Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystko ok. To dopiero 8 tydzien ale serduszko pieknie bilo. Strach mialam niesamowity ale jak sie zobaczy blyskajace iskierke na monitorze to tylko mozna sie usmiechac!!! Wszystkim nam zycze zobaczenia tego bo jest to niesamowite przezycie. Mocno trzymam kciuki !!!
alda lubi tę wiadomość
Farzi -
Cześć dziewczyny Wizyta była wczoraj. Najpierw trafiłam na badanie ginekologiczne i mały wywiad u ginekologa. Okazało się że ginekologicznie wszystko jest ok. Dodatkowo dostałam skierowanie na badania krwi. Ale zanim poszłam oddać krew, ginekolog skierował nas na rozmowę do lekarza prowadzącego procedurę in vitro. Ten znowu przeprowadził mały wywiad i opowiedział jak to po kolei wygląda. W związku z tym że jest kolejka oczekiwania na dawce, to musimy jeszcze czekać. Być może że do października. Także oczekiwań ciąg dalszy... Jednakże zostałyśmy zakwalifikowane i to jest najważniejsze
alda lubi tę wiadomość
-
http://www.onskebarn.no/Assistert-befruktning/?article_id=474
Tutaj szczegółowo jest opisane, a po krótce to jest tak: z dawcy może skorzystać para gdzie mężczyzna jest bezpłodny lub para kobiet. Dziecko gdy skończy 18 lat ma prawo poznać dawcę. W Norwegii nie ma anonimowych dawców. Na wizycie dowiedziałyśmy się, że jest kolejka. W związku z tym, że zakwalifikowano nas do procedury in vitro, zostałyśmy wpisane na listę oczekujących. No i teraz pozostało czekać. Przewidywania są na jesień. -
Baczka teraz czekam na okres który powinnam dostać w połowie maja Od 1-go dnia cyklu zaczynam brać Progynove , 11-go dnia cyklu kontrolne USG i decyzja kiedy transfer - to będzie koniec maja albo początek czerwca
Baczka jakie plany u Ciebie ?
Hannanna u Ciebie kiedy pierwszy dzień cyklu ? Oby te majowe transfery były dla nas "szczęśliwe"
Zoja na wizycie w klinice miałyście tłumacza czy dałyście radę same ?
Pelaska masz juź wyznaczony termin HSG ?
-
Hei dziewczyny! Podjęliśmy decyzję o in vitro. Pod koniec miesiąca mam kolejna laparoskopie i lekarz radził pisać podanie. I tu moje pytania:
1. Powinnam robić jakieś badania na własną rękę czy tylko te co są w søknad?
2. Sprawdzaja np. karalnosc?
3. Jesli nie jest sie małżeństwem- trzeba jakoś pisemnie potwierdzić ze się mieszka razem ponad 2-lata?