Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
alda wrote:Od 4 lat "wałkuje" ten temat ciągam męża po lekarzach , każdą wolną chwilę w Polsce poświęcamy na diagnostyke a efektów brak
To straszne ze zamiast cieszyć się urlopami, pobytem w Pl z rodzina to każda wolna chwile spędzamy na badaniach i szukamy.
Ja tez wałkuje temat już 4 lata. Badań tysiące niby nie najgorsze wyniki a efektu brak. Jeden z lekarzy po laparoskopi kazał starać się dalej i nie urządzać polowania na ciąże
Lada gdzie robiliście fragmentację, pamiętasz może przybliżony koszt i czas oczekiwania na wyniki. Może trzeba o tym pomyśleć. -
alda wrote:Od 4 lat "wałkuje" ten temat ciągam męża po lekarzach , każdą wolną chwilę w Polsce poświęcamy na diagnostyke a efektów brak
To straszne ze zamiast cieszyć się urlopami, pobytem w Pl z rodzina to każda wolna chwile spędzamy na badaniach i szukamy.
Ja tez wałkuje temat już 4 lata. Badań tysiące niby nie najgorsze wyniki a efektu brak. Jeden z lekarzy po laparoskopi kazał starać się dalej i nie urządzać polowania na ciąże
Lada gdzie robiliście fragmentację, pamiętasz może przybliżony koszt i czas oczekiwania na wyniki. Może trzeba o tym pomyśleć. -
Tak sobie mysle i mysle.... a jesli kariotyp lub badanie dna plemnikow wyjdzie zle.... nie ma wtedy szans na powodzenie? Wydaje mi sie ze w naszym przypadku problem lezy u partnera, skoro przestają sie rozwijac po 3 dobie... ostatnio byly zamrozone w 3, rozmrazania juz nie przetrwały...
-
Aggga08 wrote:Tak sobie mysle i mysle.... a jesli kariotyp lub badanie dna plemnikow wyjdzie zle.... nie ma wtedy szans na powodzenie? Wydaje mi sie ze w naszym przypadku problem lezy u partnera, skoro przestają sie rozwijac po 3 dobie... ostatnio byly zamrozone w 3, rozmrazania juz nie przetrwały...
-
Ja mam wizytę w Poniedziałek u fastlege ( do zastępczego bo mój na urlopie) w sprawie zespołu
Antyfosfolipidowego rozmawiać o heparynie!! Ciekawa jestem czy mi przepisze czy wyślę do gina!!! Rozmawiałam z Haugesundem usłyszałam ze oni zrobili swoje i teraz mam rozmawiać ze swoim lekarzem!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 11:52
Alutka -
nick nieaktualnyPodczas transferu lekarz powiedział ze z trzech zarodków jeden bedzie do mrożenia.przed następnym podejściem 14go czerwca w lab powiadomili nam ze żaden embrion nie przeżył rozmrażania
Teraz dostaje list z lab ze 22 marca zamrożono dwa embriony
Ja sie nie dziwie ze w No tylu ludzi w psychiatrykach siedzi co za kur..tak pracują ze nie potrafią ogarnąć iinformacji
Banda debili
Mirandzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa juz nie wiem bez kitu raczej nie skoro zaczynam długi protokół we wrześniu
To juz jest postanowione ,ostatni raz w No , damy sobie jeszcze szanse na spokojnie ,bez nerwow
Przeszłam juz wszystkie porażki wiec ewentualnie nowa mnie nie zaskoczy , a teraz mam czas zeby odpocząć i fizycznie sie przygotować
Musze tez iśc do lekarza i poprosić o kontakt z ginekolog w Stavanger ,jak do tej pory byłam pod reka w Oslo.Wiec kontrole mogłam miec w każdej chwili a teraz znow w stavanger jestem wiec nie bede jeździć co chwile do Oslo -
nick nieaktualny
-
mar2śka wrote:Napisze Ci wszystko jak usiądę do kompa bo przez telefon to będę klepała i klepała dzisiaj na pewno to zrobię !
Ja tez o tym pomyślałam ze może byłabyś chętna napisać dokładnie co i jak było u ciebie. Wszystko razem w jednym miejscu
Będę wdzięczna. -
Co do samopoczucia ...bez zmian..więc wiadomo jak jest Znoszę z godnością innego wyjścia nie mam A jak TY się masz??
A teraz o stymulacjach :
Haugesund 02.2017 : krótki protokół od 1ds do 8ds gonal 250j (od 5ds włączony orgalutran) od 9ds do 14 ds gonal 300j efekt : 5 komórek, 1 dojrzała, 1 zarodek nieprawidłowy -transferu brak.
11.2017 : długi protokół z synarelą od 1ds do 15 ds manopur 450j efekt : początkowo 12 pęcherzyków ale w lewym powstała duża torbiel i się zaczęły cofać w dniu punkcji próbowano usunąć torbiel dzięki czemu zaczęła krwawić i teraz mam endometrialną z prawego pobrano 5 komórek , 4 dojrzałe, 2 zarodki nieprawidłowe, 0 transferu
Novum 2018 krótki protokół od 1ds do 6 ds 225 menopuru+ gonal 100j (dodatkowo od 1ds do 5ds 2/3 tabletki clo) od 7ds do 8ds menopur 225j gonal 50j efekt : 4 komórki, 3 zarodki, transfer 1go, 2 na zimowisku.
Mam nadzieję, że wszystko jest w miarę jasne.Zoja36 lubi tę wiadomość