prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia a miałas jakies objawy podwyzszonej prolaktyny typu przytycie? bo ja miałam tak ze w styczniu w ciagu 2 tygodni przytyłam z 3 kg jak nic i przy takim samym trybie zycie jak zawsze i mnie to zaniepokoiło i stwierdziłam ze napewno jest cos ze mna nie ta i zas wyczytałam ze podwyzszna prolaktyna moze wpływac na przytycie.[/url]
[/url] -
nie miałam żadnych objawów, stwierdzono to podczas badań hormonalnych kiedy zgłosiłam się do lekarza po roku starań o dziecko, ale jak się potem okazało to nie był jedyny problem, bo mimo brania leków przez pół roku ciąży nadal nie było i wtedy szukano dalej i stwierdzona została u mnie endometrioza."Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:spotkałyście się z czymś takim?
Miałam dokładnie taki sam przypadek. Prolaktyna 800 jed. przy normie 200-600. Zalecenie: Bromergon 1x1 tabl. na noc. Mój organizm bardzo szybko zareagował, aż lekarz był zaskoczony Po tygodniu stosowania Bromergonu Prolaktyna spadła poniżej normy: 40 jed. przy normie 200-600. Lekarz kazał zmniejszyć dawkę do 1/2 tabl. i nie przerywać kuracji. Twierdzi, ze zbyt niski poziom prolaktyny nie wpływa negatywnie na owulację.Reni, Agusia2312 lubią tę wiadomość
Aniołek 15.03.2014 (6 tc.)
-
jutro idę zbadać poziom prolaktyny, po ostatnim razie jak odstawiłam leki to wzrosła do 200ng/ml potem wznowiłam przyjmowanie bromergonu i ciekawe czy już spadło o odpowiedniego poziomu."Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
prolaktyna spadła do 19,06 ng/ml, więc nawet ładnie, ale będę rozmawiać z lekarzem o zwiększeniu dawki bromergonu, by jej pozom był jeszcze niższy, najniższy jaki udało się osiągnąć przy tej dawce to było 13,45ng/ml"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
nick nieaktualny
-
staraczka8 ja też brałam pół tabletki bromergonu raz dziennie i po miesiącu prl spadła z 35.2 ng/ml do 19.97 ng/ml także u mnie bromek szybko podziałał i ginek kazał dalej brać taka dawke.
-
Hej, ja tez mam problem z prolaktyna spowodowana gruczolakiem przysadki. Biore leki od stycznia i po 2 miesiacach poziom wrocil do normy. Nastepny rezonas mam we wrzesniu. Owulka wrocila lecz nadal nie moge zajsc w ciaze. Myslicie ze przy braniu Parlodelu inne hormony moga ulec zaburzeniu?