X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • włosy barwy zboża Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusia wrote:
    a gdzie robilas biopsje? ja juz czekam 15 dni roboczych i zaczynam wychodzic z siebie, a dzisiaj mam zaczac brak zastrzyki przed transferem i zastanawiam sie czy warto sie kluc :D
    Gyncentrum Katowice. Pisałam już dwa razy i nie ma dalej wyniku, odpisali, że będzie do 16 dni roboczych i czekam.

gusia lubi tę wiadomość

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Starania od: ~sierpień 2021
    Owulacje naturalne, drożność ok
    2023: 3 x IUI ❌
    2023 lipiec: stymulacja do IVF ✔️
    2023 sierpień: punkcja: 3 zarodki 5-6 dniowe ✔️
    2023 wrzesień: biopsja - przewlekły stan zapalny endometrium ❌
    Sumarycznie biopsja x 5
    2024 marzec: transfer ❌
    2024 sierpień: ostatnia biopsja - brak zapalenia endometrium ✔️
    2024 wrzesień: transfer ✔️
    2024 listopad: 8tc 💔
    2024 grudzień: transfer ❌
    2025 styczeń: wizyta kwalifikacyjna do programu MZ
    28.02 start II stymulacji
  • gusia Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prawie miesiacu wreszcie pojawily sie wyniki kontrolnej biopsji- brak stanu zapalnego!:)))) Przed nami kolejne wyzwania, ale przynajmniej jeden temat odhaczony :)

Moniaa88 lubi tę wiadomość

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusia wrote:
    Po prawie miesiacu wreszcie pojawily sie wyniki kontrolnej biopsji- brak stanu zapalnego!:)))) Przed nami kolejne wyzwania, ale przynajmniej jeden temat odhaczony :)

Super czyli możesz ruszać dalej. A w której klinice jesteś?

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI - Bocian Lublin -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Bocian Lublin-❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III stopnia
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agas wrote:
    Wycinki były 2. Wiesz co czy to możliwe żeby pobrali wycinki zdrowe? Hmm nie wiem. Skoro robiąc histero lekarz widziała to jej zdaniem zapalenie to raczej choć 1 z wycinków na logikę wzięła z tego miejsca. Ale tak szczerze No to nie wiem. Ja akurat wtedy spałam. Muszę ufać ze aż tak tego nie spartoliła. Ciekawe czy mają nagrania z tego histero bo aż mnie korci żeby inny lekarz to zobaczył.

Ja mam tak drugi raz już, wycinki brak stanu zapalnego a z obrazu jest stan zapalny zaczerwienienia jak truskawka jakos tak se to nazwali.
    Za 1 razem po antybiotykach udał sie tranfer. Pierwsze zagnieżdżenie zarodka w moim przypadku. Niestety ciaza nie rozwinęła się poprawnie.

Wiec jeśli stwierdzili ze widac stan zapalny to wymagaj leczenia od nich.

Ja z polipem wylądowałam na histeroskopii po ciągłym krwawieniu i się okazalo że znowu są plamki a wycinek czysty.
    Dostane mocniejsze antybiotyki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2024, 11:19

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli któraś z Was ma zapas , odkupie:
    metronidazol dopochowo
    Traivid

Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6?
    Kariotyp ok On: 39 🧡obniżone parametry nasienia
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    Starania od 2019 , 1 poronienie
    grudzień 2023 I procedura , brak zarodków 😭
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB
    beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
    02.25FET ( z zaleceniami immuno) :( beta 0 ;(
  • gusia Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Super czyli możesz ruszać dalej. A w której klinice jesteś?

Invimed we Wroclawiu. Terminy dla pacjentek praktycznie od reki. Ja pojechalam na wizyte kontrolna z mysla, ze biopsja za kilka dni, a doktor zaproponowal mi zabieg za 3h :D
    niestety na wyniki trzeba bylo dluzej czekac, ale miejmy nadzieje, ze w laboratorium juz wszyscy po urlopach i wypoczeci i inne dziewczyny nie beda musialy czekac w nieskonczonosc ;)

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusia wrote:
    Invimed we Wroclawiu. Terminy dla pacjentek praktycznie od reki. Ja pojechalam na wizyte kontrolna z mysla, ze biopsja za kilka dni, a doktor zaproponowal mi zabieg za 3h :D
    niestety na wyniki trzeba bylo dluzej czekac, ale miejmy nadzieje, ze w laboratorium juz wszyscy po urlopach i wypoczeci i inne dziewczyny nie beda musialy czekac w nieskonczonosc ;)

Jestem w Angeliusie w Katowicach robiłam biopsję endometrium z cd138 - 5 sierpnia ciekawa jestem kiedy będzie mój wynik.

niskie amh - 0,52
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    07.2024 - Test BeReady -
  • PalkaBimbalka Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusia wrote:

Wow, super, gratki! Trzymam kciuki za dalsze sukcesy! Ja czekam po „dozleceniu” na wyniki, będę jakoś w poniedziałek dopytywać czy może się już nie pojawiły 🤨

gusia lubi tę wiadomość

• gusia Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PalkaBimbalka wrote:
    Wow, super, gratki! Trzymam kciuki za dalsze sukcesy! Ja czekam po „dozleceniu” na wyniki, będę jakoś w poniedziałek dopytywać czy może się już nie pojawiły 🤨

Trzymam mocno kciuki!Oby jak najszybciej 🍀

• gusia Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Jestem w Angeliusie w Katowicach robiłam biopsję endometrium z cd138 - 5 sierpnia ciekawa jestem kiedy będzie mój wynik.

Jak 5.08. to tylko kilka dni pozniej niz ja. Oby wynik pojawil sie w tym tygodniu! Moj byl ponoc juz w pt, ale lekarza juz nie bylo w klinice, a koordynator tez poza biurem i nie miala wgladu do wyniku wiec przez weekend siedzialam jak na szpilkach 😵‍💫

• neila6 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2024, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Ja mam tak drugi raz już, wycinki brak stanu zapalnego a z obrazu jest stan zapalny zaczerwienienia jak truskawka jakos tak se to nazwali.
    Za 1 razem po antybiotykach udał sie tranfer. Pierwsze zagnieżdżenie zarodka w moim przypadku. Niestety ciaza nie rozwinęła się poprawnie.

Wiec jeśli stwierdzili ze widac stan zapalny to wymagaj leczenia od nich.

Ja z polipem wylądowałam na histeroskopii po ciągłym krwawieniu i się okazalo że znowu są plamki a wycinek czysty.
    Dostane mocniejsze antybiotyki.

O to jest bardzo ciekawe. Ja dokładnie też miałam opis, że wygląd truskawki i teraz po antybiotykach miałam robić biopsję ale teraz się zastanawiam czy nie lepiej jednak znowu histeroskopie zamiast biopsji. Skoro mówisz, że u Ciebie na wycinkach było czysto.

🙎‍♀️37 lat
    Amh 4,8
    Niedoczynność tarczycy
    🧔‍41 lat
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotypy ✅

03.2024 - 1 IUI ❌
    04.2024 - 2 IUI ❌
    05.2024 - 3 IUI ❌

Histeroskopia i cd138 - stan zapalny —> wyleczony ✅

Styczeń 2025 kwalifikacja do programu in vitro

Start stymulacji 17.02 💉 Menopur 150 + luteina
    28.02 punkcja ➡️ 24 kumulusy 🥚➡️12 komórek
    Mamy 7 zarodków
    ❄️❄️❄️❄️ BL.5.1.1
    ❄️❄️ BL.5.2.2
    ❄️ BL.5.1.2

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu po prawie miesiącu mam wynik. Tym razem z innego labu, wynik to 1/1 duże pole widzenia 40x o średnicy 0,5mm a startowałam od 57/10. Ujemny wynik to poniżej 2/1 d.p.w. Jestem mega zadowolona z wyniku. W trakcie terapii piłam raz dziennie nagietek, co drugi dzień dopochwowo lactovaginal, co drugi dzień vivomix w saszetkach, olej z oregano 1x dziennie, antybiotyk to był metronidazol i unidox solutab przez 2 tyg. Do tego ograniczyłam jasne pieczywo i pieczywo w ogóle - teraz jem je tylko na pierwsze śniadanie, a nie 3 x dziennie. Do tego zmieniłam ryż na brązowy, makaron na razowy. Prawie do zera ograniczyłam nabiał typu jogurty, mleko, białe sery. Nie zrezygnowałam z serów żółtych i jajek, czasami jakiś biały serek na kanapkę też wleciał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2024, 21:18

Kingus 1, Lilithgirl, neila6 lubią tę wiadomość

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Sumarycznie biopsja x 5
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    W końcu po prawie miesiącu mam wynik. Tym razem z innego labu, wynik to 1/1 duże pole widzenia 40x o średnicy 0,5mm a startowałam od 57/10. Ujemny wynik to poniżej 2/1 d.p.w. Jestem mega zadowolona z wyniku. W trakcie terapii piłam raz dziennie nagietek, co drugi dzień dopochwowo lactovaginal, co drugi dzień vivomix w saszetkach, antybiotyk to był metronidazol i unidox solutab przez 2 tyg.

Super ze wynik jest okej. Miałaś biopsję 2 sierpnia? To ja 5 to jeszcze muszę czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2024, 15:19

niskie amh - 0,52
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    07.2024 - Test BeReady -

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Super ze wynik jest okej. Miałaś biopsję 2 sierpnia? To ja 5 to jeszcze muszę czekać.
    Dokładnie, 2 sierpnia. To moja chyba 5 biopsja, nigdy tak długo nie czekałam na wyniki, zwykle do dwóch tygodni były. Chyba to przez okres wakacyjny.

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Sumarycznie biopsja x 5
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neila6 wrote:
    O to jest bardzo ciekawe. Ja dokładnie też miałam opis, że wygląd truskawki i teraz po antybiotykach miałam robić biopsję ale teraz się zastanawiam czy nie lepiej jednak znowu histeroskopie zamiast biopsji. Skoro mówisz, że u Ciebie na wycinkach było czysto.

To najgorszy przypadek bo każde sprawdzenie to powinna być histeroskopia a to trochę słabo.
    Niby powiedziała mi teraz lekarka ze i tak leczą mnie antybiotykami raczej tak zapobiegawczo skoro biopsje są czyste.

Ma ktoś dobrego dietetyka co się zna na stanach zapalnych?

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Moniq_v Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

3 poronienia w ciągu 15 miesięcy. Dokopywanie się do różnych lekarzy i histeroskopia 15.07.24. Z info od lekarza „proszę się normalnie starać, zobaczymy co wyjdzie. Oznaczył mi CD138.
    Przedwczoraj test ciążowy - dwie kreski.
    Wczoraj dostałam info o wyniku CD138 - wynik: (+) 25 na 10dpw, odczyn silnie pozytywny.

Czy jest jakakolwiek szansa że ta ciąża przetrwa? Któras może miała taki przypadek? 😞

Aktualnie jestem na acard 150 i Progesterone Besins 100mg. Czekam na info od lekarzy co teraz, domyślam się, że nie wyleczą mnie w ciąży.

14.09.2019 - Ziutka - 7 tc 💔
    17.08.2020 - Klara 🌈❤️
    04.07.2023 - Groszek - 5 tc 💔
    Orzeszek 7/10 tc 💔
    BHCG:
    10.11.23 - 30,6 (duphaston 2xd)
    14.11.23 - 151
    24.11.23 - 1970
    27.11.23 - 2847
    29.11.23 - 4210 + plamienie i krwawienie - IP
    06.12.23 - USG - pęcherzyk ciążowy 10 mm + pęcherzyk żółtkowy 2 mm
    08.12.23 - bHCG - 10026
    11.12.23 - USG - widoczny zarodek 3 mm - FHR - 82/min. (6+1 USG, 7+5 OM)
    28.12.2023 💔 indukcja poronienia w szpitalu.

07.05.24 - 2 kreski
    15.05 - 💔 poronienie samoistne

15.07.24 - histeroskopia z oznaczeniem CD138

⏸️ 29.08.24 - 2 kreski (26dc)
    Progesterone Besins 100mg + acard 150
    30.08.24 - wynik CD138 (+) 25 na 10dpw - odczyn silnie pozytywny.
    … CDN.
  • gusia Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    W końcu po prawie miesiącu mam wynik. Tym razem z innego labu, wynik to 1/1 duże pole widzenia 40x o średnicy 0,5mm a startowałam od 57/10. Ujemny wynik to poniżej 2/1 d.p.w. Jestem mega zadowolona z wyniku. W trakcie terapii piłam raz dziennie nagietek, co drugi dzień dopochwowo lactovaginal, co drugi dzień vivomix w saszetkach, olej z oregano 1x dziennie, antybiotyk to był metronidazol i unidox solutab przez 2 tyg. Do tego ograniczyłam jasne pieczywo i pieczywo w ogóle - teraz jem je tylko na pierwsze śniadanie, a nie 3 x dziennie. Do tego zmieniłam ryż na brązowy, makaron na razowy. Prawie do zera ograniczyłam nabiał typu jogurty, mleko, białe sery. Nie zrezygnowałam z serów żółtych i jajek, czasami jakiś biały serek na kanapkę też wleciał.

Gratulacje!!! Strasznie sie ciesze :)

A mozesz napisac jak moglo tu pomoc odstawienie nabialu i jasnego pieczywa? Ja i tak ich praktycznie nie jem, ale kefir pilam obowiazkowo, no i kiszonki tez byly stalym punktem menu.

• Eweszy Autorytet

Wysłany: 1 września 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy którejś zalegają może antybiotyki i ich już nie potrzebuje ?

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."

Wysłany: 1 września 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusia wrote:
    Gratulacje!!! Strasznie sie ciesze :)

A mozesz napisac jak moglo tu pomoc odstawienie nabialu i jasnego pieczywa? Ja i tak ich praktycznie nie jem, ale kefir pilam obowiazkowo, no i kiszonki tez byly stalym punktem menu.
    Podobno nabiał i gluten powoduje zapalenia. Nie wiem na ile to prawda, ale już któraś dziewczyna o tym pisała tutaj w wątku. Ciężko w sumie powiedzieć co mogło pomóc na pewno. Dodam, że też zaczęliśmy współżycia z zabezpieczeniem, bo też istniała szansa, że to powoduje stan zapalny.

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Sumarycznie biopsja x 5
  • gusia Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    Podobno nabiał i gluten powoduje zapalenia. Nie wiem na ile to prawda, ale już któraś dziewczyna o tym pisała tutaj w wątku. Ciężko w sumie powiedzieć co mogło pomóc na pewno. Dodam, że też zaczęliśmy współżycia z zabezpieczeniem, bo też istniała szansa, że to powoduje stan zapalny.

No tak, masz racje, tez o tym kiedys czytalam, ale pod katem endometriozy. Zamiast nabialu pochodzenia krowiego ponoc kozi i ewentualnie owczy jest ok, choc tez nie wolno przesadzac. Ale zawsze to jakies pocieszenie. Kiedys przerzucilam sie na produkty weganskie, ktore niestety czesto sa tak przetworzone , ze mam wrazenie, ze hamburger i paczka chipsow mniej by mi zaszkodzily...

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ