Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaszka wrote:wiesz niekoniecznie, bo ja bylam pzedtem na clo zaczełam od duzej dawki i było przestymulowanie i wlasnie dopiero na usg wyszło. Dupka tez juz biore z 8/9 miesiecy. Dobra biore jak zapisał
-
nick nieaktualnyBrtiii86 wrote:To jest Twój pierwszy cykl z lametta? Od razu dostalas po 2 tabletki? Jeśli tak, to ten gin jest nieodpowiedzialny. Ja mowie tu o tym, ze jeżeli po jednej tabletce dziennie nie zadzialalo, to kolejny cykl podwójna dawka a nie zaczynać od dwóch tabletek. I przecież wiadomo ze clo może powodować przestymulowanie. No nie wiem co to za gin, ale ja bym była ostrożna i skonsultowala się z innym ginekologiem.
Ja bede juz podchodzic do IUI a tylko takie dawki kobiety biora jak czytam do IUI...takze jak wyzej napisałam poczytam o tym bo mam jeszcze czas i zdecyduje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 14:45
-
nick nieaktualnyHmm na mnie clo nie działało dobrze, dlatego dostalam lamette. Podzialalo bo pęcherzyk dominujący jest ale za wolno to wszystko rośnie, dlatego w następnym cyklu podwójna dawka plus zastrzyki menopur. Taki zestaw leków na pewno zakończy się na zielono.
-
nick nieaktualnyBrtiii86 wrote:Hmm na mnie clo nie działało dobrze, dlatego dostalam lamette. Podzialalo bo pęcherzyk dominujący jest ale za wolno to wszystko rośnie, dlatego w następnym cyklu podwójna dawka plus zastrzyki menopur. Taki zestaw leków na pewno zakończy się na zielono.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 14:53
-
nick nieaktualnyTak. Clo niszczy endo. Lametta jest lepszym lekiem. W Polsce przepisuje się ten lek na raka piersi, ale w USA to lek na stymulację owulacji. Lametta wpływa na przysadkę i poprawia estradiol, który tym samym wpływa na pęcherzyki. Ja się lecze w klinice, dlatego moja gin działa szybko. Jeśli cos nie działa lub słabo działa to jest od razu reakcja. Poprzednio chodzilam przez rok do gina ,który niestety okazał się być beznadziejny. A zmiana lekarza była najlepsza decyzja. Dostalam skierowanie na hsg, komplet badan i teraz wiadomo co i jak. Także rok 2015 jest nasz a jaka jest u Ciebie?
-
aszka wrote:Ale i tak nie wiem własnie co myslec o tym letrozolu bo jakies 99% kobiet stosuja 2 x 1 z drugiej strony sa to małe daweczki)porwnanie clo 50 mg a letrozol 2.5 mg) byc moze dlatego taki zapis leku.
Nie ma absolutnie żadnego sensu porównywać mg CLO i leków z letrozolem, bo to są zupełnie inne substancje czynne i mają zupełnie inne działanie, mimo że ostatecznie wywołują one oba owulacje. -
nick nieaktualnyU mnie to tez kwestia wieku zaczelismy starania jak mialam prawie 35 pol roku byłam na clo, były pecherzyki, same pękały ale lekarz -zwykły gin juz po 3 miesiacu stosowania clo mówił o inseminacji i badaniu hsg. W klinice juz bylam w roku 2014 pod koniec ale lekarz powiedział zeby dokonczyc clo, dokonczylam clo, efektow brak. Bez clo brak owulacji, długie cykle nawet 60 dni dlatego dupka juz biore z 9 miesiecy na wywołanie @. Po clo i dupku cykle sie skrócily, w lutym miałam badanie hsg -wyszlo ogolnie dobre, tyle, ze jeden jajowod troszke uposledzony ale doktor powiedział ze to bardzo minimalne wiec w sumie raczej nie powinno przeszkadzac. Troche mi sie to wszystko przesuneło bo byłąm chora, leczyłam sie z grzybicy po antybiotyku itd itd, teraz jestem po tej wizycie i dostalam ten nowy lek. I podejscie do IUI, tyle dobrego ze powiedział, ze jak za duza dawka to nie bedzie IUI(kasa w kieszeni zostanie tyle dobrego).
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny byłam dziś na usg (8dc)i przy braniu letrozolu od 3 do 7 dc po 1x1 mam na 2 jajnikach pęcherzyki dominujące jeden na prawym 16 mm a drugi na lewym 13 mm i parę takich po 10 mm. Na clo nie widać było w 13dc żadnego dominującego. Także letrozol działa silniej jednak, Aszka nie boisz się przestymulowania? Wydaje mi się że gin powinien najpierw sprawdzić Twoją reakcję na lek.
-
nick nieaktualnysandra80 wrote:Dziewczyny byłam dziś na usg (8dc)i przy braniu letrozolu od 3 do 7 dc po 1x1 mam na 2 jajnikach pęcherzyki dominujące jeden na prawym 16 mm a drugi na lewym 13 mm i parę takich po 10 mm. Na clo nie widać było w 13dc żadnego dominującego. Także letrozol działa silniej jednak, Aszka nie boisz się przestymulowania? Wydaje mi się że gin powinien najpierw sprawdzić Twoją reakcję na lek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 17:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny