X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka wrote:
    Dziękuję :)

Jestem po rozmowie z lekarzem ogólnym i dostałam list z pytaniami z kliniki. Idę badać hormony za 2 tygodnie i jest szansa na ginekologa zaraz po badaniach. Słyszałam że później dosyć długo się czeka na rozmowę w szpitalu, ale jestem pozytywnie nastawiona :) miłego wieczoru!
    Wysłałam podanie o in vitro na samym początku czerwca, data rozmowy -17.08. Musiałam zmienić termin Nowa data 24.08. Więc nie jest aż tak długo. I do tego U mnie wakacje w między czasie. Może I Ty nie będziesz długo czekać . Powodzenia!

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,co u Was słychać? Jak samopoczucie,postępy,dalsze działania? U mnie po staremu,czekam na okres i wtedy zobaczymy. Dostałam receptę na 'nowy'progesteron-Utrogestan. Jak będę miała owulację to i transfer się odbędzie we wrześniu. W ostatnim cyklu nie miałam,a w cyklu w którym miałam transfer owulacja była bardzo późno. Czytałam,że to niezbyt dobrze. Sama już nie wiem co mam o tym myśleć.

• majola Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem jeszcze w trakcie czytania forum, ale już postanowiłam się przywitać. Mieszkam w Bergen i chętnie poznam kogoś z tych okolic.
    W maju mieliśmy z mężem badania - z jego nasieniem OK, z moimi jajnikami nie bardzo - PCOS, a do tego mam zapalenie tarczycy. Dostaliśmy więc zielone światło na in vitro. Mieliśmy mieć wizytę w sierpniu, ale przełożyłam na koniec października, bo najpierw chciałam spróbować ze stymulacją hormonalną.
    Doszłam z czytaniem do 17tej strony i nie spotkałam nikogo z Bergen. Jeśli jest ktoś taki, to proszę o kontakt na priv. Pozdrawiam i trzymam za Was wszystkie kciuki.

• Farzi Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !!! Ja jestem z okolic Bergen.Caly czas czytam forum i jestem myslami z dziewczynami. Mnie sie udalo. Wlasnie w Bergen w szpitalu za pierwszym razem. Teraz jestem w 25 tyg. ciazy. Cala procedura troszke trwala. Okolo 1.5 roku od wyslania dokumentow przez mojego fastelege ale ze wszystkich wizyt i calego zabiegu jestem bardzo zadowolona. Opieka i troska ze strony wszystkich byla super.

majola lubi tę wiadomość

Farzi
  • majola Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dotarłam już do Twojego wątku :) Widziałam, że prawie bezstresowo podeszłaś do tematu :)
    Trochę martwi mnie brak morfiny podczas pobierania komórek, ale skoro Ty nie czułaś bólu, to może u mnie będzie dobrze :)
    Gratuluję serdecznie! Może i dla mnie będzie szczęśliwe to miejsce.
    Czy któraś z Was miała biegunkę po Femar?

• Farzi Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaja jakas zastepcza tabletke zamiast morfiny takze zupelnie na trzezwo tego nie robia. Wydaje mi sie ze stres nie jest najlepszy w tej sytuacji. Po za tym jestem pewna ze gdyby za pierwszym razem nie wyszlo to z kazda proba stres bylby wiekszy. Pozdrawiam i zycze szczescia wszystkim forumowiczkom !!!

Farzi
  • Aggga08 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hei! Już w czwartek rozmowa.... nie mogę się już doczekać A dopiero poniedziałek... miała któraś z Was lang protokoll? Ile czasu wtedy się przyjmuje leki? Czy jest to indywidualne? Mam endometrioze i dlatego doszłam do wniosku że taki zastosuja u mnie....

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam endometriozę i miałam krótki protokół.

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Czytałam ze u nas z endo zwykle stosują lang.... ciekawe co u mnie będzie ....

• alda Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-)

Ja już po histeroskopii - wszystko dobrze :-)
    Doczekałam się mojej dokumentacji z Riks - czekałam 3 miesiące ;-)
    Mam już wyznaczony termin pierwszej wizyty w Porsgrunn :-) więc sobie trochę poczekam ;-) w Riks kolejki się zmniejszyły a w Porsgrunn kolejka coraz większa ;-)
    Teraz mam fizjoterapie bo wypadł mi dysk mam nadziej że obędzie się bez operacji ............

Hannanna ty już blisko kolejnego transferu - super :-) Ile macie jeszcze "mrożaczków " ?

Aggga powodzenia na pierwszej wizycie :-) czekamy na relacje ;-) Ja mam endometriozę i dwa razy miałam długi protokół ale teraz będę walczyła o krótki - długi "kosztuje" mnie za dużo zdrowia ............

Farzi :-)

Majola witamy na wątku :-) Tego leku - Femar chyba nikt tutaj nie stosował.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 17:28

e5skzzc.png

[**]

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już po wizycie

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wysłalo mi całego posta....

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIZYTA- poszło szybko, chyba dlatego że lekarka bardzo słabo mówiła po norwesku i cały cZas mieszala z angielskim. Masakra. Podczas badania wszystko wyglądało jak należy, wszystkie badania idealne. Mam endometrioze Ale po laparoskopii w maju niby nie ma po niej śladu . Partner musi zrobić badanie nasienia bo ostatnie jest dość stare. Mam zadzwonić w październiku jak dostanę okres, cała procedura zacznie się luty/marzec.... więc rzeczywiście trochę się czeka... będę miała długi protokół, twierdziła ze lepiej za pierwszym razem dlugi

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,zostało 5. Kolejny transfer zależy od tego,czy będę miała owulacje. Dzisiaj miałam usg i endometrium ma tylko 6,8mm. 11 dzień cyklu. Ostatnim razem polepszyło się dopiero.w 16 dniu cyklu. Zobaczymy co zadecydują, czekam aż oddzwonią do mnie z kliniki.

• majola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny!
    Jak wspomniałam wcześniej, na razie jestem na etapie "zwykłej" stymulacji owulacji. Byłam wczoraj u polskiego ginekologa w Szczecinie, bo akurat miałam 14-ty dzień cyklu. Zrobił mi USG, powiedział, że zareagowałam na hormon, który otrzymałam w Norwegii, choć on by próbował z innym preparatem, który działa na etapie podwzórza, a nie przysadki. Lub odwrotnie. Nieistotne. Zmierzam do czegoś innego. Hormon zadziałał, pęcherzyk urósł, a nawet przerósł i zaczął luteinizować, ale zabrakło piku LH i owulacji :( o 1 dzień za późno zrobiłam USG :( martwi mnie, że nie kontrolują takich rzeczy w Norwegii :(
    Tak samo nie zrobiono mi dokładnych badań, takich jak drożność jajowodów, czy sprawdzenie, czy mam endonetriozę. Ale niektóre z Was takiego badania miały, więc pewnie zależy to od ośrodka.
    Zboczyłam z tematu, więc szybko wracam. Wspomniałam profesorowi, że w Norwegii tylko dwa tygodnie po transferze dają lutinus i on powiedział, że tak samo robią w Bydgoszczy, a Bydgoszcz w Polsce ma najlepsze osiągnięcia :)

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki hormon dostałas w NO?

• majola Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letrozol (Femar)

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej majola. Nawiązując do Twojego badania usg w Pl- mnie też martwi,że nikt dokładnie nie kontroluje owulacji przygotowując np do transferu. Ja w pon miałam usg,zadzwoniłam do kliniki jak się sprawy maja(endometrium za cienkie itp) i myślałam ze powiedzą żeby zrobić kolejne usg. Gdzie tam! Usłyszałam ' na pewno będzie dobrze później,teraz rób testy owulacyjne i jak będzie pozytywny to zadzwon'. Ja p.....!!! Tak ważna sprawa jak transfer odbywa się w oparciu o jakieś zasrane testy z apteki! Paranoja! Testy nie dają 100%,ze owulacja była,takie rzeczy tylko lekarz może skontrolować.

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ja dopiero pp pierwszej rozmowie ale coraz bardziej mnie to przeraża jak czytam co Wy piszecie...

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy po transferze bierzecie zwolnienie lekarskie?

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ