X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiec tak na mojej farmie.,,,jedna kura i pare kurczat ihhih na prawym mam jeden na 15z hakiem na lewym sa az 3 jeden na 22mm dorodny , drugi na 16mm i trzeci na 15mm skad tak naroslo jak byly w sobote tylko dwa 13mm nie mam pojecia...ale stwierdzil gin ze dieta wspomaga bardzo jajniki..I najwazniejsze moje endo od soboty z 5mm wzroslo dzis na 9,2mm wiec duuuzo zasluga wina i orzeszkow od malza ihhihihi,Pregnyl podalam sobie wlasnie i teraz wszystko w rekach najwyzszego....Amen..

Idia, gosia81, aja, Chanela, Doris-83 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica łeb w łeb:) w moim prawym też jedno 15 mm i w lewym 3 o których pisałam.

Mąż kazał przekazać życzenia powodzenia i że teraz to wyścigi mamy kto pierwszy.

Nawet nie wiesz jak czekałam na takie informacje!

Doris- jeszcze ty do kompletu!

kapturnica, aja, Doris-83 lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia tryskasz optymizmem a to zaraza :* wiec ci powiem ze co sie nie stanie najwazniejsze jest to ze reagujemy na leczenie :)
    Nie dziekuje zeby nie zapeszyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 19:27

aja lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Jajeczka 3 są :) mąż wie o 1 :p Mają powyżej 20mm.
    Endometrium podobno piękne. Stwierdził, że jest tak ładnie, że mam nie przychodzić sprawdzać czy któreś pękło, by nie przeszkodzić. 30dc test jeśli @ nie będzie. Najdalej 32dc mam być u niego.
    bierzesz pregnyl na pekniecie???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, lekarz nie chciał teraz mi nic dodawać. Mówi że sytuacja jest super i że po biochemicznej ciąży czasem tak jest. Więc może mój smutek teraz będzie moją radością.

Cieszę się bardzo, bo clo na mnie działa. A to już sukces, bo w końcu jajo pęknie i wyjdzie!

Szkoda, że luteiny nie dostałam :(

kapturnica lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Nie, lekarz nie chciał teraz mi nic dodawać. Mówi że sytuacja jest super i że po biochemicznej ciąży czasem tak jest. Więc może mój smutek teraz będzie moją radością.

Cieszę się bardzo, bo clo na mnie działa. A to już sukces, bo w końcu jajo pęknie i wyjdzie!

Szkoda, że luteiny nie dostałam :(
    To zalatw od jakiegos innego gina..Ja zalatwilam u rodzinnej ale znam ja dosc dlugo i dala sie uprosic jak mi trzeba bylo...
    Ja mam 2dni po wzroscie tempki dupka brac

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia, Kapturnica, miłego i owocnego starania! :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratuluję takich pięknych jajeczek, trzymam kciuki by poszło wszystko po waszej myśli i listopad był waszym miesiącem z nowym członkiem rodzinki.

Hana mam nadzieję że jak się uda to wrócisz tu do nas pisać co u Ciebie się dzieje.

sebza trzymam kciuki by jeszcze jajeczko urosło, będzie dobrze :)

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to wole nie myśleć o monitoringu, bo u nas nie ma do kogo pójść... a jeszcze nie za bardzo mam warunki jeździć do KRK, albo do lekarza do innej miejscowości, bo codziennie pracuje od 9 do 18. u nas takie kiepskie sprzęty mają, że zgroza... w KRK płaciłam za wizytę 100zł, a USG dopochwowe 90.

Gosia, ja też miałam przerwę od termometru i to dość długą. dopiero teraz do niego wróciłam.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • Idia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja temperatura w zasadzie leży. Spadła do 36,5 i nic. Martwić się?

Zazdroszczę Wam, że dostajecie coś na pęknięcie pęcherzyków.

Lewy jajnik bardzo boli. Nie wiem jak ja usiedzę w pracy. Ale to nie jest kłucie jak zazwyczaj przy owulacji tylko regularny ból. No i mam przeogromny brzuch. Wyglądam jak w 3 miesiącu ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 06:54

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    ja to wole nie myśleć o monitoringu, bo u nas nie ma do kogo pójść... a jeszcze nie za bardzo mam warunki jeździć do KRK, albo do lekarza do innej miejscowości, bo codziennie pracuje od 9 do 18. u nas takie kiepskie sprzęty mają, że zgroza... w KRK płaciłam za wizytę 100zł, a USG dopochwowe 90.

Gosia, ja też miałam przerwę od termometru i to dość długą. dopiero teraz do niego wróciłam.

Aja jest mozliwosc chodzic przyjmuje po poludniu do pozna w srody i w soboty rano za darmo kolo muzeum jest przychodnia mysle ze kojarzysz..To jest gin z tarnowa Maja usg wiec od razu ci robi za kazdym razem.... ..Polecam ci go bo gosc zajal sie mna od poczatku bez czekania na cuda ,dal leki i monitoruje 2 razy w tygodniu..moze sprobuj do niego isc sie przekonasz sie sama.Nie trac czasu tylko wio sie rejestrowac! :) A prywatnie sawiuk ma dobry sprzet tez...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Moja temperatura w zasadzie leży. Spadła do 36,5 i nic. Martwić się?

Zazdroszczę Wam, że dostajecie coś na pęknięcie pęcherzyków.
    Spadla i powinna odbic po owu...mi dzis tez na dol zleciala...zobaczymy co bedzie juutro

Idia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasencje!

Zerknijcie na mój wykres....ovu wykryta w 9 dniu cyklu...ale linie są przerywane...dzisiaj mnie lekko kłuje jajnik....ehhhhhhhhh żeby się ta kreska przesunęła.

W czwartek wizyty u gina....zeświruję...

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Lasencje!

Zerknijcie na mój wykres....ovu wykryta w 9 dniu cyklu...ale linie są przerywane...dzisiaj mnie lekko kłuje jajnik....ehhhhhhhhh żeby się ta kreska przesunęła.

W czwartek wizyty u gina....zeświruję...
    na moje oko ovu nie bylo jeszcze mi tez w tym cyklu owulacje zaznaczylo juz w 8dniu cyklu a potem znioslo..Mysle ze wlasnie sie przygotowywujesz do owulki i wizyta w czwartek jak najbardziej na czasie..,,Wiem co czujesz ja wczoraj jak czekalam na wizyte to gula w gardle i nogi mi sie trzesly ze stracju..Bedzie dobrze bo we3jedziemy prawie tak samo na jendym wozlku.Beda porzadne jaja!!!Jak sa klucia i ciagniecie w podbrzuszu to rosna jajca..Ja tak mialam 2ostatnie dni tak silne ciagniecie w dol brzucha wrecz caly czas czuje sie jak cos tam sie dzieje...

Doris-83, Idia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica!
    Co ja bym bez Ciebie zrobiła. Dzięki:-)
    Panika w naszym przypadku nie jest nam obca i dlatego warto zawsze posłuchać kogoś drugiego.

Czwartek już jutro!Dotrwam....tylko wizyta dopiero na 19.40 :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Kapturnica!
    Co ja bym bez Ciebie zrobiła. Dzięki:-)
    Panika w naszym przypadku nie jest nam obca i dlatego warto zawsze posłuchać kogoś drugiego.

Czwartek już jutro!Dotrwam....tylko wizyta dopiero na 19.40 :-)
    ale wazne ze wizyta juz jutro,,,Nie boj sie owu na bank nie mialas jeszcze!! A jutor bedzie ladne endo i minimum 2jajeczka...

Doris-83 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, w lutym są trzy jajca w lewym jajniku i 1 w prawym! No i ładne endo :) Taka tu prawidłowość :)

Mnie tak boli, że ledwie siedzę. A chodzenie jest aż niemal niewykonalne :(

Lekarz typował mi owu na dziś. Oby.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia ja po podaniu pregnylu wczoraj o 18 wiec marze zeby ten spadek tempki dzis oznaczal owulke i zeby odbila jutro ladnie do gory , ale do36godzin podobno jest pekanie.....A narazie staranka musza byc codziennie
    Szczerze mowiac mi juz te kolejne slabiej smakuja , nie lubie tak dzien po dniu...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto lubi:/ zwłaszcza, że to tak boli. Od ostatnich starań mieliśmy miesiąc posuchy:)

Nooo ale dzisiejsza noc była gorąca :)
    Tylko w kontekście kolejnych dni to muszę zacząć kombinować czym by tu mężulka rozochcić bo zacznie zwiewać.

Choć obiecał oddać mi się we władanie do soboty włącznie;) w niedzielę odpoczynek bo w poniedziałek badania nasienia.

Avatar odzwierciedla moje samopoczucie :D

Kwoka:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 10:21

Doris-83 lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Aja jest mozliwosc chodzic przyjmuje po poludniu do pozna w srody i w soboty rano za darmo kolo muzeum jest przychodnia mysle ze kojarzysz..To jest gin z tarnowa Maja usg wiec od razu ci robi za kazdym razem.... ..Polecam ci go bo gosc zajal sie mna od poczatku bez czekania na cuda ,dal leki i monitoruje 2 razy w tygodniu..moze sprobuj do niego isc sie przekonasz sie sama.Nie trac czasu tylko wio sie rejestrowac! :) A prywatnie sawiuk ma dobry sprzet tez...

Kapturnica, nie wiem. w ogóle nie znam lekarzy z Tarnowa. Możesz mi coś więcej powiedzieć kto to i jak dokładnie przyjmuje? ja chodziłam wcześniej do pani sz. ale dobijało mnie to czekanie w kolejce do późny godzin i w ogole. a potem była na urlopie a ja pilnie potrzebowałam iść do gin bo dostałam takiej miesiączki ze prawie miałam krwotok, a tylko ordynator był wtedy najszybciej dostępny i tak zostałam u niego...
    Zamiast pracować to czytam co u Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 11:25

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ