Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
jaina_proudmoore wrote:Myślicie,żeby chwilowo brać dawkę 100 zamiast 75...żeby TSH spadło z 2.4?
jaina_proudmoore, Tosiek lubią tę wiadomość
„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
( tym razem walczę sama )
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
jaina_proudmoore wrote:Myślicie,żeby chwilowo brać dawkę 100 zamiast 75...żeby TSH spadło z 2.4?
Jak masz dawkę 25 to wzięłabym pół tabletki (12,5) i sprawdziła za 2-3 tyg o ile spadnie. Z własnego doświadczenia, mi wystarcza zwiększenie o małe wartości. Mi z 2,8, spadło na 1,3, ale w ciągu 2 miesięcy. Ale lepiej skonsultuj przy okazji wizyty 😉jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Ja bym brała 100. U mnie przy Estrofemie tak skacze, że jak normalnie bez Euthoryx moje TSH wynosi 2,4, tak na Estrofemie przy dawce 50 TSH mam 1,8. Najlepiej weź sobie i po dwóch tygodniach sprawdź ile wynosi. Pewnie spadnie Ci poniżej 2 i tyle.jaina_proudmoore, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
Dziewczeta badalam dzisiaj estradiol na zlecenie lekarki w 3 dc przed rozpoczęciem przygotowan do crio. Wyszlo mi 55,5 pg/mL a ona mi zaznaczyla ze ma byc ponizej 50. No i teraz nie wiem czy mam brac estrofem i sie przygotowywać do crio czy nie bo nie spodziewałam się ze moze wyjsc za wysoki bo ja nie miesiączkuje naturalnie tylko jestem na hormonalnej terapii zastepczej. Jak myslicie? Progesteron wyszedl 0,2 wiec jest ok.starania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
believer wrote:Dziewczeta badalam dzisiaj estradiol na zlecenie lekarki w 3 dc przed rozpoczęciem przygotowan do crio. Wyszlo mi 55,5 pg/mL a ona mi zaznaczyla ze ma byc ponizej 50. No i teraz nie wiem czy mam brac estrofem i sie przygotowywać do crio czy nie bo nie spodziewałam się ze moze wyjsc za wysoki bo ja nie miesiączkuje naturalnie tylko jestem na hormonalnej terapii zastepczej. Jak myslicie? Progesteron wyszedl 0,2 wiec jest ok.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Mama 2 aniołków
IV IVF:
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
Sunray wrote:Ja bym brała 100. U mnie przy Estrofemie tak skacze, że jak normalnie bez Euthoryx moje TSH wynosi 2,4, tak na Estrofemie przy dawce 50 TSH mam 1,8. Najlepiej weź sobie i po dwóch tygodniach sprawdź ile wynosi. Pewnie spadnie Ci poniżej 2 i tyle.
chyba lepiej zbić poniżej 2, jak potem w razie stymulacji może skoczyć
-
jaina_proudmoore wrote:chyba lepiej zbić poniżej 2, jak potem w razie stymulacji może skoczyć
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Mama 2 aniołków
IV IVF:
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
believer wrote:Dziewczeta badalam dzisiaj estradiol na zlecenie lekarki w 3 dc przed rozpoczęciem przygotowan do crio. Wyszlo mi 55,5 pg/mL a ona mi zaznaczyla ze ma byc ponizej 50. No i teraz nie wiem czy mam brac estrofem i sie przygotowywać do crio czy nie bo nie spodziewałam się ze moze wyjsc za wysoki bo ja nie miesiączkuje naturalnie tylko jestem na hormonalnej terapii zastepczej. Jak myslicie? Progesteron wyszedl 0,2 wiec jest ok.
Estrogen będzie rósł z każdym dniem. Jak jesteś nadal w Salve do zadzwoń do p M i zapytaj. Zakres do 50 masz na 1-2dc. A masz 3dc, więc podejrzewam że zaczniesz brać estrofem...jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
No wlasnie a z czego wynika ze zakres dla 1-2dc jest do 50? Na wyniku mam normy i dla fazy foliklarnej sa od 12 do 233 (nie badalam w Salve tylko w synevo) wiec sie spokojnie mieszcze. A jutro nie bardzo moge zbadac bo juz wzielam estrofem wiwc wynik pewnie jwazcze wiekszy bedzie. Z pracy nie bardzo jak mam do p M zadzwonic.starania od 04.2018 r.
10 transferów nieudanych
believer wrote:No wlasnie a z czego wynika ze zakres dla 1-2dc jest do 50? Na wyniku mam normy i dla fazy foliklarnej sa od 12 do 233 (nie badalam w Salve tylko w synevo) wiec sie spokojnie mieszcze. A jutro nie bardzo moge zbadac bo juz wzielam estrofem wiwc wynik pewnie jwazcze wiekszy bedzie. Z pracy nie bardzo jak mam do p M zadzwonic.
Takie są standardy jak gdzieś kiedyś czytałam... Że z takich wartości wychodzą, jeśli rozpoczynasz stymulację do CET. Jeśli chodzi o progesteron i estrogeny. Chodzi o to żeby sprawdzić czy nie ma pozostałości po ciałku żółtym z poprzedniej owulacji lub nie ma torbieli etc.. I czy endo nie będzie zbyt wcześnie dojrzałe, w przypadku progesteronu. Dlatego wartości z referencyjne z laboratoriów są takie duże. Robię w Salve badania i też są takie zakresy wartości. Jeśli źle pamietam to poprawcie mnie.. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 16:22
-
jaina_proudmoore wrote:chyba lepiej zbić poniżej 2, jak potem w razie stymulacji może skoczyć
Może, ale nie musi, ale trzymaj rękę na pulsie 😉😎 sprawdź sobie właśnie czy u Ciebie też się robi istny Meksyk przy tych hormonach 🤭jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Believer, widzę w stopce, że leczyłaś się u Malinowskiego. Napisz mi proszę tutaj albo na priv co sądzisz o nim i tych wizytach. Mój dr wysyła mnie do niego, a ja jakoś nie jestem przekonana.09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
Myślę, że skoro ma być poniżej to mogą być zastrzeżenia, chyba że lekarz znając pacjentkę podejdzie indywidualnie. Ostatecznie powtórzyłabym badanie lub próbowała to odrazu skonsultować z nimi. -
I am waiting for a miracle wrote:Najlepiej skonsultować z endokrynologiem/ginekologiem... widziałam, że u niektórych dziewczyn spada TSH w ciąży... ale raczej rośnie u zdecydowanej większości...
Dziewczyny nie badam tak dogłębnie TSH, ale myślę żeby ocenić jego wzrost należałoby badać jego składowe. TSH skacze i normalnie bez hormonow czasem. W ciąży jak byłam już za bardzo nikt się jego poziomem nie interesował, sama jakoś tak co 3-4 mies. badałam, bo chwilę wcześniej przed ciążą brałam 25 euthyrox (tak też całą ciąże). Pod koniec ciąży w badaniu miałam coś koło 4 tak to wcześniej 2,5.
Teraz biorę 50 letrox żeby tak poziom był około 2,5. Jedyne co to endokrynolog który przepisuje mi recepty powiedział, że jak zajdę w ciążę to trzeba będzie zwiększyć do 75.
Ja chyba jednak bym skonsultowała branie
hormonu z dobrym endokrynologiem, żeby sobie nie namieszać i też nie zaszkodzić zawsze to kolejne proszki (hormonalne).jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Sunray wrote:Believer, widzę w stopce, że leczyłaś się u Malinowskiego. Napisz mi proszę tutaj albo na priv co sądzisz o nim i tych wizytach. Mój dr wysyła mnie do niego, a ja jakoś nie jestem przekonana.
Sunray, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
starania od 04.2018 r.
10 transferów nieudanych
Tosiek wrote:Dziewczyny nie badam tak dogłębnie TSH, ale myślę żeby ocenić jego wzrost należałoby badać jego składowe. TSH skacze i normalnie bez hormonow czasem. W ciąży jak byłam już za bardzo nikt się jego poziomem nie interesował, sama jakoś tak co 3-4 mies. badałam, bo chwilę wcześniej przed ciążą brałam 25 euthyrox (tak też całą ciąże). Pod koniec ciąży w badaniu miałam coś koło 4 tak to wcześniej 2,5.
Teraz biorę 50 letrox żeby tak poziom był około 2,5. Jedyne co to endokrynolog który przepisuje mi recepty powiedział, że jak zajdę w ciążę to trzeba będzie zwiększyć do 75.
Ja chyba jednak bym skonsultowała branie
hormonu z dobrym endokrynologiem, żeby sobie nie namieszać i też nie zaszkodzić zawsze to kolejne proszki (hormonalne).
Kochana, ja konsultowałam się z endokrynologiem i po prostu stwierdzam, że nie będę do niej biegać za każdym razem jak TSH wzrasta, bo schemat działania ten sam czyli podniesienie dawki leków. Gdybym widziała, że coś tam jeszcze mi się miesza w Ft3 i Ft4 albo sprawdza jakieś inne hormony to pewnie, żebym skonsultowała się z nią. A swoją drogą dziwię się, ż w ciąży miałaś takie wysokie to TSH. Moja poprzednia endo z Salve i teraz ta obecna obie twierdzą, że to TSH trzeba trzymać w ryzach jak jest się w ciąży.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
believer wrote:Tak leczylam sie. Jestem po serii szczepien limfocytami meza i pulowanymi czyli od dawcow. Profesor jest oblegany, na 1 wizyte czekalam 3 miesiace i chyba nie bez przyczyny. Ja go nazywam lekarzem od przypadkow beznadziejnych do jakich sama sie zaliczylam po 7 nieudanych transferach. Idac do niego po leczeniu u doc. Pasnika i prof. Wilczynskiego myslalalam ze juz cala immunologie mam zbadana a mi zlecil jeszcze badan za kilka tysiecy. Skonczylo sie na szczepieniach i tak najczesciej chyba sie konczy. Balam sie szczepien ale stwierdziłam ze musze zaryzykowac. Do tego mam jeszcze teraz leki do transferu Prograf, accofil itd Jeszcze nie wiem jaki będzie efekt ale wiele osob pisalo ze im to pomoglo. Mysle ze jak sam lekarz do niego kieruje to chyba warto , wg mnie prof naprawde ma wiedze i doswiadczenie.
Rozumiem, że widziałaś, że te badania wnosiły coś do diagnostyki. No właśnie ja mam taki opór, że myślę sobie, że znowu mi nazleca badań i znowu nic z tego nie wyniknie poza wyrwą w portfelu, a bhcg jak drgnąć nie drgnęła tak nie drgnie. No właśnie już mnie skierował i już w przyszły tygodniu mam termin. A powiedz Ciebie skierowała Stefanowicz czy sama go znalazłaś? Bo Salve to raczej z dr Paśnikiem współpracuje. Jak będziesz po transferze to daj proszę znać czy teraz bhcg drgnęła po jego zaleceniach.09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
Sunray wrote:Rozumiem, że widziałaś, że te badania wnosiły coś do diagnostyki. No właśnie ja mam taki opór, że myślę sobie, że znowu mi nazleca badań i znowu nic z tego nie wyniknie poza wyrwą w portfelu, a bhcg jak drgnąć nie drgnęła tak nie drgnie. No właśnie już mnie skierował i już w przyszły tygodniu mam termin. A powiedz Ciebie skierowała Stefanowicz czy sama go znalazłaś? Bo Salve to raczej z dr Paśnikiem współpracuje. Jak będziesz po transferze to daj proszę znać czy teraz bhcg drgnęła po jego zaleceniach.
Sunray, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
starania od 04.2018 r.
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔