Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Go0cha wrote:Wiem że dziewczyny biorą od 3 do 7 albo od 5 do 9. Mi kazała od 6. Jak znowu się nie uda to trzecie podejście już zrobię od 3 dnia
Ja też mam długie cykle lub okres nie pojawia się wcale. Brałam Letrozol od 3 do 7 dnia cyklu I miałam możliwość ewentualnie się do stymulować jesli dawka była by za mała. -
Go0cha wrote:Wiem że dziewczyny biorą od 3 do 7 albo od 5 do 9. Mi kazała od 6. Jak znowu się nie uda to trzecie podejście już zrobię od 3 dnia
-
Kozina wrote:Nie powinnas sama ustalac sobie dni brania lekow. Zazwyczaj wiecej zalezy od dawki brania, niz dni w ktorym sie bierze, ale nie robilabym nic na wlasna reke, najlepiej omow to z lekarzem najpierw.
Kozina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy w trakcie cyklu stymulowanego letrozolem robiłyście badania hormonów w okresie okołoowulacyjnym żeby wyłapać owulację?
Robiłam testy z moczu, miałam mocne dwie kreski i poszłam na badanie LH, E2 i prog. A wyniki rozjechane, jakby niewskazujące na owulację... Zastanawiam się czy w cyklach stymulowanych bazuje się na wynikach badań czy lekarz bazuje głownie na obrazie USG?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia, 14:56
Starania od 09.20
05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice
Ona
→92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina
On
→ 89',
❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
✔️ genetyka / kariotyp / hormony
Plan i realizacja:
→ 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
→ transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
→17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
Encorton 1x 10, Neoparin 1x 0,4, Besins 3x 200;
bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
→ II FET - ...?
Losie bądź łaskawy 🙏 -
Yahu wrote:Dziewczyny, czy w trakcie cyklu stymulowanego letrozolem robiłyście badania hormonów w okresie okołoowulacyjnym żeby wyłapać owulację?
Robiłam testy z moczu, miałam mocne dwie kreski i poszłam na badanie LH, E2 i prog. A wyniki rozjechane, jakby niewskazujące na owulację... Zastanawiam się czy w cyklach stymulowanych bazuje się na wynikach badań czy lekarz bazuje głownie na obrazie USG?
Ja też jestem stymulowana lerozolem i zawsze mam USG + badanie lh, estriadoli progesteron . Dopiero po wynikach przyjmuje zastrzyk na pęknięcie.Yahu lubi tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
12/2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏰
12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏰
01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ⏰
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, ADEK, magnez ,kwas foliowy
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ -
Yahu wrote:Dziewczyny, czy w trakcie cyklu stymulowanego letrozolem robiłyście badania hormonów w okresie okołoowulacyjnym żeby wyłapać owulację?
Robiłam testy z moczu, miałam mocne dwie kreski i poszłam na badanie LH, E2 i prog. A wyniki rozjechane, jakby niewskazujące na owulację... Zastanawiam się czy w cyklach stymulowanych bazuje się na wynikach badań czy lekarz bazuje głownie na obrazie USG? -
Hej dziewczyny. Mam 30 lat, w tamtym roku zaszłam w ciążę dzięki lamettcie w pierwszym cyklu. Bardzo chcemy mieć dziecko ale moje cykle są bardzo nieregularne, brak owulacji- podejrzenie pcos. Byłam u lekarza dwa miesiące temu, przepisal ponownie lamette. Brałam ją od 3 dc przez 5 kolejnych dni 2x1. Od 32 dnia mam lekkie plamienie na brązowo z drobinkami, myślałam że to początek okresu, bo czasem tak mam, jednak to już trwa 4 dzień. Testy wychodzą negatywne. Dodam że mam mdłości i przy plamieniu byl lekki bol brzucha, ale nic poza tym. Czy któraś z Was tak miała? Czy to "plamienie" na brązowo może być okresem? Chciałabym znów w tym cyklu brać lamette ale nie wiem do końca co to jest. W tym tygodniu zrobie betę, ale nie spodziewam się cudów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia, 14:24
-
Hej, mam pierwszy cykl stymulowany aromkiem, przyjmowany od 2-6 dc 2x1, polecany ginekolog zajmujący się niepłodnością kazał przyjmować tak 3 cykle i pojawić się dopiero na usg w 16-18 dniu w 3 cyklu. Aktualnie 12 dc, robie testy owulacyjne i nie zanosi się na pik LH- 2 kreska jest ledwo widoczna. Cykle mam krotkie ale regularne 24-26 dni, testy owulacyjne zanim zaczelam przyjmowac aromek wychodziły. Problemem jest niskie amh 0,8 wiek 30 lat i słabe nasienie męża. Lekarz zaproponował 3 cykle z Aromkiem + tamoxifen dla męża a jak nie to invitro. Martwi mnie brak tego piku Lh przy stymulacji, czy któraś Was miała podobne doświadczenie podczas przyjmowania Aromka?
-
NIKA.94 wrote:Hej, mam pierwszy cykl stymulowany aromkiem, przyjmowany od 2-6 dc 2x1, polecany ginekolog zajmujący się niepłodnością kazał przyjmować tak 3 cykle i pojawić się dopiero na usg w 16-18 dniu w 3 cyklu. Aktualnie 12 dc, robie testy owulacyjne i nie zanosi się na pik LH- 2 kreska jest ledwo widoczna. Cykle mam krotkie ale regularne 24-26 dni, testy owulacyjne zanim zaczelam przyjmowac aromek wychodziły. Problemem jest niskie amh 0,8 wiek 30 lat i słabe nasienie męża. Lekarz zaproponował 3 cykle z Aromkiem + tamoxifen dla męża a jak nie to invitro. Martwi mnie brak tego piku Lh przy stymulacji, czy któraś Was miała podobne doświadczenie podczas przyjmowania Aromka?
Polecam jednak pójść na monitoring. Nie wiadomo co tam się dzieje i na jakim etapie jesteś. Jeśli sama o to nie zadbasz to to mogą być twoje 3 stracone cykle i pieniądze.
-
NIKA.94 wrote:Hej, mam pierwszy cykl stymulowany aromkiem, przyjmowany od 2-6 dc 2x1, polecany ginekolog zajmujący się niepłodnością kazał przyjmować tak 3 cykle i pojawić się dopiero na usg w 16-18 dniu w 3 cyklu. Aktualnie 12 dc, robie testy owulacyjne i nie zanosi się na pik LH- 2 kreska jest ledwo widoczna. Cykle mam krotkie ale regularne 24-26 dni, testy owulacyjne zanim zaczelam przyjmowac aromek wychodziły. Problemem jest niskie amh 0,8 wiek 30 lat i słabe nasienie męża. Lekarz zaproponował 3 cykle z Aromkiem + tamoxifen dla męża a jak nie to invitro. Martwi mnie brak tego piku Lh przy stymulacji, czy któraś Was miała podobne doświadczenie podczas przyjmowania Aromka?
-
Ja mam już 4 stymulację Aromkiem (pierwszy raz z Ovitrelle, pozostałe 3 sam Aromek). Ciąży brak, mimo że pęcherzyki pękają.
Z tym że ja mam go brać od 2 dnia przez 15 dni (całe opakowanie) 😳
Bylam w tym miesiącu na monitoringu u innej lekarki i powiedziała mi że mam pęcherzyk na lewym jajniku 25 mm, który najprawdopodobniej jest torbielą z poprzedniego miesiąca (a na drugi dzień mialam ból jak owulacyjny), a miesiąc wcześniej mialam potwierdzoną owulację z prawego jajnika. Zaczyna mnie to wszystko strasznie dobijać 😔
-