Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Aggga do jakiego szpitala składacie dokumenty ???
Ja chcę się przenieść z Rikshospitalet w Oslo do Porsgrunn i myślałam że wystarczy im przesłać komplet dokumentów z Riks ale niestety muszę wszystko robić od początku wrrrrrrrrrrrr czyli badanie hormonów i mąż badanie nasienia.
Ja mam napisane że LH,FSH 2 do 5 dzień cylku hmmmmmmmm i teraz nie wiem .......
Aggga może dołącz kopie potwierdzenia że mieszkacie razem a orginały zabierz na wizytę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2017, 19:45
-
Dzisiaj miałam ponowne usg i endometrium wyszło ok.9mm. Lekarka stwierdziła, że kontynuujemy, czyli teraz muszę robić testy owulacyjne i czekać na termin transferu. Stresik jest, tym bardziej, że to dziwne polegać na zwykłych testach. Rozumiem monitoring usg, ale testy.. No nic, nie mam wyjścia.
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź
Chciałam się umówić do fastlege - pierwszy wolny termin jest za 3 tygodnie!!!!! Ręce mi opadły ...........
Hannanna to podejście tutaj chyba nigdy nie przestanie mnie zadziwiać ............. testy owulacyjne ale numer............
Trzymam kciuki Zdawaj nam relacje co i jak
Ja jadę do Polski umówić się na histeroskopie Tutaj się boję Ostatnio na kontrolnym USG lekarz zasugerował żeby sobie to zrobić aż mi "szczęka" opadłą bo USG trwało znacznie dłużej niż zazwyczaj i z gabinetu wyszłam chyba po 30 minutach a zazwyczaj wychodziłam po 5 minutach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 17:05
-
To jeszcze nic. Dzisiaj zadzwoniła do mnie pielęgniarka i mówi, żebym testy kupiła takie co dają wyniki w postaci uśmiechniętej buźki(chodziło jej o Clearblue), a nie dwie kreseczki, bo uśmiechnięta buźka daje najlepsze wyniki Podczas rozmowy z nią myślałam, że odwiozą mnie do wariatkowa. Ja p... Co za podejście! Testy z uśmiechniętą buźką! Nie lepiej powiedzieć idź na usg (i tak za to przecież płacę)i monitoruj? Więc zakupiłam testy, ale buźka się jeszcze do mnie nie uśmiechnęła..
-
Alda- będziemy składać do Rikshospitalet pewnie.
A dlaczego boisz się histeroskopii? Ja miałam tutaj robiona. Dostaje się znieczulenie ale nie powiem że nie bolało.... znając podejście Norwegii z Polski mogą nie uznać i mogą chcieć powtórzyć tutaj ..
Dziś byłam u fastlege i na pytanie jakim cudem mam nagle oba jajowody drożne odpowiedzią była cisza. .. -
Aggga histeroskopie robię w Polsce bo chce mieć znieczulenie ogólne.. Tutaj już NIC nie dam sobie robić w znieczuleniu miejscowym- mam taki uraz po punkcji że na samą myśl nam ciary........ brrrrrrrrrrr I chce żeby pobrali wycinek endometrium do badania histopatologicznego nawet jak "obraz" będzie Ok . Tutaj powiedzieli że jak "obraz" będzie Ok to nie pobierają wycinków więc ja dziękuje za taką diagnostykę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 07:38
-
Dziewczyny!!! Zbieram wszystkie papiery, badania do podania o ivf. W 3 dniu cyklu poprosiłam fastlege o skierowanie na amh i fsh. Wyniki przyszły Ale okazało się że wysłał mnie na badania innych hormonów A na te nie!! Nie chcę czekać z wysłaniem papierów do następnego cyklu. . Mam wyniki AMH z Polski... Może być?
-
Aggga08 wrote:Alda - wypełnilam część razem z fastlege, partnera fastlege wypełnił jego część i ja całe podanie wraz z wynikami badań, opisami operacji wysłałam ja.
Oni wysyłają jakąś odpowiedź ze dostali papiery? Długo się czeka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 12:39