X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Samotna - zapłodnienie
Odpowiedz

Samotna - zapłodnienie

Oceń ten wątek:
  • Mnb Debiutantka

Wysłany: 28 lutego, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Kobieta, która jest w związku ma to wsparcie. A bycie samotną jest jakby karane. Wszystko trzeba przejść samemu.

Właśnie w takiej sytuacji gdzie nie ma się kogoś z kim można wyjechałać za granicę, nie można nikomu powiedzieć o swoich planach bo się to nie spotka ze zrozumieniem a nie zna się dobrze języka angielskiego to jest dopiero masakra....przeprawa życia....

• Mnb Debiutantka

Wysłany: 28 lutego, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dodam, że sprawdzałam busy którymi można dojechać do Rygi bo to faktycznie dużo tańsza opcja. Z mojego miejsca zamieszkania znalazłam jedynie flixbus. Kiedyś miałam "przyjemność" z nimi podróżować. A w zasadzie nie podróżować. Będąc juz prawie na przystanku otrzymałam smsa o opóźnień o 20 minut. Poszłam sobie coś kupić skoro jeszcze było tyle czasu do odjazdu. W tym czasie autokar przyjechał i odjechał o czasie. Nawet sobie nie wyobrażacie mojej wściekłości. Składając skargę weszłam w opinie i setki takich samych historii opisywali ludzie. Łącznie z takimi sytuacjami ze ktoś na postoju wyszedł skorzystać z toalety a autobus odjechał zostawiając go w środku nocy samego w obcym mieście. Chyba nie wyobrażam sobie takiego czegoś żeby mieć umówiona wizyty i nie dojechać na nią bo autokar jednak nie przyjechał...

• kruszynka Debiutantka

Wysłany: 28 lutego, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, jak sobie przypomnę ten hardcore z dojazdami i lotami w czasie pandemii... Flixbusem do Rygi jechałam i nawet jakoś dotarłam, ale opóźnienia 30 minut do godziny się zdarzały. Są jeszcze takie linie jak Ecolines i Lux Express z Warszawy, nimi też jechałam i było spoko.

Mnb lubi tę wiadomość

• Mnb Debiutantka

Wysłany: 28 lutego, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Pani z językiem angielskim ? Jak wygląda dokładnie ta wizyta ? Trzeba opisać dotychczasowe choroby ? Cała sprawę z którą się przyjechało, swoje oczekiwania ?

• kruszynka Debiutantka

Wysłany: 1 marca, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie do Rygi umawiała koordynatorka, lekarz z Polski też wysłał moje wyniki i wyjaśnienia, to jak przyjechałam, lekarz w Rydze wiedział o co chodzi. Nieźle znam angielski, więc na miejscu nie miałam problemow, ale myślę, że nawet przy słabym angielskim też by dało radę.

Nel_Krk lubi tę wiadomość

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytuje wątek od czasu do czasu. Dziewczyny za każdą z Was trzymam ogromnie kciuki na tej ogromnie trudnej drodze.

@Gienia rzuciły mi się w oczy Twoje obawy związane z zakrzepicą. Miałam podobne przed startem procedury invitro - 2 osoby w rodzinie chorują na ciężką zakrzepicę żył głębokich, bliska koleżanka straciła 3 ciąże zanim ktoś wpadł u niej na badania zakrzepowe.
    Polecam wykonanie badań genetycznych w kierunku trombofili i/lub badań zakrzepowych. Pakiet badań genetycznych kosztuje 400-500 zł. U mnie wyszła genetyczna trombofiia (mutacja genu V Leiden), mimo że w życiu nie miałam epizodu zakrzepowego i dużo latałam (nawet 40 lotów rocznie) . Od transferu zarodka przyjmuje na stałe heparynę aż do zakończenia połogu.

MoniaB lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm

preg.png
‹‹ 7 8 9 10 11
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ