X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • alda Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna wrote:
    Hej Dziewczyny! Ja już po. 3375g 50cm,poród zero komplikacji,wyszło ze bez znieczulenia.

GRATULACJE :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 12:11

e5skzzc.png

[**]

• K. Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna wrote:
    Hej Dziewczyny! Ja już po. 3375g 50cm,poród zero komplikacji,wyszło ze bez znieczulenia.
    Gratulacje !!

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna wrote:

Gratulacje:) życzę Wam dużo zdrówka i mało nieprzespanych nocy ;)

Alutka
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna wrote:
    To wcale nie taki mały ten synuś ! Gratulacje dla rodziców :) Sam się zdecydował na opuszczenie brzucha ? Odpoczniesz trochę to napisz jak wrażenia z przebiegu, szpitala, opieki itp.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Hannanna ❤️❤️❤️

• majola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Hannanna!

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    To wcale nie taki mały ten synuś ! Gratulacje dla rodziców :) Sam się zdecydował na opuszczenie brzucha ? Odpoczniesz trochę to napisz jak wrażenia z przebiegu, szpitala, opieki itp.
    Hej. Trochę mu pomogliśmy opuścić brzuch :) Dwie sesje z akupunkturą. Po drugiej poszłam do toalety a tam krew na wkładce,czop zaczął odchodzić. To było ok godz20. Od 1.30 już nie spałam,skurcze były dość silne. O 16 zdecydowałam pojechać do szpitala,a tam 2cm rozwarcia. Wróciłam do domu poczekać na więcej. O 20 skręcałam się z bólu,a tam dalej 2cm(położna przyjechała sprawdzić). Dostałam propozycje wyjazd do szpitala,tam coś na sen,morfina i sen okolo2-3godz żeby mieć siły na porod. Nawet morfina a później gaz nie pomógł,godzinę od podania miałam 7cm a mały był tak nisko w kanale rodnym,ze położna głaskała go po włosach :D i zaczęliśmy rodzić. Ok1 było po wszystkim. Mam założone tylko 3malutkie szwy. Dochodzę do siebie,dzisiaj wychodzi zmęczenie i bóle mięśni :) Ogólnie samopoczucie całkiem ok. Opieka w szpitalu-cudowna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 09:29

Zoja36, mar2śka, kaktus85 lubią tę wiadomość

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w piękny zimowy dzień. U nas w Bergen spadł śnieg :)
    Dziewczyny pytania "organizacyjne "

1. Test POZYTYWNY - jak długo bierze sie Lutinus? Czy tutaj dają dalsza receptę czy po teście uważają ze już koniec brania? Pytam bo gdyby a nóż to chciałabym wiedzie bo w razie co będę w PL i sobie przywiozę.

2. Test NEGATYWNY - czy od razu odstawiam wszystko Progynova i Lutinus. Kiedy spodziewać się okresu czy od razu czy jakieś przesunięcia się robią? Jak to w waszych przypadkach było?

Dzisiaj 12 dpt nie mam odwagi robić sikańca.
    Czuję się jak przed okresem rozdrażniona, brzuch ciągnie, szyjka pobolewa :(
    Wysypka dalej pomimo picia wapna, do tego zaczęła swędzieć menda w nocy. Obsypaną mam całą górę od bioder do pach. Uchował się dekolt i twarz (dzięki Bogu).

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia- nie panikuj tylko rób tego sikańca :) ja w dzień testu miałam ostatni lutinus i nie dostałam więcej . Ale pamietam ze Hannanna dostała receptę na więcej wiec to chyba zależy od kliniki lub od wyników z wcześniej .

Alutka
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia nie katuj się tylko zrób test. Co do progesteronu to zależy od kliniki i lekarza , w każdej mają inne podejście. Jak transfer jest świeży to bierze się tylko 14 dni - tak jest w Haugesund na przykład albo wypisują dodatkową receptę. Nie pamiętam w jakiej klinice podchodzisz. Jeśli test jest negatywny, po konsultacji z kliniką odstawiasz leki. A okres to sprawa indywidualna. Jedne dostają jeszcze w trakcie brania proga inne jakiś czas po odstawieniu.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna najważniejsze, że Ty i Synek macie się dobrze. Troszkę się u Ciebie ta akcja rozkręcała ale jak opieka fajna i czujesz, że ktoś dba o Ciebie to na pewno łatwiej to przejść.Chyba mamy szczęście, że w Norwegii mają takie podejście do porodów bo w Polsce różne rzeczy się słyszy. Nie słyszałam jeszcze złej opinii o porodzie w Norwegii. Ja dzisiaj poszłam na długi spacer, gdyby nie grad który pada co chwilę to pewnie bym pomyła okna bo już bardzooo bym chciała urodzić ;)

Zoja36 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia na cyklu sztucznym bierze się progesteron dłużej bo organizm sam go nie produkuje . Ja mam brać do 12 tygodnia ale to zależy od kliniki w Riks do 10 tygodnia .

Recepty dostałam na samym początku jeszcze przed testem , przed potwierdzeniem ciąży na 14 tygodni bardzo się z tego cieszę :-)

Ja okres po odstawieniu leków ( Progynova i Lutinus ) dostałam po 3 dniach .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 13:16

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja test robiłam 6 dni po transferze ;-) zarodka 5 dniowego :-) Polski test (NORDTEST Płytkowy test ) wyszedł pozytywny , norweski negatywny ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 13:28

e5skzzc.png

[**]

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Ja test robiłam 6 dni po transferze ;-) zarodka 5 dniowego :-) Polski test (NORDTEST Płytkowy test ciążowy)wyszedł pozytywny , norweski negatywny ;-)

Postaram się wytrzymać choć strasznie ciężko. Zrobię wyjdzie negatywny to będę powtarzała i się łudziła bo może jednak za wcześnie :) Tyle wysiedziałam to chyba dam rade te dwa dni. Muszę się jakoś trzymać żeby wsiąść do samolotu hiihi a jak się rozwyje to u mnie trwa to kilka dni z przerwa na spanie :)

Pytam na wszelki wypadek o Lutinus ja wykupiłam ostatnie 2 opakowania. Wolę Was podpytać jak to wygląda bo będę poza No i gdyby jednak się udało to mam możliwość z PL przywieźć. Po tych oszołomach w Bergen nie wiadomo czego się spodziewać, oni maja swoje "zasady".Mój transfer był tego przykładem.

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki!!!!

Ja wczoraj wysłałam swój okres do Grecji Hehhe. Jestem jakoś dziwnie pewna że coś znajdą... A od 21 zaczynam spray. Rok po ostatnim sprayu, w zeszłym roku zaczynałam 19... Ale ten czas leci... Już zaraz będzie rok od pierwszego podejścia.... Ile wam czasu zajęło?

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Trzymam kciuki!!!!

Ja wczoraj wysłałam swój okres do Grecji Hehhe. Jestem jakoś dziwnie pewna że coś znajdą... A od 21 zaczynam spray. Rok po ostatnim sprayu, w zeszłym roku zaczynałam 19... Ale ten czas leci... Już zaraz będzie rok od pierwszego podejścia.... Ile wam czasu zajęło?
    U mnie od pierwszego podejścia do pozytywnego testu około 10 miesięcy . Dwie stymulacje , 4 transfer:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 13:52

Aggga08 lubi tę wiadomość

Alutka
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia widzę, że chyba Ty sztuczny miałaś...to leki będziesz brała dłużej. Jak się uda- czego Ci życzę to i tak załatw sobie w PL lutinus jeśli masz taką możliwość bo jest o wiele taniej! Pamiętam, że w NO płaciłam ok 500 nok za opakowanie a w PL ok 140 zł.To duża różnica. A luteina to już zupełnie jest tania.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2uśka mialam sztuczny z Progynova. Rozumiem, ze jesli test wyszedlby pozytywny to juz za kontynuacje Lutinusa płace sama? Nawet jak KK zleci brac dalej np do 10-12 tyg Helfo nie zwraca jako cd leczenia? Uświadom mnie ;)

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Mar2uśka mialam sztuczny z Progynova. Rozumiem, ze jesli test wyszedlby pozytywny to juz za kontynuacje Lutinusa płace sama? Nawet jak KK zleci brac dalej np do 10-12 tyg Helfo nie zwraca jako cd leczenia? Uświadom mnie ;)
    A to już może dziewczyny podpowiedzą bo ja byłam przygotowywana tylko do świeżego a później w wypadku pozytywnego testu Haugesund już leków nie przepisuje. Dobrze, że pytasz bo może jest to traktowane jako kontynuacja to wtedy leki do odliczenia i nie ma co kombinować z przywożeniem z PL.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Rozumiem, ze jesli test wyszedlby pozytywny to juz za kontynuacje Lutinusa płace sama? Nawet jak KK zleci brac dalej np do 10-12 tyg Helfo nie zwraca jako cd leczenia? Uświadom mnie ;)

Nie płacisz to znaczy płacisz ;-) ale Helfo zawraca :-)

Jeżeli recepta jest z kliniki :-)

Ja teraz wydałam ok 7000 kr :P
    A w sumie za same leki do wszystkich stymulacji ok 90000kr także tego ............

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 15:42

e5skzzc.png

[**]

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ