X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Od 4 lat "wałkuje" ten temat ;-) ciągam męża po lekarzach , każdą wolną chwilę w Polsce poświęcamy na diagnostyke a efektów brak :-(

To straszne ze zamiast cieszyć się urlopami, pobytem w Pl z rodzina to każda wolna chwile spędzamy na badaniach i szukamy.
    Ja tez wałkuje temat już 4 lata. Badań tysiące niby nie najgorsze wyniki a efektu brak. Jeden z lekarzy po laparoskopi kazał starać się dalej i nie urządzać polowania na ciąże ;)
    Lada gdzie robiliście fragmentację, pamiętasz może przybliżony koszt i czas oczekiwania na wyniki. Może trzeba o tym pomyśleć.

• alda Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://cytolab.pl/fragmentacja

300zł, czas ok 10dni my mieliśmy wcześniej .

Każda klinika IVF w Polsce chyba ma to badanie w swojej ofercie .

e5skzzc.png

[**]

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Od 4 lat "wałkuje" ten temat ;-) ciągam męża po lekarzach , każdą wolną chwilę w Polsce poświęcamy na diagnostyke a efektów brak :-(

To straszne ze zamiast cieszyć się urlopami, pobytem w Pl z rodzina to każda wolna chwile spędzamy na badaniach i szukamy.
    Ja tez wałkuje temat już 4 lata. Badań tysiące niby nie najgorsze wyniki a efektu brak. Jeden z lekarzy po laparoskopi kazał starać się dalej i nie urządzać polowania na ciąże ;)
    Lada gdzie robiliście fragmentację, pamiętasz może przybliżony koszt i czas oczekiwania na wyniki. Może trzeba o tym pomyśleć.

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie mysle i mysle.... a jesli kariotyp lub badanie dna plemnikow wyjdzie zle.... nie ma wtedy szans na powodzenie? Wydaje mi sie ze w naszym przypadku problem lezy u partnera, skoro przestają sie rozwijac po 3 dobie... ostatnio byly zamrozone w 3, rozmrazania juz nie przetrwały...

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Tak sobie mysle i mysle.... a jesli kariotyp lub badanie dna plemnikow wyjdzie zle.... nie ma wtedy szans na powodzenie? Wydaje mi sie ze w naszym przypadku problem lezy u partnera, skoro przestają sie rozwijac po 3 dobie... ostatnio byly zamrozone w 3, rozmrazania juz nie przetrwały...
    Niekoniecznie. Dużo zależy od prawidłowego doboru leku i dawki. Nie bez znaczenia jest też laboratorium, im bardziej wykwalifikowana kadra i sam sprzęt oraz proces przechowywania tym szanse rosną. U mnie też przecież zarodki padały i nawet do transferu nie dochodziło. Wystarczyło trafić na dobrego lekarza i klinikę z jednym z lepszych lab w Polsce i efekt od razu inny. Postaraj się pogłębić diagnostykę póki co.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki mar2ska podnioslas mnie na duchu!
    W wakacje porobie badania, wybralam klinike bocian w Białymstoku

Alutka 32, Zoja36 lubią tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Dzieki mar2ska podnioslas mnie na duchu!
    W wakacje porobie badania, wybralam klinike bocian w Białymstoku
    Bardzo dobra klinika!! Trzymam kciuki i głowa do góry!! ;)

Aggga08 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w Poniedziałek u fastlege ( do zastępczego bo mój na urlopie) w sprawie zespołu
    Antyfosfolipidowego rozmawiać o heparynie!! Ciekawa jestem czy mi przepisze czy wyślę do gina!!! Rozmawiałam z Haugesundem usłyszałam ze oni zrobili swoje i teraz mam rozmawiać ze swoim lekarzem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 11:52

Alutka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas transferu lekarz powiedział ze z trzech zarodków jeden bedzie do mrożenia.przed następnym podejściem 14go czerwca w lab powiadomili nam ze żaden embrion nie przeżył rozmrażania
    Teraz dostaje list z lab ze 22 marca zamrożono dwa embriony :|
    Ja sie nie dziwie ze w No tylu ludzi w psychiatrykach siedzi :/ co za kur..tak pracują ze nie potrafią ogarnąć iinformacji :/
    Banda debili

Mirandzia lubi tę wiadomość

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... to znaczy ze masz jednego zamrozonego jeszcze dobrze zrozumialam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie wiem bez kitu :/ raczej nie skoro zaczynam długi protokół we wrześniu :|
    To juz jest postanowione ,ostatni raz w No , damy sobie jeszcze szanse na spokojnie ,bez nerwow
    Przeszłam juz wszystkie porażki wiec ewentualnie nowa mnie nie zaskoczy , a teraz mam czas zeby odpocząć i fizycznie sie przygotować
    Musze tez iśc do lekarza i poprosić o kontakt z ginekolog w Stavanger ,jak do tej pory byłam pod reka w Oslo.Wiec kontrole mogłam miec w każdej chwili a teraz znow w stavanger jestem wiec nie bede jeździć co chwile do Oslo

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem... to co 2-nie przetrwały mrozenia? Zadzwon i sie dopytaj, moze jeden jest u nich zamrożony

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dwa ..a mowa była cały czas o jednym

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko co to sie wyprawia w tych szpitalach....
    Dobrze ze jeszcze zarodka kogos innego Ci nie podali....

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2uska
    Mozesz mi podsumowac Twoje podejscia i proby in vitro? Gdzie, ile ich bylo i z jakimi wynikami? Niestety nie mam takiej pamieci jak alda....

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze Ci wszystko jak usiądę do kompa bo przez telefon to będę klepała i klepała ;) dzisiaj na pewno to zrobię !

Mirandzia lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Napisze Ci wszystko jak usiądę do kompa bo przez telefon to będę klepała i klepała ;) dzisiaj na pewno to zrobię !

Ja tez o tym pomyślałam ze może byłabyś chętna napisać dokładnie co i jak było u ciebie. Wszystko razem w jednym miejscu ;)
    Będę wdzięczna.

• Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2ska a jak się czujesz?

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do samopoczucia ...bez zmian..więc wiadomo jak jest :P Znoszę z godnością innego wyjścia nie mam ;) A jak TY się masz??
    A teraz o stymulacjach :
    Haugesund 02.2017 : krótki protokół od 1ds do 8ds gonal 250j (od 5ds włączony orgalutran) od 9ds do 14 ds gonal 300j efekt : 5 komórek, 1 dojrzała, 1 zarodek nieprawidłowy -transferu brak.
    11.2017 : długi protokół z synarelą od 1ds do 15 ds manopur 450j efekt : początkowo 12 pęcherzyków ale w lewym powstała duża torbiel i się zaczęły cofać w dniu punkcji próbowano usunąć torbiel dzięki czemu zaczęła krwawić i teraz mam endometrialną :/ z prawego pobrano 5 komórek , 4 dojrzałe, 2 zarodki nieprawidłowe, 0 transferu
    Novum 2018 krótki protokół od 1ds do 6 ds 225 menopuru+ gonal 100j (dodatkowo od 1ds do 5ds 2/3 tabletki clo) od 7ds do 8ds menopur 225j gonal 50j efekt : 4 komórki, 3 zarodki, transfer 1go, 2 na zimowisku.
    Mam nadzieję, że wszystko jest w miarę jasne.

Zoja36 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzięki! A ilu dniowy byl ten ostatni zarodek?

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ