary od Mar2śki :-) jakby co.......... ;-)

Mar2śka kiedy wizyta u lekarza ?

Hannanna czekamy na relacje z jutrzejszego USG :-)

Zoja36 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Mar2śka kiedy wizyta u lekarza ?

W środę lub czwartek, zależy kiedy będzie wolny termin. Jeszcze się nie umawiałam, muszę zadzwonić w środę rano z pewnym "problemem" żeby wizytę umówić.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • K. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka wrote:
    Kiedy masz termin na usg?

Na wtorek 24.04

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Pewnie! Mam 2 kliniki sprawdzone. Byłam w Madlagynekologene Berg og Lunde. Podobno dr Berg jest najlepszy w Stavanger i okolicy, ma największe doświadczenie. Ja osobiście wolę dr Tone Lunde, miła kobieta. To jest na Madlamarkveien 2 ,tel 51 59 15 58. Byłam tez w sandnes dr Rune Mork Braut Nygaardstunet jaerv. 15 ,tel: 51 66 6050 tez było ok :)
    Dziękuję :*

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Dziękuję :*
    Nie ma za co, musimy sobie pomagać :D

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Takie jak Ty ........

Heh.. no tak... tu nigdy nic nie wiedza..

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ