Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, czy któraś z Was przy stosowaniu letrozolu (2-6 dc po dwie tabletki) miała owulację dużo szybciej niż zwykle? Około 7/8 dnia lub po prostu przed 10 dc? Mam wizytę w piątek ale wczoraj ogromne bóle jajników, dziś wyjątkowo dużo śluzu i trochę się boję że owulka przyszła wcześniej niż miała a akurat się nie staraliśmy w tych dwóch ostatnich dniach27 i 29 lat
Starania o pierwszego maluszka 🥹
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
12/24 Aromek+Ovitrelle
27.11 🩸
04.12 pierwszy monitoring w cyklu (lewy jajnik pęcherzyk dominujący 1,64 cm, endometrium 0,52 cm)
06.12 --> Ovitrelle 💉
08/09.12 owulacja 🥚
20.12 testowanie 🤞🏻
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-Homocysteina 7.2
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.711
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia -
toossiaa wrote:Troszkę daleko ale warto , wierzę że dobrze robi I że mi pomoże ❤️ trzymam kciuki dzisiaj za Ciebie !
-
Finch11 wrote:Cześć dziewczyny, czy któraś z Was przy stosowaniu letrozolu (2-6 dc po dwie tabletki) miała owulację dużo szybciej niż zwykle? Około 7/8 dnia lub po prostu przed 10 dc? Mam wizytę w piątek ale wczoraj ogromne bóle jajników, dziś wyjątkowo dużo śluzu i trochę się boję że owulka przyszła wcześniej niż miała a akurat się nie staraliśmy w tych dwóch ostatnich dniach
-
Finch11 wrote:Cześć dziewczyny, czy któraś z Was przy stosowaniu letrozolu (2-6 dc po dwie tabletki) miała owulację dużo szybciej niż zwykle? Około 7/8 dnia lub po prostu przed 10 dc? Mam wizytę w piątek ale wczoraj ogromne bóle jajników, dziś wyjątkowo dużo śluzu i trochę się boję że owulka przyszła wcześniej niż miała a akurat się nie staraliśmy w tych dwóch ostatnich dniach
-
Go0cha wrote:Ojejku to masz duzooo drogi. Dam znać jak już będę po. Głowa do góry, będzie wszystko dobrze.
Byłam w niedziele na usg I to 18dc i lekarstwa pomogły na powiększenie endriometrium i zrobiło się 19 mm tak samo pęcherzyki po 19 więc jest progress🥳 dostałam zastrzyk i już w niedziele zazylam i mamy się starać od właśnie niedzieli i od czwartku brać duphastoh. Wygląda to obiecująco i oby tak bylo🥹
Słyszałyście , czytałyście badz same doswiadczylyscie ze po zastrzyku ovitrelle udało się za 1 razem albo którymś ?🥰🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 08:16
-
toossiaa wrote:Byłam w niedziele na usg I to 18dc i lekarstwa pomogły na powiększenie endriometrium i zrobiło się 19 mm tak samo pęcherzyki po 19 więc jest progress🥳 dostałam zastrzyk i już w niedziele zazylam i mamy się starać od właśnie niedzieli i od czwartku brać duphastoh. Wygląda to obiecująco i oby tak bylo🥹
Słyszałyście , czytałyście badz same doswiadczylyscie ze po zastrzyku ovitr elle udało się za 1 razem albo którymś ?🥰🥹
No to ładnie, trzeba dzialac, oby udało się. -
NADZIEJA wrote:Został mi kiedyś przepisany letrozol i pamìetam, że od 3 do 7dc. Tylko dawkowanie wiem, że dwie tabletki. Tylko powiedzcie, czy macie 2 jednocześnie, czy rano i wieczór? 🙈
To zależy od lekarza i od pacjentki ja miałam 2x2 i brałam 2 razy rano i 2 razy wieczór , a wcześniej czytałam że dziewczyny maja np 2x1 czy 1x1Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 23:28
-
NADZIEJA wrote:Został mi kiedyś przepisany letrozol i pamìetam, że od 3 do 7dc. Tylko dawkowanie wiem, że dwie tabletki. Tylko powiedzcie, czy macie 2 jednocześnie, czy rano i wieczór? 🙈
-
Dzień dobry. Dołączyłam do was bo już nie mam sily i czuje się bezradna. Biorę Aromek od dwóch cykli, chodzę na monitoring, w ostatnim cyklu staraliśmy się w trakcie potwierdzonej owulacji i nic z tego. Właśnie zaczęłam plamić. Rok temu w kwietniu miałam zabieg usunięcia ciąży pozamacicznej. Jestem załamana 😭
-
KASIEEK wrote:Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. 3 miesiące temu zaczęłam stymulacje clo ale niestety nie działało na mnie i lekarz zmienił na Aromka. Czy któraś z Was miala podobna sytuację? Po jakim czasie udało Wam się zajsc w ciążę?
Cześć kochana. Ja tak miałam. Mój organizm po clo nie zareagowal ani razu. Po aromku zaszłam w ciążę w 1 cyklu.
Głowa do góry. Córka w styczniu 3 latka będzie miała. -
Agus8794 wrote:Cześć kochana. Ja tak miałam. Mój organizm po clo nie zareagowal ani razu. Po aromku zaszłam w ciążę w 1 cyklu.
Głowa do góry. Córka w styczniu 3 latka będzie miała.
Troszkę wstąpiła we mnie nadzieja, pozostaje teraz czekać do następnego cyklu. A jakies leki do tego jeszcze stosowałaś?