Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam punkcję we wtorek, a transfer już w czwartek. Może dlatego miałyśmy taką różnicę w beta. Tak się zastanawiam tylko. Najgorsze, że nie mam możliwości zrobić beta po 48 godzinach. Bo w szpitalu juz mi nie zrobią. Mój lekarz ma urlop do 4.01, nie ma zastępstwa. W nagłych przypadkach legevakt! Wczoraj zrobili wyjątek, ante drugi raz tego na to nie pójdą bez skierowania Masakra! Jutro zrobię kolejny test, bo nie wytrzymam. Nawet nie przypuszczałam, że tak to będę przeżywać...
-
Witam dziewczyny
Dzięki przeogromne za wszystkie odpowiedzi
Niestety z tego co piszecie, już nie załapię się na leczenie niepłodności w Norwegii bo we wrześniu skończyłam czterdziechę.... Zostaje mi opcja prywatnie, ale nie wiem czy będzie mnie na nią stać Mieszkam tu ponad dwa lata na stałe, ale nie mam jeszcze stałego pobytu. Więc może z tym nie będę miała problemu. Teraz siedzę u rodziców w Niemczech, ale zaraz po powrocie do domu pójdę do swojego lekarza i dowiem się co i jak. Mieszkam nie daleko Oslo, pomiędzy Honefoss a Vikersund. Mam też blisko do Drammen, więc myślę, że będzie jakiś wybór klinik.
Trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę spełnienia tego najważniejszego marzenia w nadchodzącym nowym roku !!! -
nick nieaktualnyJa goraco polecam klinike w Porsgrunn:)
Madzia, ja robilam bete w prywatnym laboratorium Furst. Nie maja oddzialu u Ciebie? Mimo, ze prywatnie, to tez mnie przeganiali i komentowali, ze jestem panikara i ze nie mam norweskiego podejacia do ciazy.... Ale placilam, wiec robili (koszt 180kr). Robilam bete tylko dwa razy. Co tydzien robie elektroniczny test Clearblue, ktory pokazuje tydzien ciazy. Co tydzien jest o tydzien wyzej, wiec nie pozostaje mi nic innego, niz uwierzyc, ze wszystko jest na dobrej drodze:) Czego i Tobie zycze!Madzia_wro lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki w Nowym Roku.
Zrobiłam wczoraj test Clearblue. Wynik GRAVID 1-2 czyli 3-4 tydzień. Niestety dzisiaj pojawiły się lekkie plamienia. A najgorsze, że nie mam możliwie skonsultować się z lekarzem, aż do poniedziałku. Pobolewają mnie jajniki,tak jak przed @. Znowu trzeba czekać. W poniedziałek pójdę na kolejną beta. Może wyproszę zwolnienie jeśli dalej będą plamienia. Czytałam też, że to normalne. Nawet Nie wiem który to dzuen cyklu, bo pozmieniało mi się w czasie brania hormonów. Ostatni @ miałam 13.11.
-
nick nieaktualnyMadziu, gratulacje! Mam nadzieje, ze plamienia mina..... Podejrzewam, ze na plamienia nic Ci nie doradza, tutaj maja podejscie, ze jak cos jest nie tak, to tak ma byc.... Oby minely jak najszybciej!
Ja mialam ostatni okres tego samego dnia co Ty! Cykl jest bardzo zaburzony, wiec ja tez do tej pory nie wiem jak liczyc. Jak pytalam w klinice po transferze kiedy moze przyjsc okres, to mowili ze na pewno nie wczesniej niz 14 dni po transferze (Lutinus blokuje okres). A Ty bierzesz nadal Lutinus? Ja sie balam odstawic, no ale na szczescie okres nie przyszedl... -
Dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku, spełnienia najskrytszych marzeń.
Madzia gratuluje wyniku Trochę stresujący masz początek ciąży ale później będzie już z górki zobaczysz Mam nadzieję że plamienia szybko ustąpią. Myśl pozytywnie to połowa sukcesu Będzie dobrze.
-
Dziękuję Ci Alda Oj mam taką nadzieję, bo coraz częściej myślę że się nie udało. Podeszłam do tego tak na luzie. Będzie co ma być. Zobaczyłam taką nadzieję w oczach męża, a teraz wszystko mi puszcza. Chyba przez odstawienie tych wszystkich leków. Musze być dobrej myśli. Wszystko będzie dobrze, musi być. Życzę Wam szczęścia w Nowym Roku. Niech przyniesie nam to czego pragniemy najbardziej
-
nick nieaktualny
-
Hej Justi, nie dziwie się ze nie możesz ductless się pierwszego usg. To super przeżycie. Tylko nie laminuj zdjęć z usg hihi bo ja chciałam swoje tak zabezpieczyć i pod wpływem ciepła całe czarne się zrobiły. Uplakalam się strasznie, że to jakiś zły znak
Plamienia niestety nie minęły. Ale to nie jest okres. Brzuch mnie nie boli. Oszczędzałam się cały weekend. Jutro pójdę zrobić beta mimo wszystko. Będzie dobrze
Justi86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczynki, wynik bety dostałam dopiero dzisiaj rano. 18dpt beta 254. Uffff poszła w górę. Ale nie będę już robiła kolejnej. 1.02 mam wizytę w Ullevålsykehus i pierwsze USG. Będzie dobrze. Nie zakładam innego wyniku Justi czekamy na wiadomości oj to takie ekscytujące!
alda lubi tę wiadomość