PCOS- kumu się udało?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jak robię badania to wyniki mam tego samego dnia
Mi kazał zrobić te krzywe jak mu pokazałam inne wyniki które były nieciekawe, powiedział, że przy nich krzywa insulinowa na bank będzie ponad normę. No i tak było. Na tej podstawie dostałam ten lek.
A i powiedziałam mu jeszcze, że pomimo diety dupa i tak nie maleje to stwierdził, że do tego może przyczyniać się właśnie upośledzona insulina i, że lek powinien pomóc.
Czytałam dużo o PCO ale z tą spermą to pierwsze słyszeAnother lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdaMuminek wrote:Ja jak robię badania to wyniki mam tego samego dnia
Mi kazał zrobić te krzywe jak mu pokazałam inne wyniki które były nieciekawe, powiedział, że przy nich krzywa insulinowa na bank będzie ponad normę. No i tak było. Na tej podstawie dostałam ten lek.
A i powiedziałam mu jeszcze, że pomimo diety dupa i tak nie maleje to stwierdził, że do tego może przyczyniać się właśnie upośledzona insulina i, że lek powinien pomóc.
Czytałam dużo o PCO ale z tą spermą to pierwsze słysze
dla mnie to też nowinka, myślałam że to normalne hehe
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdaMuminek wrote:Jak Ci nie szkoda kaski to możesz zrobić
Pobierają Ci krew na cukier i insuline, pijesz 75g glukozy, potem po 2 godz pobierają jeszcze raz i sprawdzają jak spada cukier i insulina.
Jedno możesz mieć w normie a drugie nie
Insulinę jaką robiłaś (bo ja znalazłam: insulina, insulina - test czynnościowy 2 pkt i insulina - test czynnościowy 3 pkt)? -
nick nieaktualnyjak sobie to przeliczyłam to za krzywą cukrową zapłacę 14 zł a za insulinę 35 zł
więc raczej się wybiorę
też się na tym nie znam (znalazłam te nazwy w cenniku badań analitycznych)
Dziękuję za pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 11:45
-
nati85 wrote:no mam wysoką prolaktynę. i tez wypadaja mi włosy.ale cukier i insulina w normie. wspól homa tez
to moze spróbuj zażywać castagnus można kupić bez recepty, obniża prolaktynę i reguluje cykle:)to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
nick nieaktualny
-
Niusia, miałam robione badania hormonów tych podstawowych TSH itp- i wszystko wyszło ok... Jak nie mam okresu powiedzmy 60dni to wtedy wywołuję.
Asiek, 3mam kciuki za dzisiejszy monitoring
Nati, ja np ostatnio jakiś tydzień po @ miałam kilka dni plamień. Lekarz mówił mi, że przy PCOS często się to zdarza
Wieczorem nadrobię forum i się odezwę, bo teraz w pracy siedzę
Miłego dnia dla WszystkichSynek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:15
Angelabd lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niusia dziękuję za słowa otuchy. Ale dziewczyny objawy objawami, akurat wiele z nich może być z innej przyczyny: plamienia z niedoboru progesteronu czy po prostu przy owulacji, wypadanie włosów z powodu chorej tarczycy. Trzeba zrobić dokładne badania i tyle, tak sądzę.
Bella93 możesz mi powiedzieć coś więcej o pani Jędrzejczyk? Czy jest rozmowna i dokładnie tłumaczy? I jak z cenami za wizytę, badania?