WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba ciężko się nie nakręcać jak człowiek by już bardzo chciał:) każda z nas tak ma, że łatwo pisać ale zachować ten spokój to już trudniej:)

Efta mnie strasznie nakręcały te prognozy, nawet czułam u siebie pierwsze objawy ciąży, której nie było... dlatego teraz już nie wykupuję abonamentu, a wykresy robię dla siebie:)

Hasło na dziś:
    keep calm
    and
    be pregnant :D:D:D

Coś czuję, że za niedługo będzie tu wysyp ciąż:)

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta tutaj na koncie jest taka możliwość?

Miskowa czułość 25, dostałam od lekarza wiec mam nadzieję że szczęśliwy.

Moglybyśmy zajść w jednym miesiącu i wspólnie cieszyć się każdym tygodniem ciąży; )

Miśkowa lubi tę wiadomość

• efta Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:

Efta mnie strasznie nakręcały te prognozy, nawet czułam u siebie pierwsze objawy ciąży, której nie było... dlatego teraz już nie wykupuję abonamentu, a wykresy robię dla siebie:)

nie co ty ja nie wykupuje abonamentu,
    prowadze standardowy - bieżący wykres i nawet nie mierzę temperatury

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auris wrote:
    Efta tutaj na koncie jest taka możliwość?

Miskowa czułość 25, dostałam od lekarza wiec mam nadzieję że szczęśliwy.

Moglybyśmy zajść w jednym miesiącu i wspólnie cieszyć się każdym tygodniem ciąży; )

tak, u góry strony masz zakładki
    w "moje ovu" - bierzący wykres.
    nie pamietam dokładnie gdzie się go zakłada ale jak pogrzebiesz to na bank znajdziesz.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    tak, u góry strony masz zakładki
    w "moje ovu" - bierzący wykres.
    nie pamietam dokładnie gdzie się go zakłada ale jak pogrzebiesz to na bank znajdziesz.

co do testu który jest czuły od 25 . no nie wiem czy tak szybko wyjdzie. mówi się że najwczesniej w dzien spodziewanej miesiaczki. czyli 14 dni po owulacji..

km5sio4phtw80xcg.png
  • mmmarita Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmarita wrote:
    Cześć dziewczyny. Pytacie jak długo lekarze przewidują stymulację letrozolem? Mój trzy miesiące, później badanie droznosci jajowodow, a jeszcze przed nim badanie rezerwy jajnikowej. Ja swietnie reaguje na letrozol, rosnie piekne jajo(to moj drugi cykl). Biorę 3-7 dzien cyklu 2 razy dziennie lamette. Zadnych odczuc w jajnikach nie mam, nadal nie mam tez śluzu. Dostaje ovitrelle na pekniecie, w tym cyklu rowniez 2 tabl luteiny dopochwowo na noc. Caly miesiąc biore takze inofolic i vigantol.
    Jutro pojutrze mialam robic test beta. Nie wytrzymalam i juz dziś rano nasiusialam na test.... jedna kreska....
    Testowałam po raz drugi.... negatywny.. więc odstawiam luteine

Ladybird:) lubi tę wiadomość

Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
    Starania od sierpnia 2014
    Letrozol od kwietnia 2016
    Hsg lipiec 2016
  • efta Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmarita wrote:

przykro mi :(

km5sio4phtw80xcg.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmarita wrote:
    oj, przytulam <3
    a co do braku śluzu to czytałam, że żel conceive podobno pomaga i ma dobre opinie choć jest bardzo drogi.

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • efta Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    a co do braku śluzu to czytałam, że żel conceive podobno pomaga i ma dobre opinie choć jest bardzo drogi.

potwierdzam, fajny .
    stosuje go
    jedna tubka jednorazowa kosztuje 8zł czyli nie aż taki drogi, jak się dokładnie wie kiedy się serduszkować, bo jak w ciemno to można zbankrutować ;)

km5sio4phtw80xcg.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmarita wrote:
    Sorki niechcący zalajkowałam.

Chciałam napisać ze bardzo mi przykro i mam nadzieje ze następny cykl będzie udany :***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 23:03

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    potwierdzam, fajny .
    stosuje go
    jedna tubka jednorazowa kosztuje 8zł czyli nie aż taki drogi, jak się dokładnie wie kiedy się serduszkować, bo jak w ciemno to można zbankrutować ;)
    a masz problemy ze śluzem (sorki jeśli wcześniej pisałaś a ja przeoczyłam)? czy tak pomocniczo stosujesz? Ja już miałam kilka podejść do tego specyfiku ale cena mnie odstraszała i nie wiedziałam czy rzeczywiście coś pomaga.

• efta Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy rzeczywiście pomoże to się okaże. kiedy starałam się zajsc w pierwszą ciąże wszystko ze śluzem było ok , a wynik testu po stosunku był rewelacyjny.
    Teraz się trochę pozmieniało, bo śluzu mam bardzo mało, biorę na to olej z wiesiołka ale sama nie wiem czy coś się poprawiło. Gin do stosunku zaleciła ten żel, naprawdę rewelacyjnie nawilża no i podobno pomaga plemnikom.

km5sio4phtw80xcg.png
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird Kochana, widzę że stosujesz niepokalanek mnisi. Trochę o nim czytałam, polecił Ci go ktoś, czy tak sama próbujesz się wspomóc? Gdzieś mi się przewinęło że nie powinno się go stosować z innymi lekami lecząc niepłodność, ale to w śmietniku internetowym, więc pewnie brednie...

• Rocheera Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmarita wrote:

Głowa do góry i walczymy dalej, ważne że super reagujesz na lek, myślę że już niedługo zobaczysz dwie kreseczki :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmarita wrote:

Przykro mi, że znowu rozczarowanie, ale głowa do góry. Nowy cykl nowa szansa:*

Wysłany: 31 maja 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocheera wrote:
    Ladybird Kochana, widzę że stosujesz niepokalanek mnisi. Trochę o nim czytałam, polecił Ci go ktoś, czy tak sama próbujesz się wspomóc? Gdzieś mi się przewinęło że nie powinno się go stosować z innymi lekami lecząc niepłodność, ale to w śmietniku internetowym, więc pewnie brednie...
    A zostało mi z kiedyś wiec zaczęłam brać a co ;)
    On ogolnie wspomaga płodność No i dobry na prolaktyne. Ja mam poniżej normy ale co tam. Biorę zawsze mi pomagał. Przy każdej ciąży to moze i teraz pomoże przynajmniej miejsce w szafce sie zwolni

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Dziewczyny nie wiem czy "nie pogrzebałam" tego cyklu... luknijcie proszę na tempki na moim wykresie, obawiam się że było owu a my serduszkowaliśmy tylko w 11 dc... chcieliśmy co drugi dzień żeby żołnierzyki się "podrasowały" w tym czasie, a teraz się spinam że przegapiliśmy ten czas i jeden raz to za mało tym bardziej, że nie umiem określić śluzu (chyba przez tą infekcję co mnie wcześniej dopadła). W teorii te obserwacje wyglądają pięknie, a jak przychodzi rzeczywistość to d**pa blada!

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Kurcze, Dziewczyny nie wiem czy "nie pogrzebałam" tego cyklu... luknijcie proszę na tempki na moim wykresie, obawiam się że było owu a my serduszkowaliśmy tylko w 11 dc... chcieliśmy co drugi dzień żeby żołnierzyki się "podrasowały" w tym czasie, a teraz się spinam że przegapiliśmy ten czas i jeden raz to za mało tym bardziej, że nie umiem określić śluzu (chyba przez tą infekcję co mnie wcześniej dopadła). W teorii te obserwacje wyglądają pięknie, a jak przychodzi rzeczywistość to d**pa blada!
    Nieee wszystko ok. Poprawcie dziś i będzie super. Pozatym czekajmy na dalsze temp ;) będzie dobrze

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśkowa, no jak na moje wygląda na to , że 11 dnia była owulacja. ale skoro 11 były serduszka to przeciez idealnie! Fakt poprawke by się przydała ale wcale sie nie martw. Raz może wystarczyć szczególnie, że potrzebny jest tylko 1 plemnik!

km5sio4phtw80xcg.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny <3 potraficie podnieść na duchu:) Rano nie było czasu na działania i się zmartwiłam, a co najlepsze to do gina jadę dopiero w piątek. Jakoś wszystko inaczej w tym cyklu:D

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ