Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • I am waiting for a miracle Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Myślicie,żeby chwilowo brać dawkę 100 zamiast 75...żeby TSH spadło z 2.4? ;)
    Najlepiej skonsultować z endokrynologiem/ginekologiem... widziałam, że u niektórych dziewczyn spada TSH w ciąży... ale raczej rośnie u zdecydowanej większości...

jaina_proudmoore, Tosiek lubią tę wiadomość

„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
    Mama 2 aniołków
    Początek starań 03.2005r.
    IV IVF:
    - VI transfer blastocyst 3AA <3 i 3AA
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    19w6d 320g miłości
    21w0d 390g miłości
    29w4d 1550g miłości
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo <3
    ( tym razem walczę sama )
    V IVF:
    - IX transfer blastocysty 3AA <3
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)

❄️ 3BB ❄️ 5AB

preg.png
  • Śnieżka Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:

Jak masz dawkę 25 to wzięłabym pół tabletki (12,5) i sprawdziła za 2-3 tyg o ile spadnie. Z własnego doświadczenia, mi wystarcza zwiększenie o małe wartości. Mi z 2,8, spadło na 1,3, ale w ciągu 2 miesięcy. Ale lepiej skonsultuj przy okazji wizyty 😉

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Dorin123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 19:55

• Sunray Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:

Ja bym brała 100. U mnie przy Estrofemie tak skacze, że jak normalnie bez Euthoryx moje TSH wynosi 2,4, tak na Estrofemie przy dawce 50 TSH mam 1,8. Najlepiej weź sobie i po dwóch tygodniach sprawdź ile wynosi. Pewnie spadnie Ci poniżej 2 i tyle.

jaina_proudmoore, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość

09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
    02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
    08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️
  • believer Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta badalam dzisiaj estradiol na zlecenie lekarki w 3 dc przed rozpoczęciem przygotowan do crio. Wyszlo mi 55,5 pg/mL a ona mi zaznaczyla ze ma byc ponizej 50. No i teraz nie wiem czy mam brac estrofem i sie przygotowywać do crio czy nie bo nie spodziewałam się ze moze wyjsc za wysoki bo ja nie miesiączkuje naturalnie tylko jestem na hormonalnej terapii zastepczej. Jak myslicie? Progesteron wyszedl 0,2 wiec jest ok.

starania od 04.2018 r.
    Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
    MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
    On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)

10 transferów nieudanych
    11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔
  • Dorin123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 19:56

Wysłany: 15 lutego 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    Dziewczeta badalam dzisiaj estradiol na zlecenie lekarki w 3 dc przed rozpoczęciem przygotowan do crio. Wyszlo mi 55,5 pg/mL a ona mi zaznaczyla ze ma byc ponizej 50. No i teraz nie wiem czy mam brac estrofem i sie przygotowywać do crio czy nie bo nie spodziewałam się ze moze wyjsc za wysoki bo ja nie miesiączkuje naturalnie tylko jestem na hormonalnej terapii zastepczej. Jak myslicie? Progesteron wyszedl 0,2 wiec jest ok.
    Ja bym powtórzyła jutro... pewnie już będzie poniżej i spokojnie zaczniesz :)

Mama 2 aniołków
    IV IVF:
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    19w6d 320g miłości
    21w0d 390g miłości
    29w4d 1550g miłości
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo <3
    V IVF:
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)

❄️ 3BB ❄️ 5AB

preg.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunray wrote:
    Ja bym brała 100. U mnie przy Estrofemie tak skacze, że jak normalnie bez Euthoryx moje TSH wynosi 2,4, tak na Estrofemie przy dawce 50 TSH mam 1,8. Najlepiej weź sobie i po dwóch tygodniach sprawdź ile wynosi. Pewnie spadnie Ci poniżej 2 i tyle.

chyba lepiej zbić poniżej 2, jak potem w razie stymulacji może skoczyć ;)

zDmVp2.png

Wysłany: 15 lutego 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Jak miałam 0,8 a pamiętasz jak u mnie poleciało... więc teraz też, chcę zbić poniżej 1...

Mama 2 aniołków
    IV IVF:
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    19w6d 320g miłości
    21w0d 390g miłości
    29w4d 1550g miłości
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo <3
    V IVF:
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)

❄️ 3BB ❄️ 5AB

preg.png
  • Śnieżka Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:

Estrogen będzie rósł z każdym dniem. Jak jesteś nadal w Salve do zadzwoń do p M i zapytaj. Zakres do 50 masz na 1-2dc. A masz 3dc, więc podejrzewam że zaczniesz brać estrofem...

• believer Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie a z czego wynika ze zakres dla 1-2dc jest do 50? Na wyniku mam normy i dla fazy foliklarnej sa od 12 do 233 (nie badalam w Salve tylko w synevo) wiec sie spokojnie mieszcze. A jutro nie bardzo moge zbadac bo juz wzielam estrofem wiwc wynik pewnie jwazcze wiekszy bedzie. Z pracy nie bardzo jak mam do p M zadzwonic.

starania od 04.2018 r.

10 transferów nieudanych
  • Śnieżka Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    No wlasnie a z czego wynika ze zakres dla 1-2dc jest do 50? Na wyniku mam normy i dla fazy foliklarnej sa od 12 do 233 (nie badalam w Salve tylko w synevo) wiec sie spokojnie mieszcze. A jutro nie bardzo moge zbadac bo juz wzielam estrofem wiwc wynik pewnie jwazcze wiekszy bedzie. Z pracy nie bardzo jak mam do p M zadzwonic.

Takie są standardy jak gdzieś kiedyś czytałam... Że z takich wartości wychodzą, jeśli rozpoczynasz stymulację do CET. Jeśli chodzi o progesteron i estrogeny. Chodzi o to żeby sprawdzić czy nie ma pozostałości po ciałku żółtym z poprzedniej owulacji lub nie ma torbieli etc.. I czy endo nie będzie zbyt wcześnie dojrzałe, w przypadku progesteronu. Dlatego wartości z referencyjne z laboratoriów są takie duże. Robię w Salve badania i też są takie zakresy wartości. Jeśli źle pamietam to poprawcie mnie.. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 16:22

• Sunray Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:

Może, ale nie musi, ale trzymaj rękę na pulsie 😉😎 sprawdź sobie właśnie czy u Ciebie też się robi istny Meksyk przy tych hormonach 🤭

• Sunray Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believer, widzę w stopce, że leczyłaś się u Malinowskiego. Napisz mi proszę tutaj albo na priv co sądzisz o nim i tych wizytach. Mój dr wysyła mnie do niego, a ja jakoś nie jestem przekonana.

• Tosiek Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:

Myślę, że skoro ma być poniżej to mogą być zastrzeżenia, chyba że lekarz znając pacjentkę podejdzie indywidualnie. Ostatecznie powtórzyłabym badanie lub próbowała to odrazu skonsultować z nimi.

• Tosiek Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I am waiting for a miracle wrote:
    Najlepiej skonsultować z endokrynologiem/ginekologiem... widziałam, że u niektórych dziewczyn spada TSH w ciąży... ale raczej rośnie u zdecydowanej większości...

Dziewczyny nie badam tak dogłębnie TSH, ale myślę żeby ocenić jego wzrost należałoby badać jego składowe. TSH skacze i normalnie bez hormonow czasem. W ciąży jak byłam już za bardzo nikt się jego poziomem nie interesował, sama jakoś tak co 3-4 mies. badałam, bo chwilę wcześniej przed ciążą brałam 25 euthyrox (tak też całą ciąże). Pod koniec ciąży w badaniu miałam coś koło 4 tak to wcześniej 2,5.
    Teraz biorę 50 letrox żeby tak poziom był około 2,5. Jedyne co to endokrynolog który przepisuje mi recepty powiedział, że jak zajdę w ciążę to trzeba będzie zwiększyć do 75.
    Ja chyba jednak bym skonsultowała branie
    hormonu z dobrym endokrynologiem, żeby sobie nie namieszać i też nie zaszkodzić zawsze to kolejne proszki (hormonalne).

• believer Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunray wrote:
    Believer, widzę w stopce, że leczyłaś się u Malinowskiego. Napisz mi proszę tutaj albo na priv co sądzisz o nim i tych wizytach. Mój dr wysyła mnie do niego, a ja jakoś nie jestem przekonana.
    Tak leczylam sie. Jestem po serii szczepien limfocytami meza i pulowanymi czyli od dawcow. Profesor jest oblegany, na 1 wizyte czekalam 3 miesiace i chyba nie bez przyczyny. Ja go nazywam lekarzem od przypadkow beznadziejnych do jakich sama sie zaliczylam po 7 nieudanych transferach. Idac do niego po leczeniu u doc. Pasnika i prof. Wilczynskiego myslalalam ze juz cala immunologie mam zbadana a mi zlecil jeszcze badan za kilka tysiecy. Skonczylo sie na szczepieniach i tak najczesciej chyba sie konczy. Balam sie szczepien ale stwierdziłam ze musze zaryzykowac. Do tego mam jeszcze teraz leki do transferu Prograf, accofil itd Jeszcze nie wiem jaki będzie efekt ale wiele osob pisalo ze im to pomoglo. Mysle ze jak sam lekarz do niego kieruje to chyba warto , wg mnie prof naprawde ma wiedze i doswiadczenie.

Sunray, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

starania od 04.2018 r.

10 transferów nieudanych
  • Sunray Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiek wrote:
    Dziewczyny nie badam tak dogłębnie TSH, ale myślę żeby ocenić jego wzrost należałoby badać jego składowe. TSH skacze i normalnie bez hormonow czasem. W ciąży jak byłam już za bardzo nikt się jego poziomem nie interesował, sama jakoś tak co 3-4 mies. badałam, bo chwilę wcześniej przed ciążą brałam 25 euthyrox (tak też całą ciąże). Pod koniec ciąży w badaniu miałam coś koło 4 tak to wcześniej 2,5.
    Teraz biorę 50 letrox żeby tak poziom był około 2,5. Jedyne co to endokrynolog który przepisuje mi recepty powiedział, że jak zajdę w ciążę to trzeba będzie zwiększyć do 75.
    Ja chyba jednak bym skonsultowała branie
    hormonu z dobrym endokrynologiem, żeby sobie nie namieszać i też nie zaszkodzić zawsze to kolejne proszki (hormonalne).

Kochana, ja konsultowałam się z endokrynologiem i po prostu stwierdzam, że nie będę do niej biegać za każdym razem jak TSH wzrasta, bo schemat działania ten sam czyli podniesienie dawki leków. Gdybym widziała, że coś tam jeszcze mi się miesza w Ft3 i Ft4 albo sprawdza jakieś inne hormony to pewnie, żebym skonsultowała się z nią. A swoją drogą dziwię się, ż w ciąży miałaś takie wysokie to TSH. Moja poprzednia endo z Salve i teraz ta obecna obie twierdzą, że to TSH trzeba trzymać w ryzach jak jest się w ciąży.

• Sunray Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    Tak leczylam sie. Jestem po serii szczepien limfocytami meza i pulowanymi czyli od dawcow. Profesor jest oblegany, na 1 wizyte czekalam 3 miesiace i chyba nie bez przyczyny. Ja go nazywam lekarzem od przypadkow beznadziejnych do jakich sama sie zaliczylam po 7 nieudanych transferach. Idac do niego po leczeniu u doc. Pasnika i prof. Wilczynskiego myslalalam ze juz cala immunologie mam zbadana a mi zlecil jeszcze badan za kilka tysiecy. Skonczylo sie na szczepieniach i tak najczesciej chyba sie konczy. Balam sie szczepien ale stwierdziłam ze musze zaryzykowac. Do tego mam jeszcze teraz leki do transferu Prograf, accofil itd Jeszcze nie wiem jaki będzie efekt ale wiele osob pisalo ze im to pomoglo. Mysle ze jak sam lekarz do niego kieruje to chyba warto , wg mnie prof naprawde ma wiedze i doswiadczenie.

Rozumiem, że widziałaś, że te badania wnosiły coś do diagnostyki. No właśnie ja mam taki opór, że myślę sobie, że znowu mi nazleca badań i znowu nic z tego nie wyniknie poza wyrwą w portfelu, a bhcg jak drgnąć nie drgnęła tak nie drgnie. No właśnie już mnie skierował i już w przyszły tygodniu mam termin. A powiedz Ciebie skierowała Stefanowicz czy sama go znalazłaś? Bo Salve to raczej z dr Paśnikiem współpracuje. Jak będziesz po transferze to daj proszę znać czy teraz bhcg drgnęła po jego zaleceniach.

• believer Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunray wrote:
    Rozumiem, że widziałaś, że te badania wnosiły coś do diagnostyki. No właśnie ja mam taki opór, że myślę sobie, że znowu mi nazleca badań i znowu nic z tego nie wyniknie poza wyrwą w portfelu, a bhcg jak drgnąć nie drgnęła tak nie drgnie. No właśnie już mnie skierował i już w przyszły tygodniu mam termin. A powiedz Ciebie skierowała Stefanowicz czy sama go znalazłaś? Bo Salve to raczej z dr Paśnikiem współpracuje. Jak będziesz po transferze to daj proszę znać czy teraz bhcg drgnęła po jego zaleceniach.
    no wnosiły te badania, wyszły mi przeciwciała przeciwplemnikowe w mojej krwi i w nasieniu męża a wcześniej tego badania nie mieliśmy zleconego, dodatkowo na nowo ocena cytokin. ale powiem Ci że to już taki level dla mnie i męża że jak słuchaliśmy prof to trochę jakby ktoś po chińsku z nami rozmawiał ;) wiadomo że gwarancji że teraz się uda nie ma ale jednak dużo ma dobrych opinii i zjeżdża się do niego pół Polski. Sama go znalazłam, dr Stefanowicz powiedziałam że chcę iść do niego to powiedziała że ok tylko żeby się przygotować że to duży wydatek. Pokazałam jej teraz zalecenia od prof i nic nie kwestionowała, ma zrobić wlew z Accofilu 5 dni przed transferem tak jak zalecił. Jasne że dam znać jaki efekt, mam teraz 3 zarodki i zamierzam iść za ciosem, w razie gdyby pierwszy transfer się nie udał to kolejne w następnych cyklach bo od czerwca mam przerwę najpierw czekanie na wizytę, potem na wyniki, potem szczepienia. A Ty napisz swoje wrażenia po wizycie :)

Sunray, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

starania od 04.2018 r.

10 transferów nieudanych
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ