Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Mar2śka , Zoja , Hannanna , Czarodziejka napiszcie czy brałyście Fructus femina , czy jadłyście ananasa ;-) ??????????? Trzeba prowadzić jakieś statystyki ........... ;-)

Mar2śka i Zoja czy kolory suwaczków to przeczucie co do płci ;-)
    Fructus femina nie brałam, ananasa jadłam ale już po transferze. Piłam też wino czerwone polslodkie przed i po transferze pół lampki co drugi trzeci dzień. Pije też od ok 3 miesięcy sok z kwaszonych buraków, w sumie w innym celu, a ostatnio dowiedziałam się, że to też poprawia ukrwienie macicy ;). I to tyle.
    Kolor suwaczka, nic nie przewiduje, po prostu mi się podobał :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Pamiętaj nie liczy się ilość a jakość ;-) najlepszy przykład Mar2śka :-)
    Tak, też się z tym zgadzam. U mnie pobrali 6 komórek, 3 się zaplodnily, jedna podzieliła się tylko w pierwszym dniu A dwie jeszcze w drugim i te dwie zabrałam

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Zojka oni w nmol podają :) miałam ten sam problem ale udało mi się uzyskać odpowiedź w recepcji u mojego lekarza. Jeśli chcesz wynik na ng przeliczyć bo tak najczęściej podają w PL to wystarczy pomnożyć przez 0,314
    Czyli progesteron u mnie w górnej granicy Super :)

mar2śka lubi tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Alutka kiedy kontrola ?
    Kontrola w Piątek !
    A u Ciebie może właśnie się znalazł winowajca !u Mar2ski zdiagnozowali Hashi i zaraz była w ciąży moze i w Twoim przypadku tak będzie:)

Alutka
  • alda Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Kontrola w Piątek !
    A u Ciebie może właśnie się znalazł winowajca !u Mar2ski zdiagnozowali Hashi i zaraz była w ciąży moze i w Twoim przypadku tak będzie:)

Alutka trzymam bardzo mocno kciuki za Was :-)

Endokrynolog powiedziała mi że poziom TSH powinnam badać podczas przyjmowania leków do stymulacji bo one mogą podwyższać TSH - prawie się popłakałam - dlaczego tego mi nikt nie powiedział wcześniej ja jestem juz po trzeciej stymulacji ......

Jak do tej pory TSH miałam ok 1,7 ale wyniki robiłam zawsze przed stymulacją a powinnam robić podczas stymulacji i przed transferem ..........

Teraz będę to kontrolować i mam nadzieje że się uda !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 18:32

e5skzzc.png

[**]

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:

Endokrynolog powiedziała mi że poziom TSH powinnam badać podczas przyjmowania leków do stymulacji bo one mogą podwyższać TSH - prawie się popłakałam - dlaczego tego mi nikt nie powiedział wcześniej ja jestem juz po trzeciej stymulacji ......

Jak do tej pory TSH miałam ok 1,7 ale wyniki robiłam zawsze przed stymulacją a powinnam robić podczas stymulacji i przed transferem ..........

Mi endokrynolog tego akurat nie powiedziała. Co prawda ja akurat byłam w Polsce podczas stymulacji ( spray) i jak zawsze zbadalam trójce tarczycową. Tylko trochę mi podskoczylo. Za to dwa tygodnie po transferze poskoczylo jeszcze więcej i też od razu hormoni biorę większą ilość. Na szczęście mam kontakt mailowy z endokrynolog z Polski, bo inaczej tego sobie nie wyobrażam. Według fastlege TSH w normie, śmiech na sali, nie wiadomo płakać czy się śmiać.
    Alda może faktycznie u Ciebie Hashi namieszalo.

Mar2śka A Ty jak z TSH? Podskoczylo Ci w czasie ciąży? Bierzesz hormon?

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Na szczęście mam kontakt mailowy z endokrynolog z Polski, bo inaczej tego sobie nie wyobrażam.

Mi dała swój numer telefonu i będziemy ustalać dawki "na odległość" ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 18:43

Zoja36 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Mar2śka , Zoja , Hannanna , Czarodziejka napiszcie czy brałyście Fructus femina , czy jadłyście ananasa ;-) ??????????? Trzeba prowadzić jakieś statystyki ........... ;-)

Nie brałam ff i nie jadłam ani grama ananasa. Za to obrzeralam się sushi :)
    Piłam wino czerwone praktycznie lampkę, dwie co drugi dzień. Ostatni raz w przedostatni dzien przed transferem.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Czysty przypadek ;) Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:

Tak to jest z tymi lekarzami :( Ciężkie nasze życie !!

Alutka
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Kontrola w Piątek !
    U mnie trochę inna historia ale tarczyce zawsze warto trzymać w ryzach :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Już po usg. Jak na 9 dzien stymulacji to moim zdaniem słabo. Pęcharzyki 17,16,3szt-12,3szt-11 i cala masa 5-6mm. Stymulacje przedlużyli do soboty. Łäcznie 13 dni. Troche dluga stymulacja :( Punkcja w poniedziałek.

Tez miałam długą stymulację i patrz jaki efekt noszę teraz w brzuchu ;) trzymam kciuki!
    Najważniejsze żeby wychodować tą jedną jedyną co będzie najlepsza.
    Mi przetrzymali komórki do 5/6 doby i tylko 1 embrion przetrwał z 12 zapłodnionych na starcie.
    Ryczałam jak bóbr, ze słowami na ustach: nie chce więcej stymulacji!

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Już po usg. Jak na 9 dzien stymulacji to moim zdaniem słabo. Pęcharzyki 17,16,3szt-12,3szt-11 i cala masa 5-6mm. Stymulacje przedlużyli do soboty. Łäcznie 13 dni. Troche dluga stymulacja :( Punkcja w poniedziałek.
    Mirandzia trzymam kciuki za Ciebie. Ja dam znać w czwartek po punkcji.

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati powodzenia jutro :-) czekamy na relację ;-)

pati1980 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam betę z poniedziałku 24dpt 13382. Według kalkulatora rośnie w normie na podstawie dwóch wyników :)

Alutka 32, alda, pati1980, Czarodziejka lubią tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam kciuki za jutro :)

pati1980 lubi tę wiadomość

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za kciuki. Czy prócz słodkiego picia i luźnych ciuchów, coś muszę zabrać lub jakoś się przygotować na punkcje. Coś polecacie lub nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 19:31

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zabrać swoją podpaskę ;-) po punkcji możesz krwawić . W klinice oczywiście dostaniesz ale ja wolałam swoje ;-) tym bardziej że do domu 2 godziny ;-)

Zoja36 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na transfer czy na pobranie jajeczek ? Bo jesli to drugie to gatki :) w których ułożysz sobie podpaske bo mozesz lekko plamić

• alda Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno nie zapomnij o skarpetkach ;-) w pomieszczeniu ( blok zabiegowy ) gdzie jest punkcja wchodzi się bez butów zarówno Ty jak i mąż ;-) tak jest w Porsgrunn ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 19:30

e5skzzc.png

[**]

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ