PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
Natt! po pierwsze gratulacje
Po drugie, nie ma znaczenia kiedy była owulacja, dokładny wiek ciąży można określić na podstawie usg
To, ze piłaś alkohol nie wiedząc o ciąży, to jeszcze nie zbrodnia. Pamiętaj, że zarodek czerpie wpierw zapasy z ciałka żółtego i dopiero po wytworzeniu się łożyska zaczyna pobierać składniki bezpośrednio od matki, tak więc spokojnie
Nie ty pierwsza i zapewne nie ostatnia pomimo starań, nie wiesz kiedy i jak to się stało. Spójrz na daty tych trzech serduszek i wylicz sobie hipotetycznie, który to może być tydzień. Potem zrób test, a potem do gina na wizytę - podaj datę ostatniej miesiączki, ale powiedz też, że masz PCOS to on nie będzie się tą datą sugerował. Ja obecna ciążę mam z owulacji w 32 dc i gin przeliczył termin porodu według rozmiaru zarodka na usg.
Ciesze sięOby więcej takich cudnych niessodzianek było na tym forum
kis, kapturnica, weronika86, aja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Gosiu za radę.
Niestety nie pamiętam kiedy były te serducha bo miałam wakacje i olałam wykres.
Clearblue wskazał na 2-3 tc więc według gina będzie to pewnie 4-5 tc.
Z rana miałam lekko różowawy śluz przy podcieraniu...
Lecę po pracy umówić się na wizytę jak najwcześniej bo chyba zwariuję. -
nick nieaktualny
-
Natt Gratuluję i trzymam wielkie kciuki
4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny.
Trzymajcie proszę kciuki we środę z rana bo wtedy idę do gina.
Powiem mojej miłej pani doktor która mówiła, że z taką prolaktyną bez leków może być ciężko a nawet bardzo ciężko, że oto jestem z Kropkiem i czekam na dobre wieści od niej. -
Natt
nic sie nie bój, tylko nie przesilaj sie teraz, uważaj bardzo na wszystko co robisz, nie dzwigaj,
a masz mozliwośc do gina jakiegoś, może w szpitalu?
daj znać jak sytuacja
rozumie twoje strachy bo to samo przechodziłam....
trzymam kciuki
uważaj na siebie
ciumy
progesteron by sie przydał -
u mnie nie ciekawie
robiłam badania hormonalne, lh wyszło mi 12,47
miałam robione AMH wyszło mi tragiczne bo aż 20
jutro ide do gina, by sie dowiedzieć najprawdopodobniej że nasza córcia już nie bedzie miała rodzeństwa
wy kobitki miałyście może robione to AMH, na to wychodzi że ciężko z moja rezerwą jajnikową
pozdrawiam Was serdecznie -
cześć dziewczyny,
Jak pisałam wcześniej na forum, mam stwierdzone pco, od roku staramy się o dziecko ale narazie nie ma efektów.Lekarz postanowił przeprowadzić laparoskopię.
Czy któraś z was miała taki zabieg? Jak dlugo dochodziłyście do siebie?Edyta
-
Plimka
laparoskopia nie jest bardzo inwazyjnym zabiegiem, tzn zrobią malutkie nacięcia, przewaznie przy pępku,wprowadzą laparoskop i do dzieła
po zabiegu efekty sa bardzo obiecujace, czesto dziewczyny zachodza w ciaze w pierwszym cyklu po laparo.
sądze że pobolewanie brzucha,bo to jednak ingerencja w powłoki brzuszne
bedzie dobrze
daj znac co i jak -
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny, jestem po 2 inseminacjach i jednym poronieniu...a teraz zmienilam lekarza i znow badania hormonalne i zaniepokoily mnie wyniki:
testosteron 0,87 ng/ml (zakres referencyjny 0,82)
siarczan dehydroepiandrosteronu 11,74 umol/L (zakres referemcyjny do 9,23)
dodam ze jajniki mam pokryte pecherzykami ale owulacja jest (nie zawsze ale jest)- jak myslicie, czy to wrocy PCOS?
(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
kookana niestety nie pomogę ci bo dawno miałam robione te badania i nie pamiętam,ale pamiętam że testosteron miałam o wiele wyższy.
Jak lekarz zobaczył moje pęcherzyki na jajnikach to był już pewien że to pcoskookana1987 lubi tę wiadomość
Edyta
-
respondeca ja sie teraz oficjalnie do czegos przyznam...ja sama kupilam metformine, cukier w gornych granicach, ale lekarz nie widzial podstaw do przepisania metforminy! udalo mi sie zajsc w pierwszym cyklu na metforminie-trzymajac diete..bez clo czy innych stymulantow! wg mnie jesli sa pecherzyki na jajnikach to zawsze jest to wina cukru i przy kazdej pcos diagnozie powinno byc przepisywana metformina...ja bralam 1700mg dziennie, owulacja spontaniczna w 15/16dc i ciaza! po tylu latach...my pcowiczki czasami lepiej znamy swoje cialo niz lekarze...juz widzac jak dziala na mnie dieta, zaczelam sie zastanawiac nad metformina...wiedzialam ze cos jest na rzeczy! nie daje rad aby samemu kupic metformine, ale uwazam ten lek za cud w moim przypadku! u mnie juz 6 tydzien ciazy i ja i dzidzia mamy siedobrze!
Miu95, hiacynta99, Papcia, respondeca lubią tę wiadomość
-
kookana1987 wrote:Hej Dziewczyny, jestem po 2 inseminacjach i jednym poronieniu...a teraz zmienilam lekarza i znow badania hormonalne i zaniepokoily mnie wyniki:
testosteron 0,87 ng/ml (zakres referencyjny 0,82)
siarczan dehydroepiandrosteronu 11,74 umol/L (zakres referemcyjny do 9,23)
dodam ze jajniki mam pokryte pecherzykami ale owulacja jest (nie zawsze ale jest)- jak myslicie, czy to wrocy PCOS?kookana1987 lubi tę wiadomość