Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Alutka 32 wrote:Raczej poczekam na wizytę u endokrynologa
Alda, jesteś niesamowita. Podziwiam pamięć i dziękuję za podsumowanie -
Hej dziewczyny! Jak możecie to podpiszcie, temat nas też i może się w końcu coś zmieni na lepsze.
https://www.petycjeonline.com/petycja_do_kancelarii_premiera_o_przygotowanie_ustawy_ktora_zapewniaby_refundacj_nfz_zabiegu_in_vitro_a_take_innych_metod_leczenia_niepodnoci?utm_source=whatsapp -
nick nieaktualny
-
Aggga08 wrote:Alda a riks?
Riks tylko ja : pierwszy transfer - ciąża ale poroniłam więc do statystyk się nie liczy
Riks wypada bardzo słabo coś tam dzieje się „złego” ......, żeby trzem parom zarodki nie "przetrwały " rozmrażania ( nam 4, Wam 3 i WNadzieji)
Mój „pierwszy raz ” w Riks był z zupełnie inna ekipą lekarzy i embriologów później już nigdy ich nie widziałam - może odeszli na emerytury ........
Mam ndzieje że Ty rozpoczniesz dobrą passę Riks i go "odczrujesz” Trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 12:23
-
U mnie jak zwykle nie odbywa się bez problemu . Wizyta do endokrynologa umówiona ale odmowa urlopu z pracy. Wiec pojechałam do firmy rozmawiać z szefową i tak mnie zezłościła ze aż się popłakałam . Usłyszałam ze nie dostanę i już bo oni teraz nie mają zastępst bo mają dużo pracy każdy wyjeżdża itd. Wiec jej tłumacze o co chodzi . A ona ze mam tutaj lekarza. Ze ona nie będzie szukac zastępstwa itd . Trochę się z nią pokłóciłam i stanęło na tym ze jutro zapyta jednej osoby i jeśli ona się nie zgodzi wsiąść zastępstwa to mi nie da! Usłyszałam ze my Polki wszystko wyolbrzymiamy itd. Wiem ze mogę iść do fastlege prosić o zwolnienie a jeśli nie dostanę . A jak dostanę to szefowa głupia nie jest zorientuje się co jest grane i jeszcze mnie podpierdzieli do Navu ze wyjeżdżam na zwolnieniu. Zamiast się cieszyć ciążą to same problemy. Spać nie mogę , wiem o ciąży 3dni i tylko się stresuje . Mogę się zwolnić ale i tak obowiązuje mnie wypowiedzenie wiec i tak mnie to jakoś nie ratuje .
alda lubi tę wiadomość
Alutka -
alda wrote:Alutka nie miałam polubić
Jak będziesz miała wyniki od fastlege to ja Ci podam numer telefonu do mojej endokrynolog ! Nie denerwuj się !
A zresztą już Ci podam tylko zaakceptuj zaproszenieAlutka -
Alutka jak Ci się uda załatwić urlop to mimo wszystko napisz do endokrynolog no chyba że wyniki TSH będą idealne
TSH , ft4 ift3 w ciąży powinno się kontrolować co 4 tygodnie .
W Oslo chociaż badania można robić prywatnie a Wy macie "problem" - szkoda gadać ! Co za kraj........
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 13:19
-
Aggga08 wrote:Wiesz co się stało? Jaki był powód?
Coraz bardziej dochodzę do wniosku że wina leży po stronie embriologów , laboratorium . Rozumiem czasem się zdarza ale to jest za często ...........
U nas na forum chyba tylko w Riksie mają takie wpadki ...... czy to nie dziwne ....... ?
Rozumiem z 4 nie przetrwa 2 ale wszystkie .......... hmmmmmmm
Zresztą na ostatniej wizycie w Riks miałam spięcie z panią embriolog na cały szpital mnie chyba słyszeli tak mi podniosła ciśnienie że szkoda słów ....
Riks jest szpitalem Uniwersyteckim więc może studenci po części biorą udział w całym procesie - na "czymś" muszą się uczyć .......
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 14:00
-
alda wrote:Alutka jak Ci się uda załatwić urlop to mimo wszysko napisz do endokrynolog no chyba że wyniki TSH będą idealne
W Oslo chociaż badania można robić prywatnie a Wy macie "problem" - szkoda gadać ! Co za kraj........
W Bergen tez można robić prywatnie ale... trzeba iść na wizytę lekarska żeby lekarz wypisał zlecenie. w Volvat ok 1500 nok wizyta +krew. rodzinny nie powinien robić problemu z badaniami kontrolnymi tarczycy jeśli ktoś ma problem i trzeba często kontrolować. Och tak co za kraj z medycyna daleko w tyle. U mnie tez nie mogą zrozumieć po co kontrolować dla dietetyka skoro nie tyje. A już krzywa insulinowa i cukrowa to osobny temat. Przecież cukier masz Ok a ze insulinę trzeba sprawdzić przy IO to się nie orientują. Lekarze w Pl wymyślają
-
Czarodziejka info dla Ciebie. Czy Ty jesteś pewna, że będziesz miała NIPT test? Ja trochę poszperalam w necie i owszem jest on zatwierdzony od marca 2017, ale na maj 2018 nie został jeszcze wprowadzony, bo przecież "potrzebują na to czasu" Link do artykułu:
https://nhi.no/familie/graviditet/svangerskap-og-fodsel/sykdommer/undersokelser/dobbelttest-et-alternativ-til-fostervannsprove/
A ja się doczytałam w wiadomości ze szpitala że teraz idę do nich na wstępne usg i badanie krwi a potem jeszcze raz w 12 tygodniu mam się stawić na tzw duo test zwany też KUB test. -
Alutka 32 wrote:U mnie jak zwykle nie odbywa się bez problemu . Wizyta do endokrynologa umówiona ale odmowa urlopu z pracy. Wiec pojechałam do firmy rozmawiać z szefową i tak mnie zezłościła ze aż się popłakałam . Usłyszałam ze nie dostanę i już bo oni teraz nie mają zastępst bo mają dużo pracy każdy wyjeżdża itd. Wiec jej tłumacze o co chodzi . A ona ze mam tutaj lekarza. Ze ona nie będzie szukac zastępstwa itd . Trochę się z nią pokłóciłam i stanęło na tym ze jutro zapyta jednej osoby i jeśli ona się nie zgodzi wsiąść zastępstwa to mi nie da! Usłyszałam ze my Polki wszystko wyolbrzymiamy itd. Wiem ze mogę iść do fastlege prosić o zwolnienie a jeśli nie dostanę . A jak dostanę to szefowa głupia nie jest zorientuje się co jest grane i jeszcze mnie podpierdzieli do Navu ze wyjeżdżam na zwolnieniu. Zamiast się cieszyć ciążą to same problemy. Spać nie mogę , wiem o ciąży 3dni i tylko się stresuje . Mogę się zwolnić ale i tak obowiązuje mnie wypowiedzenie wiec i tak mnie to jakoś nie ratuje .
-
Zoja36 wrote:Czarodziejka info dla Ciebie. Czy Ty jesteś pewna, że będziesz miała NIPT test? Ja trochę poszperalam w necie i owszem jest on zatwierdzony od marca 2017, ale na maj 2018 nie został jeszcze wprowadzony, bo przecież "potrzebują na to czasu" Link do artykułu:
https://nhi.no/familie/graviditet/svangerskap-og-fodsel/sykdommer/undersokelser/dobbelttest-et-alternativ-til-fostervannsprove/
A ja się doczytałam w wiadomości ze szpitala że teraz idę do nich na wstępne usg i badanie krwi a potem jeszcze raz w 12 tygodniu mam się stawić na tzw duo test zwany też KUB test.