PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a wiec tak na mojej farmie.,,,jedna kura i pare kurczat ihhih na prawym mam jeden na 15z hakiem na lewym sa az 3 jeden na 22mm dorodny , drugi na 16mm i trzeci na 15mm skad tak naroslo jak byly w sobote tylko dwa 13mm nie mam pojecia...ale stwierdzil gin ze dieta wspomaga bardzo jajniki..I najwazniejsze moje endo od soboty z 5mm wzroslo dzis na 9,2mm wiec duuuzo zasluga wina i orzeszkow od malza ihhihihi,Pregnyl podalam sobie wlasnie i teraz wszystko w rekach najwyzszego....Amen..
Idia, gosia81, aja, Chanela, Doris-83 lubią tę wiadomość
-
Kapturnica łeb w łeb:) w moim prawym też jedno 15 mm i w lewym 3 o których pisałam.
Mąż kazał przekazać życzenia powodzenia i że teraz to wyścigi mamy kto pierwszy.
Nawet nie wiesz jak czekałam na takie informacje!
Doris- jeszcze ty do kompletu!kapturnica, aja, Doris-83 lubią tę wiadomość
-
Idia wrote:Jajeczka 3 są mąż wie o 1 :p Mają powyżej 20mm.
Endometrium podobno piękne. Stwierdził, że jest tak ładnie, że mam nie przychodzić sprawdzać czy któreś pękło, by nie przeszkodzić. 30dc test jeśli @ nie będzie. Najdalej 32dc mam być u niego. -
Nie, lekarz nie chciał teraz mi nic dodawać. Mówi że sytuacja jest super i że po biochemicznej ciąży czasem tak jest. Więc może mój smutek teraz będzie moją radością.
Cieszę się bardzo, bo clo na mnie działa. A to już sukces, bo w końcu jajo pęknie i wyjdzie!
Szkoda, że luteiny nie dostałamkapturnica lubi tę wiadomość
-
Idia wrote:Nie, lekarz nie chciał teraz mi nic dodawać. Mówi że sytuacja jest super i że po biochemicznej ciąży czasem tak jest. Więc może mój smutek teraz będzie moją radością.
Cieszę się bardzo, bo clo na mnie działa. A to już sukces, bo w końcu jajo pęknie i wyjdzie!
Szkoda, że luteiny nie dostałam
Ja mam 2dni po wzroscie tempki dupka brac -
Idia, Kapturnica, miłego i owocnego starania!
kapturnica lubi tę wiadomość
-
dziewczyny gratuluję takich pięknych jajeczek, trzymam kciuki by poszło wszystko po waszej myśli i listopad był waszym miesiącem z nowym członkiem rodzinki.
Hana mam nadzieję że jak się uda to wrócisz tu do nas pisać co u Ciebie się dzieje.
sebza trzymam kciuki by jeszcze jajeczko urosło, będzie dobrzekapturnica lubi tę wiadomość
-
ja to wole nie myśleć o monitoringu, bo u nas nie ma do kogo pójść... a jeszcze nie za bardzo mam warunki jeździć do KRK, albo do lekarza do innej miejscowości, bo codziennie pracuje od 9 do 18. u nas takie kiepskie sprzęty mają, że zgroza... w KRK płaciłam za wizytę 100zł, a USG dopochwowe 90.
Gosia, ja też miałam przerwę od termometru i to dość długą. dopiero teraz do niego wróciłam. -
Moja temperatura w zasadzie leży. Spadła do 36,5 i nic. Martwić się?
Zazdroszczę Wam, że dostajecie coś na pęknięcie pęcherzyków.
Lewy jajnik bardzo boli. Nie wiem jak ja usiedzę w pracy. Ale to nie jest kłucie jak zazwyczaj przy owulacji tylko regularny ból. No i mam przeogromny brzuch. Wyglądam jak w 3 miesiącu ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 06:54
-
aja wrote:ja to wole nie myśleć o monitoringu, bo u nas nie ma do kogo pójść... a jeszcze nie za bardzo mam warunki jeździć do KRK, albo do lekarza do innej miejscowości, bo codziennie pracuje od 9 do 18. u nas takie kiepskie sprzęty mają, że zgroza... w KRK płaciłam za wizytę 100zł, a USG dopochwowe 90.
Gosia, ja też miałam przerwę od termometru i to dość długą. dopiero teraz do niego wróciłam.
Aja jest mozliwosc chodzic przyjmuje po poludniu do pozna w srody i w soboty rano za darmo kolo muzeum jest przychodnia mysle ze kojarzysz..To jest gin z tarnowa Maja usg wiec od razu ci robi za kazdym razem.... ..Polecam ci go bo gosc zajal sie mna od poczatku bez czekania na cuda ,dal leki i monitoruje 2 razy w tygodniu..moze sprobuj do niego isc sie przekonasz sie sama.Nie trac czasu tylko wio sie rejestrowac! A prywatnie sawiuk ma dobry sprzet tez... -
Idia wrote:Moja temperatura w zasadzie leży. Spadła do 36,5 i nic. Martwić się?
Zazdroszczę Wam, że dostajecie coś na pęknięcie pęcherzyków.Idia lubi tę wiadomość
-
Lasencje!
Zerknijcie na mój wykres....ovu wykryta w 9 dniu cyklu...ale linie są przerywane...dzisiaj mnie lekko kłuje jajnik....ehhhhhhhhh żeby się ta kreska przesunęła.
W czwartek wizyty u gina....zeświruję... -
Doris-83 wrote:Lasencje!
Zerknijcie na mój wykres....ovu wykryta w 9 dniu cyklu...ale linie są przerywane...dzisiaj mnie lekko kłuje jajnik....ehhhhhhhhh żeby się ta kreska przesunęła.
W czwartek wizyty u gina....zeświruję...Doris-83, Idia lubią tę wiadomość
-
Kapturnica!
Co ja bym bez Ciebie zrobiła. Dzięki:-)
Panika w naszym przypadku nie jest nam obca i dlatego warto zawsze posłuchać kogoś drugiego.
Czwartek już jutro!Dotrwam....tylko wizyta dopiero na 19.40kapturnica lubi tę wiadomość
-
Doris-83 wrote:Kapturnica!
Co ja bym bez Ciebie zrobiła. Dzięki:-)
Panika w naszym przypadku nie jest nam obca i dlatego warto zawsze posłuchać kogoś drugiego.
Czwartek już jutro!Dotrwam....tylko wizyta dopiero na 19.40Doris-83 lubi tę wiadomość
-
Idia ja po podaniu pregnylu wczoraj o 18 wiec marze zeby ten spadek tempki dzis oznaczal owulke i zeby odbila jutro ladnie do gory , ale do36godzin podobno jest pekanie.....A narazie staranka musza byc codziennie
Szczerze mowiac mi juz te kolejne slabiej smakuja , nie lubie tak dzien po dniu... -
A kto lubi:/ zwłaszcza, że to tak boli. Od ostatnich starań mieliśmy miesiąc posuchy:)
Nooo ale dzisiejsza noc była gorąca
Tylko w kontekście kolejnych dni to muszę zacząć kombinować czym by tu mężulka rozochcić bo zacznie zwiewać.
Choć obiecał oddać mi się we władanie do soboty włącznie;) w niedzielę odpoczynek bo w poniedziałek badania nasienia.
Avatar odzwierciedla moje samopoczucie
Kwoka:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 10:21
Doris-83 lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Aja jest mozliwosc chodzic przyjmuje po poludniu do pozna w srody i w soboty rano za darmo kolo muzeum jest przychodnia mysle ze kojarzysz..To jest gin z tarnowa Maja usg wiec od razu ci robi za kazdym razem.... ..Polecam ci go bo gosc zajal sie mna od poczatku bez czekania na cuda ,dal leki i monitoruje 2 razy w tygodniu..moze sprobuj do niego isc sie przekonasz sie sama.Nie trac czasu tylko wio sie rejestrowac! A prywatnie sawiuk ma dobry sprzet tez...
Kapturnica, nie wiem. w ogóle nie znam lekarzy z Tarnowa. Możesz mi coś więcej powiedzieć kto to i jak dokładnie przyjmuje? ja chodziłam wcześniej do pani sz. ale dobijało mnie to czekanie w kolejce do późny godzin i w ogole. a potem była na urlopie a ja pilnie potrzebowałam iść do gin bo dostałam takiej miesiączki ze prawie miałam krwotok, a tylko ordynator był wtedy najszybciej dostępny i tak zostałam u niego...
Zamiast pracować to czytam co u WasWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 11:25