X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    17 730 kr
    to torche sporo... a zwrocili Ci kiedykolwiek przekroczylas ta sume?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, przekroczyłam po 2 podejsciu (ktoro było anulowane) więc mi zwrócili to co zapłaciłam za dużo, i po 3 probie zwrócili. Trzeba tylko kvitteringi muec te szczegółowe

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Tak, przekroczyłam po 2 podejsciu (ktoro było anulowane) więc mi zwrócili to co zapłaciłam za dużo, i po 3 probie zwrócili. Trzeba tylko kvitteringi muec te szczegółowe
    to ja mam wszystkie ...teraz dostalam pismo z helfo ze chca jeszcze jakies kviteringi z pierwszej mojej proby , ale ja nie przekroczylam pierwszy raz tej sumy i teraz tez nie przekrocze i nie wiem czy wykupic jeden zastrzyk czy zrobic z tych dwoch penow co mi zostaly...

Aggga08 lubi tę wiadomość

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga kciuki za punkcje. Daj znac jak dojdziesz do siebie. Napisz ile "zniosłaś jajek"

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy jak robicie testy owulacyjny to porannego moczu, tak mi każą z kliniki. Tyle że wczoraj rano test był negatywny,dzisiaj rano pozytywny na Maxa. Możliwe żeby tak szybko to się zmieniło. Dzisiaj mam kontrole zobaczymy co lekarz powie.

Aggga trzymam kciuki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 08:18

k1iygdz.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Czy wy jak robicie testy owulacyjny to porannego moczu, tak mi każą z kliniki. Tyle że wczoraj rano test był negatywny,dzisiaj rano pozytywny na Maxa. Możliwe żeby tak szybko to się zmieniło. Dzisiaj mam kontrole zobaczymy co lekarz powie.)

Ja nie mam doświadczenia z testami, nigdy ich nie robilam bo przy PCOS sa mało wiarygodne.
    Dzisiaj zweryfikujesz test a wizyta, napisz co tam na kontroli wyszlo.

• alda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    wczoraj rano test był negatywny,dzisiaj rano pozytywny na Maxa. Możliwe żeby tak szybko to się zmieniło. Dzisiaj mam kontrole zobaczymy co lekarz powie.

Dobrze że masz dzisiaj kontrolę to zweryfikujesz wyniki ;-)

Ja robiłam tylko testy elektroniczne z buźką -z porannego moczu;-) Test można robić o każdej porze dnia , codziennie o tej samej godzinie ;-) Nie oddawać moczu przez 4 godziny i nie pić za dużo , dlatego najlepiej robić z porannego ale to dotyczy tych testów .

Wiem że w instrukcji innych testów jest napisane żeby nie robić ich z porannego moczu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 09:19

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga - powodzenia :-)

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Dobrze że masz dzisiaj kontrolę to zweryfikujesz wyniki ;-)

Ja robiłam tylko testy elektroniczne z buźką -z porannego moczu;-) Test można robić o każdej porze dnia , codziennie o tej samej godzinie ;-) Nie oddawać moczu przez 4 godziny i nie pić za dużo , dlatego najlepiej robić z porannego ale to dotyczy tych testów .

Wiem że w instrukcji innych testów jest napisane żeby nie robić ich z porannego moczu ;-)

Alda właśnie te robilam, wczoraj puste kółeczko, dziś buzka ( nie migajaca) wszystko z porannego moczu.

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Alda właśnie te robilam, wczoraj puste kółeczko, dziś buzka ( nie migajaca) wszystko z porannego moczu.

To owulacja powinna być w ciągu 48 godzin ;-)

Ciekawe co będzie na USG :-)

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gdzie masz kontrolę ?

Ja była miesiąc temu w Smestadgynekologene i byłam bardzo zadowolona - mam stamtąd najlepsze zdjęcie malutkiej :-)

e5skzzc.png

[**]

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    to ja mam wszystkie ...teraz dostalam pismo z helfo ze chca jeszcze jakies kviteringi z pierwszej mojej proby , ale ja nie przekroczylam pierwszy raz tej sumy i teraz tez nie przekrocze i nie wiem czy wykupic jeden zastrzyk czy zrobic z tych dwoch penow co mi zostaly...

Oni że wszystkich prób muszą mieć kvitteringi nawet jeśli wtedy nie przekroczyłas tej sumy

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już po 16 jajek. Podejście do klienta fantastyczne, Riks się może schowac.. Wszystko już na blogu, ja jeszcze tutaj leże i dopijam kawę, i powoli będziemy się zbierać do mieszkania

kaktus85, majola lubią tę wiadomość

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Pati gdzie masz kontrolę ?

Ja była miesiąc temu w Smestadgynekologene i byłam bardzo zadowolona - mam stamtąd najlepsze zdjęcie malutkiej :-)

Alda ostatnim razem i teraz też mam w Smestadgynekologene. Też byłam zadowolona i oni jedyni mnie przyjeli inni nie chcieli. :-)

k1iygdz.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    U mnie już po 16 jajek. Podejście do klienta fantastyczne, Riks się może schowac.. Wszystko już na blogu, ja jeszcze tutaj leże i dopijam kawę, i powoli będziemy się zbierać do mieszkania

Piękny wynik,trzymam kciuki :-)

k1iygdz.png
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 ściskam mocno kciuki ❤️

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Blogg już przeczytany. Super wieści, 16 jajek to piękny wynik. Niech teraz powstaja silne zarodeczki. Odpoczywaj teraz. Trzymam kciuki

• alda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga super :-)

Pierwszy raz spotkałam się z taką procedurą odnośnie progesteronu , pytałaś dlaczego akurat tak ?

Ciekawa jestem do której doby będą je trzymać .......

e5skzzc.png

[**]

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wynik Aggga08 gratuluje i trzymam kciuki :) dziewczyny ma pytanie w obu penach gonal-f zostalo mi okolo 150 dawki czy moge sobie zrobic z tych dwoch dzisiaj zastrzyk czy kupic nowy , ja mam dawke 200.. doradzcie mi cos...

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Super wynik Aggga08 gratuluje i trzymam kciuki :) dziewczyny ma pytanie w obu penach gonal-f zostalo mi okolo 150 dawki czy moge sobie zrobic z tych dwoch dzisiaj zastrzyk czy kupic nowy , ja mam dawke 200.. doradzcie mi cos...

To są "świeże" resztki czy stare - sprzed pół roku ?

e5skzzc.png

[**]

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ