Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
no ciekawe co bedzie, a kiedy spodziewasz się @?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
efta wrote:Rocheera - zgadza się. postaram się już nie nakręcać
A jak tam twoj cykl? w którym dniu jesteś jak daleko do owulacji bo nie pamietam?
W 28dc, @ powinnam dostać w środę, ale jej nie ma, 3 dni się na razie przesuwa. Mam cały czas brązowe plamienie, jakby z taką "starą" krwią, na wkładce trochę widać i tyle.
Jak do poniedziałku nie przyjdzie @ to chyba do gina muszę maszerować żeby ją wywołać?
Bo ciąża to raczej nie jest jak w 23dc betę miałam 2. -
Rocheera wrote:W 28dc, @ powinnam dostać w środę, ale jej nie ma, 3 dni się na razie przesuwa. Mam cały czas brązowe plamienie, jakby z taką "starą" krwią, na wkładce trochę widać i tyle.
Jak do poniedziałku nie przyjdzie @ to chyba do gina muszę maszerować żeby ją wywołać?
Bo ciąża to raczej nie jest jak w 23dc betę miałam 2. -
Ladybird:) wrote:A moze było za wcześnie. Test robiłaś ?
Nie robiłam, nie wierzę że to ciąża, przejeżdżalam nawet dzisiaj koło swojej ulubionej apteki, ale machnelam ręką i pojechałam dalej.
Ja mam b krótkie cykle to chyba i ew zagnieżdżenie byłoby wcześniej i beta by coś pokazała
-
Rocheera - ja tu o owulacji a ty przecież na @ czekasz. Wszytko mi się pomieszało...
A ja czuje , że to za wcześnie z tą betą było. Z resztą wtedy też to pisałam, po za tym nie pokazała 0 tylko 2 . Z resztą zagnieżdżenie nie zależy id długości cyklu. Kobito ty leć po test i sikaj jutro z samego rana!!!6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Ladybird a ty moja droga to się jeszcze wstrzymaj z tym sikaniem tak chociaż ze 3 dni6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Rocheera... właśnie może coś jest na rzeczy skoro ten małpiszon nie przychodzi. Rzeczywiście leć po test, bo jak coś wyjdzie to biegiem do lekarza po progesteron! Najwyżej zmarnujesz 10 zł i trochę się posmucisz ale jeśli to ciąża to trzeba działać przy plamieniach. Słuchaj Efty:)
Ladybird a robiłaś badania hormonów po poronieniu? Pomęcz lekarza o te plamienia jak będziesz przy najbliższej okazji chyba jakaś przyczyna musi być. A może coś się implantuje Mam nadzieję, że usłyszymy dalszy ciąg dobrych wieściefta lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Rocheera - Miśkowa ma racje!!! jak się okaże, że to ciąża to koniecznie po progesteron leć. Nawet do szpitala po recepte, bo jutro przecież niedziela to nigdzie indziej cię lekarz nie przyjmie...6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Miśkowa wrote:Rocheera... właśnie może coś jest na rzeczy skoro ten małpiszon nie przychodzi. Rzeczywiście leć po test, bo jak coś wyjdzie to biegiem do lekarza po progesteron! Najwyżej zmarnujesz 10 zł i trochę się posmucisz ale jeśli to ciąża to trzeba działać przy plamieniach. Słuchaj Efty:)
Ladybird a robiłaś badania hormonów po poronieniu? Pomęcz lekarza o te plamienia jak będziesz przy najbliższej okazji chyba jakaś przyczyna musi być. A może coś się implantuje Mam nadzieję, że usłyszymy dalszy ciąg dobrych wieści -
Ladybird nie pamietam czy o tym pisałas. przepraszam że spytam, jak to było z tym twoim poronieniem? zbadali potem "resztki" jaki był wynik, przyczyny?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:Ladybird nie pamietam czy o tym pisałas. przepraszam że spytam, jak to było z tym twoim poronieniem? zbadali potem "resztki" jaki był wynik, przyczyny?
Ja jestem pewna na 90 % ze to przez stres tak sie stało niestety.
W jednym tyg mieliśmy kradzież auta , smierć w rodzinie i cholera wie co jeszcze -
jakie to przykre...
jej co stres może spowodować... choć ja bym też szukała innych przyczyn.
myśle, że powinnaś mieć jakiś pakiet badań "po poronieniu".
"tam gdzie mieszkasz" czyli nie mieszkasz w Polsce?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:jakie to przykre...
jej co stres może spowodować... choć ja bym też szukała innych przyczyn.
myśle, że powinnaś mieć jakiś pakiet badań "po poronieniu".
"tam gdzie mieszkasz" czyli nie mieszkasz w Polsce?
No cóż. Teraz wiem jedno. Rezygnuje ze stymulacji po tym cyklu. Oba mi nic nie wnosi. Naturalnie owuluje. Dzieci miałam bez tego a teraz chyba chciałam podgonić... -
Ladybird:) wrote:Ja nie szukam bo mam 2 zdrowych dzieci także to był przypadek. 1 na 4 kobieta roni. Selekcja naturalna...u mnie stres. We wtorek byłam na usg i dzidzia żyła , serce biło jak powinno a w czwartek juz nie ... W piątek 13 listopada poroniłam. Lekarze nie mogło uwierzyć ze tak to poszło szybko i jak z procy.
No cóż. Teraz wiem jedno. Rezygnuje ze stymulacji po tym cyklu. Oba mi nic nie wnosi. Naturalnie owuluje. Dzieci miałam bez tego a teraz chyba chciałam podgonić...
Rozumiem cię. Masz zdrowe podejście. Tak trzymaj.
Rocheera zrobiłaś test?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
ajj przykro mi...
nie na taką wiadomość liczyłam
jaki plan na przyszły cykl?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Rocheera przykro mi... też liczyłam, że może coś z tego będzie. Znowu podobnie zaczynamy cykl więc może wspólne testowanie w lipcu? i oczywiście oba wyniki pozytywne
Ladybird a może właśnie jak rzucić te stymulacje i dasz się ponieść letniemu nastrojowi to akurat trzaśnie jak grom z jasnego nieba i trafi się dzidzia:)4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)