Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
alda wrote:Madziula pamiętaj że czasami leki trzeba zamawiać w aptece bo mogą nie mieć na stanie Więc proponuję kupić 2 tygodnie przed wyjazdem
Tak zabierz do Polski opakowania które dostaniesz w aptece. Podczas podróży też trzymaj w chłodzie .
Jak będziesz miała zacząć brać zastrzyki to wymieszaj lek . W opakowaniu jest buteleczka z proszkiem i jedna albo dwie strzykawki z płynem - nie wiem czy masz Menopur 600 czy 1200 Do buteleczki z proszkiem wstrzykujesz zawartość strzykawki lub strzykawek Taki wymieszany roztwòr starcza na kilka zastrzyków . Nie mieszasz tego codziennie . W opakowaniu masz też puste strzykawki którymi robisz sobie zastrzyk po uprzednim pobraniu odpowiedniej dawki leku z buteleczki , na strzykawkach jest miarka
Jest dużo filmików w internecie jak to robić
Ten jest do Menopur 600:
https://m.youtube.com/watch?v=ZIM1e0TM6fM
Ten do Menopur 1200 :
https://m.youtube.com/watch?v=-z353jIx-5g
Ja mam menopur 150 i Orgalutran 0,25. O super popatrze sobie w internecie jak to sie robi . W przyszlym tyg pojde do apteki zeby ogarnac leki. Dziekuje !
-
K. wrote:Dziewczyny mam glupie pytanie, jak jest bialko pappa po nowesku ? Za tydz nam lekarza i chce mu powiedziec ze wyszlo mi niskie bialko pappa ale test sanco wykluczyl trisomie 21, ale chyba to nie jesg pappa protein ...
Jeśli podasz mi maila to zrobię fotkę i wyśle Ci mój wynik. Może na podstawie porównania wyników dojdziesz co jest co.
Swoją drogą to fastlege niewiele wiedzą na temat dodatkowej diagnostyki. Oni nawet brzucha nie umieją zmierzyć. Chyba że Tobie jakiś ogarnięty się trafi, ale nie liczyłabym na to -
madziula_ wrote:Ja mam menopur 150 i Orgalutran 0,25. O super popatrze sobie w internecie jak to sie robi . W przyszlym tyg pojde do apteki zeby ogarnac leki. Dziekuje !
-
Zoja36 wrote:Właśnie patrzę na moje wyniki, bo ja robiłam tu w Norwegii. Wiem że test ten wygląda tak samo w Polsce, bo lekarz mi mówił. Akurat w tej klinice robią ten sam. I mam takie dwa podpunkty: Free B-hCG i PAPP-A.
Jeśli podasz mi maila to zrobię fotkę i wyśle Ci mój wynik. Może na podstawie porównania wyników dojdziesz co jest co.
Swoją drogą to fastlege niewiele wiedzą na temat dodatkowej diagnostyki. Oni nawet brzucha nie umieją zmierzyć. Chyba że Tobie jakiś ogarnięty się trafi, ale nie liczyłabym na toZoja36 lubi tę wiadomość
-
U mnie juz nastroj przed-okresowy Brzuch tez juz ciagnie, cycki dalej flaki. Wczoraj zaczelam odczuwac zblizajacy sie okres, równy tydzien przed hmmm dziala jak w zegarku a nic z tego nie wychodzi
Jakby bylo malo wczoraj wstalam cala wysypana pachy, okolice piersi,pod ramiaczkami stanika z przodu a dzisiaj doszly zagiecia lokciowe. Wyglada to jak pokrzywka takie poparzone.Nie swedzi, nie boli.Glowna podejrzana to Progynova bo nic nie zmienialam ani diety ani kosmetykow. Miala ktoras z Was jakies problemy skorne podczas brania hormonow ?
-
Mirandzia wrote:U mnie juz nastroj przed-okresowy Brzuch tez juz ciagnie, cycki dalej flaki. Wczoraj zaczelam odczuwac zblizajacy sie okres, równy tydzien przed hmmm dziala jak w zegarku a nic z tego nie wychodzi
Jakby bylo malo wczoraj wstalam cala wysypana pachy, okolice piersi,pod ramiaczkami stanika z przodu a dzisiaj doszly zagiecia lokciowe. Wyglada to jak pokrzywka takie poparzone.Nie swedzi, nie boli.Glowna podejrzana to Progynova bo nic nie zmienialam ani diety ani kosmetykow. Miala ktoras z Was jakies problemy skorne podczas brania hormonow ? -
K. Moj mąż zauwazyl pewna prawidlowosc ze przy kazdej ciazy mialam jakies wysypki zanim test zrobilam. Ale tez piersi mialam jak dwa wielkie arbuzy a teraz jak dwa przebite balony hihi
Tamte wysypki byly duzo lagodniejsze niz ta. Oby jego proroctwa sie spelnily. Nie mam wyjscia musze czekac do czwartku. Chociaz i tak bede poza No beda sie wsciekac pewnie ze nie zbadam krwi w KK. Ja i tak nie chce sie u nich dalej leczyc w razie negatywnego testu wiec nie martwie sie nimi. -
Mirandzia wrote:Ale tez piersi mialam jak dwa wielkie arbuzy a teraz jak dwa przebite balony hihi
Tamte wysypki byly duzo lagodniejsze niz ta. Oby jego proroctwa sie spelnily. Nie mam wyjscia musze czekac do czwartku.
"Cycki kłamią" to nie jest wyznacznik Mi zaczęły rosnąć , boleć dopiero tydzień temu