X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :) Do Tromso mam 2 h jazdy pewnie tam wyląduje :) miłego dnia !

• Siv Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, śledzę Wasze wpisy na bieżąco.
    Hannanna trzymam kciuki,tym razem musi sie udac.

Siv
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Siv :) Dzięki ,23.06 będę testować. A co u Ciebie? Jak się czujesz?

• alda Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna jak samopoczucie ? Robiłaś już test ciążowy ? ;-)

e5skzzc.png

[**]

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Samopoczucie ch...owe. Tyle. Znowu nic z tego.

• alda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna przykro mi :-( Miałam nadzieje że uda Ci się "przerwać" złą passę .........,

Jak na razie wszystkie ciąże IVF na tym wątku to - "problem męski"........

Masz już nowy plan ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 16:43

e5skzzc.png

[**]

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam żadnego planu. Jak tu mieć plan,jak wg lekarzy wszystko jest super! Ja nie wiem co jest nie tak i co mogę zrobić, żeby sobie pomóc.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!
    Po pierwsze Hannanna bardzo mi przykro!
    Po drugie Alda mam nadzieję, że nowa klinika będzie dla Ciebie szczęśliwsza!
    A po trzecie to strasznie mnie tu długo nie było :) Zaglądam czasami, podczytuję ale tyle się działo u mnie, że jakoś ciężko mi było zebrać się żeby coś napisać. Ogólnie jestem na zwolnieniu teraz. Alda wiem, że pamiętałaś o mojej konsultacji i bardzo mi jest miło z tego powodu :) Konsultacja się odbyła , miałam termin operacji wyznaczony ekstra szybko bo już na 9go czerwca. Po drodze jednak złapałam jakąś ostrą infekcję jelitową i zapalenie stawów skokowych, odwiedziłam szpital porobili mi badania i czekam na wyniki. Jutro mam spotkanie w szpitalu i prawdopodobnie wyniki badań immunologicznych i modlę się, żeby akurat te badania nic nie wykazały bo z chorobami autoimmunologicznymi to żartów nie ma. To by było na tyle. W kwestii IVF wszystko póki co stoi w miejscu i to mnie najbardziej irytuje :( Operacja została odwołana przez obecny stan zdrowia.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)

Dlugo nie odwiedzalam forum....my narazie postanowilismy odpoczac od tematu ciazy, dzieci, invitro itd....po prostu wzielismy sobie urlop i powiem Wam szczerze, ze czujemy sie jakby spadl z nas ogromny ciezar i presja...

Alda do ginekologa ide w sierpniu porozmawiac o hsg ale jak pisalam wyzej...teraz nie spieszy nam sie az tak bardzo...

Trzymam za Was wszystkie kciuki....wszystkie doczekamy sie dzieci..NA PEWNO :)

• alda Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka ale u Ciebie się porobiło ......... Szybkiego powrotu do zdrowia ........ :-)

Ja czekam już 4 tygodnie na moją całą dokumentacje z Rikshospitalet ............. brak mi słów. Zbliżają się wakacje więc pewnie sobie jeszcze poczekam ........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 07:57

e5skzzc.png

[**]

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak wakacje.... i znowu przestój... dostałam wezwanie na 1 rozmowę... 17.08... tylko niestety nie mogę tego dnia z bardzo ważnej przyczyny niestety.... mam nadzieję że dostanę szybko nowa date...

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę czekać do września-wakacje... :/ paranoja.

• alda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga szybko dostałaś termin :-) Wysłali Ci też skierowania na badania których nie zrobiłaś ?

Hannanna to jest jakiś żart ........... To się w głowie nie mieści że oni wszyscy biorą wolne w tym samym czasie .
    Jak wypada dzień wolny w środku tygodnia to też mają wolne . Przecież to jest szpital powinny być dyżury ............

e5skzzc.png

[**]

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szybko.... tylko niestety nie mam możliwości żeby się pojawić tego dnia...
    Mam zrobić AMH . Robiłam w Polsce i dołączyłam do podania ale tak jak któraś pisała- z Polski nie uznają.

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u Was dziewczyny?
    Ja mam nowa datę rozmowy. 24.08.
    O co oni wogole pytają? Jak wygląda taka rozmowa? Dowiem się na rozmowie kiedy zacznie się branie leków itd?

• alda Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga super że termin masz tak szybko :-)
    U nas na pierwszej rozmowie robili mi USG i mówili na czym polega In Vitro ;-) Dali nam kontakt do pielęgniarki u której trzeba było zdawać relacje kiedy był okres ona też wyznaczyła nam w przybliżeniu termin - podała tydzień pierwszej punkcji i transferu. My czekaliśmy 4 miesiące ale u Was pewnie będzie szybciej ;-)

Ja nadal czekam na moją dokumentacje :-( nie wiem czy się śmiać czy płakać ............

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 16:32

e5skzzc.png

[**]

• Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może któraś z Was się orientuje jaka jest górna granica wieku do której dopłacają do ivf?

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O granicy wieku nie wiem,ale jest ustalona kwota,którą musisz przekroczyć,żeby dostać zwrot z Helfo.

• alda Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka górna granica to "skończone" 39lat .

e5skzzc.png

[**]

• Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Czarodziejka górna granica to "skończone" 39lat .
    Dziękuję :)

Jestem po rozmowie z lekarzem ogólnym i dostałam list z pytaniami z kliniki. Idę badać hormony za 2 tygodnie i jest szansa na ginekologa zaraz po badaniach. Słyszałam że później dosyć długo się czeka na rozmowę w szpitalu, ale jestem pozytywnie nastawiona :) miłego wieczoru!

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ