Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie zdanie na temat uzywania izotynolu??? bo gdzies czytalam ze wskazana jest na regulacje stresu ktory powoduje wzrost prolaktyny....wyrownuje poziom glukozy w org . Slyszalam rowniez o korzeniu lukrecji ze ma dobry wplyw na poziom hormonu meskiego i zawiera estrogeny,,,

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny załamka :-(
    z inseminacji nici
    po usg ciałko żółte stwierdzone po lewej niedrożnej stronie (był jeden pęcherzyk)
    a po prawej ani śladu trzech pęcherzyków i ani śladu choć jednego ciałka żółtego
    wiec owulacja była z lewej niedrożnej strony
    chyba bede musiała iść na laparoskopie, bo inaczej to wszystko bez sensu
    ale wam ponarzekałam, ale naprawde mam dość

GYNCENTRUM
    31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
    Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
    04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
    - zamrożona wczesna blastocysta AB
    10 dpt-0
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia85 jestem tu nowa ale czytałam rowniez o Twoich problemach strasznie mi przykro z tego powodu ze sie nie udalo tym razem.,Moze rzeczywiscie laparo powinnas zrobic zeby pozniej nie przezywac takich sytuacji.Bedzie dobrze glowa do gory

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, no ale zaraz i spokojnie… jak to nie ma śladu trzech pęcherzyków? Przecież nie wyparowały. Niedawno miałaś zastrzyk i ja nie wierzę, że one się wchłonęły w tak szybkim tempie że aż nie ma po nich śladu….
    Co powiedział gin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 20:08

atdci09k89ytpjkc.png
  • Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobieta nie wiedziała, ze miałam hsg i że jeden jest niedrożny
    pokazala że jest po lewej stronie, na co ja czy po prawej nie ma
    ona że nie ma, wiec mówie jej ze byly trzy, a lewa jest niedrożna
    a ona patrzy znowu i mówi, ze nie ma
    i po chwili mówi ze może sie zapadły i ich nie widać
    ehhh, szkoda gadać

GYNCENTRUM
    10 dpt-0
  • Katarzynka1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam wszystko to największym naszym problemem są lekarze. Ja dopiero 1 gina odwiedziłam a to jest nic.

Madziu trzymaj się.

weronika86, Madzia85 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko Katarzynka jaktrafic na takiego ktory bedzie mial empatie w stosunku do pacjenta a nie tylko go odhaczy??

weronika86 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Katarzynka1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem... i okropne jest to, że nie ma uniwersalnych lekarzy. Tzn. dla jednej z nas jest świetny a dla drugiej totalnym konowałem. Także ciężko jest sobie kogoś polecić. Ostatnio o tym pisałyśmy.

• sebza Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, napisałam pod wykresem. Nie znam się na tym, ale mi się coś tu nie klei.

Tak, dobry gin to większa część sukcesu. Jakbym mieszkała nadal w PL to na pewno korzystałabym z klinik niepłodności. Prawdopodobnie wybrałabym Novum (jakoś tak najbardziej do mnie przemówiła). Bo jeśli chodzi o innych lekarzy, to jednak albo trzeba mieć szczęście, albo mieć kogoś z polecenia. Szkoda czasu na testowanie lekarzy, bo czas mija, a problemy, które można mieć przez złe leczenie czasem trzeba długo naprawiać. No ale wiadomo, że to decyzja każdej z nas i jest zależna od wielu czynników.

Jeśli mi się nadal nie będzie udawać i w końcu zostanie tylko IVF to pewnie zrobię je właśnie w Novum, bo w Szwajcarii kosztuje to dużo więcej niż w PL.

weronika86, Madzia85 lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja dzisiaj jestem po badaniu hormonów. Zrobiłam sobie taki pakiet że pani z laboratorium się zasmuciła jak przyszło do płacenia. Niedługo wyniki i zobaczymy co tam się dzieje.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a moze ta lekarka jakas do dupy???Poczekaj jeszcze pare dni i powtorz badanie?Wszedzie zdarzaja sie pomylki...

Madzia85 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jakie macie zdanie na temat uzywania izotynolu??? bo gdzies czytalam ze wskazana jest na regulacje stresu ktory powoduje wzrost prolaktyny....wyrownuje poziom glukozy w org . Slyszalam rowniez o korzeniu lukrecji ze ma dobry wplyw na poziom hormonu meskiego i zawiera estrogeny,,,
    Jesli chodzi o inozytol to dziala na nerwy na pewno a przy staraniach sa nielada...powiem ci ze jak bralam duze bardzo dawki to nie widzialam SUPER roznicy i przestalam brac ale wyczytalam na ang forach ze lepiej dziala inozytol polaczony z cholina...i faktycznie dziala a biore najmniejsze dawki. Jesli masz pcos to powinnas zaczac od diety rowzniec bo zauwazylam ze lepiej dziala z dieta.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki moje!

mam 27dc, luteina 2x2, dzis rano miesiączka mimo brania luteiny? Co to, skad to? Nawet testa nie zdążyłam zrobic.

• Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzięki za wsparcie
    ja chodzę do kliniki niepłodności, chodzę do dr Mercika, ale akurat tą wizytę miałam u kogo innego, ale też ma dobre opinie ta ginekolog
    już trochę się uspokoiłam, zdecydowałam, że pójdę na laparoskopie
    a teraz został tydzień do testu, więc przynajmniej nakręcać się nie będę bo musiałby zdarzyć się cud

GYNCENTRUM
    10 dpt-0
  • Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana a to miesiączka czy plamienie ?

GYNCENTRUM
    10 dpt-0
  • HANA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu a tak w ogole to przykro mi z powodu tego pechowego cyklu. I to jak czlowiek IUI robi to sie musiało cos popsuc.

Plamienie to nie jest, raczej rozkrecajaca sie miesiaczka. Tylko jak to mozliwe z luteina. Wczesniej tak nie było nigdy, zawsze po odstawieniu lu5t dwa dni @ była.

• sebza Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, dobrze, że się uspokoiłaś, mocno mnie Twoja wiadomość zaskoczyła, ale ja nadal będę niedowiarkiem i czekam na test!
    Hana, może się tak zdarzyć. Mi się co prawda nie zdarzyło, ale gin mnie informowała. Ale obserwuj, czy to na pewno @.

Ech… chciałam usłyszeć od Was dziewczyny dobre wiadomości, trzymajcie się… walczymy dalej...

atdci09k89ytpjkc.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebzo spokojnie mamy cały rok jeszcze na dobre wiesci :D Bo ten rok jest nasz!

• sebza Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mamy, mamy. Ja nie wątpię, że jest nasz, średnio mogę sobie wyobrazić, że zaczniemy kolejny rok bez ciąż czy dzieci. Nie wierzę w to. Przydałby się jednak czasem kopniak dobrych wiadomości :) Tym bardziej, że ja biorę ten gonal i chcę wierzyć, że cokolwiek urośnie… A jak same wiecie, lubimy się synchronizować w dobrych i złych wiadomościach, więc coś czuję w kościach, że podwójna dawka gonalu mi się szykuje od piątku (w pt. mam wizytę).

atdci09k89ytpjkc.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny głowa do góry wszystko jest mozliwe póki piłka w grze :D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ