Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Hannanna wrote:Hej Dziewczyny! Ja już po. 3375g 50cm,poród zero komplikacji,wyszło ze bez znieczulenia.
-
mar2śka wrote:To wcale nie taki mały ten synuś ! Gratulacje dla rodziców Sam się zdecydował na opuszczenie brzucha ? Odpoczniesz trochę to napisz jak wrażenia z przebiegu, szpitala, opieki itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 09:29
Zoja36, mar2śka, kaktus85 lubią tę wiadomość
-
Witajcie w piękny zimowy dzień. U nas w Bergen spadł śnieg
Dziewczyny pytania "organizacyjne "
1. Test POZYTYWNY - jak długo bierze sie Lutinus? Czy tutaj dają dalsza receptę czy po teście uważają ze już koniec brania? Pytam bo gdyby a nóż to chciałabym wiedzie bo w razie co będę w PL i sobie przywiozę.
2. Test NEGATYWNY - czy od razu odstawiam wszystko Progynova i Lutinus. Kiedy spodziewać się okresu czy od razu czy jakieś przesunięcia się robią? Jak to w waszych przypadkach było?
Dzisiaj 12 dpt nie mam odwagi robić sikańca.
Czuję się jak przed okresem rozdrażniona, brzuch ciągnie, szyjka pobolewa
Wysypka dalej pomimo picia wapna, do tego zaczęła swędzieć menda w nocy. Obsypaną mam całą górę od bioder do pach. Uchował się dekolt i twarz (dzięki Bogu).
-
Mirandzia nie katuj się tylko zrób test. Co do progesteronu to zależy od kliniki i lekarza , w każdej mają inne podejście. Jak transfer jest świeży to bierze się tylko 14 dni - tak jest w Haugesund na przykład albo wypisują dodatkową receptę. Nie pamiętam w jakiej klinice podchodzisz. Jeśli test jest negatywny, po konsultacji z kliniką odstawiasz leki. A okres to sprawa indywidualna. Jedne dostają jeszcze w trakcie brania proga inne jakiś czas po odstawieniu.
-
Hannanna najważniejsze, że Ty i Synek macie się dobrze. Troszkę się u Ciebie ta akcja rozkręcała ale jak opieka fajna i czujesz, że ktoś dba o Ciebie to na pewno łatwiej to przejść.Chyba mamy szczęście, że w Norwegii mają takie podejście do porodów bo w Polsce różne rzeczy się słyszy. Nie słyszałam jeszcze złej opinii o porodzie w Norwegii. Ja dzisiaj poszłam na długi spacer, gdyby nie grad który pada co chwilę to pewnie bym pomyła okna bo już bardzooo bym chciała urodzić
Zoja36 lubi tę wiadomość
-
Mirandzia na cyklu sztucznym bierze się progesteron dłużej bo organizm sam go nie produkuje . Ja mam brać do 12 tygodnia ale to zależy od kliniki w Riks do 10 tygodnia .
Recepty dostałam na samym początku jeszcze przed testem , przed potwierdzeniem ciąży na 14 tygodni bardzo się z tego cieszę
Ja okres po odstawieniu leków ( Progynova i Lutinus ) dostałam po 3 dniach .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 13:16
-
alda wrote:Ja test robiłam 6 dni po transferze zarodka 5 dniowego Polski test (NORDTEST Płytkowy test ciążowy)wyszedł pozytywny , norweski negatywny
Postaram się wytrzymać choć strasznie ciężko. Zrobię wyjdzie negatywny to będę powtarzała i się łudziła bo może jednak za wcześnie Tyle wysiedziałam to chyba dam rade te dwa dni. Muszę się jakoś trzymać żeby wsiąść do samolotu hiihi a jak się rozwyje to u mnie trwa to kilka dni z przerwa na spanie
Pytam na wszelki wypadek o Lutinus ja wykupiłam ostatnie 2 opakowania. Wolę Was podpytać jak to wygląda bo będę poza No i gdyby jednak się udało to mam możliwość z PL przywieźć. Po tych oszołomach w Bergen nie wiadomo czego się spodziewać, oni maja swoje "zasady".Mój transfer był tego przykładem. -
Trzymam kciuki!!!!
Ja wczoraj wysłałam swój okres do Grecji Hehhe. Jestem jakoś dziwnie pewna że coś znajdą... A od 21 zaczynam spray. Rok po ostatnim sprayu, w zeszłym roku zaczynałam 19... Ale ten czas leci... Już zaraz będzie rok od pierwszego podejścia.... Ile wam czasu zajęło? -
Aggga08 wrote:Trzymam kciuki!!!!
Ja wczoraj wysłałam swój okres do Grecji Hehhe. Jestem jakoś dziwnie pewna że coś znajdą... A od 21 zaczynam spray. Rok po ostatnim sprayu, w zeszłym roku zaczynałam 19... Ale ten czas leci... Już zaraz będzie rok od pierwszego podejścia.... Ile wam czasu zajęło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 13:52
Aggga08 lubi tę wiadomość
Alutka -
Mirandzia widzę, że chyba Ty sztuczny miałaś...to leki będziesz brała dłużej. Jak się uda- czego Ci życzę to i tak załatw sobie w PL lutinus jeśli masz taką możliwość bo jest o wiele taniej! Pamiętam, że w NO płaciłam ok 500 nok za opakowanie a w PL ok 140 zł.To duża różnica. A luteina to już zupełnie jest tania.
-
Mirandzia wrote:Mar2uśka mialam sztuczny z Progynova. Rozumiem, ze jesli test wyszedlby pozytywny to juz za kontynuacje Lutinusa płace sama? Nawet jak KK zleci brac dalej np do 10-12 tyg Helfo nie zwraca jako cd leczenia? Uświadom mnie
-
Mirandzia wrote:Rozumiem, ze jesli test wyszedlby pozytywny to juz za kontynuacje Lutinusa płace sama? Nawet jak KK zleci brac dalej np do 10-12 tyg Helfo nie zwraca jako cd leczenia? Uświadom mnie
Nie płacisz to znaczy płacisz ale Helfo zawraca
Jeżeli recepta jest z kliniki
Ja teraz wydałam ok 7000 kr
A w sumie za same leki do wszystkich stymulacji ok 90000kr także tego ............
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 15:42