X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha to pójdę i zapytam, na dniach mam wizytę to rusze ten temat. Moze będzie cos wiedział i pomoże mi to zrobić. Myślałam ze to KK musi zrob8c skoro leczen8e dotyczy ich dzialu.

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko co za barany... No tak, ja dzwoniłam do helfo to z 3 różnymi osobami rozmawiałam i wszystkie 3 mowily co innego, a na ich stronie jak byk napisane że leki i leczenie pokrywają w krajach UE również...
    Skierowanie od fastlege weź,albo jakiegoś ginekologa

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam... W środę wyjazd do Danii, w czwartek punkcja w Maigaard...

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    A zapomniałam... W środę wyjazd do Danii, w czwartek punkcja w Maigaard...
    Super trzymam.kciuki za jajka ;)

Na stronie jest krok po kroku rozpisane jak zaczynasz pytac o szczegóły nikt nic nie wie i ręce umywa. No ja właśnie myślałam ze to ginekolog z KK ma mi dac ze potrzebuje in vitro a dalsze chcemy robić gdzie indziej. Bądź mądry jak oni sami nie wiedza.

Dziewczyny bo ja w okresie świątecznym z tego stresu to nie kontaktowa byłam, czy już się nasze ciezarowki rozsypaly czy nie ?

Zoja36 lubi tę wiadomość

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to całe helfo to jeden wielki bałagan... Jak nav....

• alda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga jak wygląda punkcja w Danii ? Usypiają czy tak jak w Norwegii ?

e5skzzc.png

[**]

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak w no, przynajmniej w Maigaard... W innych klinikach podobno narkoza za dodatkową opłatą.
    Ale twierdza kobiety że nie jest tak bolesne jak tu w no, inne leki dają i 2 sztuki ovitrelle zamiast jednej i podobno to może wpływać na to, że mniej boli. Okaże się w czwartek...

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:

Dziewczyny bo ja w okresie świątecznym z tego stresu to nie kontaktowa byłam, czy już się nasze ciezarowki rozsypaly czy nie ?
    Kochane moje, nasz Skarbek nas zaskoczył i już jest na świecie.
    Synuś urodził się 13 stycznia o godzinie 13tej. Długi na 48 cm i ważył 3164 g.

Alutka 32, pati1980, majola, K., Hannanna lubią tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Tak jak w no, przynajmniej w Maigaard... W innych klinikach podobno narkoza za dodatkową opłatą.
    Ale twierdza kobiety że nie jest tak bolesne jak tu w no, inne leki dają i 2 sztuki ovitrelle zamiast jednej i podobno to może wpływać na to, że mniej boli. Okaże się w czwartek...
    Ja też brałam 2 szt ovitrelle,z Haugesund miałam tylko 1szt, ale w Polsce Pani doktor zaleciła 2 szt i drugą przywiozłam z Polski

kaktus85 lubi tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:

Gratulacje :):):) niech Wam się zdrowo chowa :)

Alutka
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Zoja36!!

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Zoja36 !!

Ja wracam po mrozaczki w lutym . Pierwszy dzien cyklu planowo wypada na 6.02 . Takze to juz niedlugo .
    Za poradą lekarza z Gamety w Łodzi odstawiłam wszystkie suplementy . Biore tylko kwas foliowy.
    Brałam wcześniej systematycznie b-complex, omega 3 , probiotyki, wit D3, selen , cynk , magnez .

Czekam z nadzieją :)

Aggga08 lubi tę wiadomość

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym dniu cyklu zaczelyscie robic testy owulacyjny , przy transferze na naturalnym cyklu.

k1iygdz.png
  • Mirandzia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:

Gratulacje, zdrowka dla malucha ;)

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    Za poradą lekarza z Gamety w Łodzi odstawiłam wszystkie suplementy . Biore tylko kwas foliowy.
    Brałam wcześniej systematycznie b-complex, omega 3 , probiotyki, wit D3, selen , cynk , magnez .
    Wszystko, wszystko odstawiłaś? Czym to argumentowal? Ostatnio tez sie zastanawialam czy nie za duzo tego mam. Moze w jakas paranoje popadlam przez dietetyka.

• Mazwopka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirandzia wrote:
    Wszystko, wszystko odstawiłaś? Czym to argumentowal? Ostatnio tez sie zastanawialam czy nie za duzo tego mam. Moze w jakas paranoje popadlam przez dietetyka.
    Ogólnie powiedział ze ewentualne niedobory wyrównuje się juz jak kobieta jest w ciąży .
    Przed ciąża organizm ma skupić się na zagnieżdżeniu zarodka .
    Ja swoje niedobory wyrównałam już jakiś czas temu i tylko podtrzymywałam suplementację . Według lekarza po wyrównanych niedoborach organizm powinien wskoczyć sam na produkcje tego czego mu brakuje jeśli oczywiście stwarzamy mu do tego warunki czyli dieta , regeneracja i styl życia .
    Sens to jakiś ma według mnie ....

• majola Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Zoja!

• Mirandzia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    Ogólnie powiedział ze ewentualne niedobory wyrównuje się juz jak kobieta jest w ciąży .
    Przed ciąża organizm ma skupić się na zagnieżdżeniu zarodka .
    Ja swoje niedobory wyrównałam już jakiś czas temu i tylko podtrzymywałam suplementację . Według lekarza po wyrównanych niedoborach organizm powinien wskoczyć sam na produkcje tego czego mu brakuje jeśli oczywiście stwarzamy mu do tego warunki czyli dieta , regeneracja i styl życia .
    Sens to jakiś ma według mnie ....
    No ma to sens faktycznie. Tylko ja przy MTHFR mam zakurzona metylacje i organizm musi dostawać suple metylowane, które pomogą utrzymać w ryzach homocysteine. Musze to przegadac na wizycie z lekarzem co on o tym sadzi w moim przypadku. Bo szczerze to czuje sie jak 90 latka, cala szuflada kapsulek. Niedlugo zastapia mi posilek bo tak ich duzo i caly zoladek zajmuja hihi

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie wiecie ile w tym roku trzeba przekroczyc zeby Helfo zwrocilo kase bo szukam na ich stronie i nie moge znalesc

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 730 kr

‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ