X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    Hej dziewczyny mam takie pytanie czy któraś z was ma może na sprzedaż Lutinus ?

Nie dostałaś recepty z kliniki chociaż do tego 8 tyg?

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie tylko do 8 tyg ale jak chodzę na kontrolę do szpitala to mi mówią że powinnam brać do 12 tyg. Może chodzi o to przestymulowanie nie wiem ale jakoś nie chce ryzykować i odstawić w 8 tyg. Ale jak zapytałam o receptę to kazali mi pytać w Porsgrunn. A w Porsgrunn mówią że wystarczy do 8 mimo to że od czasu transferu mnie nie widzieli .

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w tej samej sytuacji co ty. Myśle, ze jak pojde na usg w tym 8 tyg to pogadam z ginekolog chociaż pewnie ona ma powie ze skoro tak kazali to tak trzeba😒ja mam jeszcze recepty na chyba z 6 albo 7 opakowań, wiec jak coś to może na własna rękę będę kontynuowała, sama nie wiem.
    Sofia, dostałaś już skierowanie na usg z kliniki?

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeszczę do nich nie pisałam. Mam znowu kontrolne usg w szpitalu w środę więc zobaczę jak pójdzie.

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie dziewczyny z tym przestymulowaniem jest okropnie od 2 dni to już mnie tak brzuch boli że tylko leżę w łóżku nie wiem jak to bedzie:(

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli na to nie ma żadnego sposobu, trzeba «odchorować”? Współczuje serdecznie.

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    Ogólnie dziewczyny z tym przestymulowaniem jest okropnie od 2 dni to już mnie tak brzuch boli że tylko leżę w łóżku nie wiem jak to bedzie:(
    Ja bym na twoim miejscu udała się na legevakt bo może wymagasz hospitalizacji. Nie ma co ryzykować .

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie od lekarza bol brzucha niestety spowodowany hiperstymulacja jeszcze do tego dochodzą mdłości ciążowe więc masakra dostałam receptę na taki lek na mdłości w ciazy zobaczymy czy coś pomoże:) a poza tym to muszę po prostu wytrzymać.
    A rozmawiałam z moim fastlege i on ma mi dac receptę na lutinus :)

Anilorak lubi tę wiadomość

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh.. I ja dziś byłam u lekarza bo mnie bolą nerki i kręgosłup i obawiam się że to od jajników Wlansie...
    Moja fastlege zadzwoniła do jakiegoś ginekologa na ullevål, a on powiedział że to nie możliwe żebym była przestymulowana tak długo... 🤦‍♀️
    Dziwne bo dopiero co 2 ginekologów po usg to stwierdziło....

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    Wróciłam właśnie od lekarza bol brzucha niestety spowodowany hiperstymulacja jeszcze do tego dochodzą mdłości ciążowe więc masakra dostałam receptę na taki lek na mdłości w ciazy zobaczymy czy coś pomoże:) a poza tym to muszę po prostu wytrzymać.
    A rozmawiałam z moim fastlege i on ma mi dac receptę na lutinus :)
    Super, teraz najważniejsze żeby przestało cię bolec🙂

• Anilorak Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Eh.. I ja dziś byłam u lekarza bo mnie bolą nerki i kręgosłup i obawiam się że to od jajników Wlansie...
    Moja fastlege zadzwoniła do jakiegoś ginekologa na ullevål, a on powiedział że to nie możliwe żebym była przestymulowana tak długo... 🤦‍♀️
    Dziwne bo dopiero co 2 ginekologów po usg to stwierdziło....

Aggga jesteś wyjątkowa😉

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga mi lekarz powiedział że do 12 tyg mogę odczuwać ból że względu na przestymolowanie bo jeśli HCG rośnie i wzmaga wszystkie te objawy.

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje wam dziewczyny i sama sie boje 🤦‍♀️

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nie mialam transferu by uniknac powiklan. Dzisiaj dzwonili do mnie Z Trondheim
    . Nå naturalnym cyklu od nastepnego okresu. Odliczam ❤❤

Mam nadzieje ze bedzie lepiej Sofii I Agga. Ale obawiam sie ze do 12 moze tak byc . Wazne by byly kontrole lekarskie

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia87- to fakt, lepiej odczekac. Szybko zleci 😍 ja juz w pn na usg i dowiem sie kiedy beda pobierac jajeczka 😍

• Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak Lolcia dobrze że zaczekalas przestymulowa je to nic przyjemnego.
    Jak tam u Ciebie Ovulka jak sie dzis czujesz po menopurze?

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    O tak Lolcia dobrze że zaczekalas przestymulowa je to nic przyjemnego.
    Jak tam u Ciebie Ovulka jak sie dzis czujesz po menopurze?

Dziekuje bardzo dobrze 😊 czuje juz jajniki ze pracuja. Wiec nie moge sie doczekac poniedzialku zeby zobaczyc ile sie wychodowalo

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi2810 wrote:
    Aggga mi lekarz powiedział że do 12 tyg mogę odczuwać ból że względu na przestymolowanie bo jeśli HCG rośnie i wzmaga wszystkie te objawy.

No właśnie.
    I mi tak ginokolog jeden I drugi powiedział po usg... A ten z ullevål że to nie możliwe... Ten kraj coraz bardziej mnie zaskakuje jeśli chodzi o takie rzeczy.. Dobrze że paracetamolu nie przepisali...

• Lolcia87 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka czekam z niecierpliwoscia nå usg Twoje I trzymam kciuki. Obys duzo jajeczek zniosla 😅😙❤

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia87 wrote:
    Ovulka czekam z niecierpliwoscia nå usg Twoje I trzymam kciuki. Obys duzo jajeczek zniosla 😅😙❤
    Dziekuje Lolcia87 ❤️ Odrazu dam znac ile znioslam 🐔🥚 😅😅

A teraz lampeczka czerwonego 🍷 co by endometrum piekne bylo 😍 caly tydzien nie pilam wina to lampka sie teraz nalezy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 20:24

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ